המבשלה בשוק תלפיות חיפה - איזה כיף

pix37

New member
המבשלה בשוק תלפיות חיפה - איזה כיף

האמת שכבר הרבה זמן לא גיליתי מקום חדש שגרם לי לחייך.
מקום שמדבר את השפה שלך, ומרגיש בבית למרות שזו רק הפעם הראשונה שלך בו.
מקום שמתייחס אליך כאל אורח ולא רק כאל DNA עם ארנק.

והיום לשמחתי מצאתי סוף סוף מקום כזה.

הוא נקרא מבשלת הבירה בשוק תלפיות - והוא נמצא ברח' סירקין מול מסעדת תלפיות.

המקום קטן מאוד - 4 שולחנות (2 בפנים ושניים בחוץ) בר ישיבה ושני מקררים לבירה.

ונתחיל בעיקר - המקום מבשל בעצמו את הבירה שלו ומבקבק אותה - בלי חומרי שימור או טעמים מלאכותיים. הם מגישים 3 או 4 סוגי בירות (לאגר, אייל, בירה אדמונית ועוד אחת ששכחתי) במחיר של של 20 ש"ח לחצי ו- 15 עבור 1/3.

ניסיתי את הלאגר שהיתה פשוט נהדרת - כבר הרבה מאוד זמן (למעשה מאז שחזרתי לארץ) לא טעמתי בירה כל כך טעימה. מוגזת נכון טריה וללא טעמי לוואי של שמרים. פשוט בירה נהדרת שרק השאירה טעם של עוד לנסות גם את אחיותיה. (הבירות מאוחסנות במקרר בבקבוקים ונמזגות לכוס מיד לאחר ההזמנה).

הזמנתי גם את ארוחת השקשוקה של המקום אשר גם היא היתה מופת לאוכל פשוט, מדויק ומתומחר בהגינות. תמורת 25 ש"ח מקבלים שקשוקה, סלט גדול, לחם / לחמניה כפרי ושלושה מטבלים / רטבים.

השקשוקה היתה מהסוג המבוסס על ירקות טריים אשר עדיין שומרים על צורתם המקורית אך עדיין מדברים ומשפיעים זה על זה. עליהם נפתחו שתי ביצים אשר טוגנו בדיוק במידה שביקשתי (חלבון עשוי כמעט עד הסוף חלמון נוזלי) ולבקשתי היא הוחרפה מעט.

הסלט הפתיע בגודלו - לרוב בארוחות כאלה מקבלים סלט צד קטן - ובמקרים רבים כזה שנחתך מראש וממתין להגשה - כאן שאלו אותי מראש איזה ירקות אני אוהב חתכו אותם מול עיני ותבלו בעדינות בשמן לימון ומלח כאשר הירקות עדיין חורקים מרוב טריות.

הלחם היה מעט שונה מהמקובל - מעין לחמניה כפרית דחוסה יחסית עם טעם מובחן - אין לי מושג אם הם אופים אותה או לא אבל היא היתה הדבר היחיד שהיה פחות ממושלם בארוחה.

בנוסף הוגש פנכת רוטב שום לימון, פנכת טחינה ופנכת סחוג ונשאלתי אם אני רוצה גם זיתים וחמאה.
סה"כ שילמתי 35 ש"ח (25 לשקשוקה סלט ולחם + 10 עבור 1/3 בירה ביחד עם הארוחה) עבור ארוחה נהדרת גדולה משביעה הכוללת אלכוהול.

המקום די בהתחלה והתפריט מאוד מצומצם ופרט לשקשוקה הוא כולל גם חומוס, מחלוטה, וכריך טבעוני.

השרות היה ידידותי וקצת מבולבל (וטוב שכך)

לסיכום - מקום עם המון נשמה וכשרון שצועד צעדים ראשונים - רוצו !!!
 
תודה על ההמלצה פיקס

הבנתי שזה ממש מול החמארה של אילן פרון?
אילן למי שלא מכיר הוא תל- אביבי במקור שבמשך שנים שימש כברמן הראשי בפאב "הדיוק" ששייך לקלמן מיידלר מהפאב ברחוב הנמל"קלמן"
אילן היה ברמן מעולה ואף הצליח להפיל ברשת כמה עלמות חן חיפאיות מצודדות,
לפני כשנתיים אילן שכאמור היגר לחיפה והחליט לממש חלום ישן ופתח את "תלפיות"
ממש בימי הפתיחה שם הבטחתי לו שהמקום שלו ינחל הצלחה,
עם הזמן המקום צבר קליינטורה והוא מדי יום חמישי עורך שם חפלה בערבים עם מוזיקת עולם ונגנים במופע חי,

לאחרונה פחות ופחות יוצא לי לבקר שם בתלפיות,
מחר אחר הצהריים אני בהדר עליון אז אולי אתן גיחה למבשלה הזו,
ידוע לך אם פתוח מחר בסביבות:1600 או 1700?
נשמע מקום מאגניב ומתומחר בתמחור יותר מהוגן
 

pix37

New member
תשובות

זה אכן מול "מסעדת תלפיות" - המסעדה של אילן, אליה לא ממש התחברתי. המסעדה של אילן לא מרגישה לי נכונה (קצת כמו התחושה שהיתה לי בכולא) סוג של מסעדה תל אביבית שלא ממש מבינה את העיר שהיא פועלת בה. אבל שמחתי לקרוא שזו רק הרגשה שלי ושהמקום מצליח וגיבש לעצמו את הקהל שלו. בעיר בה אתה מקבל ארוחת צהריים שלמה ב- 35 ש"ח קצת קשה לגבות אותו מחיר על בורקס יחיד ולקרוא לזה ארוחת צהריים.

לגבי שעות פתיחה בפייסבוק שלהם כתוב מ- 09:00 - 16:00 - אבל נראה לי שהם מושכים להרבה יותר בימי חמישי.

https://www.facebook.com/BeerAABB/?fref=ts
 
תודה על ההפנייה לפייס שלהם

אני מזדהה עם מה שכתבת על תלפיות,
שכבר יוצא לי לשבת שם אני ככה בקטנה מנשנש איזה חאצפורי או סתם יושב על אספרסו,
התמחור לא ריאלי לחיפאים ולקרייתים שכמוני,
עדיין זה סוג של מפלט מהמולת השוק והרחובות של הדר שלא הכי כייף לשבת שם בבתי קפה במיוחד בערב,

אולי מחר אחרי שארד מלמעלה אכנס למבשלה,
אגב, אמור להיפתח שם איזה בר דגים או משו בסגנון הזה,
לאילן מגיע ברכות כי הוא הראשון שלא רק זיהה את הפונטציאל אלא גם הראשון שסיכן והשקיע מהונו וממרצו,
הוא היה הסנונית הראשונה שמבשרת על האביב למרות שאנו בפתחו של הסתיו...
 

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אנחנו (חברה ואני) לא התחברנו ל"תלפיות"

השירות היה אטי, האווירה לא נעימה והאוכל לא הלהיב ולא היה זול (ביחס לכמות ולאיכות). מהר מאוד הבנו שלא נחזור, אבל זכרתי ששמעתי עליה דברים טובים בפורום... אולי טעיתי, ונחמד לקרוא שזו לא רק אני.
 
נשמע מגניב

רק למען העניין הכללי, גם בבירות המסחריות ביותר(גולדסטאר, קרלסברג וכו') אין חומרי שימור וטעם מלאכותיים.
 
למעלה