אז מה אכלתם בסוף השבוע?

שווקים ובית

את שישי כרגיל התחלנו בטיול בשוק הכרמל, עשינו קנייה די גדולה לבראנץ' שארחנו יום למחרת. לאחר מכן המשכנו עם חברים לשוק לווינסקי לסיבוב אוכל ושתייה נחמד:
התחלנו ב sweet box מאפייה אמריקאית חדשה שנפתחה בחלוצים. אני אכלתי sticky bun שהייתה ממולאת באגוזים והייתה מושחתת וטעימה. הבחור אכל מאפה קינמון שהיה גם הוא מצוין.
היינו עם זוג חברים שגם קנו עשירייה של מיני קאפקייקס מכל מיני סוגים לטובת קינוח בארוחת שישי באותו ערב וגם ניסו את הקפה של המקום שהיה בסדר גמור לטענתם.
עברנו דרך גרובשטיין לטובת הצטיידות בשוקולד.
משם המשכנו ליום טוב - החברים קנו פילו ואנחנו קנינו עלי גפן הבייתה. גם קנינו סנדוויצ'ים. החברים סנדוויץ' גבינות צמחוני ואני והבחור חלקנו סנדוויץ' דגים. ההשקעה בסנדוויצ'ים כמובן נהדרת ושווה את כל 36 השקלים ששילמנו עבור כל אחד מהם. המשכנו עוד קצת לפינה עם רחוב השוק שם יש דוכן של גזוז פירות טבעי. הזמנו שניים כאלו ונתנו להם להתפרע עם הפירות - אני קיבלתי אחד עם רוזמרין, גרניום לימוני, שזיפים, מלון ואפרסמון. לידי שתו אחד עם רוזטה, רימון ועוד דברים טובים.

חזרנו דרך קפליקס שם בחורים נהנו מקפה וחזרנו הבייתה לשנץ מפואר.

בערב הכנתי פיקנייה בתנור עם הרבה שום ורוזמרין לצד עלי הגפן שנקנו בצהריים.
במקביל קירמלתי בצלים לבראנץ שלמחר וגם הכנתי ריבת דלעת צ'ילי וריבת עגבניות שרי.

בוקר למחרת ארחנו את הבראנץ' המסורתי של שבועות - הכנו שני קישים, האחד עם בצל מקורמל וברי, השני עם מנגולד וגורגונזולה. הבחור הכין לחמניות פרג מהמתכון של OCD. עוד היו בארוחה סלט עלים, גבינה כחולה ותפוח, פנקייקים מלוחים של תרד שהגיעו עם חמאת ליים, כוסברה וצ'ילי מדהימה. מלוואחים תוצרת בית מגולגלים ממולאים בגבינות, פנקייק בננה מתוקים, מאפינס שוקולד חמאת בוטנים ומאפינס אוכמניות, עוגת פאדג' נוטלה מושחתת, מוס שוקולד ומלבי טבעוני.

אני הכנתי שוטים של בלאדי מרי עם ריבת עגבניות שרי בתחתית ולמעלה מלח סלרי וכן פונץ' מימוזה.

המשכנו לנשנש את שאריות הארוחה גם בערב.
 

erezavn

New member
הקדמתם אותי בלוינסקי...

בשישי בצהריים קפצנו ל-fifi's שהייתה 1/2 ריקה בניגוד לטירוף שהלך שם בהתחלה. בגדול היה מעט פחות מוצלח לטעמנו.
לחמניית הקניונים עם הטופו נאכלה ע"י השותפה והיא פחות אהבה הפעם. היה שם בצל אדום כבוש עם טעם דומיננטי שמעט קלקל את המכלול.
עוד מנה שהיא אכלה: גזע ברוקולי חתוך דק עם שום ובוטנים. נשנוש טעים, כיפי ומוצלח. (14 ש"ח).
מנה ששנינו חלקנו - דלעת יפנית: פרוסות דקות של דלעת, ירוקים קצוצים, ליים ושמן צ'ילי. היה כאן רוטב כוסברה טוב ובצל מטוגן טוב. אחלה מנה. עוד נשנוש כיפי. (28 ש"ח).
אני דגמתי טטאקי שייטל אסייתי שהיה מוצלח ואיכותי. מנת ספיישל של היום. (עלתה משהו כמו 40 או 42 ש"ח). כללה גם אטריות דקיקות, שפע בצל מטוגן טוב ורוטב ירוק (כוסברה ונענע) טעים. מנה טובה ומרעננת.
מנה נוספת שאני אכלתי - פורק סטיקרס: מעין דים סאם (כיסוני בצק) חצי מאודה וחצי מטוגן, ממולא בסינטה לבנה עם ליים, שמן חרדל ופלפל לבן. היה גם לא מעט צ'ילי. מנה לא מלהיבה. משהו במכלול פחות עשה לי את זה. הבצק היה די מוזר ולא היה מספיק מילוי לטעמי. (29 ש"ח).

קינחנו גם ב-sweet box. מקום חמוד אבל רק לאוהבי מתוק. אני פחות התחברתי כי אני לא מחבב מאפים מאד מתוקים. נדגם קאפקייק נוטלה שהשותפה אהבה אבל טענה ששלה יותר טוב... אני רציתי קאפקייק פטל שלצערי כלל קראמבל עם קינמון שאני לא מחבב, ולכן אכלתי גם את ה-sticky bun. מתוק מדי לטעמי, אבל נחמד.

בשישי בערב - pizza night. מתכון הבצק של מנה שטרום.
אחת ביאנקה עם ארטישוק איטלקי משומר ואיכותי, מוצרלה, בצל מקורמל וגאודה מיושנת. לסלייסים שלי הוספתי גם אנשובי.
אחת עם רוטב עגבניות פיקנטי, מוצרלה, גאודה ופפרוני.
אחת כנ"ל בלי פפרוני ועם המון בצל מקורמל ומעט טימין.
היה טעים.











 

מיתר44

New member
במקביל לכם - פנסו בלוינסקי

כאחד שמתוקים לא עושים לי את זה, תוך כדי קניות עשיתי אתנחתא בפנסו ואכלתי בכייף בורקס
פילאס ממולא בתרד וברינזה. קינחתי בסודה קרה. המלפפון והרטבים - תוספות חינמיות.

 
חייבת להודות

שבלוינסקי אני מעדיפה את הבורקס של אמא
ובכלל מעדיפה את הטורקי בכרמל
 

Gרר

New member
חייב להודות

שמפנסו אני מעדיף את הבייגל-טריליארד-סומסום שלהם
 

amirline

New member
מאיפה קניתם סנדביצ'ים בלוינסקי ?

תמיד אני תוהה איפה הכי טוב להכין סנדביץ' טוב בהרכבה עצמית באיזור לוינסקי, יש מקום פינתי שאני לא זוכר את שמו ונראה מקום טוב אבל עוד לא הגעתי למסקנה איפה הכי מומלץ
 

מיתר44

New member
כן, אצל יומטוב מרכיבים כריך לטעמך

בלחמנייה שמנמנה, טרייה ואיכותית. המבחר: סוגי בשר, גבינות ודגים.
אפשרות נוספת - בוטיק הנקניק בו מוצעים מיני בשר, כולל מעושנים חמים (בלילות
חמישי). היתרון - מקומות ישיבה ואם איני טועה - מוכרים שם בירה.
מול קופיליקס (קפה מצויין על בסיס קלייה עצמית) ישנו מקום נוסף המציע עופות בגריל
וגם, שוב אאט, כריכי בשר.
שוק לוינסקי נמצא כרגע במצב צבירה של כספית, כך שדיווח הנכון להיום - עשוי
להיות לא רלוונטי מחר. :)
 

amirline

New member
לאחרונה הייתי כמה פעמים והתאהבתי מחדש, אהיה שוב בשישי

אנסה להספיק כמה שיותר

&nbsp
&nbsp
 

tristis

New member
"רגע מתוק" - הונגריה בירושלים. טעים טעים


בקצה נחלת שבעה מול ככר החתולות - מסעדה חלבית הונגרית עם בלינצ'סים מלוחים ומתוקים ועוד הרבה מנות טעימות.
היינו שלושה ואכלנו מרק בצל ומרק עגבניות עם אורז,
לעיקריות לקחנו בלינצ'ס מלוח עם סלמון וגבינה (מצוין), אטריות ברוטב שמנת, ואיזשהו מאפה נהדר בשכבות ששכחתי את שמו ההונגרי וכלל שכבות של אורז, כרוב, פטריות ושמנת.
השוס האמיתי הוא המתוקים של יגאל. היינו מלאים כי כל המנות נדיבות ולכן הזמנו רק שני קינוחים: שטרודל תפוחים חם נפלא ועוגת קצפת מיוחדת בשם סוויט אליזבת. חלום אמיתי!
על כל הטוב הזה שילמנו 250 שקל ויצאנו עם חיוך גדול.
 

מיתר44

New member
מוצש בדלידה

כאמור, הם חוגגים שם 3 להיווסדם ואנו, ארבעה, איתם לארוחת ערב הסוגרת את החגיגה
התפריט שונה בתכלית מבופה הצהריים שהוגש במהלך חול המועד, רובו סינית בשבילי - אוכל ערבי צפוני.
שעינו לעצת המלצר ובחרנו מתוכו 3 גלים של מספר מנות מתוך 12 המנות שכלל התפריט, כולן לחלוקה.
שתינו לידו קברנה סוביניון יתיר 2012 (60 ₪ לחליצה) , שוט של עראק אשקלון (על חשבון הבית) והרבה מים קרים
טובים.
קינחנו בשתי המנות שהוצעו בתפריט.
המסעדה הייתה מלאה לכל אורך הארוחה יש לציין שלא הגבילו אותנו בזמן ותודה על כך כי באמת באנו (גם) לבלות.
כולו ביל כולו = 550 לפני.
מה היה לנו:
לחם חם מהתנור + ממרח לבנה וממרח עגבניות + רפיל.
קובה נייה טונה אדומה עם קרם שום וליין, ג׳ל ים, פריכיות פריקי וקרם אצות. המנה נראתה כמו סלט ערבי
חתוך דק. טעים גם אם הטונה נבלעה במקצת בין שאר המרכיבים.
קבב אנטולי משרימפס - מחבת עם קציצות שרימפס ואורז ברוטב צדפות וירוקים מכוסה בבצק רך. אהבתי את השילוב
שהוגש כשהלחם מכסה את המחבת כיאה לסוג זה של תבשיל.
ספיחה מבצק יוגורט - נראה כפיצה על בצק רך למגע ולאכילה. נחמד.
סלט אדום - פלפלים ועגבניות שרופים עם 3 סוגי לבנה
מנזלה חלבייה - חצילים שרופים על פריקי, יוגורט פיסטוקים ועוד. כייף שנתנו שימוש לחצילונים העגולים שניתן
לרכוש גם בשוק רמלה.
 

מיתר44

New member
חגיגה בדלידה - המשך

בהמשך
רייט ערבי - ממרח עז בחלב אמו, בצל צהוב, זיתים סוריים ופיתה לבנונית - יופי של מנה
בה אתה הסועד בונה לך על הפיתה הדקה והשקופה. הבשר המפורר עז טעמים וטעים
פסטייה שליו וברינזה - קולי פטרוזיליה ואיולי יוגורט.
סיגר גדי עם חמוציות, שוקולד מריר ומטבלים. האמת - טעים ככל שסיגר אמור להיות
אבל את השוקולד לא זיהינו.
קינוחים:
ברולה סטולאץ׳ אהבתי וזו בחירתי הראשונה.
עטאייף במילוי קרם מלבי גם הוא טעים.







 

amirline

New member
60 שקל לחליצה זה לא המון ?? ,אני עדיין תקוע בימי ה-35 לחליצה

 

מיתר44

New member
זה כן הרבה ומוגזם. בלו נאן עולה בדלידה 100

במחיר הזה אתה קונה 3 בחנות היין.
ולכן אם תביא יין טוב מאוד - זה עדיין משתלם, גם כספית. בפעם הבאה
שאהיה שם - אעיר להם.
 
צופ צופ, נומילי ובזילי.קום

יום חמישי בערב, אוסף חבר טוב+ ילדה בת חודש והולכים למסיבת רחוב של אגאדיר בהוד השרון, בתפריט מסיבת רחוב והופעות ראפ מעולות (לוקאץ, נצי נצ ופלד) יותר מדי תור להמבורגרים שנמכרו ב-10 ש"ח הובילו אותונ לצופ צופ בסמטה ליד שהייתה די שוממת, גאבטות עמוסות במיקס בשרים מעושנים (אסאדו, חזה בקר והודו) עם תוספת בשר נדיבה שהביאה את מסת הבשר לכמעט 200 גרם לאחד, רטבים ביתיים מעולים שבמיוחד אהבתי את הלימון העוקצני, השירות החביב והמחיר הסבירא של סביב 50 ש"ח למנה גרמו לי לחשוב שאני צריך לחזור יותר פעמים לשם.
בשישי נומילי בבוקר, קוראסון עם צדר, םטריות מוקפצות וביצת עין היה מעולה וגם קוראסון הפיסטוק הקבוע.
בערב בזילי.קום בפלורנטין, פיצריה על סלייסים ענקיים בגודל רבע מגש ותוספות לא רעות והכי כיף- המון המון פסטו טרי וירוק שנמרח בכיף על הסלייס, מקום מומלץ בשכונה.
ולקינוח פאב הקאסק של בני בכפר סבא, מבחר קיצוני של בירות ישראליות כרגיל, טעמתי פורטר אגוזים מענינית של צא'ק, סיידר יבש בטירוף של בשה ותוצרת הארץ של מבשלת החלוץ, כיף גדול
 

החתולית

New member
צהרים יום הולדת לדלידה

אחרי המידע שהעליתי והדיווח של מיתר על ארוחת הצהריים בדלידה, נסענו תל-אביבה לנשום קצת אוויר נטול חג.
&nbsp
כאמור, לכבוד חגיגות יום ההולדת של המסעדה, מתארח במטבח השף אליאס מטר מתרשיחא, עם אוכל ערבי גלילי.
&nbsp
לפי התפריט ולפי הסבר שקיבלנו, מחיר המנה העיקרית, כלל מנות ראשונות מהבופה שהכיל מגוון סלטים קרים, ומנת ממולאים חמה.
בחשבון מופיע חיוב כפול עבור בופה צהריים (64 ש"ח לאדם) + מחיר כל מנה עיקרית, כאשר המחיר בחשבון נמוך משמעותית ממחיר המנה העיקרית בתפריט. קצת מבלבל, אבל בסופו של דבר, הסכום הוא אותו סכום.
&nbsp
הסלטים שאני זוכרת בבופה: סלט גרגיר עם בצל סגול וסומאק, סלט עדשים שחורות וחצילים, סלט חובזה, סלט עגבניות, תבשיל של עקוב, סלט קישואים חיים ועוד. בנוסף, היתה סלסלה עם לחם ופיתות, ומטבלים.
מכל אלה אפשר לאכול ללא הגבלה.
&nbsp
כל הסלטים היו רעננים, טעימים ומעניינים. בממולאים היה תיבול שלא הצלחתי לזהות, אבל היה רענן ומעניין.
&nbsp
לעיקריות הזמנו וחלקנו:
לבן אמו גדי (42) - שלא לומר, גדי בחלב אמו מוגש על אורז. אני חושבת שלא אכלתי בשר גדי או עז בעבר, לכן המנה עניינה אותי. הבשר היה מעט יבש ולעיס, אבל טעים והחומציות הקלה של לבן ריעננה והחמיאה לו.
&nbsp
קובה נייה עז עם תבשילה חוסה ופיתה דקה (32) - החוסה הוא תבשיל חם מבשר כבש. הקובה ניה היוותה מעין קערה לתבשיל החם, וכשניגבנו את הכל עם הפיתה הדקיקה, כל הטעמים והמרקמים השתלבו לנגיסה מושלמת.
טעמו העז של שמן הזית שעיטר את הצלחת,רק הוסיף לחגיגה בפה.
לטעמי, המנה המוצלחת יותר של הארוחה.
&nbsp
ליווינו את הארוחה בקנקן של קוקטייל ערק, שקדים וג'ינג'ר (58) שהיה טעים מאד, מלא קרח ומאד לא אלכוהולי. אחת המלצריות חילקה לכל השולחנות צ'ייסרים של ערק, שהיוו פיצוי

&nbsp
קינחנו בקנקן גדול ונדיב של תה עם נענע (22) וכנאפה שמכינים במקום (36). כנראה שהג'יבנה בכנאפה לא נשטפה הרבה, לכן היתה עדיין מלוחה. באופן יוצא דופן, היה כאן שילוב של מלוח ומתוק שעבד יופי.
&nbsp
השירות היה מצויין, האווירה נעימה והשפים הסתובבו במסעדה ושמחו לענות על שאלות. בסך הכל, ארוחה מוצלחת מאד.
&nbsp
שילמנו סה"כ 318 ש"ח.
 
למעלה