אז מה אכלתם בסוף השבוע?

salo22

New member
סופ"ש

מאוד גלוטני - מאפי קמח מלא מקפה לואיז, מוזר שגל מכין להם כאלו ולא טורח להכין גם לעצמו, הם יותר טובים מהמאפים של "קמח לבן", או מה שזה.
לפני לואיז הספקתי כרגיל למלא את הבית עד התקרה בערך, עם סחורה מעניינת מוקדם בבוקר משוק תלפיות, עם גל גשם קצר מאוד אך אימתני באמצע.
שישי מאוחר יותר היינו אמורים להיות באיטליאנו אבל החברים בטלו, מניאקים, אז נדחה בעצב מסויים לפעם אחרת, די התגעגענו לחזור, התנחמנו בסושי ביתי עם סלמון.
בשבת אירוח בראנץ' מתנה לבן משפחה יקר, כשהמטרה הייתה כמה מאכלים שהוא אוהב במיוחד. אז אשורה לא יכולתי להכין, אבל פודינג טאפיוקה מבושם בתועפות תמצית פריחת הדובדבן הלך טוב מאוד עם רוטב אבטיח, תמצית יוזו ומי זאהר, קינוח פרווה סופר פשוט ומאוד קוסמופוליטי, חתן השמחה אכל את רוב הקעריות והיו הרבה.
קיש פטריות טעים מאוד וסלט חסה ומלפפונים עם נקטרינה ושזיף ושאר דברים, הרים של פנקייקים שזוגתי הכינה כמו בימים הטובים כשהייתה מכונת פנקייקים רעה ואכזרית בימי הקליטה הרחוקים בקיבוץ
30-40 יחידות לדעתי ב 20 דקות על שני מחבתות, רב אומן בפעולה.. הרבה תוספות ליד זה, קאג'טה (ריבת חלב מכסיקנית שהזכרתי בעבר), שעמדתי כמעט שעתיים לידה, סלט פירות קצוץ דק דק שתמיד הולך טוב עם מייפל, גלידת רוזטה אינסטנט שאני מכין בערך 3-4 פעמים בשבוע (ומזכיר כל סופ"ש כאן, מה לעשות, זה מה יש..).
ושאר מיני תופינים ביתיים פשוטים למי שחסר היה קצת מתוק - בננות משוקלדות, ליצ'י מיובש עם וניל וגרידת ליים, צ'יפסים מיובשים של מנגו, סיידר אלכוהולי..
"חגיגה של הטבע", הכי כיף
אה היה גם קצת פחות חגיגה של הטבע בשבת עם פיצות בקרנה מדומינוס שהצטברו בפריזר, לתומי הזמנתי ביום ראשון בתחילת השבוע זוג מתוך מחשבה שהמבצע קשור, אבל התברר שמחייבים במחיר מלא שבמלא כי ההנחה בראשון רק על פיצות רגילות ויתרה, אפילו מבטלים כל המבצעים האחרים כולל פיצות שלא במבצע. אז התקשרתי והערתי בעדינות שזו סיטואציה מעט מוזרה, מיד התנצלו וחייבו 120 לשתי הפיצות ואף הבטיחו פיצוי, ביקשתי במטוטא, אל תשלחו כזה, אין צורך בעוד פחמימות, תשקלו לפחות משהו אחר, אז כמובן שהתחשבו ושלחו לחם שום. לא מספיק זה, כנראה שהשליח איחר בשלושים שניות (אני לא הרגשתי) ומסר גם פיצה שלישית כפיצוי על העיכוב.. שאלתי אותו על איזה עיכוב לעזאזל מדובר ולמה אנחנו צריכים לסבול כל כך הרבה פיצה, באמת שזה היה בציניות אבל הוא לא הבין מה אני רוצה ממנו ונמלט בריצה מהירה.. בקיצור נתקענו עם שלוש פיצות בקרנה, קורה, נחמדים שם מידי בדומינוס ? מלחיץ קצת..
 

salo22

New member
בטח

נכנסים לחבשוש, מבקשים רוזטה, נפרדים מ 28 ש"ח וחוזרים הביתה. לוקחים כוס קפה חד פעמית מקרטון, ממלאים אותה שלוש פעמים בחלב מלא של פעם של תנובה, משם שופכים לסיר קטן, ממלאים את אותה כוס בכ 2/3 רוזטה ושופכים לאותו סירון, כאן מגיע החלק של עד כמה מרציפני רוצים את הטעם, אני משתדל להגזים, אף אחד לא מתלונן.
תמציות טעם - אני מוסיף בפיפטה טיפה אחת בדיוק של מי זאהר, לא החומר המדולל (5 שקלים בחבשוש), טיפות הגונות של תמצית פריחת הדובדבן (שלא תמצא בלי ליסוע ליפן), בקיצור כל חומר מוצלח שתצליח לשים עליו את היד.
טורף קצת במטרפה ולמכונה, איכות המכונה תקבע עד כמה יצא לך "נעים", אחרת תעבוד קצת כנראה על המרקם.. זו גלידה שאוכלים ישר ממכונה או אחרי הקפאה מאוד קצרה, מעבר לזה דורשת הוצאה הגונה מאוד מהפריזר לפני השימוש אחרת זה גוש, כי בכל מקרה זו לא גלידה וזה גם לא מקפיא מקצועי לגלידה.
ואריאציה מיני רבות - גרידה משני ליימים עם כפית סוכר קנים וכפית סוכר ענבים במטחנת תבלינים לאבקה, להוסיף לנוזל ואז להוריד טיפה מכמות הרוזטה.
 

mereng

New member
ארחנו חברים לבראנץ' כייפי

בשישי בבוקר הסתערתי על המטבח, ושקעתי בבישולים לביקור של חברים בשבת בבוקר. לפעמים כשמזג האוויר משתף פעולה (רמז לסתיו), ומצב הרוח הולם, ויש סיבה למסיבה- זה הדבר הכי כייף בעולם כולו. רוב הדברים הוכנו באמצעות התרמומיקס, שעבד ללא הפסקה.

שקשוקה מעגבניות טריות, עם חצילים, גבינה בולגרית, בצל ועגבניות שרי
מקלות בייגל'ה ירושלמי רכים (הטף משוגע על זה!)
לחמניות חלב רכות ומתקתקות
בואיקוס עם עשבי תיבול מהמרפסת
סלט חצילים עם טחינה, סלט חצילים עם מיונז
גבינת שמנת ביתית - חלק ממנה עורבב עם בצל ירוק
ממרח רוקפור - מתכון של סבתא שלי, הישר משנות ה- 70 ("כדור גבינות")
סלט ירקות הכרחי
חצילים קלויים בתנור (כן, מאוד אוהבים חצילים פה)
גרנולה ביתית, יוגורמה ומייפל
ופחזניות ביס לקינוח, ממולאות בקרם פאטיסייר ומצופות בקרמל פציח.

היה פשוט מושלם וכייף אמיתי.

אחה"צ לקחתי את בן ה-7 לסרט, ואחריו הוא התחנן לארוחת ילדים במקדונלדס. זה הביקור השני שלנו (הראשון היה לפני שנתיים בחו"ל, מחוסר ברירה). אכל שני ביסים מההמבורגר והודיע שלא טעים לו. אכל 2 מקלות צ'יפס וביקש ללכת.... שמחתי מאוד שהאוכל לא היה לטעמו.







 

trilliane

Well-known member
מנהל
זה יהיה מקסים אם באמת ישתפו באוכל עצמו...


לא פייר כמה ההודעה הזאת עשתה אותי רעבה (ואז באו התמונות!
אני מגירה ריר על המקלדת
).
המשימה הבאה: למצוא חברים שיארחו אותי לברנץ' כיפי.
 

sweetdreams

New member
את מוזמנת תמיד, למרות שהאוכל שאני מכינה בימים אלה..

.. הוא בעיקר חריף, ולכן פחות יתאים לחכך.

&nbsp
 

trilliane

Well-known member
מנהל
חריף בארוחת בוקר?!
צריך משהו עדין על קיבה ריקה...

תודה על ההזמנה (וגם על ההזמנות האחרות). יצא חודש קצת עמוס באירועים, מקווה שאחרי החגים אצליח לדגום את שלל המקומות החדשים (לפחות עבורי) בחיפה.
&nbsp
נ.ב.
הלילה ניסיתי להכין פלחי תפוחי אדמה רכים בתנור. עד היום תמיד חתכתי דק והלכתי על פריכות (לא כ"כ הצליח); הפעם החלטתי להביא אותה ברכות (עם אופציה לקצת פריכות/שרוף בקצוות, בסוף). לאחר עיון קצר במתכונים (גוגל) הבנתי את הפרנציפ. קיצרתי הליכים במיקרו + תנורית (= טוסטר אבן) ויצא לא רע. לא משהו יפה לצילום, אבל כפי שאימא אומרת, בבטן זה הכול אותו דבר...
צאו רכים נימוחים ומשום מה אפילו קצת מתקתקים (כנראה בגלל הזן
). אני די מרוצה מעצמי כרגע (ולו רק כי אני שבעה
).
 

trilliane

Well-known member
מנהל
ברנץ' (לפחות מבחינתי) = ארוחת בוקר לאנשים שקמים בצהריים


 
סופ"ש

שישי בבוקר כרגיל מתחילים בשוק הכרמל עם פרודוקטים לכל שאר השבוע, הרבה מאוד ירקות וקצת בשר. לאחר מכן המשכנו לשוק לווינסקי לקנות קשקושים לחתונה המתקרבת, בדרך גם עצרנו אצל פנסו לבורקס תרד וגבינות עם ביצה (בעיני זה של הטורקי בכרמל יותר מוצלח) ועברנו אצל יום טוב ובין הקבוצות הצלחנו גם לקנות עלי גפן וזיתים.

בצהריים קפצנו לזוג חברים, הבחור הגיע לעזור להרכיב ריהוט איקאה חדש ואני הגעתי לשעשע את הילדון שלהם. הבאנו גם חומוס ממשוואשה ויחד עם עלי הגפן והזיתים היו יופי של ארוחת צהריים.

בערב הכנתי פסטה עם קישואים מנגולד וזנב שור שהצליחה לצאת לי לא כבדה.

בשבת התעוררנו מאוחר (בכל זאת, סוף השבוע הפנוי שלנו מזה הרבה מאוד זמן). לצהריים הרכבתי לנו המבורגרים בלחמניות מתוקות עם הרבה בצל מטוגן, אבוקדו וחלפיניו, הבחור קיבל את שלו עם ביצת עין מעל.
 

inבאלי

New member
השכן באבן גבירול, חדר אוכל, ובישולים בבית

חוב מסופשבוע שעבר - לפני הצגה בהקאמרי(הזאבים עם תיקי דיין המצוינת), ישבנו לארוחה קלה בחדר אכול שהפכה להיות מעין ברירת מחדל לפני ההצגות.
חלקנו כבד קצוץ מצויין, קובה בשרית לא רעה, סלט חסות עם גבינה ומנת לחם. הטענה היחידה היתה על אופן הגשת הסלט - בכלי קטן מדי ועם חתיכת גבינה אחת. מלבד זאת הסלט היה טעים.
מתוך חמישה קינוחים שניים היו חסרים והאחרים לא קרצו לנו אז ויתרנו על סיום מתוק.
מים קרים הוגשו עם קרח אבל היו עם טעם לוואי בלתי נסבל

עם דיאט קולה החשבון עמד על 130ש"ח בערך.
השירות היה מתוקתק ומהיר.

אתמול קפצנו לחדש מנוי בסנימטק והחלטנו ספונטנית לאכול ארוחת בוקר. צעדנו לאבן גבירול והתיישבנו באופציה הראשון - ביסטרו בשם השכן. היתה רוח נעימה כשישבנו על המדרכה...
הזמנו שתי ארוחות בוקר שהיו סבירות: אומלט עם תרד ופרמזן כשהגבינה היא פירורי פרמזן שפוזרו מעל ולא חלק מהאומלט, פנכות קטנטנות מאד של סלט טונה טעים, טחינה בסדר, גבינות ופסטו סלרי שהדוק אהב. הגיעו גם סלט ירקות טרי. סלסלת הלחמים בינונית ואולי אף פחות - שתי פרוסות חלה שלא הרגישה טריה במיוחד וארבע פרוסות לחם מלא/גרעינים די פשוט. בהחלט לא סלסלה מצטיינת או מפנקת.
השתיה הקרה היתה מיץ תפוזים סחוטרי, על שוקו נדרשה תוספת תשלום של שני שקלים ומכיוון שהדוק שתה פעמיים קפה על הכוס השניה שילמנו בנפרד.
עם השתיה החמה רצינו משהו מתוק ובהמלצת המלצרית הזמנו עוגת שמרים שוקולד אישית, שהיתה רחוקה מלהרשים, הן ויזואלית והן בטעם. לא שילמנו עליה, כנראה משום שהסכמנו להחליף שולחנות עם רביעיה שלא היה לה מקום. מחווה יפה

קיבלנו גם מים קרים בבקבוק.
שירתה אותנו מלצרית מאד נחמדה וידידותית

שילמנו על הכל 110ש"ח.
מקום חביב ולא יותר.

בבית הכנתי עוגות בננות, סינייה טבעונית עם בורגול ועדשים, סלט קישואים, נענע ושום, לביבות ירק, קציצות עוף וירקות בתנור...

 
סביר זו מחמאה לשכן

יש לי זיכרון מארוחת בוקר מאוד רעה שם לפני כשנה וחצי.
חברים ששכחו מאותה ארוחה ניסו את המקום שוב לפני כחודשיים וגם הפעם לא היה טוב.
 

inבאלי

New member
חלק מהדברים היו בסדר

החביתה היתה עשוי כהלכה, המטבלים היו בסדר גמור וסלט הירקות אמנם לא היה קצוץ דק אבל הירקות היו טריים מאד. השירות היה מאד טוב.
מול ארוחות בוקר אחרות ברור שיש אופציות עדיפות פי כמה.
 

gastro101

New member
חומוס רוסי


בששי בצהרים הוזמנתי להשקת הספר "חבר הטעמים" -ספר בשול של אוכל רוסי שהייתי חלק מההמונים שמימנו אותו . בזמנו שילמתי סכום לספר+ השקה
ההשקה היתה בהוסטל אברהם רח לבונטין 1 תל אביב - יש בהוסטל אולם ענק שמשמש כמטבח ומועדון ובו היתה ההשקה
התאכזבתי מאד מהחלק הקולינרי שכלל פרוסות קטנות של לחם לבן מרוח מיונז ופרוסת דג מלוח - דוקא טעים, "פלמיני" במלית בשר במרקם פלסטיק, חצאי ביצים קשות ממולאות ופרוסות עוגה בחושה עם פירות יבשים, לקחתי לטעום אחד מכל דבר ואחרי 10 דקות נשארו רק הפלמיני . מתה מרעב(הגעתי הישר מהעבודה)- בררתי מתי תתחיל התוכנית האומנותית וסרתי לדליקטסן הסמוך

נמצא לי מקום על המדרכה , חם, מים קבלתי פושרים בבקבוק . הייתי בתשוקה לחומוס (מוקדם יותר הבת שלי קבלה ממני המלצה לאבו חסן בשבטי ישראל ודיווחה על הנאה רבה ) כך שממגוון ארוחות הבקר בחרתי בחומוס -הוגש עם מעט פול, טחינה , ביצה קשה, בצד מתבל לימוני טעים וכוסית עם מקלות גזר רכרוכים וחריפים- נשארו בכוסית. במקום פיתה הוגשה לחמניה . החומוס היה ככה ככה . רעבה טרפתי שני שליש מנה. השארתי 45 שח (38 מחיר המנה)
כל הזמן יצאו עוד ועוד אנשים עם שקיות צהובות מלאות תוצרת המעדניה

היה שווה לחזור לארוע ההשקה כדי לשמוע את מרינה מקסימיליאן בלומין (אחיה אחד מיוצרי הספר) שרה כשהיא מלווה עצמה בפסנתר בלבד ובשיר אחד הצטרפה אליה אמה שלה- WOW . והתינוקת שלה שמנמנה ג'ינג'ית חמודה


הטלתי על שאר בני הבית לתכנן את ארוחת ששי . הפור נפל על ארוחת ששי בפאב HISHA בכפר סבא. הגענו בשבע וחצי , חוץ ממני , רעבים מאד. חיכינו חיכינו חיכינו יותר מחצי שעה לאוכל !
כמעט והלכנו, אבל לא היו אופציות אחרות באזור. ואז יצאו המנות- קדם צ'יפס בלגי או הולנדי - בקשנו מיונז ולא היה. הצ'טפס עצמו היה טעים
ואז המנה לצמחונית- קוסקוס עם ירקות וחומוס , בתוספת קורנישונים חמוצים מאד (מה זה קשור) -הצלחת נשארה מבריקה למעט הקורנישונים
לי פלטת סלטים - כבד קצוץ טוב מאד, סלט ביצים מצוין, מטבוחה טובה וסלט חצילים וטחינה שהיה תפל לגמרי .עם פרוסה עבה של חלה מתקתקה
ולבסוף קבל גם הוא את מנת הגולש עם מג'דרה ו..קורנישונים .
מחירי המנות שפויים סביב 50 שח למנה
מים קבלנו תחילה בכוסות עם שפע קרח(!!) בהמשך בקבוק צונן -הידד
לסכום - אוכל טעים , מחיר שפוי. להגיע עם סבלנות ופחות רעב
החשבון ל 3 סביב 180 שח

בשבת הכנתי להם את המנה הקבועה- טופו ופטריות ברוטב קארי ירוק עם אטריות אורז שחורות. אני הסתפקתי בפיתה עם גבינה ועגבניה
 

amirline

New member
אונזה - מדהים כמה שכיף שם

הזמנו שולחן לשישי ב 22:30 ל-4 אנשים וקיבלנו שולחן גבוה במרכז החלל החיצוני- מקום מושלם חוץ מבעיה קטנה שצד אחד של השולחן הוא ספסל ללא משענת, קצת לא נוח אבל נסבל ושווה את המיקום של השולחן

&nbsp
הרוב לא היו רעבים כי הייתה ארוחת שישי בשעה 20:00 אבל אני בכוונה אכלתי ממש מעט בארוחה והגעתי די רעב לאונזה, הוזמן לשולחן:
&nbsp
פוקצ'ה חמה וטעימה שתשמש אותנו במנות הפתיחה
חומוס לימה - חומוס שעשוי משעועית, מנה פשוט טעימה וכיפית
חצילים עם חמאה מזוקקת - מנה טעימה מאוד ,פעם ראשונה שאני עד למפגש של חצילים וחמאה וזה שילוב מעולה.
קרפצ'יו מוסא עם טאבולה - מנה מרעננת וטעימה, פשוט כיף לאכול מנה כזאת
טורטליני במילוי סלק - 5-6 יחידות טורטליני במילוי מחית סלט, שוב מנה מאוד טעימה ומאוד מיוחדת, עונג צרוף.
לקינוח הזמנו כנאפה והמלצר הביא לנו OTH גם מלבי כי שמע שהתלבטנו, הכנאפה הייתה אלוהית, אכלתי לפני שבועיים בכפר יאסיף ואני חייב לציין שהכנאפה של אונזה הרבה יותר טובה, פשוט חלום של כנאפה.
המלבי היה מאוד טעים ועדין ואולי אפילו עדין מדי, אני אוהב להרגיש טעם עז של מי ורדים ובמקרה הזה המלבי היה קרמי עם טעם עדין מאוד של מי ורדים, עדיין מלבי מאוד טעים.
&nbsp
לסיכום, למחרת הזמנתי מקום באונזה ליום חמישי, נראה לי שזה מסביר הכל...
&nbsp
אוכל טעים מאוד, אווירה כיפית , מקום מושלם מבחינתי.
&nbsp
 

amirline

New member
שכחתי לספר על עוד כמה דברים בסופ"ש ..

חמישי בערב הכנתי ארוחת יום הולדת לאמא לכל המשפחה, נכנסתי למטבח בשעה 16:30 ויצאתי ב 20:30 עם המנות הבאות :
&nbsp
סלט פנצפטה (פנצנלה + גבינת פטה) - מלפפון, עגבניות שרי אדומות ועגבניות שרי ליקופן, צנונית, בצל סגול, כמה עלי בזיליקום, זיתי קלמטה, קרוטונים תוצרת עצמית, קוביות פטה, חומת בן יין אדום, שמן זית, מלח גס.
ברוסקטות עם קממבר ואננס טרי
ברוסקטות עם חציל קלוי ופרמזן
ברוסקטות עם סלט עגבניות ובזיליקום ברוטב בלסמי
סשימי סלמון - פרוסות סלמון טרי עם מיץ לימון, שמן שומשום, בצל ירוק, שומשום שחור, שברי פיסטוק ומעט פלפל חריף קצוץ
אנטי פסטי - בטטה, פלפל, בצל, חציל
תפוחי אדמה בתנור
פילה סלמון לכל סועד
&nbsp
קוקטייל מימוזה אננס
&nbsp
&nbsp
לקינוח עוגת קרמשניט (מילפיי נשמע יותר טוב בעצם) שהכינה אשתי לילה לפני, זה כבר היה גדול עליי.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה