שירשור
שבועי

החתולית

New member
אפייה עילית - הספר הראשון של שף קונדיטור ערן שוורצברד

בימים אלה יוצא לאור ספרו הראשון של השף קונדיטור המוערך, ערן שוורצברד.
&nbsp
שוורצברד, עוסק כיום בליווי, ייעוץ ופיתוח בעולם הקונדיטוריה ההישראלית. הוא מלווה את מיטב המסעדות והחברות העוסקות בתחום בארץ, משמש כפרזנטור בארץ של חברת boiron העולמית המתמחה במחיות פרי, מנחה סדנאות קונדיטוריה. ובעליו של קייטרינג בוטיק המתמחה במתוקים.
&nbsp
בספר מעל 60 מתכונים המחולקים ל- 7 קטגוריות, ובנוסף קטגוריה של מתכוני בסיס.
כך יוכלו הקוראים והאופים להנות ממבחר מתכוני פאי, מוסים, עוגות בחושות, עוגיות, חטאים קטנים, מאפים, מנות למרכז שולחן ועוד.
בנוסף, זהו ספר קונדיטוריה, המלווה באיורי הדגמה/ המחשה של כל המתכונים.
&nbsp
&nbsp
בין המתכונים: פאי מייפל תפוחים, טאטן תפוחים, פאי פתי בר לימון, טוריקיש- מוס שוקולד רחת לוקום, קרם נאמלקה, כדורי שוקולד לבן, מוס פרינצ'י-שנטילי מסקרפונה, גלייז שוקולד חלב, מוס פרלינה, קרמו שוקולד, סאכר שוקולד ודובדבני אמרנה, עוגה בחושה מוסקבדו (עוגה בחושה מצפון איטליה עם פירות מיובשים במרסלה), עוגיות אגוזי מלך במילוי טופי קרמל ומי זהר, קפ(ה)רינה סברינה טירמיסו וקרם זברה, חלת גבינה ספרדית, מילפיי ישראלי ועודד.
&nbsp
הספר שמכיל צילומים של שירן כרמל, יוצא בהוצאה עצמית של שוורצברד שמכר במסגרת גיוס המונים בהד סטארט, 1000 ספרים עוד לפני יציאתו לאור.
&nbsp
צילום: שירן כרמל, סטיילינג: עמית פרבר, עיצוב גרפי: מיכל קול.
מחיר 180 ₪.
ניתן לרכוש בחנויות ספרים ברחבי הארץ וגם ברכישה ישירה באתר של שוורצברד –
http://www.eranshvartzbard.com/
&nbsp
&nbsp
 

salo22

New member
בתקווה שהספר הזה יהיה פחות או יותר סנונית ראשונה

לספרים בשפה העברית העתיקה, ברמה ובסטנדרט גבוה יותר ממה שהורגלנו אליו עד היום, במחיר של 180 ש"ח ובהכרותינו עם רצינותו הרבה של כותב הספר, אני אופטימי.. לא תחום שמעניין אותי במיוחד, אבל אין ספק שרכישה מוקדמת ב 125 ש"ח הייתה עסקה לא רעה בהינתן המחיר היום לחנויות, רק שיתחילו לשלוח אותם כבר

אגב ספרים - מסתמן שדוחול ספאדי שותף לספר חדש ודי מעניין, כנראה, שנקרא בלאדי, אם מישהו רכש והתרשם מגיוונו ורמתו של הספר, נשמח לשיתוף, בטח גם נעלעל באחת החנויות..
 

החתולית

New member
אני אמורה לקבל אותו בקרוב

לא שאני חושבת שאצליח להכין אפילו מתכון אחד ממנו.
 

salo22

New member
אני סקרן כמה עמוק הלכו עם הספר

כי יש הרבה לאן ללכת, ספר טוב כזה על נצרת ואוכל ערבי, מתכונים ושורשים, אני חושב שהוא פוטנציאל גדול גם למשהו בינלאומי באנגלית, הדברים האלו נחטפים היום כמו לחמניות טריות בעולם, עם כל ענייני הפודיז הנדושים האלו

מעניין, לא קישרתי עד עכשיו את מיכל וקסמן לטעמים ראשונים, אוקצור לדעתי יש פוטנציאל למשהו משמעותי..
 

החתולית

New member
פרויקט הדסטארט: מקסיקו אהובתי של השף איתמר דוידוב

השף איתמר דוידוב (פיטנגו, טרס פזוס), מגייס בהדסטארט תמיכה להוצאה עצמית של ספר הבישול שלו - "מקסיקו אהובתי".
&nbsp
&nbsp
לדברי דוידוב, הספר שיצר הוא הרבה מעבר לספר על אוכל. "הוא סיפור מסע – מסעות רבים אם לדייק. הוא תיאור צבעוני וטעים של היכרותי רבת השנים עם המטבח המקסיקני בפרט, והתרבות המקסיקנית בכלל".
&nbsp
שף איתמר דוידוב : " אני, שף איתמר דוידוב, אוהב לשמח אנשים דרך האוכל. הכרתי את מקסיקו בשלושה עשר ביקוריי ואני מגלה בכל ביקור מאכל חדש. מאז שאונס"קו הכתיר את המטבח המקסיקני כמטבח מורשת, חבריי השפים המקסיקנים טובעים בעבודה, ולא סתם. מאות הפירות, ירקות, מאכלים, טכניקות הבישול ומעל לכל, התשוקה המכושפת של המקסיקנים לתרבות הקולינרית שלהם, מחזירים אותי לשם שוב ושוב. הספר יחבוק מעל 260 עמודים מודפס על נייר משובח ובכריכה קשה. הוא יכיל מעל 100 מתכונים ועשרות מתכונים טבעוניים וצמחוניים, מקוריים למקסיקו. הספר כשר.".
&nbsp
בעמוד ההדסטארט של ספר הבישול, מגוון אפשרויות תמיכה החל מרכישת הספר, דרך סדנאות לטבחים ועוד.
&nbsp
לינק לעמוד ההדסטארט של "מקסיקו אהובתי"
https://www.headstart.co.il/projectsupporters.aspx?id=19686
&nbsp
 

salo22

New member
נו מה יהיה ?


התקציב התקופתי דל ויש כמה ספרים בדרך, אז שיהיה בהצלחה בכל מקרה &quot
אגב שילמד משוורצברד על המחיר המוקדם, 150 לטעמי קצת גבוה, אבל זה כנראה מה שיש וזכותו ובלה בלה וכולי..
 
איך שזה נראה כרגע

הוא לא יגיע ליעד והוא לא ממש קרוב אליו.
150 שח לספר בישול במסגרת הד סטארט זה מאוד מוגזם והתקציב הכולל שהוא מציג גם הוא מאוד גבוה בטח ביחס לספרי בישול מצוינים אחרים שיצאו בתקופה האחרונה במסגרת הפלטפורמה הז.
 

salo22

New member
כן, השתדלתי להיות קצת עדין


וניסחת את זה הרבה יותר טוב.
 

החתולית

New member
מכירת החלומות לראש השנה

ביום ו' ה- 30/9 תתקיים במסעדת סושיאל קלאב בתל-אביב, מכירה מיוחדת של מתנות קולינריות ואחרות לחג (לא, לא עוד ואזה!), מתנות, ואוכל לסוף השבוע ולחג.
&nbsp
המכירה, קודש לרכישת תרופה לרותי רוזנבלום, המפיקה הקולינרית על ערוץ האוכל (שאני חופרת לכם עליה כבר שבועות).
&nbsp
למכירה התגייסו שפים, קונדיטורים ויצרנים מובילים (הנה כאן למטה רשימה).
&nbsp
ברקע תנגן מוסיקה, תימזג מרגריטה של בוקר של המיקסולוג מוש בודניק, וגם יינות קלילים בכוסות, וכמו שזה נראה כרגע, יהיה גם מה לנשנש במקום.
&nbsp
מה במכירה:
מטבוחה – משייה, שף יוסי שטרית
מטבל עלי גפן – אוזריה, שפית אביבית פריאל
תערובת תבלינים מקומית – ביסטרו "מיכאל", שף מיכאל גרטופסקי
שמאלץ הרינג – הסרבסריה, שף רוברט קלוגר
שמאלץ בקר – פופינה, שף אוראל קמחי
החמוצים של נתן – ברוט, שף יאיר יוספי ועומר בן גל
קרקרים אנשובי – שף קונדיטור מיכל בוטון
קרם חצילים – חדר אוכל, שף עומר מילר
פסטו אורגנו – חדר אוכל, שף עומר מילר
ממרח לימונים כבושים – מסה, שף אביב משה
סלסה ורדה – "צ'יקטי", שף מיכאל גרטופסקי
מבחר ריבות – חוות צוק, שף אסף שנער
חומוס - הקוסם, שף אריק רוזנטל
פנה קוטה מיסו – הבאן, שי ואיל קיצ'ס
קראק פאי ליים – גוז' ודניאל, שף שניר אנג סלע
עמבה ירוקה - מפגש האושר, שף בנצי ארבל
ממתקים תוצרת בית – קונפיסרית רונית צין קרסנטי
נשיקות מרנג – מאיה דרין
עוגות דבש – רחלי קרוט
עוגות דבש – מאפיית "לחם חם"
טארלט יוזו אישי – מאפיית "שו שו"
כדורי שוקולד – דנה אלמוסני
ספר האפיה – אורי שפט, "לחמים"
ספרי בישול – ארז קומרובסקי
או-דה-וי אתרוגים – יובל ג'וב הרגיל, מזקקת "יוליוס"
יינות "קשת" – יקב "תבור"
חלבת "אלקלעי" – חלבת בוטיק, אלי אלקלעי
מארזי כוסות – "נספרסו"
כלי הגשה – "ארגל"
ברכות שנה טובה – אבישג קופלמן, "מכופתרות"
&nbsp
במכירה יהיו עוד הרבה יינות, שמן זית, זיתים משובחים, עציצים ועוד. האירוע בפייסבוק מתעדכן כל הזמן.
&nbsp
בצד תהיה כמובן עמדת אריזה, כדי שהמתנה שלכם לחג תהיה גם יפה (וסגולה!)
&nbsp
פרטים נוספים ועדכונים:
https://www.facebook.com/events/291499821220817/
 

Nרב

New member
חיים כהן כועס על מס המעסיקים

http://www.themarker.com/career/1.3075227 

"שומות ענק, המסתכמות במיליוני שקלים, הגיעו באחרונה למלונאים ומסעדנים עבור שנים שבהן לא שילמו מס של 20% על שכרו של כל עובד זר שהעסיקו"

צודק, מי הישראלים שיסכימו לשטוף כלים?
 
למעלה