רושפלד יפתח מסעדה חדשה בחלל של ..... הרברט סמואל

amirline

New member
רושפלד יפתח מסעדה חדשה בחלל של ..... הרברט סמואל

הרבררט סמואל עוברת ליפו בעוד שבועיים ורושפלד לקח את החלל בכדיי לפתוח מסעדה אחרי החגים, כולי תקווה שהוא יפתח מסעדה הודית ברמה, אין שום מסעדה הודית טובה במחוזותינו ולדעתי הגיע הזמן לאחת כזו ...
 

erezavn

New member
מסעדת שף הודית זה רעיון מעניין...

אבל קשה לי להאמין שרושפלד יילך עליו. הלוואי.
אם הוא ייקח את הטעמים הבסיסיים הטובים של האוכל שהוא עושה בקפטן קארי וישדרג אותם למנות שף של מסעדת שף זה יכול להיות מעולה.
בכל מקרה יהיה מעניין.
 
מה רע במסעדה עם אוכל הודי קלאסי, ברמה גבוהה?

די כבר עם 'ואריאציות על'....גם מסעדות "שף" כבר יש מספיק. הגיע הזמן לחזור למסעדות קלאסיות ברמה.
 

erezavn

New member
אוכל הודי קלאסי ברמה גבוהה זה נהדר. אבל זה לא רושפלד.

לא מאמין שרושפלד יילך על משהו קלאסי. לראיה - בדוכן ההודי שלו הוא ממש לא עושה דברים קלאסיים אלא וריאציות שלו לאוכל רחוב הודי. אין מה לעשות, מהתבוננות בפועלו של האיש, הוא אחד שמחפש יצירתיות ומקוריות.
בכל מקרה ימים יגידו. יכול להיות שבמסעדה החדשה הזו הוא יגשים בכלל את מה שרצה לעשות ב"ארוחת ערב".
 

החתולית

New member
רושפלד יבשל בחלל

למיטב ידיעתי, הבעלים הם גיא בליס, מוש בודניק ועמית לביד מהסושיאל קלאב. הם גם עומדים מאחורי הדוכן בשרונה.
 

Gרר

New member
אני מקווה שהוא דאג לעדכן

את הקורות חיים שלו ולהחליף שם מ"מקצוע: שף" ל"מקצוע: חלפן מסעדות".
כי זה מה שהוא בעיקר עושה בשנים האחרונות.
לא יודע מתי הוא מוצא זמן לבשל בין כל הפתיחות והסגירות האלה.
 

amirline

New member
לא נראה לי שהוא מבשל... אולי בשבוע הראשון

בכדיי לוודא שהמתכון עובד טוב ואז נותן לטבחים לבשל...
 

החתולית

New member
בהרברט סמואל יובל בן נריה בישל הרבה זמן

אבל זה נהוג כשאדם הוא שף של כמה מסעדות.
 

amirline

New member
דרך אגב אני לא מצדד בזה ששף "גדול" לא יבשל

אני חושב שעם כל הכבוד לרושפלד, חיים כהן, מאיר אדוני וכו' אני מצפה שהם יבשלו לפחות שעתיים שלוש בערב ולפחות 3-4 פעמים בשבוע, זה המינימום שאני מצפה.
&nbsp
לקחת מקום ולהגיד "זה של רושפלד" בעוד שהבחור מבשל שם פעם בשבוע זה קצת מבזה בעיניי.
 

החתולית

New member
תראה, אני לא חושבת שהם לא מבשלים

הם מבשלים כל פעם במסעדה אחרת שלהם, הם מבשלים באירועים, הם מבשלים בסדנאות ועוד.
&nbsp
ג'יימי אוליבר לא מבשל בכל אחת מהמסעדות שלו, ובכל זאת הן שלו, והוא מזוהה איתן. כנ"ל לגבי שפים אחרים בעולם.
&nbsp
 

little junebug

New member
קצת הזוי שאדם שאפילו לא ביקר בהודו

(לפחות כך הוא טוען) פותח מסעדת שף הודית.
 

salo22

New member
נושא קצת מורכב

אנשים עם גישה טובה למטבח יכולים להתפתח ולהכיר כמעט כל מטבח עולמי שירצו היום, גם בלי ממש לבקר באותו מחוז או איזור. אנשים טובים מאוד באותו תחום מטבחי, חוקרים גם את השטח במשך חודשים ושנים, מה שכמובן מקרב אותם יותר לחומרי גלם ושיטות בישול אליהן רוב הסיכויים שלא יחשפו ביושבם בכורסא בבית, זה הבדל "קטן גדול" מאוד.
אז אכן, קצת הזוי, או יותר נכון לא מקצועי קלות, אבל זה לא פוסל האפשרות להקים מסעדה טובה בתחום, השאלה עד כמה טובה ומעניינת, או מיוחדת
יותר גרוע לטעמי - זה כש"שף" ישראלי מתחת לגיל 30 ויזמו היחסי, פותחים נניח מסעדה אסיאתית כלשהי ומצהירים שנפתחה אחרי נסיעות רבות ומחקר מעמיק במזרח על התחום הרלוונטי, כשלרוב ננחש שיהיה מדובר כנראה בנסיעה שתיים למסיבות וחוף לגואה ותאילנד עם כמה מסעדות ושווקים ליד.
אפשר בכל מקרה היום, לעשות ביקורים וסטאז'ים במסעדות הודיות מופלאות בכל רחבי העולם, כמובן נניח לונדון לשם הדיון, אצל "האנשים הנכונים", זה לא פחות משמעותי מליסוע להודו, השאלה למה מכוונים. הבית התאילנדי לדוגמא, לא היה מגיע עד הלום, אם למנהליו לא היה הרקע המתאים וזה לדעתי, בהחלט ניכר גם ב"סוג של יחודיות" שמלווה את המסעדה.
 

amirline

New member
הוא לא אמר שהוא פותח מסעדה הודית, אני קיוויתי שיפתח ....

לא ידוע איזה מסעדה הוא יפתח
 
למעלה