נושא קצת מורכב
אנשים עם גישה טובה למטבח יכולים להתפתח ולהכיר כמעט כל מטבח עולמי שירצו היום, גם בלי ממש לבקר באותו מחוז או איזור. אנשים טובים מאוד באותו תחום מטבחי, חוקרים גם את השטח במשך חודשים ושנים, מה שכמובן מקרב אותם יותר לחומרי גלם ושיטות בישול אליהן רוב הסיכויים שלא יחשפו ביושבם בכורסא בבית, זה הבדל "קטן גדול" מאוד.
אז אכן, קצת הזוי, או יותר נכון לא מקצועי קלות, אבל זה לא פוסל האפשרות להקים מסעדה טובה בתחום, השאלה עד כמה טובה ומעניינת, או מיוחדת
יותר גרוע לטעמי - זה כש"שף" ישראלי מתחת לגיל 30 ויזמו היחסי, פותחים נניח מסעדה אסיאתית כלשהי ומצהירים שנפתחה אחרי נסיעות רבות ומחקר מעמיק במזרח על התחום הרלוונטי, כשלרוב ננחש שיהיה מדובר כנראה בנסיעה שתיים למסיבות וחוף לגואה ותאילנד עם כמה מסעדות ושווקים ליד.
אפשר בכל מקרה היום, לעשות ביקורים וסטאז'ים במסעדות הודיות מופלאות בכל רחבי העולם, כמובן נניח לונדון לשם הדיון, אצל "האנשים הנכונים", זה לא פחות משמעותי מליסוע להודו, השאלה למה מכוונים. הבית התאילנדי לדוגמא, לא היה מגיע עד הלום, אם למנהליו לא היה הרקע המתאים וזה לדעתי, בהחלט ניכר גם ב"סוג של יחודיות" שמלווה את המסעדה.