צהריים בנח ביסטרו מקומי - מאכזב...

erezavn

New member
צהריים בנח ביסטרו מקומי - מאכזב...

השבוע קפצתי לנח ביסטרו מקומי לארוחת צהריים. המסעדה החדשה של יהלומה לוי ועינב ברמן יושבת במקום בו פעלה שנים מסעדת רוקח 73. המקום עבר שינוי מסוים והוא בהחלט חביב, מרווח ונעים. הקהל שישב במסעדה נראה בדיוק כמו הקהל שישב בעבר ברוקח 73. (מבוגרים צפון תל אביבים, אנשי עסקים). אני מעריך שכ-1/3 בלבד של המקום היה מלא. השלט בחוץ אף הוא נושא עדיין את השם רוקח 73 וגם מערכת המחשוב עדיין שייכת למסעדה הישנה ולכן החשבון מופק עם השם רוקח 73.

התפריט מחולק בצורה די מוזרה. ראשית מנות קטנות, אח"כ עיקריות, אחריהן מנות ראשונות/מרכז שולחן שבעצמן מחלוקות ל-3 קטגוריות: ירקות ועוד ; דגים ופירות ים ; עוף ובשר, בהמשך - מנות ילדים, ולבסוף קינוחים.
התפריט נראה מגוון ומעניין, עם דגש על חומרי גלם מקומיים טריים.

אין כאן עסקיות של ממש אבל יש 15% הנחה על התפריט הרגיל בצהריים.
החלטתי לא להזמין מנה קטנה ועיקרית ובמקום הזמנתי 2 מנות ראשונות/מרכז שולחן שברגיל מיועדות לחלוקה (כן כן עוד פעם שיירינג) ל-2 סועדים. המלצרית הבטיחה שאשבע. השתדלתי לבחור 2 מנות שיבטיחו שובע:
הראשונה: נתחי שייטל עם רביולי מנגולד, בולגרית המאירי וסלסה ורדה. 58 ש"ח. השנייה: ראשי קלמרי ומולים בציר שרימפס ופפריקה מעושנת עם קוסקוס לימוני. גם 58 ש"ח. הנחתי שמנת בשר בינונית בגודלה עם מעט פסטה ומנת פירות ים בינונית עם מעט קוסקוס תספקנה את רעבוני.

ראשונה הגיעה מנת השייטל. משהו בה היה מוזר. הגיעה צלחת עם עלי בייבי, גבינה בולגרית, סלסה ורדה ונתחי שייטל. איפה הרביולי? נשכח... קראתי למלצר. הוא היה נבוך והתנצל ושאל אם אני רוצה לקבל מנה חדשה לגמרי או לחכות רק לרביולי. אמרתי לו שנראה לי שכדאי שיביאו לי מנה חדשה עם כל המרכיבים כמו שצריך...
המנה הגיעה. השייטל היה סביר בלבד ולטעמי נצרב יתר על המידה. הרביולי מנגולד היה נחמד, אבל מזערי. 2 רביולי קטנטנים. בעיניי זו כמות מביכה. עלי הבייבי והסלסה ורדה היו בסדר. תכלס הטעם הדומיננטי במנה הגיע מהבולגרית. בקיצור - מנה לא מספיק טובה.

עברו עוד 25 דקות (הרבה יותר מדי זמן) והגיעה המנה של הקלמרי והמולים. מעט יותר טובה מהשייטל. הקלמרי היה טוב. המולים היו די בינוניים ולא הרגישו סופר טריים. התיבול הכללי של המנה היה מעניין יותר, אבל גם כאן תוספת הקוסקוס הייתה בכמות מצומצמת. אולי 2 כפות היו שם.

אחרי 2 המנות הללו נשארתי 1/2 רעב. מנות ממש לא מספקות ו-VFM נמוך להוצאה של 118 ש"ח (או 100 ש"ח בפועל אחרי הנחת הצהריים).

הזמנתי גם קינוח: עוגת גבינת עיזים, פירורי קרמל, לוז ורוטב תפוזים. 44 ש"ח. עוד מנה די מאכזבת. אני מאד אוהב עוגות גבינת עיזים. זו הייתה די אנמית בטעמה ודחוסה מדי במרקמה. גם רוטב התפוזים והקרמל לא המריא. הייתה בו נוכחות של טעם דומיננטי של תבלין שלא אהבתי (ייתכן ציפורן).

בקיצור - אחרי 20% הנחה שילמתי 136 ש"ח על הארוחה הבינונית הזו. יהלומה לוי ועינב ברמן (שממנה אני מחזיק כשפית מצוינת) וגם השותפה השלישית נכחו במסעדה והתעסקו בעניינים עסקיים. אולי אם אחת מהן הייתה נמצאת במטבח ואשכרה מבשלת, הארוחה שלי הייתה טובה יותר.
באופן תמוה אף אחד מ-2 המלצרים ששירתו אותי לא שאל אותי איך היו המנות. במסעדה חדשה זה מתבקש בעיניי לקבל פידבק מהסועדים. ניחא. אולי הן כל כך בטוחות בעצמן שהן לא צריכות פידבקים.

שורה תחתונה. ארוחה די מאכזבת עם מנות לא מספקות בגודלן ולא מספיק מספקות בטעמיהן.







 

gastro101

New member
אוי אוי נראה שלא יחזיקו הרבה זמן מעמד

מרגיז שהשף עסוק בענינים אחרים
כמעט ואכלנו שם לפני שבוע ורק עניני "נכד" מנעו זאת , נראה שניצלנו
 

erezavn

New member
יכול להיות שכן יחזיקו. הפוטנציאל קיים.

התפריט מגוון ומעניין. המקום נעים. אין יותר מדי תחרות בסביבה ויש שפע של חנייה ליד המסעדה. ברור שלעינב ברמן, שלמיטב הבנתי היא האחראית על האוכל כאן, יש יכולות. רק נכון עכשיו צריך לשפר לא מעט דברים. אני מקווה שזה יקרה.
 

oreldi

New member
חבל

לא ברור לי ההגיון של מנת השייטל- שייטל עם רביולי עם גבינה בולגרית עם סלסה ורדה. קטונתי, אבל אני לא מצליח להבין את ההגיון הקולינרי כאן, איך כל זה יכול להתחבר. אמירה סרקסטית של שגיא כהן היתה מתבקשת כאן..
ואם יש משהו שממש מרגיז אותי זה לצאת רעב ממסעדה.
 

החתולית

New member
המנות אכן נראות קטנות

2 רביולי במנת שיירינג שמיועדת לשני אנשים. כלומר, רביולו אחד לאדם

אני מצטערת לומר, שהמנה שנראית כמו סלט שהוסיפו לו קצת בשר כדי לעבות אותו.

העניין הוא שכך תיכננו את המנות, והן היו כאלה גם אילו יהלומה ועינב ברמן היו במטבח. אולי לא היית מחכה 25 דקות בין מנה למנה, ואולי מישהו היה שם לב לטריות של המולים, אבל המנות עדיין היו קטנות.
 

salo22

New member
מעניין אם זה המטבח הישראלי החדש


רביולי, פרוסות שייטל, עלים ירוקים וצנון וגבינה בולגרית, דוגרי, לא מצאתי את הקשר
שף כן במטבח, לא במטבח או לידו.. ותודה על עוד ביקורת ומידע טובים..
 

salo22

New member
הייתה לו כנראה ילדות טובה

אם הג'מבו שרימפס והמרגז הזכירו טעמים מבית אמא, או משהו כזה, לא נקרא לעומק..
 
למעלה