בראסרי- גם עוף יכול להיות מרגש

oreldi

New member
בראסרי- גם עוף יכול להיות מרגש

בזמן האחרון הייתי 3 פעמים בבראסרי, פעם אחת בארוחת בוקר, פעם נוספת בארוחה עסקית ועוד פעם בערב. ארוחת הבוקר היתה סבירה בלבד אולם שתי הארוחות הנוספות היו מצוינות/

לארוחת הבוקר הזמנתי אגז בנדיקט (68 שקל) - הביצים היו טובות וגם השינקן והלחם אבל הרוטב היה חיוור וכמעט לא הורגש. בצד הגיעה סלסלת לחמים שכללה 4 לחמניות ושני מאפינס תפוזים. 2 לחמניות היו נחמדות, 2 היו קשות ובקושי אכילות (חימום במיקרו בבראסרי? מקווה שלא) והמאפינס תפוזים היה נחמד. היתה גם ריבת חבושים נהדרת וחמאה טובה, אבל בסך הכל היה ככה ככה. מעט מאכזב.

מנה ראשונה
רייט (ממרח) סלמון מעושן עם חזרת ולחם: מנה מהספיישלים. המנה כללה כמות די יפה של ממרח הסלמון, 3 לחמים קטנטנים וטובים ומעט עלי כוסברה ושמיר. לא יצא לי לטעום עד כה ממרח סלמון, אבל בסך הכל היה טעים. חזרת לא הרגשתי בטעם. לדעתי סלט קטן בצד בנוסף לעלים היה יכול להוסיף.

עיקריות
העיקריות כללו עוף צלוי בטרגון עם ראשי שום אפויים (78 שקל)- עוף הוא אף פעם לא הבחירה הראשונה שלי במסעדה. ובכל זאת המנה סיקרנה אותי והזמנתי אותה. לא התאכזבתי. העוף הוגש ללא עצם, עם ציפוי קריספי שהיה טעים וממכר (למרות הצבע השחור הוא לא היה בעל טעם שרוף). טעמו של העוף היה נפלא- עסיסי מאוד ומתובל היטב, היה שם טעם לימוני ועוד כל מיני תבלינים. הטעם האניסי של הטרגון לא בלט אבל אכלתי את המנה בשקיקה. התחושה שלי כשסיימתי היתה שזה המקסימום פחות או יותר שניתן להוציא מעוף. מנה מושלמת.

קורדון בלו (79 שקל) עוד מנה נהדרת- עוף עסיסי, הגבינה מושחתת, השינקן טעים גם כן בעל טעם מעושן בולט. מה צריך יותר? עוד מנה נהדרת.
בצד עם שתי המנות ביקשנו גרטן תפוחי אדמה (התוספת כלולה במחיר המנה העיקרית) שהיה טעים ולא כבד ושמנתי מדי.

כמו כן הוזמנה כרובית מאודה (19 שקל): האישה לקחה ביס אחד והרגישה טעם לוואי כלשהו. המבט וחוסר שביעות הרצון ניכרו עליה והיא שיתפה אותי. התכוונתי גם אני לטעום, אבל עוד לפני שטעמתי ניגשה מיוזמתה אחראית המשמרת לשאול אם הכל בסדר. השבתי לה שלכרובית יש טעם לא מוצלח. האחראית מיד לקחה את המנה והביאה תפריט לבחור משהו אחר. כל הכבוד על תשומת הלב לפרטים ועל תודעת השירות הגבוהה. זה לא היה קורה בהרבה מסעדות אחרות.
במקום הכרובית הזמנו סלט עגבניות ובצל אדום (24 שקל) שהיה פשוט אבל טרי ומתובל בצורה טובה.

קינוח:
קרפ סוזט (42 שקל): הקרפים היו טובים ולא כבדים, והרוטב (קרמל ברנדי תפוזים) היה בעל טעם מתוק-חמצמץ-מריר, כשאף אחד מהטעמים לא משתלט יתר על המידה. אוי זה היה טעים...

כמה הערות: בקשתי מהמלצר מים. באחד הביקורים המים היו בסדר, בפעם אחרת הם היו מזעזעים ופשוט לא ראויים לשתיה. זו לא פעם ראשונה שקיבלתי במסעדות מים בעל טעם נורא, אולם כאן זה היה חריג אפילו בהשוואה למסעדות אחרות.
כמו כן, כנהוג במסעדות R2M, השולחנות קטנים מדי וחלקם צמודים מדי לשולחן שנמצא ליד. פרטיות? תשכחו מזה.
ואזהרה לגבי הצ'יפס-רציתי להזמין צ'יפס אבל במבט לשולחנות מסביב ראיתי צ'יפס דקיק ובכמות מאוד גדולה. העדפתי לוותר, הוא לא נראה מוצלח במיוחד.

שורה תחתונה: למרות ההערות לעיל, הרוב בדרך כלל היה טעים. אין כאן קרמים, קציפות, מנות מקושטות ומנות מיניאטוריות שקוראים להם "שרינג", וטוב שכך.
יש כאן אוכל שמבוצע היטב בדרך כלל, טעים מאוד, תימחור הגון ושירות מצוין. יופי של מסעדה









 

החתולית

New member
על הדיווח

אין ספק שבמפעלות R2M יודעים לעבוד, ולשמור על אחידות לאורך השנים.
&nbsp
הצפיפות שציינת מאד הפריעה לי בברסארי וגם בקופי בר.
 

salo22

New member
68 ש"ח לאגז בנדיקט

אני מתאר לעצמי שאם היו שואלים אותך מבין כל האייטמים שניסית שם, מה יתכן ואולי קצת סוטה מתחום התמחור ההוגן, אולי המנה הזו הייתה עולה ? מעבר לטעם, בלי שום תוספות שמרחיבות לארוחת בוקר משמעותית מלאה (גבינות טובות ושאר ירקות), זה נשמע לי המון.. אבל מרכז תל אביב, תקופה שלדעתי קצת קשה למצוא מחירים שהם באמת הוגנים (מאוד), ווואללה

יופי של דיווח כרגיל ושאר המנות אגב נראות ממש טוב, למרות שלא חובב גדול של המקום, אין ספק שהניהול המפורסם שם (ובשאר המסעדות שלהם) מסתמך על אלמנטים נכונים והשקעה בעבודה. אגב איזה חיתוך זה שם של העוף, קצת קשה להבין.. משהו כמו כל החזה וירכיים משוטח ? למרות שלא נראה בגודל הזה ולבטח גם לא עוף שלם.. אגב לגמרי היום יש עוף ויש עוף.. משק ארצי לא רע ביחס למדפי העוף הכלליים בסופרים, אני חושב שיותר ויותר מקורות היום, מכוונים אולי לעופות קצת יותר "יוקרתיים", מונח שדי מוזר עדיין לציין בהקשר של העוף הארצישראלי.. אפשר להניח ששם עושים את המאמץ לנסות ולעבוד עם ספקים "מעבר לרגיל"..
מאוד מקווה שיצא לי לנסות משהו ממשק מלמד, אולי יש פה אנשים שכן מכירים וניסו, לצערי ממש רחוקים..
https://www.facebook.com/meshekmelamed/
**ממבט באתר ההזמנות שלהם נראה שהרחיבו לאחרונה את הטווח כך שגם חנויות הטבע בחיפה מוכרות, למרות שזה לא בדיוק המקום האהוב וכנראה גם המשתלם, לקניית מוצרי בשר..
 

gastro101

New member
המחיר כולל 2 משקאות כולל בריזר..מוזר מאד שהוגשו לחמניות

לא טריות. הם הרי אופים הכל במאפיה שלהם
בעבר הבראנץ שם היה אהוב מאד על בני משפחתי , בינתים יש אופציות טובות יותר- כמו משיה, בתוספת 20 שח מקבלים הרבה הרבה יותר
 

oreldi

New member
השאלה מתי זה נאפה..

זה היה ממש לא טרי. אני גם חושב שעדיף להוסיף כמה שקלים וללכת לבראנץ מושקע בהרבה.
 

oreldi

New member
לגבי האגז בנדיקט

במנה נכלל גם שתיה חמה וקוקטייל (את הקוקטייל המרתי בשתיה קרה). זה לא זול אבל בגדול, רמת המחירים שם הוגנת ביחס לתמורה. האגז בנדיקט לא יצא הכי טוב אבל אחרי שאכלתי שתי ארוחות נוספות ההתרשמות שלי היא שההשקעה כאן היא מעבר לממוצע, ורמת המחירים די ממוצעת לתל אביב- לא נדיר למצוא מנות עוף בתל אביב ב80 שקל וצפונה (הדסון, מיט בר, התרנגול הכחול לא עלינו ועוד) וגם שאר המנות מתומחרות בצורה סבירה. שתי מנות העוף היו בגודל מכובד, טעימות מאוד ומושקעות. לא המנות הסתמיות הידועות של פרגית במרינדה/חזה עוף על הגריל. חזירות לא מאפיינת את הבראסרי לדעתי.
לגבי העוף- גם לי היה מוזר החיתוך שלו. לא ראיתי דבר דומה מעולם. היה לו צורה דומה לספירלה והוא היה ללא העצם, למעט חתיכה ממש ממש קטנה. יתכן שזה החזה עם הירך אבל אני לא יודע האמת, אני חושב גם היתה למטה כנף. נראה לי בהחלט שמקור העוף יותר טוב מהרגיל, זה בטח לא עוף של סופר, וגם היד במטבח שטיפלה ותיבלה את העוף יודעת מה היא עושה. כדאי לך לנסות אם ייצא לך להגיע לשם, זו מנת עוף שונה מהסטנדרט
 
למעלה