שלוש קצרצרים: אורי בורי, M25, הנמל 24

lriemann

New member
שלוש קצרצרים: אורי בורי, M25, הנמל 24

אורי בורי

במסגרת סיור קולינרי של הארץ שעשיתי לחבר ילדות, גחנו לעכו ולאורי בורי.
הקירות טויחו כהלכה, בעל הבית לא היה בסביבה, אבל חוץ מזה, מרקיז, הכל ממש סוכר.

לקחנו את שתי המנות הראשונות האהובות עליי: סלמון בסורבה ווסאבי ובייבי מושט מקורמל, שתיים שהומלצו פה (תודה!) בפורום: חצי מנה של קוקי סן ז'ק וחצי שרימפס וארטישוק, וכנאפה עם גלידה בצד.
בנוסף סופק לנו לחם טוב ובשפע, אותו טבלנו ברטבים של העיקריות, תוך השמעת קולות הנאה.

סיכום: קצת יקר, בעיקר הכנאפה, אבל כמה שזה טוב.
אולי המסעדה הטובה בארץ.

M25

מצוייד בחבר אחד קרניבור וחבר אחד סתמי (סתם), יצאתי לדגום קצת בשר במסעדה הדי חדשה בשוק הכרמל.

העראייס: מוגש עם סלט טחינה ועגבניות נחמד, טעים ושומני, מתומחר קצת מעל הפופיק.
האנטריקוט הגדול: טוב ועסיסי, אחלה.
לב השור: חבל שהיום השור ניצח... לא משהו.
השקדים: מה חבל שאין להם בויטרינה.
הקראק פאי: טעים. מסוג הדברים שמדהימים בפעם הראשונה והרבה פחות אחר כך. ההפך מחומוס והרינג טרי.
המלצר: קצת סחבקי מדי לטעמי.
החשבון: כלל שני משקאות שלא הזמנו. תוקן.

הסיכום: אם ממש יבוא לי אנטריקוט ואהיה בסביבה.

הנמל 24

אחרי שלא הייתי במקום למעלה מארבע שנים (ארוחת ערב לא מרשימה) מצאתי את עצמי שוב בנמל 24. בצהריים.

רציתי לשבת בצ'אנג בה, אבל המקום פופולרי בטירוף, ואין סיכוי למצוא מקום אם אתה לא סלב חיפאי או חד קרן.
אני די בטוח שאני הראשון שכתב על המקום באינטרנט, אז כנראה שזה אי צדק פואטי.
באמת, כל הכבוד להם!

במורד אותו רחוב של צ'אנג בה (הנמל) שזפה עיני את מבצע עסקיות הקיץ החדש של 24.

להלן תקציר:
מבחר קינוחים בכוסות אישיות ב-10 בלבד.
2 מנות ראשונות ולימונדה ב- 70 ש"ח
עיקרית, קינוח וכוס לימונה ב- 84 ש"ח
מנה ראשונה ועיקרית לימונדה וקפה ב- 110 ש"ח
מנה ראשונה, עיקרית וקינוח לימונדה וקפה ב- 118 ש"ח

החלטתי ללכת על שתי ראשונות ושתייה, פלוס קינוח אישי.

האווירה נשארה נעימה כפי שזכרתי אותה, והשירותים עדיין מספר אחד בארץ.

המלצריות לא התיישרו עם הקו המאפיין של מסעדות יוקרה.
הן היו חביבות להפליא וכלל לא סנוביות.
חיפה, נו.

בעצת המלצרית, הלכתי על פטה הכבדים עם הבריוש, ריזוטו בחלב קוקוס עם פטריות, וקינוח לימון ומרנג.
אני סאקר רציני של פטה כבדים, אבל באמת שהגרסה הנמלית היא משהו נהדר במיוחד.
התיאור המלא הוא:פטה כבדיםעל מצע קרמבל בצל ופלאן בצלי פנינה, מקרון קרם כרישה ובריוש.
בניגוד לרוב מוחלט של המנות בעולמנו, אפשר להרגיש ולהתענג על כל אחד מהמרכיבים. שאפו ענק.
הריזוטו היה כבר די ממוצע.
זה אולי חלב קוקוס ג'ים, באט נוט אז ווי נואו איט.
תלכו על משהו אחר.
הלימון והמרנג, שהוגשו בכוס קטנה אך לא פיצי, עשו עבודה מצויינת והשאירו טעם טוב מאוד.
כמעט שכחתי את הלימונדה.
היא הייתה טובה.

שוב אציין את המלצריות, שהקפידו למלא את כוסי במים, כמנהג הגויות טובות המראה בכרך ד'מנהאטען.

סיכום: נווה מדבר שופע מים ופטה באמצע החמסין הארור.

יאללה, DISMISSED
 
איזה דיווחים! כיף לקרוא, קלילים וענייניים. הכי אהבתי את

הגדרתך לקראק פאי. לא יכולת להסביר את כוונתך טוב יותר.
 

trilliane

Well-known member
מנהל
כיף לקרוא ביקורות חיוביות על הנמל 24, גם אני מהחובבים

והעסקיות החדשות שלהם סבבה. אני מניחה שלו רק היו קרובים אלינו יותר ולא מצריכים גיחה במיוחד (שגם כרוכה בתשלום חניה בשעות היום, או ליתר דיוק במציאת מקום חניה, גם זה אתגר ביום חול...) היינו מגיעים לשם הרבה יותר.
&nbsp
לגבי "אורי בורי" אני מתקשה להתחבר להגדרה "המסעדה הטובה בארץ". חומרי הגלם טובים, ללא ספק (ומשמח לשמוע שהקירות טופלו, בשעה טובה) ואכלתי שם מנות טובות, אבל גם מנות מאכזבות, ויותר מדי מנות שבהן הרטבים או התוספות האפילו על חיות הים (למשל סרטנים בשמנת שהייתה כ"כ דומיננטית שיכלו להגיש לי ניוקי וזה היה אותו הדבר). גם בפעם האחרונה שאכלתי בה (לפני יותר משנה) משהו במנות לא בהכרח התחבר לי (למשל המנה עם פתיתים הייתה חיבור הזוי וממש לא מוצלח בעיניי) וגם חוסר היכולת להתגמש הפריע לי לא פעם (למשל לגבי מנות עם רוטב חריף, הכול טעים למעט החריפות שאני לא מסוגלת להכיל
).
&nbsp
את הסלמון לא טעמתי כי אני לא מסוגלת לסבול ווסאבי (ולא הסכימו להחליף את הסורבה) ועם כל הרצון, הכבוד ואהבתי לסלמון (באמת דג שנולד מושלם וכמה יותר נא יותר טוב) מגישים סשימי סלמון במקומות רבים, אז ויתרתי. אני תמיד שמחה לאכול שם, אבל איכשהו בפועל יוצאת לא פעם בתחושה מסוימת של החמצה, פוטנציאל לא לגמרי ממומש (מבחינתי).
 

החתולית

New member
על הדיווחים הכייפיים

אני מסכימה איתך לגבי העראייס ב- 25M - , המנה מתומחרת גבוה מדי.
הדבר הראשון שאני מחפשת שם בויטרינה הם חלקי הפנים למיניהם, אבל לא תמיד שם

&nbsp
&nbsp
 

salo22

New member
גדול, יופי של ביקורות

אורי בורי גם אנחנו, כבר יותר מידי אוהבים את המקום הזה, מאוד מתאים לסיגנון הבישול שאנחנו מחפשים ביציאה מהבית.
צ'אנג בה עברו כבר מקום ? הייתי ברחוב הנמל ביום ראשום אבל זה היה מוקדם מידי על הבוקר ולא הצלחתי להבין היכן הם אמורים להיות, מה שכן היה איזה מורל טאפאס או משהו, נראה גדול אך קצת מוזר לסביבה, הלוואי שיצליחו אך אין לי מושג האם מיקומם מתאים לקונספט, מעניין אם מישהו\י כאן ניסו.
ננסה את הנמל שוב בקרוב, גם לטעמי האווירה שם ח"ולית משהו והדיסוננס בין ללכת ברחובות העסקיים באיזור ואז להיכנס לנווה מדבר הזה, שווה המאמץ גם אם האוכל אולי לא "מדוייק" מספיק.. אני חושב שיש מקום, עדיין, להציע שם עסקית מלאה ב 70 ש"ח ולא משחקי "שתי ראשונות", אבל פעם גם הגריסיני עם הממרחים הטובים היה ללא תשלום וכנראה הרגילו וקילקלו אותנו שם עם עסקיות "טובות מידי".
 

John the Savage

New member
היינו גם באורי בורי לא מזמן

במסגרת הביקור שלי בארץ.

כשגרתי בארץ, גם אני העדפתי להזמין מהתפריט במקום לעשות ארוחת טעימות. אבל מכיוון שכבר לא הייתי שם הרבה שנים, הפעם העדפנו לעשות ארוחת טעימות (אבל ביקשתי באופן ספציפי שהקוקי סאן ז'אק יהיה כלול בארוחה).

היה טעים. הקוקי סאן ז'אק היה בדיוק כפי שזכרתי, וגם השרימפס ארטישוק היה מעולה. היו מנה או שתיים בינוניות, אבל הרוב היה מצויין. הגישו לנו גם כמה מנות ראשונות שלא היו בתפריט.

האמת היא שהופתעתי לטובה מהמחיר: 250 ש"ח לאדם. אולי זה בגלל שהתרגלתי לרמת מחירים גבוהה יותר, אבל 65$ לאדם כולל מס עבור ארוחת טעימות שיצאנו ממנה מפוצצים ומרוצים זה ממש כלום.
 
למעלה