אז מה אכלתם בסוף השבוע?

salo22

New member
גם אני הכנתי בשבת אוכל לשבוע לעבודה


גרגירי חומוס מבושלים שנשארו בכמות מסחרית, חלק הוקפא וחלק יזלל בקרוב עם קצת מלח ופלפל.. חזות עוף שלמים צלויים תמיד פיתרון נפלא בעבודה, יהפכו עוד כמה דקות לסנדוויץ' עם חצילים קלויים ולחם דגנים של לואיז
קציצות בקר ברוטב לימון, רעיון טוב לשבוע העבודה הבא..
 
עוף היה לנו שבוע שעבר

הכנו עופות שלמים במעשנה
&nbsp
אני מעדיפה לגוון משבוע לשבוע בסוגי הבשר ואופי האוכל כך שלא יתחיל לשעמם לנו
 
האמת שזה היה די אילתור אבל ננסה

במעבד מזון שמתי פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל לבן ושום. את התערובת שיצאה ערבבתי עם קילו חצי בשר בקר טחון (בחרתי בבשר יחסית שמן לטובת הקציצות) 2 ביצים, כמה כפות של פירורי לחם (אני עושה לפי העין אז אין לי מידות מדויקות) ומלח ופלפל.
יצרתי עיגולים והכנתי בתנור (כעשר דקות על כ 180 מעלות).
&nbsp
במקביל במחבת עם שמן זית - בצל סגול וכרישה, לאחר מכן הוספתי שום וקייל. סיימתי עם פרוסות לימונים (שלמים, עם הקליפה והכל) וכמובן מלח ופלפל.
אחרי שהקציצות מוכנות בתנור זרקתי אותן ישר לתוך כל התערובת הזו.
&nbsp
בתאבון.
 

מיתר44

New member
ארוחת יבוא מפריז

הזדרזנו לארגן ארוחה בגלל שהגבינות התחילו לטייל במקרר. נו טוב, רק הרובלושון.
לראשונה היה לנו נתחי כבד אווז שנקנו פיקאר.
כל כך קל להכינם שחבל שלא הבאנו יותר חבילות.
לעיקרית אכלנו קציצות עם תוספות וסלט ירוק עם
פילטים של תפוזים וויניגרט שמז. על השולחן הייתה חמאה ושני סוגי חרדל.
שתינו ריזלינג גרמני ואדום מהרמיטז׳. שניהם היו
מעולים.
לקינוח ערבבתי קרם לימון עם קצפת והוספנו דובדבני
אמרנה.
לחם? גם פוקצ׳ה וגם בגטים וגם לחם קמחים שונים
כולל שיפון.
הגבינות שהוגשו לקינוח: עזים טרייה, טום מהסבוא,
הרובלושון וסנט מור עם הקש באמצע.





 

pix37

New member
יונס - צמת גולני - בסדר, אבל ...

אני לא יודע איפה לשים את האצבע אבל משהו שם חסר.
סה"כ מזרחית לא רעה אשר נישאת בעיקר על תהילת העבר.
לא היה שם שום דבר לא טוב אבל גם שום דבר מעניין או מצטיין במיוחד - סוג של סתם הכי סתם שיש והיום גם ממסעדה מזרחית משפחתית מצפים לקצת יותר.

פלטת סלטים לכל השולחן - 30 ש"ח לסועד מבוגר ילדים בחינם (הילד הגדול שלי 11 נראה, אוכל ונחשב כמבוגר בצדק רב) שום דבר מסעיר או מיוחד - ערכה בסיסית של סלטי כרוב, חצילים ופטריות משומרות למינהם, כולל חומוס ופול. לבקשתנו הוסיפו גם סלט ג'רג'ר. החומוס היה פחות טוב מהמקובל השאר פשוט ובסיסי. אם היינו תיירים צמחונים סביר להניח שהיינו חושבים שהגענו לגן עדן, למי שרגיל למסעדות מזרחיות טובות יותר זה היה קצת מאכזב. כאילו שלא הורגשה יד של טבח.

שיפודי כבש - 75 ש"ח - מנה נדיבה מאוד של 3 שיפודים אשר לטענת אישתתי היו מצוינים. הוגשו עם צ'יפס תעשייתי
חצי מנה פרגיות - 30 ש"ח - שיפוד אחד - סטנדרטי לחלוטין הוגש עם אותו צ'יפס.

כמו כן הוגשה מג'דרה מעט יבשה לשולחן OTH

לקינוח הוזמנו על חשבון הבית לשתי מנות מלאבי, בקלאווה וקפה.

סה"כ 195 ש"ח הוגנים מאוד יחסית לתמורה ולנדיבות.

הרגשת האכזבה היא כנראה פשוט כי היום התרגלנו ליותר, יותר מגוון (לא היו מנות צמחוניות בכלל וחצי מהתפריט הבשרי היה חסר) יותר טעם יותר תשומת לב.
 

salo22

New member
אני לא חושב שאי פעם זאת הייתה ממש מסעדה טובה

היא נישאת בעיקר על תהילת המיקום..
 

אור2221

New member
אירחתי חברים לאוכל מקסיקני

הכנתי חזה עוף שהושרה בסלסת מנגו של טרז פזוס, אח"כ הוקפץ עם פלפלים בשני צבעים, קצת פלפל חריף, בצל סגול ושתי כפות ממרח שעועית ושום אסאייתי שמוכרים בטיב טעם.
אורז עם תערובת מקסיקנית וקצת עגבניות מרוסקות.
סלט גואקמולי, סלט תירס. טורטיות.
צורוס לקינוח עם גנאש שוקולד פרווה בגלל מגבלות כשרות.
 

sweetdreams

New member
מזללה וקיטשן מרקט בקטנה

זוהי פעם רביעית שלי במזללה, פעם ראשונה בערב. וזו לאט לאט (או לא כ״כ לאט לאט) מתגבשת להיות אחת המסעדות האהובות עליי בתל אביב. יש בה בעיניי הכל. אוכל, אווירה, עיצוב מודרני ונעים, שירות למופת (אוי, השירות! איך זה כ״כ פשוט שם מחד, וכ״כ מסובך במקומות אחרים מאידך?). אני מאמינה שעוד בהחלט נחזור שוב!
&nbsp
לעומת זאת, מקיטשן מרקט ציפיתי להרבה, ודי התאכזבתי. היה טעים, היה בסדר. אבל רק טעים ובסדר. חוץ מקינוח עוגת הגבינה, שום דבר לא ממש הלהיב. המקום צפוף ורועש, השירות גם כן קצת מעצבן ומלווה בפרצופים לא נעימים (למרות שאני חייבת לציין לזכותם, שלאחר הערה שלנו בנוגע לכך, העניין השתפר פלאים). בסה״כ היה אמנם כיף, אבל אני מרגישה שזו מסעדה לפעם אחת, ושדי מיציתי את מה שיש לה להציע.
 

sweetdreams

New member
מה אכלנו..

מזללה (אנסה לזכור כמיטב יכולתי):
&nbsp
- קובנה של צביה - האמת, מאכזבת. כחובבת קובנות, אכלתי טובות יותר. צביה לא מאמינה ביותר מדי סמנה בקובנה שלה, וכנראה גם לא אוהבת את רסק העגבניות שלה מתובל וחריף כהלכה.
- נתחי שייטל - אני לא ממש זוכרת את פרטי המנה, אבל היא טעים.
- גספצ׳ו ים - גספצ׳ו עגבניות סמיך, עם סשימי טונה, וברוסקטות עם ממרח סרדינים. מנה מעולה. מאוד אהבנו.
- רחובות מומבאי - מנת קארי ירוק עם חזה טלה, במיה, חצילים תאילנדים, וכנראה עוד כמה דברים. :) היה טעים וחריף, אבל האמת היא שניסינו לכוון למנות מיוחדות יותר, ובמחשבה שניה אולי היינו צריכים לבחור משהו אחר.
- קינוח: מזרח תיכון חדש. קינוח מהמם ולא מתוק (לשמחתי הרבה) של סורבה תפוז דם, מרנגים דקיקים מתובלים בסומק, קרם סולת ובהרט (מתקתק עדין, ולמעשה החלק המתוק היחיד בקינוח), אבקת יוגורט, ומסביב היו נגיעות של זעתר, שמן זית ועלי מיקרו בזיליקום. קינוח מדהים, אהבנו מאוד!
&nbsp
שתינו בירה וקוקטייל מרטיני יבש, ועוד שני חליטות נענע.
סה״כ עלה 400 ש״ח.
&nbsp
קיטשן מרקט:
&nbsp
- מנת לחם ופוקצ׳ה - הפוקצ׳ה היה ממש טובה, וגם נתנו לנו תוספת ממנה כשסיימנו. מוגש עם רסק עגבניות, שבניגוד למזללה, כאן היה טעים ומלא שום, כמו שצריך.
- ברולה פורצ׳יני וערמונים - מנה חביבה, אבל קצת מתוקה לטעמי.
- קרפצ׳יו דג חרב - מאוד טעים.
- מנת הביצה - אותי אישית היא איכזבה, ולא הבנתי על מה המהומה הגדולה סביבה. כולה ביצה..
- ראגו טלה - היתה מנה מעולה. מאוד אהבנו.
- פילה מוסר עם תבשיל ירקות כלשהו שהיה בעיניי מלוח בטירוף, והחלק היחיד בארוחה שהיה ממש לא מוצלח. הדג עצמו היה טוב.
- קינוחים: קינוח הלימון, שלדעתי היה מתוק בטירוף, במיוחד בהתחשב בעובדה שזה קינוח לימון. ציפיתי למשהו חמצמץ ומרענן יותר. וקינוח עוגת הגבינה עם סבלה זיתים, שהיתה מהממת, והמנה היחידה בכל הארוחה שהייתי חוזרת בשבילה.
&nbsp
בנוסף הזמנו גם בקבוק יין לבן, ושתי מנות קפה.
סה״כ עלה 660 אני חושבת…
&nbsp
 

החתולית

New member


המזרח תיכון חדש של המזללה נהדר לטעמי. בזמן האחרון אני מעדיפה קינוחים לא מתוקים מאד.
 

sweetdreams

New member
מסכימה מאוד

אני בדר״כ לא מזמינה קינוחים, כי הם לרוב מתוקים לי מדי, ומעדיפה לקנח בעוד מנה ראשונה (איזה סביצ׳ה כיפי לסיום). כך שלהתקל בקינוחים לא מתוקים מבחינתי זה לגמרי מבורך!
 

salo22

New member
שתיהן טובות מאוד בעסקית

לתחושתי, כמעט כמו עם כל מסעדה בארץ כנראה, בערב הן מעט חורקות, או לא מספיק מרשימות.. היו לנו ארוחות ערב בשתיהן שהיו קצת "בסימן שאלה" אבל עסקיות מוקפדות ומעניינות בהחלט ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד, בכל קנה מידה, בארץ ובחו"ל.
 

sweetdreams

New member
זהו, בשתיהן הייתי בערב

אולי עסקית בקיטשן מרקט היתה מרשימה אותי יותר, כי מלכתחילה לא הייתי מצפה ליותר, וגם אולי היה יותר שקט ורגוע. למרות שאני חייבת להוסיף שזה די מאכזב לשמוע שדווקא הערב פחות מוצלח מהעסקית.
&nbsp
המזללה מצד שני תמיד עושה לי חשק לחזור אליה. בדיוק סיפרתי לחברים שלי שאני לא יודעת אם לשמחתי או לצערי הם שינו את התפריט, כי מצד אחד חסכו לי את הדילמה אם לאכול שוב את המנות שאכלתי בעבר או לנסות משהו חדש, אבל מצד שני חבל לי על המנות שאהבתי ושלא נמצאות שם יותר.
&nbsp
והבעיה העיקרית שלי עם האוכל בקיטשן מרקט, שהיה אמנם טעים ברובו, הוא שלא יצאתי משם עם הרגשה דומה. ומכיוון והרגשתי שכן ניסינו חלק נכבד מהתפריט* וממה שיש למסעדה להציע, אני סבורה על כן שדי מיציתי אותה.
&nbsp
אבל אולי בצהרים זה אחרת, אני לא פוסלת..
&nbsp
*אני בדיוק כותבת תגובה לחתולית על מה אכלנו. זה קצת לוקח זמן, כי אני עושה את זה תוך כדי עבודה, אבל זה יגיע. :)
&nbsp
 

salo22

New member
הכוונה לא הייתה שבערב האוכל פחות מוצלח מהעסקית

האוכל זהה ולדעתי גם בקטגוריות מסויימות טוב מאוד (הבשרים בעיקרית והקינוחים) ובאחרות מעט לוקה, אבל הסה"כ די מושקע וחכם לאיזורינו. פשוט התמורה בצהריים בסדר גמור פלוס ובערב הרגישה לי קצת יקרה מידי במחירי התפריט, אבל זה קורה לי היום כנראה בכל מסעדה בארץ, מסוג זה, בערב. ואכן קשה להתייחס ולנהל על זה דיון מעניין, בלי לדעת מה אכלתם
 

FiReBall

New member
אכן שכהיינו במזללה בערב לאחרונה

הארוחה לא סתם חרקה, אלא ממש צווחה.
 
למעלה