השירשור השבועי

החתולית

New member
השירשור השבועי


השירשור השבועי על פתיחות, סגירות, מבצעים, מנות מיוחדות, אירועים, כתבות מיוחדות ושאר ירקות.

השירשור אינו מיועד ליח"צנים, מסעדנים ומפרסמים, אשר מוזמנים לשלוח הודעות לכתובת האי-מייל: [email protected].

נא להימנע מתגובות וניהול דיונים בשירשור השבועי, בעודו נעוץ.

סוף שבוע נעים וטעים,

החתולית
 

החתולית

New member
ליזלוטה חוגגת יום הולדת 5

ביום שבת 28/5/2016 תערך בקפה ליזלוטה שברחוב ריינס בתל-אביב, מסיבת יום הולדת.

בתכנון מאפים מתוקים ומלוחים תוצרת המקום, אלכוהול ועוד ב-5 שקלים. לילדים תתקיים הפעלת בלונים, ולכבוד מי שיגיע עם חשק לרקוד תתנגן מוזיקת סווינג. בנוסף ניתן יהיה להזמין מהתפריט הרגיל.

בין המאפים: בויוס, גריסיני, שושני פוקאצ'ה, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות פקאן ושוקולד לבן, מיני מאפינס פטל – לימון, אבטיח, והכי חשוב עוגת יום הולדת עם סוכריות צבעוניות.

קפה ליזלוטה הוקם על ידי האחיות רוני פרגמן ומאיה כהן ב-2011, ונקרא על שם ליזלוטה פרגמן, סבתן התל אביבית האהובה.

בית הקפה הוא למעשה קונדיטוריה קטנה, וכל הלחמים והעוגות נאפים במקום.
בליזלוטה מוגשות ארוחות בוקר בכל שעות היום, כריכים כגון: כריך רוסטביף בלחם דבש ורויון שנאפה במקום, סלטים ומנות קטנות.
בסופי שבוע מוגשות מנות בראנץ' כמו בריוש עם ביצה עלומה, עגבניות שרי ועלי תרד ופופרצ'ס - פנקייק הולנדי קטן עם שמנת ופירות טריים.
חובבי המתוק והבצקים ימצאו פה עוגות ומאפים תוצרת בית שאפשר לקנות או לאכול במקום.
 

החתולית

New member
יריד היקבים הביתיים השמיני ביקב שורק

יריד היקבים ביתיים, שהפך כבר למסורת, יתקיים בחצר יקב שורק בסוף השבוע הקרוב
בין התאריכים 27-28/5.

היריד מעניק מדי שנה במה ליצרני היין הביתי שלקחו את התחביב שלהם צעד קדימה.
היריד יתקיים בחצר יקב שורק, ומאפשר טעימה ממאות יינות בוטיק אמיתיים, המיוצרים בכמויות קטנות ומוגבלות שלרוב הקהל לא יפגוש על מדפי היין בחנויות, וקרוב לוודאי שגם לא במסעדות.

בין היקבים המציגים: יקב בקוש, יקב ארגוב, יקב קדמא, יקב שאטו שני, יקב מבצר עתלית, יקב חיטים, יקב ZAZA, יקב דני ועוד.

במתחם היריד מגוון דוכני אוכל ביתי, דוכני גבינות, שמן זית וליקרים.

יקב שורק נוסד בשנת 1994 והינו אחד מיקבי הבוטיק הראשונים שהוקמו בארץ.
מאז הקמתו מפעיל היקב בית ספר מקצועי לעשיית יין, אשר אלפי בוגריו השתלבו בתעשיית היין בישראל והקימו למעלה מ-150 יקבים.

היריד יתקיים ביום שישי ה- 27.5.16 בשעות 10:00-15:00
וביום שבת 28.5.16 בשעות 10:00-17:00
בחצר יקב שורק בקיבוץ נחשון.

מחיר כרטיס כניסה המאפשר לטעום מכל היינות ביריד:
ברכישה מוקדמת דרך האתר או טלפונית במשרדי היקב – 55 ₪ לאדם.
בקופות ביום הארוע – 70 ₪ לאדם.

לרכישת כרטיסים: http://www.grape-man.com/content.asp?NavigationID=2286
 

החתולית

New member
פסטיבל 'טעימה מהגליל' של משק צוריאל

מחלבת "משק צוריאל" המתמחה בייצור מגוון רחב של גבינות מלוחות, בולגריות יוגורטים מחלב בקר ועיזים ועוד, משיקה את פסטיבל "טעימה מהגליל".
הפסטיבל ייערך בחודש יוני במסעדות ובבתי הקפה מהמובילים בארץ, ובו יתארחו לראשונה מתמודדים מהתוכנית "משחקי השף".
&nbsp
במהלך חודש יוני ולרגל חג השבועות, כ- 120 מסעדות ובתי קפה בכל רחבי הארץ יציעו מנות ייחודיות, המנות מתבססות על הסביבה הקולינרית הגלילית, על גבינות איכותיות, שמן זית, ירקות טריים, תבלינים רעננים ומגוון עשבי תיבול.
&nbsp
במסגרת פסטיבל "טעימה מהגליל" יתארחו לראשונה ארבעה מתמודדים מהתוכנית משחקי השף שיבשלו מנות גליליות מקוריות, אשר יוגשו במסעדות המשתתפות בפסטיבל.
המתמודדים המשתתפים הם: לירון אבולניק, ערן כהן, יעל בגינסקי וסלאח כורדי.
&nbsp
המתמודדים יכינו מגוון מנות מיוחדות דוגמת:
&nbsp
* ניוקי ריקוטה ותבשיל גלילי (המנה של לירון)- ניוקי מונח על מצע של תבשיל תרד, פטריות וארטישוק מוגש עם יוגורט עיזים וצ'נקים של גבינת צפתית המשק.
&nbsp
* ארוחת בוקר איכרים גלילית (המנה של יעל)- פריטטה ירקות קלויים עם גבינות מלוחות ועיזים, מוגשת עם סלט איכרים, שמנת חמוצה מתובלת בעשבי תבלין, לחם וחמאה, פרי, שתייה חמה וקרה.
&nbsp
* מסאח'ן ג'יבנה (המנה של סלאח)- מאפה ערבי גלילי שטוח, מרוח בשמן זית ומעליו גבינות מלוחות, גבינת מה עז, תערובת בצל סגול עם סומק ופרמזן. מוגש עם צנוברים, משמש מיובש וזעתר טרי.
&nbsp
* שניצל חלומי (המנה של ערן)- גבינת חלומי גלילית מצופה בציפוי קריספי, מוגשת בתוספת פלחי תפו"א אדמה ובליווי סלט ירוקים מרענן.
&nbsp
לרשימת המסעדות המשתתפות בפסטיבל:
http://www.zuriel.co.il/רשימת-המסעדות-המשתתפות-בטעימה-מהגליל/
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אבישי יוסמן, מנהל השיווק של "משק צוריאל" מוסר: "אנו שמחים להביא את חווית הטעמים הגלילית לכל רחבי הארץ, באמצעות הפסטיבל הקולינארי 'טעימה מהגליל' ושמחים לארח השנה מתמודדים בולטים מהתוכנית הפופולארית 'משחקי השף'. אנו נפתיע את הסועדים בכ- 120 מסעדות, עם מגוון מנות גליליות, אשר ישלבו את הגבינות המעולות של משק צוריאל ויצרו חוויה קולינארית ייחודית ובלתי נשכחת".
&nbsp
&nbsp
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 1.6.2016 – 30.6.2016
&nbsp
לרשימת המסעדות המלאה כנסו לדף הפייסבוק של משק צוריאל:
&nbsp
https://www.facebook.com/Meshek.tzuriel/?fref=ts
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
מסעדת בלוסקיי - ערב טוסקני חד פעמי

מסעדת בלוסקיי ומותג המים אקווה פנה, מארחים לערב טוסקני חד פעמי את השף מרקו סטבילה (כוכב מישלן) לארוחת טעימות טוסקנית שתתקיים ביום רביעי ה- 1/6/2016.
&nbsp
אירוח שפים ממסעדות מכוכבות מישלן הינו מסורת בקבוצת כתית. לאחרונה אירחה הקבוצה את השף אלברט רו (לונדון, 3 כוכבי מישלן), אנריקו ורוברטו קריאה (ברגמו, 3 כוכבי מישלן) ועוד.
&nbsp
ביום רביעי ה- 1/6/2016 יארח השף מאיר אדוני במסעדת בלוסקיי שעל גג מלון קרלטון תל-אביב את השף מרקו סטבילה ממסעדת “Ora d'Aria” מפירנצה, המכוכבת בכוכב מישלן משנת 2014.
סטבילה ואדוני יצרו קשר במסגרת תחרות "השף הצעיר של סן פלגרינו", והחליטו ליצור יחדיו ארוחת טעימות טוסקנית יוצאת דופן בת 5 מנות אשר תוגש בליווי אקווה פנה, מותג המים הטוסקני.
&nbsp
מחיר הארוחה: 475 ₪ לסועד.
מספר המקומות מוגבל. יש להזמין מקומות מראש.
&nbsp
 

החתולית

New member
ג'יאקונדה - שישי כתום

לספריית היין של ג'יאקונדה ברחוב פרישמן בתל-אביב, הגיע משלוח גדול של יינות כתומים.

בין היינות:
Radikon
Dario Princic
Damijan Podversic
La Castellada
Zidarich
Paolo Vodopivec
Montesecondo
Movia
Gravner

בכל יום שישי בזמן הקרוב, ייפתחו לשתייה יינות של שני יצרנים, והשבוע:

והשבוע:

Radikon:
Radikon Oslavja 2007
Radikon Yakot 2007
Radikon Ribolla 2007
Radikon Slatnic 2013
Radikon Pinot Grigio 2013

Dario Princic:
Favola 2008
Trebez 2011
Jakot 2012
Ribolla 2012
Pinot Grigio 2013

לצד היין מגישים בג'יאקונדה מבחר גבינות ומבחר שרקוטרי.
 
למעלה