סרדיניה (יש אי כזה בים התיכון) +רומא

סרדיניה (יש אי כזה בים התיכון) +רומא

אחרי שכתבו כאן על מסעדות בקפריסין וסיציליה הגיע גם תורה של סרדיניה
שבוע באי המקסים הזה שמשתייך לאיטליה שהאוכל בו הוא אומנם "איטלקי"
אבל יש בו השפעות ספרדיות (בעיקר בחלק המערבי) וגפ אדפטציות מקומיות
מהיותו אי האוכל לאורך החופים הינו בעיקר דגים פירות ים ופסטה כמובן
אך במרכז האי הדגש הוא על בשר בשר בשר והם אוכלים מגוון רחב
בקר, חזירים וגם כבשים ועיזים אבל גם מגישים בשר סוסים
ואפילו ראיתי באחת המסעדות סטייק חמור
הפסטה המקומית דומה בצורתה לפתיתים שלנו ומוגשת עם מגוון רטבים
הרבה גבינות בעיקר פקורינו מצויינת
היין המקומי סביר האדום בינוני אבל הלבן מתעלה לעיתים יש להם ענב מקומי
וורנאצ'ה ממנו מפיקים יין מצויין
הרבה מאד מסעדות ממוקמות ליד ומעל לחופים וכיף לשבת בהם ולנשנש
בקליארי (עיר הבירה) נמצא השוק המקורה הגדול באיטליה וכדאי מאד לבקר בו (רצוי בשבת)
הקומה הראשונה מוקדשת לפירות ירקות ובשר שפע מסחרר טרי ונהדר כולל שבלולים
מסוגים שונים ובשרים כולל בשר סוסים
קומת המרתף מוקדשת כולה לדגים פירות ים וכד' גם שם השפע אדיר ומגוון
כזה טרם ראיתי ולא מעט דגים שלא היכרתי ראיתי שם לראשונה
צדפות ארגמן למשל (בדוכנים ניתן לקבל לטעימה צדפה עם מיץ לימון במחיר מצחיק)
ככלל המחירים בכל האי נמוכים משמעותית מהמחירים ביבשת
וארוחה טובה כולל קראף יין הבית לא תעלה על 80 אירו
מצ"ב כרטיסי ביקור למסעדות ותמונות מהשוק







 
מסעדות בקליארי

במרבית ערי החוף תפריט המסעדות דומה וכדאי לקרוא דיווחים כדי להגיע
למסעדות היותר מעניינות אחת המסעדות המיוחדות שמצאנו DAL CORSARO
זו היא מסעדת שף במלוא מובן המילה יצירתית ומעניינת
לקחנו תפריט טעימות ב65 אירו (תמונה מצ"ב) כך שלא אפרט את כל המנות
מנות הפתיחה היו טובות וחלקן אף מפתיעות כגון ה"עגבניה שהיתה למעשה לדר עגבניה ממולא בטרטר לוקוס
כף ובה כדור עשוי שוקולד לבן (כמעט שקוף) על מצע פסיפלורה וכשמכניסים לפה מתפצפץ כשהו מלא באלכוהול של אשכולית אדומה
אויסטרים על מקפע עם דלידת מלפפון מאד מעניין
פילה מולית אדומה עם תפו"א בזעפרן וקוביות ג'לי ציר דגים
פילה טלה על מצע פירה סלרי
ושלל קינוחים מהנים
ארוחה מצויינת עם VFM נהדר
מסעדת LA PIRATA DUE (למעשה יש שתי מסעדות אחת בלב העיר) מעל המרינה
של היאכטות - זו מסעדה סרדינית קלאסית בנוף נהדר של ים וסירות ואוכל מצויין
לפתיחה כמובן אנטה פסטי קלאסי
סטייק סוס - בשר קצת מתקתק וקצת לעיס אבל טעים (המחיר אגב זהה לסטייק בקר)
פסטה מקומית (פרגולה) עם
ולקינוח הקינוח המקומי - סאידיס - שהוא בצק תפוח חם ובתוכו גבינת פקורינו ומעל (שואלים מה מעדיפים) דבש או אבקת סוכר
מסעדתMARTINELI'S שוכנת בלב העיר ברחוב צר - מסעדה קלאסית בה האוכל מצויין ובשפע במחיר סביר



















 

erezavn

New member
נראה מצוין. כנראה שאיפה שלא נופלים באיטליה יש אוכל נהדר

ה"עגבניה" הזכירה לי מנה שאכלתי בשנה שעברה במסעדת - la Bottega del Buon Caffe, מסעדת כוכב מישלן פנטסטית בפירנצה (מי שבפירנצה ורוצה לפנק את עצמו - מומלץ ביותר). fake tomato. מנה שהייתה חלק מהפתיחים של ארוחת הטעימות שעשינו שם, שנראית כמו עגבנית שרי אבל היא לא... (איזשהו קרם שממולא בגבינה כלשהי).

 
אלגרו

העיר בצפון מערב האי היתה בהשפעה ושליטה קטלונית והדבר ניכר גם באוכל
המסעדה המעניינת ביותר באזור נמצאת מחוץ לעיר SA MANDARA
זוהיא מסעדה של חווה (מזכירה קצת את הקונספט של ה"בלו היל" בעמק ההדסון בנ"י)
והאוכל הוא בעיקרו מתוצרת החווה הארוחה היא ארוחת תפריט קבוע
מתחילים באפריטיף מחוץ למבנה המסעדה עם יין (לבן או אדום או תוסס) גבינות ובפרשוטו וזיתים
נכנסים פנימה ומקבלים מגוון של מנות ראשונות ויין לבחירה (הכמות חופשית)
הכל בכמיויות נדיבות 2 צלחות שונות של גבינות צלחת בשרים וצלחת של תבשיל
חלקי פנים של חזיר
הפסטות פרגולה עם ארטישוק וציר ירקות ורביולי ממולא גבינה ברוטב עגבניות

ועכשיו העיקר - פורצ'דו - חזירון המסתובב על שיפוד עד שעורו פריך ותוכו רך רך
על יד קערת ירקות שומר גזר ועגבניות שרי באיכות עילאית
תבשיל של בשר טלה ותפו"א מצויין
הקינוחים - פרסות תפוז , ריקוטה בסירופ למון וצלחת עוגיות מקומית
יש בסיום גם קפה כמובן ודז'סטיף מקומי
מחיר הארוחה 40 אירו לאיש

















 
פורטוסקוזו

עיירת נמל בחלק הדרום מערבי של האי בסיס לטיול באיים שליד
מסעדת L'ANCORA מסעדת דגים ופירות ים נהדרת
גם היחס של הצוות היה נפלא
נתקלנו שם בלובסטר ענק (היה עוד אחד גדול יותר)שלא יכולנו לעמוד בפניו
שהוכן והוגש נפלא במחיר של 40 אירו
גם יתר המנות היו טובות

 
קארלופורטה

שני איים מאויישים מול פורטוסקוזה אל האחד מגיעים ע"ג גשר ומשם במעבורת לשני
העיר (היחידה) באי השני נקראת קארלופורטה
ההתמחות של תושבי האיים בדיג הטונה ולפיכך זו גם התמחות המסעדות
לפיכך אין פלא ששם המסעדה OSTERIA DELLA TONNARA
גם כאן יש שף שמנסה (ומצליח) להיות יצירתי
לפתיחה קיבלנו (בחירת השף)
קרוסטיני עם בוטרגה על עגבניות- נהדר
סרדין מפולט טרי ונהדר עם גרידת לימון
דג חרב מעושן ובתוכו מוס סלמון
סלט אוקטפוס (סלט מאד פופולארי ומצויין בד"כ בסרדיניה) עם תפו"א וצלפים
דג חרב מטוגן עד פריכות פשוט מצויין
"מונק" פיש מעוטר בפרורי לחם
טונה מבושלת היטב על מצע שעועית ירוקה
חציל מילנז (עם טונה במקום גבינה)
לעיקריות סטייק טונה ברוטב עגבניות - ללקק את הצלחת
קוסקוס ירקות שהיה שונה ממה שמוכר לנו אבל מאד טעים
מזל שאחרי הארוחה היתה הפוגה של שייט במעבורת
 
רומא - אוסטריה ברבריני ועוד קצת

בדרך חזרה ארצה מסרדיניה לקחנו יום ברומא ע"מ לבקר באוסטריה ברבריני
וגם בהזדמנות זו לפגוש חלק מהמשפחה
הפגישה עם הבעלים היתה חביבה וידידותית והשף שמח לספר לנו שזה לא מכבר זכה במקום ראשון בתחאות בישול ברומא
הארוחה היתה כרגיל מצויינת
פתחנו עם מוצרלה באפלו שכשהיא טריה ואיכותית היא דומה קצת לבורטה אבל עם המרקם והטעם הנהדרים שה כשהיא באה עם עגבניות שרי ורוקט נהדר
חציל מילנזה מצויין כרגיל
ל"עיקריות" פסטה עם כמהין שחורות ופסטה עם כמהין לבנות
שתי מנות קלאסיות של המסעדה הזו שגם הפעם היו מצויינות
קינחנו בטירמיסו תוצרת בית
למחרת הגיעו לרומא (מטיול בצפון איטליה) הבת החתן ושנים מהנכדים
היה מקסים לפגוש אותם לצהריים ב"דה פרנצ'סקו" שליד פיאצה נבונה ולטייל באזור ולקנח בגלידה









 

D48

New member
נשמע מעניין מאוד.

איכשהו גם מעיני סרדיניה חמקה.
תודה על הדיווחים.
 
למעלה