האם לגיטימי לטבעוני לפרסם ביקורת שלילית על מסעדה טבעונית ?
פוסט אורח של הילה שרעבני - פורסם במקור בטבעונים אוכלים בחוץ ומועתק לכאן ברשותה.
רקע כללי - לאחר סגירתה של מסעדת צ'יה (אשר בכלל לא היתה טבעונית) והפוסט התוקפני של הבעלים אשר האשים את הגולשים אשר העלו פוסטים בהם הם ביקרו את השרות הגרוע במסעדה (בו הוא מודה) בסגירתה התחילו לעלות פוסטים שונים שטענו שלא לגיטימי מצד טבעונים לבקר מסעדות טבעוניות.
כתגובה עלה הפוסט הזה:
לחבר.ת הקבוצה הבא.ה שרוצה לכתוב לנו "חבריםות, אולי נפסיק להגיד על עסקים שהם רעים? אין עסקים רעים, יש עסקים שרע להם", אל.
וואו, כמה שנמאסתןם כבר עם הפוסטים "משכיני השלום" המתנשאים והמטומטים שלכןם.
תפסיקו להיות כאלה רגשניים. עסק הוא עסק. גם אם הוא מוכר אוכל, שזה נושא קרוב ללב, הוא עדיין עסק. מה שמניע עסק זה כסף ולא אהבה.
המבנה הכלכלי שבו אנחנו חייםות כיום בנוי על כסף ועל מסחר בכסף. אני נותנת לבוס.ית שלי את הזמן ואת ההשקעה ואת הידע שלי ובתמורה מקבלת כסף. הכסף הזה הוא משאב שאני יכולה להשתמש בו כדי להרוויח משהו אחר בתמורה. חוויה, מוצר, שירות, שאני לא מקבלת בחינם אלא תמורת הכסף שעבורו השקעתי והרווחתי אותו במאמץ.
לא כל עסק שווה את הכסף שלי, גם אם הוא טבעוני/פרנדלי ויש לו מקום אצלי בלב, ובתור צרכנית אני רוצה לדעת את זה. אני לא רוצה לגלות את זה אחרי שכבר התאכזבתי מהחוויה ושילמתי עבורה, אני מעדיפה לגלות את זה עוד לפני.
ובשביל זה קיים שיתוף המידע, לטוב ולרע, בין קהל הצרכניםות. כדי שנחזק עסקים טובים עם הכסף שלנו, ולא עסקים מעפנים.
איך נדע שעסק מעפן ולא שווה את הכסף שלנו, שרק יעודד אותו להמשיך להתקיים באותה מתכונת? נכון מאד, נקרא ביקורות באינטרנט.
עכשיו אפשר להפסיק כבר עם הפוסטים הרגשניים שלכםן על כמה שאנחנו רעיםות ואלימיםות כי אנחנו משתפותים חוות דעת על עסקים?