סיור במחנה יהודה

הדגבא21

New member
סיור במחנה יהודה

אז כמו שכתבתי בשרשור הסופ"ש בשישי האחרון הגיעה משפחתה של בת זוגתי לירושלים ויצאנו ביחד לסיבוב טעימות בשוק וסביבתו.
מבעוד מועד הכנו רשימה של מקומות חובה ועוד מקומות אופציונליים.
בסוף הגענו לרשימה של כמעט 30 מקומות וכמובן שהספקנו לדגום רק חלק אבל זה בהחלט השאיר טעם של עוד.
הקונספט היה לקחת מנה אחת או שתיים בכל מקום ולחלוק.
את רוב המקומות הכרנו עוד מלפני זה אבל היה גם כמה חידושים בשבילנו.
סה"כ הסיבוב נמשך כמעט 5 שעות וכלל גם הסתובבות בין הבסטאות , מעט קניות, וכמובן גם ישיבה והמתנה למנות בחלק מהמקומות (מה שתרם לתחושת השובע)
אפרט על המקומות בתגובות
 

הדגבא21

New member
מאפיית מרציפן ורוסטרס

את הסיור פתחנו במאפיית מרציפן שם הצטיידנו בקופסא של הרוגלך המפורסם שלהם שסוד הטעם שלהם הוא שהם מפוצץ בסירופ סוכר...
קופסא של בערך 15 רוגלכונים (הם ממש קטנים למי שלא מכיר) עלתה 12 ש"ח.
לאחר מכן קפה בדוכן הקפה של רוסטרס שלא עשה רושם על החברים מהמרכז... אני לא מת על קפה אז לא טעמתי, אבל בסה"כ לא נרשמה התלהבות מיוחדת
&nbsp
 

הדגבא21

New member
סנדוויץ בבאשר

אחרי רוסטרס הלכנו בערך 30 מטר לחנות/בסטה של באשר. ביקשנו שירכיבו לנו סנדוויץ, חשוב לציין שלא רחוק משם, בחנות שיש במורד אגריפס (איפה ששכן פעם בר היין של באשר ז"ל) יש גם סנדוויצ'ים בבאגט, אבל שם מדובר בתפריט של סנדוויצ'ים שהוא קבוע ופה יש יותר גמישות בבחירת המרכיבים.
ולמרות זאת, כשחברתי שהיא חובבת גבינות חצי קשות ורכות ופחות גבינות קשה, ביקשה שיכינו לנו סנדוויץ עם קממבר או ברי היא נענתה על ידי המוכר (אחד מהאחים באשר) שזה אפשרי, אבל שתסמוך עליו ושהוא יעשה לנו משהו אחר לגמרי אבל שזה יהיה טעים בטירוף.
אז בחצי באגט של מאפיית ראסלס (שגם היא נמצאת בשוק) נמרחה חמאת כמהין, והונחו פרוסות של גרויאר מיושנת מצרפת, פרוסות של גאודה , עגבניות שרי מיובשות וכנראה עוד מספר דברים.
העלות לא זולה - 35 שקלים. אבל הטעם והחוויה בהחלט שווים את זה.
פה כבר נרשמה הרבה יותר התלהבות מבקפה , ורבנו אחד עם השני על הביסים האחרונים.
אחרי זה לקראת סיום הסיבוב, חזרנו לבאשר והאורחים רכשו כמות מכובדת של גבינות לטובת ארוחה שהם עשו יום אחרי ואנחנו פיספסנו ):
 

הדגבא21

New member
חאצ'פוריה

אחרי פיצוץ הטעמים בבאשר הגענו לחאצ'פוריה המפורסמת ולשמחתנו למרות שהיה מדובר בשיש בצהריים, לא היה כמעט תור במקום (בד"כ הוא מפוצץ)
זו גם ההזדמנות לציין שלמרות המצב והפיגוע בשער שכם רק יומיים קודם, כמות האנשים בשוק הייתה סבירה ביותר ולקראת 13:00-14:00 הוא אפילו נראה כמו שהוא היה נראה בימי שישי לפני גל הטרור.
הבאסה היחידה הייתה לעבור מספר פעמים על פני טופולינו/טופוליאנה ולראות את השלט שהמסעדה למסירה.
בחצ'פוריה היינו כבר לפני 3 וחצי שנים שעוד היינו חדשים בעיר והאמת שאז קצת התאכזבנו ולא הבנו מה ההייפ סביב המקום, מאז לא הגענו כי תמיד מצאנו אופציות קורצות יותר, והסיור היה הזדמנות לבדוק האם דברים השתנו.
לצערנו לא ממש...
גם הפעם כמו אז, זמן ההמתנה ארוך כי המאפים מוכנים עם ההזמנה, חיכינו בערך 20 דק ונהינו מהשמש הנעימה.
קיבלנו עם ההזמנה גם ערכת סלטים קטנה של גזר בתחמיץ זיתים ועוד משהו ששכחתי
לקחנו אצ'ארולי, (29) אותו סירת בצק ממולאת בגבינה גרוזינית עם ביצת עין ומקלות חמאה, אמורים לטבול את הבצק באמצע הסיר ולאכול. המאפה היה מאוד מאוד תפל, הגבינה הייתה לא מלוחה בכלל, אולי כך אמור להיות, אבל זה היה פשוט תפל ולא יותר מדי טעים, חלמון הביצה והחמאה קצת עזרו, אבל עדיין...
מגרולי(24) -מאפה שמרים ממולא תרד ומוקרם- זה כבר היה יותר מוצלח, סוג של פיצה לא גדולה שהגיעה חתוכה ל-4. מילוי התרד היה טעים מאוד והבצק עצמו היה קריספי וטעים.

סה"כ בהתחשב באופציות האחרות שיש בשוק, כנראה שעדיין לא נבין מה ההייפ סביב החצ'אפוריה.
 

הדגבא21

New member
הפרלמנט של ג'ימי וביר באזאר

ממש מול הח'צפוריה שוכן לו הפרלמנט של גי'מי , אחד המקומות היותר מיוחדים שיש בשוק, המקום בדיוק נפתח כשהגענו ונכנסו לשתות עראק כי המקום מפורסם בכך שהוא מגיש עראק ביותר מ-30 טעמים. שאלנו את המלצת הבעלים והוא ענה מבלי למצמץ שהתנאים והתמרים הם הטעמים המוצלחים ביותר.
הזמנו 6 צ'ייסרים(15 לאחד) של וזה ושל זה
העראק היה מצוין, עם טעמי אניס עדינים יותר משל עראק רגיל ועם טעם דומננטי של תאנים/תמרים.

ביר באזאר- מקום חדש שנפתח בשוק וצובר תאוצה
כמו מקבילתו התל אביב גם כן מדובר במקום על תארת בירות הבוטיק הישראליות (שאני חובב גדול שלהן). נלקח קנקן 1.5 של אולד פאפא של דאנסינג קאמל-IPA, ועוד חצי של המהודרת חורף של הסיידר של באסטרס, סיידר מחוזק עם קינמון וציפורן שהוא בעיני כרגע הסיידר המוצלח ביותר בארץ,יותר מהרגילים של באסטרס ויותר מאלה של סיידאפקט.

לא זוכר מחירים :/
 

הדגבא21

New member
פיש&צ'יפס ופיצה פלורה

אחרי הבירה הלכנו לפיש&צ'יפס ולקחנו מנה של מיקס קוד (42 ש"ח).
מגיעה מנה ענקית של אצבעות קוד בשתי סוגי בלילות, צ'יפס
ו-5 סוגי רטבים (איולי רגיל, איולי חריף, מטבל קרי מושלם, קטשופ וחריף שביקשנו במיוחד)
הדג עצמו נהדר ופריך
הצ'יפס מהסוג התעשייתי והיה קצת עייף...
אבל עדיין מדובר במנה מעולה, בעיקר בזכות הדג ובזכות הכמות המכובדת.
מדובר אגב בדוכן שבתוך השוק המקורה ולא בזה בשוק הפתוח שהוא אחר.
אחרי זה עצירה קצרה בעוד מקום שלמרות שהוא ממוסחר הוא חובה לסיור שכזה, עוזי אלי איש האתרוגים. לקחו כמה מיצים בכוס קטנה (5 שקלים לכוס חד פעמים פשוטה) שרובם לא היו משהו, מיץ האתרוגת היה נחמד ועוד מיץ עם פסיפלורה ויוגרט היה גם טעים.

פיצה פלורה (ממוקם מחוץ לשוק עצמו, ברחוב השקמה, קרוב מאוד למחניודה) - לטעמי מדובר כרגע בפיצה הטובה בירושלים, אפילו יותר מפי בריבוע.
יש להם מרגריטה קלאסית עם אופציה להוספת תוספות ועוד שלושה סוגי פיצות עם תוספות קבועות.
אנחנו לקחנו את הפיצה עם הפטריות- פורטבלו, שמפיניון, שמן כמהין ועלי בזיליקום (54)
מדובר על פיצה מהזן הדק, אבל לא הדק מאוד.
בצק מעולה שמחזיק בכיף את התוספות והרוטב, רוטב משובח, מוצרלה טרייה ותוספות בנדיבות. שמן הכמהין טופטף במשורה ורק נתן קיק של טעם וריח אגוזי לפיצה.
מומלץ לבקש גם את השמן צ'ילי שהם עושים במקום למי שאוהב חריף.
בסוף קילבנו גם טראפלס טעימים שהם עושים במקום.
 

הדגבא21

New member
אישטבח ומוסולין

אחרי הפיצה המשכנו לאישטבח שנמצא במרחק הליכה משם.
למי שלא מכיר מדובר על מאפה סורי-כורדי שממולא
בפירה, בצל מטוגן, צ'ימיצ'ורי ומילוי משתנה כלשהו, ואז נאפה בטאבון ענק שיש במקום,
גם כאן לוקח למנה איזה 15 דקות עד שהיא מוכנה וצריך קצת סבלנות.
לפתיחה מוגשים סלטי פתיחה נחמדים ומשתנים, אנחנו קיבלנו סלט סלק, סלק כרוב, זיתים, סלט עגבניות שרי וטחינה.
לקחנו שני מאפים, אחד עם אסאדו (39) שהיה פשוט מעולה, הבשר ההיה רך וטעים והתחבר בצורה מעולה עם שאר המילוי. גם הבצק עצמו טעים (כמה אפשר לטעות עם בצק שנאפה זה הרגע?)
לקחנו גם מאפה צמחוני(32) במילוי של בטטות,פטריות ועדשים שחורות, שהיה גם טעים, אבל מוצלח בהרבה מקודמו והרגיש כאילו סתם זרקו דברים שצמחונים/טבעוניים אוהבים
בלי לנסות באמת לחבר בינהם או ליצור טעם מובהק.
&nbsp
בשלב הזה כבר היינו עם הלשון בחוץ, ולמזלנו בפורטונה היה סגור אז החלטנו לסיים את הסיור ולקנח כמובן בגלידת מוסולין במשכנה החדש, שצמוד לפורטונה (שזה צירוף של שני מקומות מדהימים ומוצלחים שמאוד מזכירים לי אחד את השני בגישה) ובמרחק מטרים ספורים מהסניף הקודם.
גם כאן איכשהו נפלנו על שניה בלי תור וכשיצאנו כבר היה תור של לא מעט אנשים.
החלנט לקחת חצי קילו ודגמנו לא מעט טעמים.לא טעמתי, אבל נמסר לי שבלטו לטובה כמו תמיד הוואסבי, הוניל , הקפה והמסאלה.
 

הדגבא21

New member
מתנצל מראש על שגיאות הכתיב וההגהה

לא היה לי זמן לעבור מראש על הדברים ועכשיו ראיתי שפיספסתי את חלון ההזדמנויות לערוך
זה צורם לי בעין לא פחות ממה שזה צורם לאחרים פה (אני מניח)
להבא אשתדל לעבור על זה לפני
 
YYY

גר כבר 4 חודשים בירושלים ועוד לא הספקתי להגיע לכולם.
&nbsp
הרוגלך של מרציפן באמת קטע. "סוד" ירושלמי".
&nbsp
הסנדוויץ של באשר ממש יקר מדי לטעמי. טעים, אבל מוגזם לגמרי 35 בשביל התמורה.
&nbsp
את החצ'פוריה ממש אהבתי, אבל גם כן לא זול.
&nbsp
מוסלין טעים, אבל לא ברמה של וניליה. לא הייתי בסניף בשוק.
&nbsp
&nbsp
התחנה הבאה: אישטבח.
&nbsp
תודה על הסיקור
 

הדגבא21

New member
ברוך הבא , עוד כמה המלצות

ממש מול האישטבח יש את התשובה הירושלמית למזנון של אייל שני- דוויני פיתה בר-מומלץ בתוך השוק העיראקי יש את וואחד או וואלק פלאפל , מומלץ דווקא בגלל הסמבוסק יותר מהפלאפל. ועוד מקום חמוד זה כרוביס - מקום על טהרת הכרובית המטוגנת . אריכא סביח ( לא חובב סביח - אבל השמועות טוענות שמדובר בסביח משובח) ובנוסף , יש את ״המסעדות״ הקטנות בשוק והטאפס בארים- חמישה במאי , מן הוא בשוק ( מעולה) והאגס אחד שהוא גם מקום חמוד
 
על דוויני ואריכא אני ממליץ בפה מלא

על כל השאר פחות. מבחינה קולינרית חמשה במאי והאגס אחד החלו יפה אבל אני מזהה שם בשנה-שנתיים האחרונות עייפות חומר מסויימת. את המסעדה שהגדרת "מעולה" פוקדים בעיקר תיירים שקראו על המקום בטריפ אדווייזר.
 

הדגבא21

New member
באגס אחד לא הייתי הרבה זמן, 5 במאי עדיין עם יציאות מוצלחות

לרוב, לגבי מן הוא, במספר פעמים שיצא לי לדגום, מדובר באוכל טוב מאוד, מתובל וטעים.
לא בשורה קולינרית שאסור לפספס אבל בהחלט מקום ראוי בשוק לאכול, לבטח הרבה יותר טוב מהרבה מסעדות שפזורות שם
 


בדוויני הייתי ולא עשה לי את זה. נחמד אבל קטן ויקר. אני אוהב טרנדים רק כשהם משביאים.
אריכא נחמד בתור הסביח היחידי בסביבה, אבל שוב, פיתה לא נדיבה מספיק.
&nbsp
אנסה את הסמבוסק.
מבחינת פלאפל - המצב בעיר הזוי. ברוב המקומות הפלאפל מוכן מראש! שערוריה!
 

הדגבא21

New member
אם פלאפל זה הכיוון אז כמה המלצות נוספות

באיזור השוק יש את מולה (ברחוב של מחנהיהודה) ואת שלום פלאפל בבצלאל, אם מנקים ממולה את הגינונים והרעש שעושים שם, עדיין מדובר בפלאפל לא רע בכלל.
שלום פלאפל נחמד, לא וואו.
&nbsp
באיזור המושבה לעומת זאת יש שני מקומות טובים בהרבה בעיני
האחד הוא פלאפל אדיר שנמצא ממש על עמק רפאים. אחלה פלאפל ואחלה שווארמה.
מקום נחמד ואדיב
מקום נוסף הוא הכוך שיש על דרך בית לחם לקראת קצה הרחוב הדרומי (קרוב לצומת עם רחוב יהודה) אחד הפלאפלים הטובים בעיר בעיני.
 

gastro101

New member
תודה על אויר הרים צלול כיין שהבאת לכן

היתה אתמול כתבה בחדשות ערוץ 10 א ני חחשבת בעיקר על סגירת טופולינו ועל אלדד וחצי. עצוב מאד
מענין מה מצב במסעדת מחנהיהודה- בעבר אפילו לא ענו שם לטלפונים. ננסה.
 

salo22

New member
יפה מאוד ! רב תודות על המידע

נחפש את הבאסטרס החורפית, לצערי דגימות רגילות שלהם בפסטיבל כזה או אחר בעבר לא הרשימו במיוחד, אבל אולי זה היה יום off כזה
 
למעלה