אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Omnivore

New member
ההזמנה מ-hook, מומלץ מאוד.

ביום חמישי לקראת הערב הגיעה ההזמנה מ-hook, אתר חדש, למיטב הבנתי, שמתמחה בבשרים מעושנים ומוצרי שרקוטרי (נראה לי שהם קשורים לפונדק דה לוקס, אבל לא בטוח). הגיעה חבילה ארוזה היטב, כל מוצר מגיעה בוואקום ועם תאריך תפוגה. נתגמו בטן חזיר, צוואר חזיר, בייקון טלה (מעולה), נקניקיות בראטוורסט (טיפה יבשות, אך טעימות מאוד) וקורנביף מעושן. חלק מהבשרים נאכלו בערב עם just blend של טוליפ ועם פוקאצ'ה של דליקטסן, חלקם התלוו לחביתה יום למחרת וחלקם האחר שימש כבסיס לזנב שור בשבת.

שישי בערב ארוחה מצוינת בצ'יקטי.
 

ido214

New member
תודה על הדיווח מהוק

מה עוד מעולה שם חוץ מהבייקון טלה? כי לפני האתר שלהם אני רוצה להזמין הכל בערך ולא יודע מה הכי מיוחד וטעים וממה להתחיל..
 
כל מה שנוסה מוצלח

אני קניתי בשוק פליאו בדוכן שלהם פסטרמה לבנה, נקניקיות גאודה טימין ובטן חזיר מעושנת ואכלתי במקום את הפיקניה המעושנת. כולם היו מעולים
אתר נהדר למגוון הקולינרי של תל אביב ורע מאוד לחשבון הבנק
 

Omnivore

New member
מוכנים לאכילה.

ברוב המוצרים רמת השומן מספיקה בהחלט כדי לוותר על רטבים. כמו שכתבתי, הבראטוורסט היו יבשות קצת, אז קצת חרדל לא יזיק.
 

ady18

Well-known member
אצלי

מסעדת "פפה"
שלוש מנות דגים אחת הכי פחות טובה"סנדביץ דניס"שלי הייתה נחמדה פילה לברק מהספישלים
אני הוספתי תפוחי אדמה בתנור היו מעולים
ודג דניס רגיל , והגיע עם ציפס
מנת מולים
הוספנו מטיאס וקרפצו מעולים
קינוחים גם טובים פרפרה יוגרט מעולה וטרפפו שוקולד שלא היה יותר מדי כבד
די מומלץ
 

Ornitr

New member
היינו בדה דיינר של גוצ'ה

מה אגיד... דעות חלוקות.
את גוצ'ה אני מאוד אוהבת, והיא מפונפנת בטירוף. הדיינר היא מסעדה אמריקאית לכל דבר, גם העיצוב אמריקאי וגם האוכל (נוטף שומן ועתיר קלוריות).
הזמנו לראשונות קראב קייקס עם שרימפס וסרטנים (היו נחמדים) והלהיט - ברוסקטה עם כבד אווז שהגיע על לחם בריוש - מנה ממש מעולה ונהדרת.
עיקרית לקחתי אגז בנדיקט - ציפיתי לסלמון מעושן והגיע סלמון צלוי מונח על לחמנית המבורגר עם ביצה עלומה בצד (על תרד). תרד אני לא אוכלת אז העפתי אותו הצדה, הסלמון היה מצוין, הביצה העלומה הייתה קצת קרה
והיה עדיף לחמנית בריוש מאשר לחמנית המבורגר. בן זוגי לקח המבורגר צרפתי והוא היה מצוין (לקחתי ביס). עסיסי וטוב.
לא היה מקום לקינוח לצערי.
מבחינת שירות - השירות היה מעולה ואחד הטובים שנתקלתי בו.
מבחינת תמחור, אני לא יודעת. תמחור יחסית גבוה למסעדה כזאת. היא לא מסעדת "עילית" מבחינתי. היה טעים, אבל אני לא בטוחה שכמויות השומן יביאו אותנו לבקר שוב.
 

erezavn

New member
טיפה לפני הסופ"ש חזרתי לעסקית בשגב הרצליה + אובן קובן בשישי

עסקית חמישי צהריים - שגב הרצליה:

אחרי כ-7 חודשים בהם שמרתי מרחק משגב הרצליה aka שגב-ארט חזרתי לשם לעסקית. (אני עובד בפיתוח ומה לעשות שנמאס מדי פעם מההיצע הרגיל והזול יותר).
המסעדה בשנים האחרונות נמצאת בתהליך מצער של הידרדרות באיכות. מאז שהם שינו עיצוב וקונספט לקשקוש של segav art הרמה ירדה עוד יותר. הארוחה האחרונה שאכלתי שם, במאי 2015, הייתה ממש רעה.
ביום חמישי חזרתי בכל זאת לעסקית. העלות נשארת קבועה בשנים האחרונות. 135 ש"ח. העסקית תמיד הייתה מפנקת, עם לחמים טובים, דגימה של קוקטייל קפוא, סורבה כלשהו כמנקה חך, מנה ראשונה ומנה עיקרית. לרוב מקבלים בסוף גם דגימת קינוח ופרלין הבית. גם השירות לרוב הוא טוב ומתוקתק. ההידרדרות היא למרבה הצער באיכות המנות עצמן. פשוט פחות איכותי ופחות טעים.

הפעם לא היה רע. היה סתם בינוני...

סלסלת הלחמים הייתה ונותרה מצוינת. סלסלה נדיבה ומגוונת של לחמים באיכות טובה מאד.

הזמנתי מרק ערמונים למנה ראשונה (מנת ספיישל). מרק עם קציפת ויסקי וערמונים קלויים שלמים בצד. מרק בינוני שטעמו אמנם טעים אבל המרקם שלו הוא דליל כמו כוס נס קפה עם מעט קצף. מרוב דלילות לא צריך כף. אפשר פשוט לשתות כמו כוס קפה. not my cup of soup...

קיבלתי באמצע כרגיל מנקה חך: הפעם סורבה סלק עם סוכריות קופצות, תות ויוגורט. אכלתי טובים ממנו בשגב. לא רע, אבל די מוזר.

למנה עיקרית הזמנתי פילה מוסר עם סלט רוקט, קשיו וקרם פלפלים (שהוגש בתוך פיפטה, לצד פיפטה עם שמן זית), מוגש לצד בייבי רביולי עם פטריות וגבינת עיזים.
הדג היה טוב למדי. צרוב יפה ועדיין עסיסי. הוא הומלח קצת יותר מדי, אבל לא נורא. הרביולי היו סבירים. הבצק היה מעט עבה אבל הטעם בסדר. הם הוגשו בצלוחית נפרדת וממש שחו בתוך רוטב שמנת. (הרגיש קצת כמו מנות של בתי קפה משנות ה-80 וה-90). אני דגתי אותם, הנחתי בצלחת יחד עם הדג, והשארתי 1/2 מהרוטב המיותר בצלוחית. המינוס הגדול במנה היה סלט הרוקט שממש היה גרוע. הטעם היחיד שהורגש בסלט הוא טעם חמוץ מאד, לא נעים ולא מאוזן של לימון. (ואני אוהב לימון ואוהב חמוץ). כביס יחד עם הדג זה עוד היה נסבל. לחוד - רע מאד. השארתי את רובו בצלחת. המלצרית הטובה והחביבה ששאלה אותי איך המנה נענתה שרובה טובה. ציינתי שהסלט חמוץ מאד ולא טעים. היא שאלה אם להביא סלט אחר במקום ואמרתי שאין צורך. למרות זה היא הביאה צלוחית קטנה עם סלט אחר, אחרי שסיימתי לאכול את כל המנה... הודיתי לה אבל ביקשתי שזה יוחזר כלעומת שבא.

עם החשבון הגישו לי גם דוגמית קינוח (מלבי, קוקוס ורימונים - מתוק אבל חביב) ופרלין שוקולד מריר. מחווה חביבה כמעט כרגיל אצלם.
העסקית נותרה יקרה ומפנקת. השירות עדיין טוב למדי ומשתדל לרצות. הבעייה - רמת האוכל שכיום היא בינונית פלוס במקרה הטוב. באופן אישי נדמה לי שדי מיציתי את המסעדה. אולי אחזור ב-2017 אם שוב אשתעמם מההיצע הרגיל של פיתוח.


שישי צהריים - אובן קובן רח' הארבעה:

ביום שישי בצהריים קפצתי שוב לאובן קובן רח' הארבעה. סחבתי צינון של כמה ימים והראמן שלהם בא טוב... ישבתי עם השותפה. הזמנו אגדאשי טופו לראשונה - כרגיל טעים ומוצלח. 38 ש"ח.
אני הזמנתי הוקאידו ראמן: מיסו ראמן, פילה חזיר צלוי, קרם שום, שומשום, ביצה, שיטאקה, תרד, נבטים ובצל ירוק. 59 ש"ח. ראמן מצוין. עמוק טעמים, עם טעם מודגש (וטוב) של שום. כרגיל מנה ענקית ומשביעה מאד.
שותפתי הזמינה מנה צמחונית, יאקיניקו טופוג'יו: קוביות טופו מוקפצות בווק עם תרד, שעועית ירוקה, צ'ילי ובצל ברוטב יאקיניקו על אורז מאודה. 44 ש"ח. שוב מנה ענקית. השותפה דיווחה שטעים לה.
על כל המחירים יש בשישי צהריים 10% הנחה.
השירות התחיל קצת איטי, בעיקר עד שלקחו הזמנה והגישו מנה ראשונה. אח"כ השתפר.
את הקינוח אכלנו בגלידרייה בוזה המשובחת.

עוד על שגב-ארט והיסטוריית הביקורות שלי עליה:
http://processing-food.blogspot.co.il/2015/01/segevart.html









 

salo22

New member
שגב "במיטבו"


מי שטורח על "סורבה סלק", לא הבין מעולם כנראה, את מקומו במטבח. מי שהוסיף לזה סוכריות קופצות, תות ויוגורט, אולי מקומו באמת לא ממש במטבח, יותר בחנות לגימיקים מיותרים
מי שחשב שכל הכבודה הלא מכובדת הזו מתפקדת כמנקה חיך, הוא כנראה.. טוב נעצור, לא נרד לפסים אישיים לא נעימים, זה יותר לדעתי הורס חיך ממנקה..
בכל מקרה סחטיין על עוד ביקורת טובה, תמיד מהנה ואינפורמטיבי לקריאה.
 

erezavn

New member
זכור לי דווקא סורבה סלרי תפוח וסוכריות קופצות שהיה חביב...

אין לי בעייה עם גימיקים, כל עוד זה לא בא על חשבון איכות האוכל. נדמה לי ששגב-ארט בגלגולה הנוכחי היא גימיק אחד גדול וזה בא על חשבון האוכל.
אם בעבר איכות האוכל שיחקה תפקיד מרכזי במסעדה, אז בקונספט החדש הכאילו אמנותי של שגב-ארט, זה כנראה פחות חשוב. כל המסביב - העיצוב, הוידאו-ארט, כלי ההגשה המקושקשים והילדותיים - הם כנראה מה שחשובים לשגב ולצוותו. איכות האוכל פחות וחבל.
ותודה על הפרגון...
 

Ornitr

New member
135 לעסקית זה די הרבה

אחרת הייתי דוגמת את זה מזמן.
מה שכן זה עשה לי חשק לבחון את המסעדה ביחד עם אבא בצהריים...

אובן קובן - נחמד לדעת שגם הסניף בארבעה מוצלח כמו אחיו ברמת החייל.
 
למעלה