אז מה אכלתם בסוף השבוע?

נאמר לי שזה יותר קרוב לברוקולי

ובכל מקרה גם כרובית וגם ברוקולי הם מצליבים קרובים אז זה לא באמת משנה.
כפיתולינה נמצאים לא רחוק מהאיטלקיה בפשפשים ופונדק דה לוקס, לרוב מעדיפים את שקד אבל היא כשרה ולכן סגורה בשבת.
&nbsp
וכן, הבחור הוא באופן כללי נפלא
 
בשבת מסביב למעשנת

פיקאנה, ראמפ ובריסקט כנפי עוף, תפוחי אדמה, סלקים זעירים וחצילים הכל בעישון של עץ הדר בן 7 שעות.
בנוסף הכנו Bobó de camarão ופארופה.
הרבה יין וקוקטלים (הרבה מאד )...
 
זה בצל מושרה בחומץ ופרוסות צילי

הפירות הראשונים של זרעי הbhut jolokia שסחבתי ממובאי.
חריף ממש
 
צ'ילי מיוחד? אם כך זה מתאים לחתולית, לא לי...


אוכלת ומבשלת רק עם בצל מטוגן. לא מבושל ולא חי. למעט קבב.
 

dani666

New member
סעודה משפחתית (מצוינת) במונא -

ניצלנו ביקור אצל הבת שלומדת בירושלים, אספנו את הבת שגרה בת'א ועלינו בשישי לבירה.

ראשונות - מרק ארטישוק ירושלמי (קרמי. מדהים). * 2, פולנטה, קלמרי ושקדי טלה. כצ'ופר (?) קיבלנו עם הראשונות את סלח החסה/אנדיב/צ'דר. הסלט היה מעולה. מה שקצת פגם הוא שקודם ניסו לדחוף לנו אותו ולפתע הגיע כצ'ופר.
עיקריות - נתח קצבים (לי. הסכמה גורפת של נפלא), לינגוויני טלה (לדעתי מעולה. אשתי לא לגמרי מסכימה) ודניס * 2 (שתי הבנות. היה "בסדר", לא מעבר לדבריהן).
אחרונות - אחת מכל מה שיש למונא להציע : טארט ערמונים, אופרה, טורט פסיפלורה (הפתיע את כולנו לטובה) ועוגת גבינה יוגורט.
+ 2 כוסות יין אדום וחצי טובורג.

938 ש'ח לפני. ראויים לחלוטין, או כמו שאחת הבנות סיכמה "הם לא פחות טובים ממול ים".
גם השרות היה ברמה שהתאימה למחיר ששילמנו, וגם האח עם בולי העץ חימם בכייף.

מה עוד אפשר לבקש ?
 

gastro101

New member
בעיקר בחוץ

ברביעי אחהצ הייתי בסדנת בשול הודי שהעבירה סרנדה (התחרתה במסטר שף)
קבלנו במתנה צנצנת של גראם מסלה שהיא הכינה , שונה מזה של חבשוש אבל הפך מרק דלעת למרק הודי ....אנ מעדיפה את התערובת של חבשוש ולא מצליחה להגיע לשם

ששי היה הששי החופשי שלי ומרב שמחה לא יכולתי להחליט מה לעשות . קפצנו לשוק הצפון ברמת החיל. חניה מצאנו ללא קושי , פגשנו חברה שמליצה על הדוכן של מעדנית דלישס , מצאנו מקום ישיבה על הדלפק שלהם ללא קושי- לי נקניקיה אירית טובה בלחמניה גדולה יותר מזו של ביירן בשרונה ולו קומבינציה של כריך קורנביף עתיר בשר עם תפוחי אדמה אפויים וגזוז . 89 שח
הוא קינח בגלידה ללא סוכר בכפיתולינה ואני התאכזתי מאד מקליפות תפוז מצופות שוקולד מאיקה, נוקשות ולא טעימות, SHAKOLAD בבית הפעמון בכפר סבא יכולים ללמד אותם פרק בהכנת קליפות תפוז. 18 שח שנזרקו

בערב אכלנו בפסטה מיאה הוד השרון- חלקנו מרק ירקות עם גרגרי חומוס שהיה חורפי וטעים ופיצה עם רוטב פלפלים וארטישוק. בצק מצוין . טעם הפלפלים לא הוגש אבל סך הכל פיצה טעימה . הנערה לקחה ארנציני שהיו לה טעימים ופסטה עם פטריות - אמרה שמוצלח . התאכזבה שלא היו תותים לקינוח מוס השוקולד ככתוב בתפריט. הוד השרון מוקפת שדות תות
, ויתרנו על קינוח
250 שח ללא דמי שרות כולל סן פלגרינו גדול דיאט קולה ומקיאטו שהיה מצוין

צהרי שבת הלכנו לברטי - צוות חלוץ לפני ארוחה משפחתית שם- לסכום- נחמד ולא יותר ולא יתאים להרכב המשפחתי.
קינוח בגלדיה הסיציליאנית גם אכזב- פסיפלורה לא מספיק חמוץ עם טעם לואי של חלב וגם קמפרי אשכולית היה עם טעם חלבי ולא של סורבה. אין כמו אייסברג...
 

inבאלי

New member
באיזו מסגרת היתה סדנאת הבישול ההודי?

אני מוקפת בחובבי הבישול ההודי שישמחו להשתתף בסדנא כזו.
בין הסיציליאנית לאייסברג אצלי דווקא הראשונה מנצחת ובגדול.
 

gastro101

New member
ביס לבשול דן גורמה- מקיים גם סדנאות לחובבים- בדקי

באתר שלהם , ראיתי בפייסבוק של סרנדה שתהיה סדנה נוספת בפברואר
רק להצטייד בלבוש חם ונח במידה ומזג האויר יהיה קר. היה שם קר וחלק מהזמן עבדתי עם מעיל ....
 

inבאלי

New member
חמין מקרוני בבית ובחוץ ארוחה רועשת בשורי בורי

אצל הוריי הודלק עקב הקור התנור ועליו הכנתי סיר חמין מקרוני טבעוני שיצא לא רע, וסיר חמין עם עוף שיצא טעים אבל סבל מעודף נוזלים.

בשישי בערב היינו במסגרת מצומצמת ובשעה שתיים בצהריים הצלחתי למצוא שולחן לשעה שש וחצי בשורי בורי בהרצליה פיתוח.

לפתיחה קיבלנו פנכות עם סלטים שונים וביניהם סלט ירקות טרי, טחינה מעט אנמית, צזיקי לא רע, קישואים ביוגורט טובים, איקרא שלא טעמתי, פרוסה דקיקה מדי של דג מעושן וסלט עלים ירוקים עם חמוציות וגבינה. כשביקשנו קיבלנו ריפיל. לצד הסלטים הגישו לחמניות לבנות טריות אך סתמיות מאד.

לעיקריות אכלנו שרימפס מטוגנים שהיו טובים,שרימפס ברוטב שמנת יין לבן ושום טעים מאד, ודניס ולברק על הגריל שהיו בסדר גמור. הגיעו גם שתי קעריות קטנות עם סלט ירוק פלוס צנוניות עם רוטב בכזו כמות מזערית שיתרנו על הסלט. עלות המנות העיקריות היא סביב 90ש"ח.

בהיעדר תוספת פחמימה הזמנו גם צלחת צ'יפס בסגנון מקדונלדס. 15ש"ח.

הזמנו גם קינוח של מוס שוקולד קפוא שהיה עלוב ולא מוצלח. 28ש"ח.

בסך הכל שילמנו 404ש"ח לארבעה אנשים פלוס פעוט.

האוכל היה בסדר אבל הארוחה הוגדרה כבינונית -
הלחמניות הסתמיות, הקינוח העלוב, והיעדר התוספת למנה העיקרית איכזבו אמנם, אבל עיקר הבעיה היה הרעש, במיוחד של אחת המנהלות שאת קולה לא הפסקנו לשמוע כל הערב: תחילה היא עשתה שיחת נזיפה לאחד המלצרים, אחר כך היא המשיכה לדבר בקול רם, לקרוא למלצרים שנמצאים בצד השני של החדר ולזרוק הערות שאי אפשר היה לפספס אותן.
בנוסף היתה אבטלה סמויה של המלצרים והמלצריות שהתגודדו, החליפו חוויות וניהלו שיחות ערות.
התוצאה הבלתי נמנעת היתה רעש בלתי נסבל.
 

inבאלי

New member
תחפשי חמין ממקרוני טבעוני של לימור לניאדו תירוש

אני שיניתי קצת והוספתי למשל גם גרגרי חומוס שבישלתי קודם.
 
סופ"ש של אוכל ביתי מעולה

שישי בערב אצל שמואל יצחקי, הלא הוא צ'וצ'י (מהמסעדה האהובה עלי בירושלים), שצירף אותנו לארוחה המשפחתית שלו - ארוחת שבת מפוארת, מהסוג שגורם לי להצטער שנולדתי למשפחה אשכנזית ברובה - משהו כמו 20 סוגי סלטים ביתיים (הצטיינו במיוחד סלט הבצל הירוק המושלם, שמוגש גם במסעדה, כרובית בטחינה, סלט סביח ומטבוחה אטומית), חלות טריות, קציצות דגים חריפות, סלמון אפוי עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי, סינייה בקר, עוף בזעפרן ושום, בורקסים מבצק פריך ומבצק פילו במילוי בשר, אורז עם אטריות ואפונה ירוקה. אחר כך עוד היה מקום, לא ברור איך, לעוגת שוקולד, עוגת מייפל ועוגת סולת. תענוג של ארוחה.

שבת בצהריים אנחנו אירחנו את המשפחה של אשתי - מרק קובה חמו על בסיס ציר עוף אמיתי עם הקובות הנפלאות של יפית מג'מילה בקסטל חוסל עד תום לפני שתי תבניות של כרעיים וירקות שורש צלויים ברוטב "ירוק" (כל העשבים שבעולם טחונים יחד עם שמן זית, לימון ופלפל חריף) וסלט חסה וקייל סיבירי ברוטב שום. לקינוח - עוגת תפוחים ועוגיות תמרים של האחות הקטנה.

בשבת בערב הוספנו אטריות ביצים דקיקות למה שנותר ממרק החמו ונוצרה מעין וריאציה כורדית על Paste e ceci של איטלקים, ולהשלמת האווירה הוספנו פלפלים ממולאים בלחם ומוצרלה.
 
למעלה