אז מה אכלתם בסוף השבוע?

שישי ברמת הגולן,שבת בעמק בית שאן(עמק המעיינות)


שישי לאחר בילוי בחרמון סימנתי מראש את נידאל במסעדה, אך ב14:00 לא היה מקום.
נכנסנו למסעדה השכנה.לא זוכרת את שמה רק שהוא מסתיים ב"לבנוני"
הזמנו סלטים, פלאפל ציפס ו4 שיפודים(פרגית וכבש).
הסלטים היו טעימים(טחינה,עשבים,חומוס,ירקות,חמוצים). הפלאפל טעים אך נטול מלח, השיפודים גם טובים.שלמנו 6 אנשים 270 ש"ח ויצאנו שבעים לגמרי.
בערב אכלנו ברטנה מרק עוף ,אורז וקציצות ברוטב עגבניות שהוכנו מראש.
לקינוח עוגות שוקולד חמות אישיות יחד עם גלידת וניל.
בשבת פינקתי את הבכור בשקשוקה בקפה סי קפה בצומת בית השיטה.
לעצמי הזמנתי כריך גבינת עיזים בלחם דגנים, מיץ סחוט של תפוגזר וקפה הפוך.
לקינוח הוזמנה עוגת גבינה ביסקוויטים שקולקלה בטעמי שוקולד
אך נאכלה לגמרי.סה"כ נחמד.וזה מה יש בסביבה...
 

salo22

New member
בטח היה מלא אצל נידאל


ואני מתאר לעצמי שכל האיזור היה עמוס ופקוק לעייפה, אתם אנשים אמיצים &quot

איזה יופי שיש עדיין אופציות לגרום לשובע של 6 אנשים ב 270 ש"ח, בסופ"ש..
 
דווקא באופן מפתיע השישי בצהריים לא היה עמוס שם

יותר במג'דל אבל שם לא נשארנו
 

salo22

New member
סופ"ש

לפני זה ביקור ברביעי בחבשוש, נגמר לי הגראם מאסלה אז זו הייתה סיבה מספיק טובה כדי לארגן יום עבודה בעיר. יש מאסטיקה למי שמחפש, בטח יש רבים שמחשבתם הוטרדה בעניין בזמן האחרון "
אחד הדברים היקרים ביותר בחנות, 1200 ש"ח לקילו, לקחתי כמות קטנה, בשביל לשלב בקרוב בגלידה וכמה קינוחים חלביים תורכיים. הרוזטה שהם מוכרים שם מצויינת, מתוקה וסמיכה מאוד, טעם עצום של שקדים, 30 ש"ח לבקבוק, ניצלנו טוב טוב בסופ"ש לשתייה "סתם ככה" עם חלב קר, אין ערק בבית..
מישהו\י משתמשים במאחלב ? הגרעין הפנימי של גלעין הדובדבן, או משהו כזה, יש לזה ריח שקדי עדין מורכב ומאוד מעניין, רוצה לשלב בגלידה עם המאסטיקה, בשימוש באפייה למיטב ידיעתי במטבחים הספרדי\ערבי\תורכי\צפון אפריקאי.. 320 ש"ח לקילו, גם זה לא הולך ברגל, אבל לוקחים כמובן כמות קטנה מאוד, שאמורה ללכת רחוק. חוץ מזה חידוש מלאי המשמשים האוזבקיים והיו גם סוף סוף זרעי חרדל שחורים, שישולבו בקרוב בעוד קצת בישול הודי.

בחמישי היינו במין יום של חופש, אז ניצלנו להמבורגר לא רע בבורגר סאלון, גם שם, קצת יקר להמבורגר וצ'יפס אבל לפחות היה טעים והמקום תמיד נעים לישיבה.
בשישי קבוע על הבוקר, איסוף מאפים ולחם מלואיז, אחרי זה סיבוב קניות בשריות וירקות מהואדי, שהפכו לציר בקר ורוטב עגבניות "הודי". מהנקודה הזו, כרגיל לא צריך הרבה כדי לבשל, גולש אוסטרו הודי על אש קטנה קטנה עם בשר שריר והרבה בצל מושחם ופטריות קצוצות שטוגנו היטב ב"קירמול" המחבת שבו "נסגר" לכאורה הבשר, לא מרבה להכין גולש, מסוג התבשילים שמטרידים מאוד את המנוחה, עד שהקולגן בבשר מואיל בטובו להתפרק וגם אז, צריך לעצור הבישול בנקודה שהכל "נימוך"..
אבל יצא בהחלט טוב על כוסמת מבושלת בקצת ציר ומים, לא היו תלונות.. היה אנטריקוט מיושן מאוד מאוד שיצא מצויין בפרוסות דקות במחבת פסים מולהט עם מעט מרינדה אסיאתית, מי שרצה הכניס ללחמניה עם חמוצים זריזים בחומץ אורז ומירין וקצת כבד קצוץ שאימא שלי הכינה, בסטייל ויאטנמי רומני

בשבת קציצות ופירה, אוכל של ילדות עם "מעט טוויסטים", לדוגמא לא שמנו חלב וחמאה בפירה אז, גם לא העמסנו מחית עשבי תיבול ושבבי בצל מטוגן לתוך קציצות, הכל היה מעט יותר "דהוי" והרבה פחות דקדנטי אז בילדות, אבל שרדנו..
חצילים מטוגנים בתנור עם הרבה תבלינים, נכנסו שוב לתנור מסודרים "כמו פיצה" רק בלי בצק, על זה כמות נדיבה מרוטב העגבניות המצומצם, מעט שום מגורר והמון פקורינו מגורד ב"זיל הזול" מחנות הגבינות בכרמל, יופי של פקורינו באיזור 12 ש"ח ל 100 גרם.. הרבה אורגנו מיובש מלמעלה ונתן תחושה פיצתית ממאוד, רק בלי בצק.. אבל עם לחם מלא של לואיז בצד, חצי חטא..
סופ"ש מאוד בשרי הפעם, קורה..
 

salo22

New member
תודה


בהחלט אכין רק עם מסטיקה, אחרי שיצאתי משם נזכרתי ששכחתי לשאול אם יש גם אבקת סאלפ אמיתית, מפקעות סחלבים, למיטב ידיעתי נדירה מאוד בארץ.
נראה מה נעשה עם המאחלב, אולי זוגתי תסכים לנסות לשלב בעוגיות שלה, מעבר לזה לא אופים הרבה בבית, לבטח לא בייגלה ודומיו.
 

Gרר

New member
קרואסון משובח בלה-גאטרי

בשישי בבוקר הסתובבנו באיזור של דיזנגוף סנטר. האישה הבטיחה לדאוג לנו לארוחת צהרים קלה וכיוונה ללה-גאטרי. הסניף של קינג ג'ורג' נמצא צפונית לסנטר, בפינה עם זמנהוף. קל לפספס אותו: מקום די קטן. עם ויטרינה של גבינות ונקניקים. תנור גדול מאחורה. שולחן וחצי וכמה מקומות ישיבה על הבר.

בחרנו שני קרואסונים עם (מזכרון - בתקווה שהאישה לא תצטרך לתקן שוב את הסניליות שלי) סלאמי, גאודה וביצה עלומה. השילוב שהומלץ שם ל"מתחילים".

הקרואסון עצמו היה מעולה. השילוב של הנקניק-גבינה-ביצה עלומה היה מושחת לחלוטין. בקטנה הייתי מוסיף עוד טיפה גאודה, אבל זה באמת בקטנה. סך הכל מנה מוצלחת מאד וגם לא "כבדה" מדי.

המלצרית שם דיברה ספרדית נון סטופ עם מישהי שישבה על הבר. מי שלא הסתכל החוצה יכל בקלות להרגיש שהוא בברצלונה.

כארוחה קלילה - מומלץ מאד, אם זה לא היה לצהרים קליל הייתי בכיף ממשיך שם גם לקראוסון קינוח
 

erezavn

New member
שישי בהקוסם - בינוני...

לפלאפל הקוסם יש אחלה יחסי ציבור. הוא מוזכר בכל כתבה על אוכל הרחוב הכי טוב, הכי טעים וכו'. הייתי בסביבה ביום שישי בצהריים.
מה שבטוח שיחסי הציבור עובדים. אני הגעתי בסביבות 12:45 והיה תור לא גדול של 5-6 אנשים. אחרי כ-15 דקות זה נהיה תור של 20 ומשהו. לפחות נחמד שהם מחלקים כדורי פלאפל לממתינים.
היות ונשנשתי 2 כדורי פלאפל בהמתיני בתור לא הזמנתי מנת פלאפל. (הכדורים טעימים). הזמנתי בוריק בשר (בשר בקר בבישול ארוך עם שום קונפי, תפוחי אדמה וביצה רכה - 25 ש"ח) ו-1/2 מנת שווארמה (23 ש"ח).
השווארמה הייתה טובה. תיבול טוב. לא שמנונית. שום דבר יוצא דופן אבל ביצוע כמו שצריך. הבוריק היה מאכזב. נוטף שמן (נכון שזה טיגון עמוק אבל את עודפי השמן אפשר וצריך לספוג). הבצק טעים ודק למדי כך שיש הרבה מקום למילוי, אבל המילוי איכזב אותי. מעט בשר, הרבה תפוחי אדמה. זה לא בוריק בשר. זה בוריק תפוחי אדמה עם קצת בשר. הבשר אגב טעים מאד וחבל שלא היה יותר ממנו.
הצלחתי גם לחטוף צרבת מהבוריק השמנוני, ואני לא חוטף צרבת בקלות...
בקיצור - הקסם היחיד בהקוסם הוא ההצלחה של המקום. האוכל (לפחות זה שאני אכלתי) לא ממש קסום...







 

החתולית

New member
מסכימה איתך לגבי הבוריק

אכלתי אותו פעם אחת ותחושותי היו דומות. הפלאפל שלהם מצויין לטעמי, וגם השווארמה.
 

מיתר44

New member
בישול וארוח בדירה

כייף לנצל אפשרויות העיר הגדולה:
שבת בבוקר נוסעים לאבו חילווה. לקנות סינטה למוקפץ. וגם: בסטורמה, וגם נקניקיות חריפות
וגם קבב טלה ועגל, וגם שניצלים מתובלים, וגם זנב שור. לסיום עוברים כביש בשביל קפה ובקלווה
בבית מקפיצים ירקות, רוקחים רוטב, מקפיצים את רצועות הסינטה ומוסיפים
איטריות סיניות.
הסועדים מלקקים ׳תצלחות.
היו מזטים מיום טוב ובייגלך.
לקינוח :קרם לימון עם דודבני אמרנה ומיצם, עוגת פרג שהביאה אורחת
קפה מקלייה עצמית ותה.
והיין: 2007 כרם קאיומי יחידני, שירז, כרמל. כל כך טוב עד שנגמר
מהר מידי בין 4 נהנתנים.
 

מיתר44

New member
שישי צהריים במון

מתחיל אצלי להכיר אט את מפת המסעדות: מון יותר נחמדה לי בפינסקר.
אכלנו קומבינציה זוגית הגדולה, מנת טופי ספייסי ומרק מיסו אחד וגם קולה ותה
כל זה להתפוצץ וכמובן להתענג - 177 לפני. יופי של דיל.
 

pix37

New member
פיצה בשלושים ש"ח ששווה הרבה פחות

חזרנו מביקור משפחתי בחדרה
הבטחנו לילדים צ'ופר והם רצו פיצה
אמרנו כמה יכול להיות רע פיצת רחוב זולה.

אז גילינו להפתעתנו שיכול להיות רעה מאוד.

פיצה דל - פפה - רח' הנשיא חדרה.
פיצה רגילה 23 ש"ח תוספת 6 ש"ח.

נפלה בכל הקטגוריות של הפיצה

בצק סתמי ולא מספיק טעים
רוטב עגבניות - לא זיהיתי שום קשר לעגבניות - טעם חזק מאוד של מונוסודיום גלוטומט שפשוט שרף בשפתיים.
גבינה - לדעתי עמק אמיתית לא תחליף גבינה - אשר פוזרה בנדיבות אבל בסופו של יום היתה עמק - גבינה כמעט בלי טעם
תוספות - חצי פטריות / חצי זיתים - שתיהן מקופסא ולא מאוד איכותית.

לא ציפינו לגדולות ונצורות מפיצה כזו - אבל היה רע אפילו מעבר למצופה.
עצוב - כי בכפרים סביבנו מוכרים פיצות במחיר דומה - אבל טובות בהרבה כולל תוספות איכותיות בצק אמיתי ורוטב עגבניות מוצלח הרבה יותר.
 
שבת צהרים בכובשים

שבת בצהרים ניפגשנו כמה חברים וחיפשנו מקום לאכול , הפור נפל על הכובשים.
היינו שולחן שהכיל טבעונים, צמחוניים,רגישי גלוטן ואוכלי כל (וגם 2 כלבים שהתקבלו בסבר פנים יפה) ולשמחתנו הרבה המנות מסומנות בצורה ברורה למנות צמחוניות,ף טבעוניות ונטולות גלוטן (לטעמי חובה בכל מסעדה)
הוזמן- ציפס הכובשים שהגיע בכמות נדיבה והצטיין, קוביות תפוחי אדמה זהובות ופריכות שעברו טיגון כפול ולא הזדקקו לשום רוטב, מסבחה פטריות חביבה של פטריות פשוטות שהוקפצו והוגשו על טחיהנ עם חתיכת פוקצה לא מרגשת וכרובית מעולה שנעשתה בצורה הכי פשוטה אך מדוייקת.
אני אכלתי כריך קורנבייף חם עם קצת פטריות ובצל מוקפצים, סטנדרטי למדי אך עשוי במדוייק וטעים, בנוסף הוזמנה מנה של שאוורמה טבעונית שנזללה למרות שנאמר שיוכלה להיות קצת יותר פיקנטית.
סך הכל ארוחה מוצלחת אך לא מרגשת, מחירים סבירים (ראשונות 30-40 ש"ח, עיקריות 40-60) ואוכל מוצלח.
יום שישי אספתי פרודוקטים מלוינסקי- פטה סולניקאית מעולה כרגיל, עלי גפן מדהימים, זיתים, בולגרית של המאירי, ממרח לימון עוקצני מחיים רפאל, שוקולדים לא רעים מגרובשטיין . את כל הכבודה אכלנו עם לחם שיפון טרי שאפיתי ולא היינו צריכים עוד.
בבישולים- בשישי בערב פירה עם המון לימון כבוש ופרמזן, ובראוניז שנמסים בפה עם הרבה בננות בשלות וחמאת בוטנים.
 
סופ"ש די עמוס

בחמישי בערב היינו בשני מקומות שבדקנו בשביל האירוע, האחד נפסל סופית והאחד דווקא אופציה לא רעה בכלל.
&nbsp
בשישי בבוקר סיבוב שוק עם ידיד שלא הצטרף אלינו הרבה זמן, בשר וירקות - בשוק התחילה לצוץ רומנסקו אז החלטתי לקחת גם אחת.
אחרי קפיצה קטנה לגרובשטיין בלוינסקי חזרנו לארוחת צהריים ב25M - תבשיל קצבים נהדר ומשביע לימים החמים, עראיס ובירה סיפקו ארוחת צהריים נהדרת.
&nbsp
בערב נפגשנו עם אבא של הבחור ובת זוגו בגומבה בפתח תקווה - אכלנו פסטות שונות. חביב, לא מסעיר ובטח לא מספיק מעניין כדי לכתוב על המקום עוד. סיימנו עם בקבוק יין מול הטלויזיה.
&nbsp
שבת בבוקר נפגשנו עם זוג חברים לחומוס באבו חסאן שכשהגענו היה בתפוסה חלקית אבל בהמשך כשעברנו ליד המקום בפעם השנייה כשעתיים מאוחר יותר - היה מפוצץ לחלוטין ותור השתרך בחוץ. אחרי החומוס החלטנו לעשות הליכה ביפו להוריד את הכבודה ובדרך גם עברנו בכפתולינה - אכלתי חצי חצי של גלידת פאי לימון וקולפי שהיו טובים. הבחור אכל גלידת מנטה עם שבבי שוקולד שבעיני כללה טעם ממש אגרסיבי של מנטה ואני פחות התחברתי.
&nbsp
אחרי הצהריים קפצנו לעוד מקום שהיה פוטנציאלי לאירוע וגם ויתרנו עליו כי הרגשנו שפחות מתאים.
לאחר מכן פסטה עם שייטל ובקצ'וי ולסיום היום בירה עם חברים בפורטר. הבאנו איתנו גם פרי ברסט שהבחור הכין שהיה לא פחות מנפלא.
 

salo22

New member
אז ככה קוראים לזה


זו כרובית די מפחידה ועתידנית.. ראיתי כשהופיעה בזמן האחרון באינסטגרם או שניים "מיוחסים" ואכן היה אצל כרמלה..
כפתולינה לא מכיר, אגגל.. בן או בת זוג שמכינים פרי ברסט מופלא זה דבר נפלא.. נקרא תמיד, שאתם מנצלים היטב את המיקום העירוני המצויין שלכם..
 
למעלה