לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
2032720,327 עוקבים אודות עסקים

פורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

אודות הפורום ביקורת מסעדות

 
פורום ביקורת מסעדות: הפכו למבקרי מסעדות. ישבתם במסעדה ואכלתם. נהניתם? שתפו אותנו. כל החוות דעת, המלצות, המחירים והמבצעים במסעדות אצלנו בפורום. 
כיום כל אחד יכול להיות מבקר מסעדות מוביל ועל מנת לכתוב ביקורת מסעדות טובה, אתם צריכים סלולרי עם מצלמה, חוש כתיבה בסיסי ומעלה, אמביציה ובעיקר רצון לאכול ארוחות טובות .
אנחנו בפורום ביקורת מסעדות נשמח לקבל את ההמלצות שלכם, לשמוע דעות כדאי לדעת היכן הכי כדאי להשקיע את התקציב לארוחה הבאה! 

לצפיה ב-' אז מה אכלתם בסוף השבוע?'
אז מה אכלתם בסוף השבוע?
22/11/2015 | 07:08
34
63
לצפיה ב-'בליקר בייקרי, פארק המדע רחובות- נסיון מס' 2'
בליקר בייקרי, פארק המדע רחובות- נסיון מס' 2
22/11/2015 | 12:14
1
461
אחרי שרשמתי ביקורת לא אוהדת בביקור הראשון וזכיתי לשוחח עם הבעלים ולהסביר בפירוט מה השתבש,  החלטתי  לחכות עם הביקור השני כדי לתת למקום צ'אנס להשתפר ולהשתפשף.  
 
בחמישי בערב הבחור הביע רצון  ל"אוכל של בית קפה" -  מצב נדיר אצלו,  וכך נבחר הבליקר בייקרי.  המקום היה מלא למחצה, ומצאנו שולחן פנוי בקלות.  התפריטים שקיבלנו היו משומשים מאוד,  שלא לומר מתפרקים ממש בקצוות-  שמישהו ישלח אותם ללמינציה דחוף.
הזמנו  מהר-  שקשוקה איטלקית עבורי, בוקר בכפר עבורו.  תהיה מסויימת העלתה המילה "מתבלים"  בתפריט -  לעניות דעתי צריך לכתוב "מטבלים",  מהמילה טבילה,  ולא מתבלים  מהמילה תיבול....  
שנינו הזמנו תה עם נענע שהגיע במהירות,  ומאז-  דממה....  לקח לאוכל חצי שעה להגיע  לשולחן.  משהגיע, ראינו ששכחו להניח לנו סכו"ם של השולחן ואין איך לאכול.  התחלתי לחפש במבט  מלצר.  אחד מהם ניגש אלי ושאל אם הכל בסדר-  עניתי שאני לא יודעת כי אני לא יכולה לאכול.  הוא הביט על השקשוקה ושאל-  "הביצים עשויות מידי ? "  עניתי  שאין לי מושג, כיוון שאין לנו סכו"ם....  מייד אחרי שהלך הגיעה מלצרית והניחה את הסכו"ם החסר.
 
ובכן,  הביצים היו מבושלות לחלוטין (אבל אני לא מאלה שיחזירו מנה על זה).  השקשוקה עצמה היתה סבירה מינוס (מעט רוטב,  המון המון פלפלים).  הלחם היה נפלא והמטבלים חמודים (זיתים טובים, טחינה טעימה,  גבינות מתובלות נחמדות).  הסלט הגיע בכמות קטנה במיוחד,  והיה חסר בו מלח  אבל היה לי די טעים.
 
החלטנו לא להשאר לקינוח -  הקינוחים בויטרינה נראו עייפים ולא מצדיקים את הקלוריות.  בשולחן לידנו ראינו שמגיעה צלחת  עם קינוח ותלולית של קצפת לידה,  קיבלתי פלשבק לקפולסקי והחלטנו לוותר  בלי נקיפות מצפון.
 
לא נראה לי שנחזור.  מרגיש סתמי,  ויש אופציות  מעניינות יותר מסביב (ארקפה למשל).
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אכלתי שם קינוח פעם אחת וזה הספיק לנו לא לחזור שוב'
אכלתי שם קינוח פעם אחת וזה הספיק לנו לא לחזור שוב
24/11/2015 | 13:44
41
לצפיה ב-'סופ"ש'
סופ"ש
22/11/2015 | 13:04
8
406
הדברים הטובים - גבינת אירית וקומטה של עין כמונים, יופי ויופי, ראויות מאוד, הרבה אבוקדו טוב ולא יקר, דאל כהילכתו (יותר מפחות) שיצא נפלא, עשיר ועמוק מאוד, כשזה יוצא טוב, זה כמעט כמו "חמין עדשים" ומפתח לא פחות חשוב, להעשיר במעט קוביות חמאה איכותית לקראת הסוף, לא דיאטתי בעליל אך בהחלט עושה הבדל. פולקס מבושלים זמן רב עד פירוק במשרה של סילאן סויה ושום ותבליני הבית, איזה הבדל עושה הסילאן הטבעי היקר, גם סתם לאכול אותו ככה זה תענוג. אופת הבית הכינה בלינצ'ס מאצ'ה אך לצערי לא הגזימה בתה, כך שהטעם היה מינורי מידי והבלינצ'סים הפכו לעוגת שכבות עם יוגורט וקיווי, יצא יפה וגם טעים  
עליצות בגיזרת המייבש, חצאי מרשמלו ופלחי מנדרינה מקופסאת שימורים, יצא דווקא אחל'ה ממתקים באפס עבודה ובפעם הבאה נעשה אינפוזיה בין השניים  או שננסה השריית מרשמלו לפני במיץ פירותי, פסיפלורה לדעתי יהיה נחמד, גם תותים, תמיסת יוזו או "סתם" לימון וסוכר, נפתח סטארטאפ.
 
בגיזרת הרע - גלידה מלג'נדה, סניף קרית חיים, כמו שכתבתי בעבר, לטעמי זיקנתם (והתפתחותם) מרשימה אך הגלידה התרחקה מאוד מהטבעיות והרמה שאפיינה אותם בפתיחה, לפני שנים רבות מידי. הגלידה לא הייתה ממש מוצלחת, טעמים בולטים וסוכריים לא נעימים, זו לא גלידה שיושבת למעלה עם הקטנות והטובות באמת. בעצת הבחור שלפני בתור, לקחתי בלי לטעום גלידת מאלבי טבעונית, מה שהתגלה כטעות קשה, תנחומי לטבעונים במקרה הזה, אפילו גלידה ב"תירוץ" טבעוני לא אמורה להיות עד כדי כך לא טעימה, אין סיבה, מעבר לרישול בעבודת הטעמים.
 
 
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אודה למתכון הדאל ! אגב, זה שהוגש בטאיזו היה דליל ודל טעם'
אודה למתכון הדאל ! אגב, זה שהוגש בטאיזו היה דליל ודל טעם
22/11/2015 | 13:23
6
117
לצפיה ב-'מוזר, Vivek Singh שהתארח בטאיזו'
מוזר, Vivek Singh שהתארח בטאיזו
22/11/2015 | 14:17
3
310
הוא תותח דאל כמובן ואוכל הודי באופן כללי.. היה לי קצת מוזר לראות את השף של טאיזו מתראיין בטלויזיה בזמן סרוויס משותף ונראה קצת לא מרוצה מהסיטואציה, או שזה היה נדמה לי.. 
השף ההולנדי שהתארח בפאסטל נדמה לי, עשה רושם של איש נחמד מאוד וצנוע, גם השף הספרדי שהתארח ביפו תל אביב עשה רושם נחמד מאוד.. 
אכתוב קווים מנחים לדאל היום יותר מאוחר, אין לי לצערי מתכונים וכמויות..
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'הדאל אכן היה קצת דאליל... אבל שאר הארוחה הייתה מעולה...'
הדאל אכן היה קצת דאליל... אבל שאר הארוחה הייתה מעולה...
22/11/2015 | 15:19
1
252
הייתי בטאיזו ביום חמישי. ישבתי ממש מול המטבח ודווקא היה נראה שהעניינים מתקתקים שם יפה ובהרמוניה, אם כי לא הייתה הרבה אינטראקציה בין יובל בן נריה לעמיתו ההודי... 
ישבתי כפי שדיווחתי גם בפאסטל. שם נראה היה שהשף רון בלאו נהנה מכל רגע ואף "ירד אל העם" במהלך הערב... הסתובב מחוייך ומבסוט, קשקש עם הסועדים, לחץ ידיים. בהחלט עשה רושם נחמד. נראה לי שהצוות בפאסטל נפל על טיפוס מגניב...
מעניין לשמוע על מה שהלך למשל בתרנגול הכחול שם התארח שף ניו-יורקי ובהרברט סמואל שם התארחה שפית גרמניה עם כוכב מישלן. על 2 אלה לא קראתי שום דיווח בשום מקום...
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'השף של טאיזו יצא מהמטבח לברך שולחן לידנו , לא טרח '
השף של טאיזו יצא מהמטבח לברך שולחן לידנו , לא טרח
22/11/2015 | 22:23
314
לעבור בין שלושת השולחנות הנוספים (ישבנו במתחם שיוצא מהחלל המרכזי) , בדרך לשרותים-הצצתי במטבח החצי פתוח- לא נראה אף פרצוף הודי במטבח . 
יצוין לשבח השף אלן דבהיבה (מקווה שלא טעיתי) מברצלונה שבשל ביפו תל אביב - יצא אל העם (ולא שוכחת שנישק לי את היד!)
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'זה היה כנראה מרק דאל.'
זה היה כנראה מרק דאל.
24/11/2015 | 02:07
31
לצפיה ב-'דאל'
דאל
24/11/2015 | 08:22
103
לכמות של 2-4 אנשים, תלוי מה אוכלים ליד כמובן -
הרוטב - לתוך כלי הפלסטיק של הסטיק בלנדר נכנסים בצל אדום, פלפל כתום, קצת שום, קצת פחות מקופסה של עגבניות שלמות מקולפות של MUTTI, אבקות ברמה הכי טובה שאפשר למצוא - ג'ינג'ר, כורכום, גראם מסלה, אבקת שווארמה מחבשוש (יש שם כל מכל, לדעתי גם שום ושאר ירקות מיובשים, פפריקות וכולי), פפריקה מתוקה, מעט קינמון, פלפל שחור או עדיף אבקת פלפלים אדומה, טוגראשי יפני לדוגמא יהיה מצויין, לא להגזים עם החריפות סוכר חום בכמות הגיונית ולא גבוהה מידי, חלב קוקוס יאזן בהמשך עוד מתיקות.
לכל הכבודה הזו קולים במחבת זרעי כמון, כוסברה, חרדל ושומר, בכמות יפה אך לא מטורפת ושופכים לפלסטיק, מוסיפים קצת מלח גס, סויה טובה או קטשפ מאניס, מבלנדרים הכל היטב היטב בתוספת קצת מים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומתחילים במין "טיגון" של הרוטב בהתחלה ואז די מהר עוברים לאש קטנה ומתחילים את הבישול הארוך (יחסית). מוסיפים טיפה מים אם הדלילות לא מספיקה וטועמים ומתקנים תוך כדי אם מרגישים שהרוטב לא מאוזן.
הרוטב אמור להתבשל לאט לצד העדשים ואז הן פשוט מוספות פנימה והכל ממשיך להתבשל די לאט, אין לי זמנים, אבל בהחלט מדובר בבישול ארוך ושימוש באש יחסית נמוכה עם ערבוב מזדמן, כמו תמיד. וכשהאש נמוכה בתבשילים קשה מאוד להרוס ולטעות אבל בהחלט צריך שליטה על החום, בשלב מסויים המרקם וגם הטעם מתקרבים ל"חמינים" ואז אנחנו במחוזות טובים
השתמשתי בעדשים כתומות\חומות, בערך חצי קופסאת פלסטיק מקופסאות הסופר הבינוניות לסלטים של "חצי קילו", או קצת יותר. בישול במים עם מלח עד קרוב לנקודת המוכנות, אבל כמובן לא להגיע לדיסה, רק קרוב לדרגת המוכנות..
חלב קוקוס הוא עוד אחד מהמרכיבים מעבר לתבלינים והעגבניות, שיש חשיבות משמעותית מה המקור שמשתמשים - אני אוהב את הקרטונים הירוקים, המחיר יחסית סביר והם טעימים בתבשילים. מוסיפים כמות יפה בשלב מתקדם של הבישול וממשיכים לערבב ולבשל, כמה דקות לפני הסיום מוסיפים כמה קוביות של חמאה אירופאית טובה, ממש לא להגזים, אבל כן לשים כמות סבירה שיהיה "קרמי" יותר וגם משפיע על הטעם..
חשוב מאוד לטעום ולאזן לאורך שלבי הבישול וכמובן לעבוד בכמויות הגיוניות עם התבלינים, יש הרבה מהם והנטייה היא לרוב "להיזהר" ולשים פחות וזה קצת חבל, אז להתנסות ולחפש את נקודות האיזון שמתאימות לכל אחד ואחת  . 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'טיול בשוק הכרמל'
טיול בשוק הכרמל
22/11/2015 | 18:48
368
יום שישי בבוקר, מסתובבים ברחובות הכרם ומחפשים טבעות למסע לפראג בחודש הבא ומתחילים להיות רעבים ומתחיל מסע אכילה נודד
 
הבורקס התורכי- אחד קשקבל, אחד תרד- גבינה, הבורקס הכי טוב בעיר, שירות לבבי ונעים, כוס איירן חמצמץ ומרווה, ביצה חומה ומלפפון חמוץ כבוש קלות והעיקר- בצק עשיר עם המון עלעלים ומילוי מושחת.
 
דוכן הבוריקה- פעמיים בוריקה תפוחי אדמה וביצה בפיתה, התנועות טיגון מהפנטות, הנחת עלי הסיגר בשמן הרותח ואז הביצה שנוחתת באמצע והעלה שנסגר מהחום... הפיתה חמימה ומכילה יפה את העלה הפריך, רק חבל שהביצה קצת עשויה מדי, אבל בשביל 15 ש"ח נשנוש נהדר.
 
ביר באזר- פעמיים חתול שמן, IPA חביבה וקלילה שנהתאימה למזג האוויר, צוות ידידותי וכיפי שמדסקס בשמחה על בירות וממתקי גומי טעימים עם החשבון.
 
אראפס- פעם אחת אראפס בשר שהיה שמנמן, עשיר ומלא בכל טוב, ממרח שעועית שחורה מוצלח, גאווקמלה שמאזן והרבה גבינה, לקחנו עוד 4 מנות טייק אווי שנזללו מיידית כמעט.
 
משם כבר הגעתי לשרונה שמפעם לפעם נראית לי יותר פלסטית, לפחות הבירה בביר מרקט (שלאגר של אלכסנדר) נמזגה במומחיות והייתה יופי של סיום לאמצע היום
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'פיצריה פרסקה בקיבוץ מסדה באזור עמק הירדן Fresca'
פיצריה פרסקה בקיבוץ מסדה באזור עמק הירדן Fresca
22/11/2015 | 20:51
1
314
 
מדובר לכאורה בהבטחה גדולה- סביבה קיבוצית כפרית ונונשלטית שמגישה פיצה טעימה מחומרי גלם מקוריים וטריים. בסופו של דבר ההבטחה לא קוימה. הלכנו ידידי הטבעוני ואני: הייתי צריך לברר אם אפשר להביא כלבים (ברור מדובר בקיבוץ), האם יש פיצה טבעונית (פיצה מרינרה ויש) והאם ניתן לשבת בחוץ- וברור שכן. הגענו, המקום היה עמוס לקוחות וכל השולחנות בחוץ היו מלאים. חברים נוספים ביקשו להצטרף אלינו, אבל אני הייתי רעב, אז הזמנתי מוקדם שתי פיצות- האחת, פיצה קרבונרה, והשנייה פיצה מרגריטה קלאסית. שילמתי 104 שקלים לשתי פיצות אישיות- שזה הגודל היחיד שהם מייצרים.(30 ס"מ לפי התפריט)
 
לאחר שראינו כי השולחנות לא מתפנים התיישבנו בפינה עם הפיצה שהזמנתי, על הבטון. יצא אלינו בחור ואמר ש"לא נהוג לאכול טייק-אאוט באזור המסעדה". אבל כמובן לא היה מוכן להוציא לנו שולחן נוסף החוצה- למרות שהיו הרבה שולחנות בפנים שהיו פנויים. הלכנו לאכול רחוק יותר- והרי הביקורת על האוכל:
 
1. פיצה מרגריטה- הבצק בקצה היה עבה מאוד, וכמעט בלתי לעיס- הכלבה קיבלה את רובו, אבל הבצק במרכז הפיצה היה כל כך דק שהוא לא החזיק את הרוטב והתוספות כלל וכלל, לא היה אפשר להרים משולש פיצה מבלי שיתפרק וזה היה נכון לשתי הפיצות. ידוע לי שיש אוהבי בצק פיצה דק ועבה, אבל אם הבצק עבה יש מקום לרכות, ואם דק הוא צריך להיות מעט קשיח כדי שהמנה תחזיק את עצמה. רוטב העגבניות היה ממש כמו רסק עגבניות פשוט. לא היה מעט סוכר לסתור את החמיצות, וגם לא שמץ ניחוח של אורגנו או שום פשוט רוטב עגבניות מקופסא. המוצרלה לא נמסה כמעט ונפלה גושים גושים כאשר הרמתי משולש פיצה.
 
2. פיצה קרבונרה- כאן ציפיתי לסוגים שונים של בשר וגבינה על מצע הבצק. כאמור, הבצק לא היה יציב, היה ממש מעט מהבשר,פתיתים מעטים, מספיק רק כדי לתת ניחוח קל לגבינות וגם זה לא. הביצה האפויה הייתה נוזלית מידי ויצרה בלגן וקושי להנות מהפיצה הזו.
 
תוצאה סופית- חבל, עם חומרי גלם טריים שכאלה אפשר לייצר תוצאה כל כך הרבה יותר טובה. חסרות לנו פיצות באיכות גבוהה בצפון הרחוק... אני מקווה שהם ישתפרו. האם זה היה שווה 104 שקלים? גם המזון היה מתיימר ויקר יתר על המידה וגם השירות לא משהו, ובוודאי שלא אדיב. לא אשוב לשם. ציון? 3 מתוך 10.
 
ארדן.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'חבל שזו הייתה החוויה, מסכימה ועם חלק ממה שכתבת'
חבל שזו הייתה החוויה, מסכימה ועם חלק ממה שכתבת
22/11/2015 | 21:12
229
מסכימה איתך שאחד הדברים שאני לא אוהבת בפיצה שלהם (אנחנו גרים קרוב ולקוחות די קבועים בתקופות מסויימות) זה הקצה העבה ובעייני הלא מספיק טעים.
אבל האמת שזו פעם ראשונה שאני שומעת (ולי זה לא קרה) שהבצק ה"פנימי" דק מידי, לי תמיד הוא היה דק בדיוק במידה הנכונה, מאד אוהבת את הפיצה קרבונרה שלהם. בעייני היא מצויינת.
אבל כמובן שהחוויה היא אישית... חבל לי שזו הייתה החוויה שלכם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'ירושלים פעמיים- פיורי ומונא'
ירושלים פעמיים- פיורי ומונא
<< ההודעה הנוכחית
22/11/2015 | 21:18
1
369
ביום חמישי נפגשנו 3 נשים ורצינו משהו "בקטנה" היינו במתחם התחנה וניסינו את פיורי האיטלקית. פיורי מציעים פסטות טריות (אפשר לבחור במקום את סוג הפסטה וסוג הרוטב, על העיקרון של פסטה בסטה, אבל יותר יקר- מחירים שנעים בין 37-55 שקלים)
אכלנו שתי פסטות (כ"א 55 אאל"ט) מהספיישלים- ספיישל ירוק- רוטב שמנת עם ברוקולי, אפונה, נדמה לי שהייתה גם שעועית ירוקה, וצנוברים. קצת חסר מלח אבל מצוין
ועוד רוטב שאני לא זוכרת את שמו- רוטב עגבניות עם ירקות קלויים, שהיה מהמם.
אכלנו גם פיצה עם חצילים קלויים (40 ש"ח הפיצה+5 שקלים תוספת חצילים) שהייתה מהיותר טובות שיצא לי לאכול בארץ,
ובנוסף סלט ירוק (חסה+עגבניות שרי+בצל סגול ושבבי פרמז'ן) שהיה מושלם. אבל באמת.
אמנם היה יקר ב10% ממה שחשבנו, אבל כמו שציינתי, היה ב50% יותר טעים ממה שציפיתי, והמקום היה ממש נחמד. השירות נעים ואדיב.
 
בחמישי בערב אני והבחור חגגנו שנתיים והלכנו למונא.
כשהגענו קיבלנו שתי כוסות שמפניה נפלאות, ובהמשך אכלנו-
קונסומה עוף+ טורטלין במילוי כנפיים. הקונסומה היה חם, מנחם ומחייה נפשות. כיף.
ריזוטו כרישה שהיה מצוין, ובטן חזיר על שעועית- אני פחות אהבתי את השעועית אבל המנה עצמה מצויינת.
עיקריות- עוף (פרגית) בחמאה וגרטן תפו"א. הרוטב היה, לדעתי- רוטב חרדלי שהיה עשיר ומקסים. הגרטן היה מוצלח מאד, גם העוף.
נתח קצבים שהיה מצוין, לא זוכרת את התוספת כי גם לא טעמתי ממנה. הבחור היה מרוצה.
קינחנו בעוגת גבינה שהייתה נהדרת.
היה ביקור מדהים. ישבנו עד 11 בלילה והיינו ממשיכים לשבת עוד הרבה אם העייפות לא הייתה מכריעה.
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-''
24/11/2015 | 12:38
9
לצפיה ב-'פיצה מעולה בנונו. רק בשבילה שווה לנסוע במיוחד.'
פיצה מעולה בנונו. רק בשבילה שווה לנסוע במיוחד.
23/11/2015 | 00:54
2
359
שותפי לארוחה הזמינו לעיקריות ניוקי גורגוזולה ואוסו בוקו עשוי בטאבון. אני הזמנתי רביולי.
כרגיל, היה מצוין אבל היינו די מלאים מהפיצה הגדולה ועוד מנה ראשונה אז ביקשנו לארוז את הרביולי והאוסו בוקו.
היום הפשרתי את המנה שהקפאתי והנה, בטעות לקחתי את האוסו בוקו. בדיעבד, יצא לטובה. האוסו בוקו היה ממש מצוין [חוץ מזה שתפ"א והבטטות כרגיל, לא עוברים טוב הקפאה].
ועוד נקודה לציון, יין הבית הנמזג ישירות מהחבית לכוס או לקאראף, פשוט טוב.
בקיצור, מסעדה מוקפדת וטובה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אכן פיצה נפלאה '
אכן פיצה נפלאה
23/11/2015 | 15:13
169
אחד המקומות הבודדים שאכלתי ובאמת נהניתי מהפיצה. טוב לקרוא שהם ממשיכים לשמור על הרמה
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-''
23/11/2015 | 21:37
14
לצפיה ב-'בחמישי אכלתי יותר מדי'
בחמישי אכלתי יותר מדי
23/11/2015 | 06:48
6
404
בחמישי הבטחתי לחבר ישראלי שחי בקנדה, שנשוטט בשוק הכרמל, וכך עשינו. שוטטנו להנאתנו, הראיתי לו את המקומות החדשים שנפתחו, והסברתי לו את שיטת "מנה אחת בכל מקום".
 
בחרנו להתחיל בשומר 1, כי עדיין לא אכלתי שם, והתיישבנו על הבר ממש מעל הגריל.
 
רצינו לאכול מעורב בצלחת וסלט עגבניות, הוא רצה בירה ואני ערק לימונדה. אבל שני הגברים הצעירים שעבדו מאחורי הדלפק, פשוט לא עמדו בקצב. אחד היה אחראי על הגריל והתנור והשני על כל השאר, ולא היה סיכוי שיצליחו לטפל לבד בכל הלקוחות.
 
קיבלנו את המעורב, ולצידו ירקות קלויים שהוכנסו לתנור לחימום קצר, שלולית טחינה וקצת עמבה. מעורב, אתם יודעים, לא מיוחד במינו, היה בו קצת יותר מדי שמן לטעמי, והתיבול לא היה מעניין - מעורב.
את הסלט והשתיה לא קיבלנו, לכן ביקשנו לבטל אותם. שילמנו 48 ש"ח, ובסוף מי שקיבל את הכסף אפילו התנצל, אבל לא התרגש מהעובדה ששני לקוחות הלכו הביתה מאד לא מרוצים ודי צמאים.
 
המשכנו לשוטט, עשינו קצת קניות והלכנו לאכול משהו קטן ב- M25. הזמנתי לנו עראייס (48)ושיפוד אשכים (20), לו חצי גולדסטר (25) ולי קמפרי טרגון (35). קיבלתי קמפרי נענע, כי נגמר הטרגון, ונהניתי גם ממנו.
 
העראייס היה פחות מוצלח הפעם, הבשר היה דחוס מדי ואולי פחות מתובל או מתובל אחרת. הסלט היה נהדר כמו תמיד, וממרח השום לימון קנה את החבר.
שיפוד האשכים היה טעות. רציתי שקדים ושולחן אחר בדיוק הזמין את השיפודים האחרונים, אז הזמנתי אשכים במקום, אבל הם היו שומניים מדי, ולא לטעמי.
 
שילמנו 128 ש"ח, ועם החשבון קיבלנו כף גדולה עם מוס שוקולד (סטייל הבסטה) עשיר ומריר, כמו שמוס שוקולד צריך להיות.
 
עוד קצת קניות של ירקות, עשבים וקפה שחור, והמשכנו בדרכנו.
 
הוא רצה לשרונה מרקט. חשב שאולי יהיה לו כח לאכול ראמן. הוא היה נשוי ליפנית, חי ביפן, עובד ביפן - לא יכול להיות שיוותר על הזדמנות לאכול "לאמן" בישראל.
מזל שלקח לנו זמן להגיע מקצה אחד של העיר לקצה השני, כי הייתי די מלאה. הוספנו לזמן הזה, את זמן השוטטות בשרונה ובשרונה מרקט, ואת ההמתנה למקומות בהירו, והגענו לראמן עם קצת מקום בבטן.
 
הזמנו דן דן ראמן אחד (52) וראמן עוף אחד (52), סלט ירוקים (18) וסודה (10) . בזמן ההמתנה קיבלנו שוטים קטנים של סאקה שהושרו בו פרוסות מלפפון וגרגרי פלפל סצ'ואן, והיה לו ניחוח נפלא.
 
לטעמי הציר הפעם היה שונה מהציר שאכלתי יומיים לפני, הוא היה טעים מאד, אבל פחות עמוק. העדפתי את הדן דן ראמן עם הבשר הטחון על-פני הראמן עוף, ועדיין נהניתי מאד מהביצה החצי קשה (בדיוק המרקם שאני אוהבת).
הוא חיסל את הקערה שלו עד תום, כולל קולות שאיבת האיטריות, ושתיית המרק מהקערה. אני לא הצלחתי לסיים אפילו חצי.
לדבריו זה לא לאמן כמו ביפן, אבל הוא טעים ונחמד, והרגיע קצת את הגעגוע. הוא נתן לשף כמה טיפים על מסעדות קטנות ואלמוניות בטוקיו, והלכנו הביתה מלאים ועייפים.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'שישי - ניני האצ'י'
שישי - ניני האצ'י
23/11/2015 | 06:58
347
בשישי נסענו לתל-אביב לקנות כמה יוזו אצל בועז צאירי. טעמנו דוגמית של מרק, דוגמית של ריבת יוזו בהתהוות, וקצת קומבו, ונעשינו רעבים.
החלטנו להמשיך את המוטיב היפני וצעדנו לניני האצ'י. המסעדה היתה יחסית מלאה כשהתיישבנו, והתמלאה לגמרי עד שסיימנו.
הזמנו שתי ארוחות טעימות (95 ש"ח). הארוחה כוללת:
קערת חמוצים יפנים,
2 מרק מיסו,
סלט אטריות מלפפונים ואצות,
אגאדשי טופו, טמפורה ירקות,
גיוזות,
סוזוקי אוזוקרי – סי בס פרוס דק, בליוי רוטב פונזו,
רול סאטורי – סלמון אבוקדו בפנים עטוף בשלושה סוגי דגים ופרי עונתי
 
המנה שאהבתי ביותר היתה הסוזוקי אוזוקרי - הדג היה טרי מאד (כמתבקש), הרוטב היה מדוייק והיתה לו בדיוק העוקצנות שאני אוהבת, והוא החמיא לדג מאד.
הסושי היה טוב כמו תמיד והיחס בין האורז לדג היה נכון. לא בחרנו את הסושי בעצמנו, לכן קיבלנו רולים שאנחנו פחות אוהבים, אבל נהנו גם מהם.
 
עם כוס וייט טוליפ (36), ובקבוק זירו (12), שילמנו 238 ש"ח, ונסענו הביתה לישון.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'זה נשמע כמו סופ"ש לפנתיאון'
זה נשמע כמו סופ"ש לפנתיאון
24/11/2015 | 08:35
3
154
ולשאלות - מה הולך להיות המקום החדש שבועז צאירי פתח, ממש מסעדה או יותר "בר חברים יפני" להרצאות וסדנאות ? היוזו, בהתאם למחירי עלה עלה, בסביבות 3 חתיכות ב28 ש"ח ? מה את הולכת לעשות איתו ? תודה על השיתוף, סופ"ש יפני מעניין ביותר..
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'היוזו עלה 40 ש"ח ל- 3 יחידות'
היוזו עלה 40 ש"ח ל- 3 יחידות
24/11/2015 | 08:58
2
154
יהפוך היום לממרח, בהתאם להוראות של בועז.
 
המקום החדש אמור להיות מסעדה צמחונית קטנה. מקווה לנסות אותה בסוף השבוע או בשבוע הבא (ואם לא אספיק, אז אחרי שאחזור מבוקרשט).
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'הבנתי, תודה'
הבנתי, תודה
24/11/2015 | 09:29
1
107
אני אסתכל שוב באתר של עלה עלה, נדמה לי שהיה רשום איזור 30 ל 2-3 חתיכות, לא שזה עקרוני כמובן. יוזו קושו זה דבר נפלא, אבל לאוהבי החריף עד החריף מאוד, אגב.. מניח שבועז אירגן לך גירסא אשכנזית מתונה..
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'ברור שבלי חריף'
ברור שבלי חריף
24/11/2015 | 11:36
97
הוא מכיר את הצרכנית המוגבלת שלו :)
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'לגבי השיפוד בשוק'
לגבי השיפוד בשוק
25/11/2015 | 23:49
49
אם זה היה שומני, זה לא אשכים.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'מסעדת LA TRAINERA במדריד'
מסעדת LA TRAINERA במדריד
23/11/2015 | 08:33
2
321
קיבלנו הזמנה לפריימירה של להקת SAMA SAMA במדריד
אז ביצענו (בדרך לפריס) גיחה לעיר מקסימה זו  והמלצה שקיבלנו מחבר
הובילה אותנו למסעדההמתמחה בפירות ים ודגים מסעדה גדולה יחסית שבכניסה יש ויטרינה ובו מוצג השלל המוצע למכירה
3 מנות מוצגות להלן
אוקטפוס - פרוסות שמעולם לא טעמתי נימוחות כמותן פשוט מדהים
מנה ענקית של שרימפס שהיו מצויינים
לנגוסטינים ענקיים שהיו מנה מאד מיוחדת (יקרה למדי - המחיר עפ"י משקל) וטעימה מאד
לא הזמנו דגים אבל מה שראינו בשולחנות הסמוכים בהחלט נראה טוב מאד
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'קרבינרוס'
קרבינרוס
23/11/2015 | 11:47
1
202
הם לא לנגוסטינים, אלא זן שרימפס של מים עמוקים. חוץ מזה שהצבע האדום העמוק מתקיים גם כשהם חיים, יש להם את התכונה המופלאה שהראש מלא בכמות טעם מהממת שמומלץ לספוג אותה באורז, לחם, או אצבע. 
 
אם נהניתם בלה טריינרה, בפעם הבאה סורו נא ל o'pazo
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'תודה על ההבהרה'
תודה על ההבהרה
23/11/2015 | 23:46
93
אכן הקרבינרוס היו עזי טעם עד כדי הפתעה
וכמובן על ההמלצה למסעדת O'PAZO
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'המבורגר בדלישס דלי בר בנמל תל אביב'
המבורגר בדלישס דלי בר בנמל תל אביב
23/11/2015 | 08:50
294
מה אומר? ממש מפתיע לטובה. לא הייתי מצפה במקום כזה לקבל המבורגר ממש טוב אבל הנה זה כבר פעם שניה שלנו עם ההמבורגר הזה והוא ממשיך לשמור על האיכויות. 
 
מה שעוד מפתיע זה שהוא לא מההמבורגרים המאד עבים וגם לא מאלה שמקבלים צריבה מבחוץ כדי לתחזק את הטעם. אבל ברמת מדיום הוא הוא כל כך רך שבקושי אפשר להבחין איפה נגמרת הלחמניה ואיפה מתחיל ההמבורגר. אני והקטנה ביקשנו אותו בלי שום ירקות (למה לקלקל?) וקיבלנו אותו עם לחמניה ורוטב בלבד. היה תענוג גדול. הקטנה סיימה 3/4 מהמנה וזה אומר שהיה לה מוצלח. האישה ואני סיימנו את שלנו פלוס מה שיא לא סיימה וזה אומר שגם לנו היה מוצלח
 
עם ארוחה שכוללת גזוז בטעמים ותפוחי אדמה טעימים התענוג עולה 54 שקלים שמהווים אופציה מצויינת לצהרים בנמל. 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'שישי בלוינסקי'
שישי בלוינסקי
23/11/2015 | 09:00
3
474
די זמן שלא היינו שם. תודות לעבודות על הרכבת הדרך הפכה להיות מסורבלת קצת. גם חניה ברבע לתשע, שפעם היה אפשר למצוא די בקלות, הפכה למצרך נדיר שם. 
 
ביקרנו בכל התחנות הרגילות. בייגלעך עם מלא סומסום אצל פנסו. עלי גפן מצויינים עם מילוי ממש מיוחד אצל חיים רפאל. אצל יומי לקחנו סלטים לצהרים וכמובן את הפלפלונים הממולאים בגבינה. קיבלנו גם לטעום גבינה תורכית שהיתה בול לטעמנו אז לקחנו גם ממנה לנשנש.
 
את השאריות חיסלה הקטנה שממשיכה לעשות לנו נחת. לא טריביאלי בעיניי שילדה בת אוטוטו שש תנשנש גבינה עם טעם די חזק. שרק לא תתקלקל
 
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-''
24/11/2015 | 08:37
80
איזה יופי, תרתי משמע
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אוהבת כאלה שיטוטים בלוינסקי'
אוהבת כאלה שיטוטים בלוינסקי
24/11/2015 | 08:58
157
בעצם בשווקים בכלל. איזה כיף :)
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'איזה מתוקה'
איזה מתוקה
24/11/2015 | 14:13
137
וזה טוב שמגיל צעיר אתם מרחיבים לה אופקים עם אוכל טוב
ביקורת מסעדות >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ