אירוח בפורום - טל גל כהן

החתולית

New member
אירוח בפורום - טל גל כהן

ביום שלישי ה- 19/6/12 בין השעות 17:00-18:00, נארח בפורום את טל גל-כהן.

טל נחשב אושיית יין בין היקבים בארץ ובעולם. כתב היין של עיתון הכלכלה גלובס, בעלים של פורטל היין הישראלי ISRAEL WINES, ושל פורטל בקבוק. הוציא לאור את
הספרים "שביל היין" בהוצאת קורדינטה, "אלכוהול וקוקטיילים קלאסיים" בהוצאת קרטא וכן את "משקאות אלכוהוליים" בהוצאת פרולוג. כמו כן הוא מנחה את "תשוקות יין" -
תכנית היין באינטרנט.
טל משמש כיועץ יין למסעדות, בתי מלון, ברים ועוד, ומעביר הדרכות וסדנאות בנושא היין.

נושאי האירוח:
הקשר בין עולם היין למסעדות;
מחירי היין במסעדות;
התאמת היין לאוכל;
שירות יין;
דמי חליצה;
החזרת בקבוק כן או לא ?


בשירשור זה תוכלו להפנות לטל שאלות בנושאים הקשורים ליין, והוא יענה עליהן במועד האירוח.

אנא שמרו על כללי הפורום גם בשירשור האירוח.
 

bob68

New member
אינני יודע לאיזה טקסט את מתייחסת

חשבתי שמדובר בפרט חשוב בקורות החיים שלו שרלוונטי לנו .


אנצל את ההודעה הזו לשתי הערות נוספות :

1. להציע הצעת ייעול קטנה - כדאי לעדכן את הפורום השכן בתפוז "פורום יין ואלכוהול" בדבר האירוח.
ייתכן שהוא יעניין גם אותם.

2. להודות לכן על היזמה לקיים דיון בנושאי יין , מסעדות ואוכל.
עבורי יין הוא חלק חשוב מחוויית האוכל וטוב שניתן לברר סוגיות הקשורות אליו גם כאן.
 

החתולית

New member
התכוונתי לשורה המתייחסת למסדר

היא נשמטה לי כשהעתקתי את הטקסט מ- WORD לפורום.

על העצה - הקידום כבר מטופל.
גם על הסעיף השני :)

בוא לא נגיב יותר בשירשור הנעוץ, כדי לא לעמיס עליו.
 

katam

New member
למה אין יין זול במסעדות ?

שטיילנו ביוון (ביבשת) בכל מסעדה היה יין מקומי זול בקנקן שעלה גרושים . בארץ המחירי היין במסעדות בשמיים.

מכוון שאני קונה יין הביתה (יקבים נפוצים, גולן הרי הגליל דלתון ועוד) אני יודעת כמה עולה בקבוק במקומות כמו דרך היין חנאוי וכדומה וכמה אני מתבקשת לשלם עבורו במסעדה.

הייתי שמחה שתתיחס שני הנושאים שהעלתי , יין זול בקנקנים וההפרש המשמעותי מאד בין מחירו של יין בחנות למחירו במסעדה
 

dw2322

New member
ב"רק בשר" מציעים יין פשוט בקנקן

לא זוכר את המחיר אבל לא היה מדובר בהרבה יותר מאשר שתייה קלה.

סביר שמחיר היין יהיה גבוה בהרבה מהמחיר במרכול, מכיוון שלמסעדה יש עלויות נוספות (בעיקר שכ"ד, ארנונה וכ"א) וזה מגולם במחיר המנות, והשתייה.
כמו כן, מחיר גבוה יותר לשתייה מאפשר לתמחר את המנות מעט יותר נמוך.

שאלה טובה היא אלו עלויות יש למסעדות ביוון אותן דגמתם, ואם השכ"ד נמוך (או המקום בבעלותן) ואין ארנונה - אז יותר קל להן להציע תמחור נמוך יותר.
 
שלום לכלום אני כבר פה. והנה התשובה הראשונה

למה אין יין זול במסעדות? כמה פעמים אני שומע את השאלה הזה... שאלה מורכבת ואני אנסה לענות. 1. הכל בישראל יקר יותר. המים, החשמל, הדלק, מכיר המכונית ומחיר האוכל. 2. ישראל היא מדינה קטנה מאוד בייצור וצריכת יין. ביוון צורכים למעלה מ 26 ליטר יין לאדם בשנה בישראל 4.5 ליטר בשנה במקרה הטוב. כך שמיד מבינים שזה שוק של ביקוש ועיצה. כל תהליך ייצור היין בישראל הוא יקר. קילו ענבים עולה 8 שקלים כך שעלות ייצור היין עולה הרבה יותר. יין מתיישן בחביות עץ אלון הופך ליקר כי חבית ריקה עולה 700 אירו. בישראל אוהבים לשתות יין איכותי. יין מתיישן ובעיקר יין ממותג. זה עולה. רב המסעדות עובדות במכפיל 3. כלומר רוכשות ב 50 שקלים ומוכרות ב 150. ביינות יקרים המכפיל נמוך יותר וביינות זולים יותר המכפיל נמוך יותר. זה מקובל וכך מתנהל בכל העולם. אנו לא יוצאי דופן. אפרופו. נסיון שעשו בכמה מסעדות להוריד את מחירי היין למחירי עלות, לא הניבו תוצאה של הגדלת הצריכה, כך שאין להם ממש מוטיבציה לעשות זאת. היין ביוון הוא לא רק שיותר זול, הוא גם פחות איכותי. כמובן שיש יינות יקרים של יקבים ממותגים גם ביוון ואז משלמים עליהם לא מעט. בישראל לא מקובל להגיש יין בקראפים. זה נתפס זול ולא איכותי ולא משנה מה מכניסים פנימה.
 

pix37

New member
יין בקראפים

אני לא בטוח בהנחת המוצא כי בישראל לא ניתן יהיה למכור יין בקראפים.
בשנים האחרונות לפחות מקריאה פה בפורום יותר ויותר אנשים מחפשים יין פשוט וטעים ללוות את הארוחה ולאו דווקא משהו ממותג ומבוקבק עם תווית מעוצבת.

אלה בדיוק הקבעונות שכדאי לנסות ולבחון מחדש אחת לתקופה ולדעתי התוצאות לפחות בנקודה הזו יסתרו את הנחת היסוד.
 
על קבעונות ויין בקראפים

אני לא אומר שאין מקום לזה רק מנסיון והרבה שיחות עם מסעדנים זה פשוט לא עבד. אנשים מעדיפים "יין הבית" עם תווית שהם מכירים, לדוגמה: מרלו של רקאנטי מאשר יין ללא שם. כל דבר שימכור יותר יין יעשה לנו טוב. דרך אגב, האם פעם הגעת למסעדה וביקשת לקבל יין בקראף? אני יודע שעושים את זה ביפו-תל אביב אבל המחירים שם.... טוב זה נושא לשיחה אחרת....
 

pix37

New member
אצלנו בצפון זה יותר מקובל

דווקא במסעדות משפחתיות יותר ופחות פורמאליות, וזה עובד יופי.

לשלו ביער היה קרפים נהדרים שיוצרו על ידי היקב בכפר התקוה

בפופולו יש את זה כבר שנים.

נדמה לי שגם בלה בבית שערים נתנה את האופציה.

וכמובן מסעדות הבשרים השונות.

אני חושב ששינוי התפיסה למעשה כבר התרחש ודווקא המסעדנים מאחרים לזהות אותו ומפספסים הזדמנות ראויה (בדיוק כמו שהיה עד לפני שנתיים עם יין זול בכוסות).
 

guysoffer

New member
לא מזמן ביקרתי ביקב הנס שרנבך

יין רוזה דה לה פרגולה (מוזכר פה: http://alhayain.com/?p=878)

נמכר בבקבוקי פלסטיק ישנים בלבד, אין מכירה בבקבוקי יין.

מחירו זול, והוא מיועד לשתייה מיידית כמובן.

הייתי מצפה שמסעדות האיזור יגישו את היין הזה..

מה דעתכם ?

גיא.
 
הנס שטרנבך

זו בקשה מעולה רק שהיקב אינו מוכר ומשווק למסעדות... כל המכירה של היין נעישיית רק אצלו ביקב. בכל מקרה בפעם הבאה שאתה שם ד"ש לגדי
 

guysoffer

New member
כשהייתי שם הוא מכר למסעדות..

תבדוק את מקורות המידע שלך.

ישבו שם שני חברה ממסעדה מוכרת שקנו יין למסעדה..

אמסור ד"ש כשאגיע, לא בטוח שזה יהיה בקרוב כל-כך.

גיא.
 
מקורות

אני די בטוח כי גדי בעצמו אמר לי. כמובן שאם יגיעו אליו מסעדנים הוא לא יגיד לא.. אבל הוא לא עושה כל פעולה לשווק למסעדות. ואני יודע על מה אני מדבר....
 

guysoffer

New member
הוא די בעצמו הצביע על החברה ואמר שבאו

לקנות יין למסעדה.. אולי חברים אישיים ?

אני יודע שגדי לא מאמין בשיווק יתר על המידה, אולי גם זה בתהליכי שינוי, לך תדע.

גיא.
 

katam

New member
למה הכפלה של שלוש ? נראה לי מוגזם

אם אני קונה יין טוב בשמונים ש"ח למה שאני אשלם עבורו 240 ש"ח במסעדה.

תסביר לי על מה אני משלמת ?
 
למעלה