לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1968119,681 עוקבים אודות עסקים

פורום ביקורת מסעדות

הנהלת הפורום:

אודות הפורום ביקורת מסעדות

לצפיה ב-'La Morra (פימונטה) - Ristorante Belvedere'
La Morra (פימונטה) - Ristorante Belvedere
<< ההודעה הנוכחית
24/09/2008 | 00:31
28
59

Ristorante "Belvedere" La Morra
Piazza Castello 5 ,
12064 , La Morra
Tel : 0173.50190


בלב אזור היין של פימונטה נמצאת העיירה הציורית La Morra . מדובר בכפר מימי הביניים שבעבר הקיפה אותו חומה. במקום הגבוה ביותר בעיירה ובקצה גבעה, נמצאת מסעדה גדולה המשקיפה אל עמק שבו כרמים לרוב. הנוף מהגבעה בשעות האור מרשים ביותר (אפשר להתרשם במעט מהתמונות באתר המסעדה). בלילה יכולנו לראות רק את מקבצי האורות של הכפרים מסביב.

אולם המסעדה הגדול בו אנחנו סעדנו (יש כמה אולמות/חדרים במסעדה) עוצב בסגנון לואי ה-16: נברשות, רצפת עץ, תמונות שמן, ווילונות כבדים, אגרטלי פרחים וכלי כסף.
כשראיתי את לבוש האורחים, שוב התחוור לי שטעיתי בקוד הלבוש ורשמתי לעצמי סופית שכדאי בעתיד לאמץ את הנהוג ולהגיע יותר קז'ואל.

המלצרית הייתה עניינית ומדויקת. היא הסבירה וייעצה בחופשיות רבה ובאנגלית סבירה. לבסוף הוחלט לבחור בתפריט המוגדר מסורתי (היו כמה סוגי תפריטים). בהתאם לתפריט הזה ניתן לקבל כל מנה בנפרד בתמחור קבוע או לקבל ארוחת טעימות בעבור 45 €. ארוחת הטעימות שנבחרה כללה: שלוש מנות ראשונות, מנת ביניים (בחירה של מנה אחת מתוך שתיים), מנה עיקרית (בחירה של מנה אחת מתוך שתיים) וקינוח קבוע. המלצרית ציינה שאם מתלבטים בין שתי מנות הבחירה, קיימת אופציה לקבל מנה אחת המורכבת משתי האפשרויות. היינו במצב רוח הרפתקני ושמחנו על מגוון האפשרויות.

בנוסף למקלות הגריסיני שהיו מונחים בצורה אסטטית על השולחן קיבלנו גם לחמים (לבן, בצל, זיתים). הלחמים היו לא יותר מחביבים.

לפתיח הגיע מין סלט קטן של ג'וליינים של פרושוטו וגבינה יחד עם מעט רוטב סמיך. המנה עוטרה בשמיר וחצי עגבנייה. המינימאליות והעדינות של המנה היו מפתיעים.

ראשונות

ויטלו טונטו
3 פרוסות של בשר העגל העדין הונחו לצד תערובת הטונה. הודגש בפנינו על ידי המלצרית שהטונה במנה הזו לא מכילה מיונז כמקובל בפימונטה. המנה תובלה במעט לימון ושמן זית. כמו כן הוגשו מעט ירקות חתוכים לקישוט וצלפים. הבשר היה מעט אנמי אבל תערובת הטונה, כפי שניתן היה לצפות, העשירה את הטעמים.

טרטר עגל
במרכז הצלחת הונח מערום של טרטר פילה עגל מקומי ועליו שבבי פטריות כמהין שחורות. בצד היו כמה עלים ירוקים ומעליהם דפי פרמזאן. היות והבשר היה מעט יבש (כאמור הטרטר היה מפילה עגל), המלצרית המליצה להוסיף לבשר שמן זית. השמן שקיבלנו היה מ- perugia  והוא היה פשוט נהדר, ארומאטי ועשיר בטעמים. המלצתה הייתה נכונה והמנה שודרגה פלאים.

רביולי
בתוך הרביולי תוצרת הבית הייתה תערובת עדינה מאד של ריקוטה ותרד ובנוסף חלמון ביצה. מעל פוזרו שוב שבבי כמהין שחורות ובנוסף גרידת גבינת פרמזאן. מנה טעימה.

למנת הביניים הוצעה בחירה בין שתי מנות, אנחנו כאמור קיבלנו חצי מנה מכל אחת מהן:

רביולי ממולאים בבשר
הרביולי היה מהסוג הדק. מילוי הבשר היה טעים מאד. הם היו קלילים ומאד מצאו חן בעיני.
  
ריזוטו בסגנון מקומי העשוי עם יין ברולו   
הריזוטו נצבע בצבע סגול בזכות היין. דרך ההכנה היא מסורתית לאזור, אך לטעמי לא מספיק מעניין.

מבחינת ההכנה הריזוטו והרביולי היו עשויים כהלכה.

למנה עיקרית שוב הוצעה בחירה ושוב בחרנו לנסות את שתי המנות המוצעות:

בשר בקר עם ירקות קיץ
על פי תיאור המנה בתפריט, הבשר מטוגן קלות ולאחר מכן עובר צלייה (braised). היה זה מעין בשר מתבשיל קדרה שבושל בבישול איטי. הייתי מצפה לבשר רך אולם הוא נשאר קשה מידי והרוטב שהוכן מציר בקר ויין לא ממש שיפר את טעמו. בצד היו גזרים מבושלים חמימים וחתיכות פלפלים שהוגשו קר.

פטריות מטוגנות
פטריות פורצ'יני מטוגנות (מעין פטריות בטמפורה). לטעמי מנה מדהימה. אני לא יודע מה עשו לפטריות שהן היו כל כך טעימות. כנראה קימחו אותן קלות או עטפו אותן באיזו בלילה עדינה וטיגנו אותן. החיתוך הדק והפריכות של הבלילה עשו את שלהם. במקרה הזה הצטערתי שלא הייתה לי מנה שלמה מהן.

קינוח
בצלחת הגיעו פנקוטה ופירות יער בצד אחד ובצד השני פאדג' שוקולד . הפנקוטה הייתה מעט מרירה בגלל הקרם קרמל והפאדג' לא היה מאד מרגש למרות ששולבו בו אגוזים, שוקולד לבן ומעין רוטב טופי.

למסעדה מרתף יין ענק ובהתאם לכך רשימת היין שלו מכובדת מאד. מחירי היינות גבוהים (בכלל יינות ברולו הם יינות יקרים מאד). מי שלא בקיא ברזי היין האיטלקי כדאי לו לא לקחת סיכונים.  

לווינו את הארוחה עם שני חצאי בקבוקים ע"פ המלצת המלצרית:
Deletto -  Daivej Arneis – 2006
יין לבן מקומי. מדובר ביין פשוט, רענן וקליל.

Bovio -  Vigna Arborina – Barolo 2001
היין מיוצר ביקב של בעל המסעדה Gianfranco Bovio. בעל המסעדה צוטט כאומר : "Love what you do, do it slowly and you never tire," משפט יפה שמצא חן בעיני מאד.
לגבי היין - האף היה מזמין מאד. הריחות הזכירו לי את ריחות בורדו שאני כל כך אוהב. היין אינו מסונן (בסוף נשארים משקעים) והוא מכיל 14% אלכוהול. הפרי מאד בלט לעומת חוסר מסוים בטאניות ובחמיצות. לא היו טעמי עץ בולטים. יכולנו לסכם שהיין היה טוב ובעל סיומת ארוכה.

לסכום
כדאי לזכור שהתקופה הטובה ביותר לבקר במסעדות פימונטה היא בעונת הכמהין הלבנות המתחילה באוקטובר. יש אנשים המגיעים במיוחד למסעדות הנחשבות באזור בכדי לזכות לטעום מהן. אצלנו היו הכמהין השחורות שהן תחליף אנמי לדבר האמיתי.
בסך הכל זכינו לחוויה מורכבת במסעדה אלגנטית הממוקמת במיקום מקסים.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'פתיח ולחמים'
פתיח ולחמים
24/09/2008 | 00:34
3
לצפיה ב-'ויטלו טונטו'
ויטלו טונטו
24/09/2008 | 00:34
7
לצפיה ב-'טרטר עגל'
טרטר עגל
24/09/2008 | 00:35
4
לצפיה ב-'רביולי'
רביולי
24/09/2008 | 00:36
4
לצפיה ב-'מנת ביניים: רביולי וריזוטו'
מנת ביניים: רביולי וריזוטו
24/09/2008 | 00:37
4
לצפיה ב-'עיקרית: בקר ופטריות פורצ'יני מטוגנות'
עיקרית: בקר ופטריות פורצ'יני מטוגנות
24/09/2008 | 00:38
7
לצפיה ב-'קינוח'
קינוח
24/09/2008 | 00:39
5
לצפיה ב-'היין הלבן'
היין הלבן
24/09/2008 | 00:40
4
לצפיה ב-'היין האדום'
היין האדום
24/09/2008 | 00:41
4
לצפיה ב-'אולם הכניסה'
אולם הכניסה
24/09/2008 | 00:42
3
לצפיה ב-'המבנה'
המבנה
24/09/2008 | 00:43
3
לצפיה ב-'האמת שמסעדות גורמה כמו זו ממש אבל ממש'
האמת שמסעדות גורמה כמו זו ממש אבל ממש
24/09/2008 | 01:10
4
8
לא מדברות אליי. אני לא מוצאת את עצמי בכאלה.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'האמת שתגובות כמו זו ממש אבל ממש'
האמת שתגובות כמו זו ממש אבל ממש
24/09/2008 | 07:57
3
7
לא מענינות אותי. אני לא מוצאת שום טעם בהן.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-''
24/09/2008 | 13:14
לצפיה ב-''
27/09/2008 | 12:23
1
נכון
ביקורת מסעדות >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה על הדיווח'
תודה על הדיווח
24/09/2008 | 03:07
1
1
עושה רושם שלמעט הרביולי והפטריות, היה די בינוני.או שאני טועה?
בכל מקרה, להגיש פנהקוטה לא מוצלחת בפימונטה זה no no גדול
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'נכון הדבר שחלק מהמנות היו'
נכון הדבר שחלק מהמנות היו
24/09/2008 | 20:07
5

פחות טובות אך ייתכן ששפטתי אותן בחומרת יתר משום ההשוואה לשאר הדברים שהיו מעולים.

אם נשמעתי לא מתלהב, אני רוצה להדגיש שמבחינת הארוחה כל מה שהיה טוב היה בסופו של דבר מעולה:
הפתיח שהיה טעים;
הטרטר בתוספת השמן היה מעדן שאשמח לאכול שוב;
הפסטות בשתי הצורות (הרביולי עם הריקוטה, התרד וחלמון הביצה והרביולי הממולא בבשר) היו עשויות לעילא ולעילא;
והפטריות ... מדהימות, נפלאות, מקסימות – רק תבחרו   זיכרון טעמן חזק ביותר.

חוות הדעת הכללית שלי מהמקום שהוא מספק חוויה ייחודית וכוללת: האזור, המיקום, העיצוב, תפריט היין, האווירה המכובדת והלא מתנשאת והשירות שהיה ברמה גבוהה. אם אחזור לאזור אני בהחלט מתכוון לבקר במסעדה שוב על מנת לאכול את הכמהין הלבנות הכה מפורסמות.
כדאי רק לקחת בחשבון (לפחות כך קראתי באינטרנט) שבעונה המסעדה מאד עמוסה ויש להזמין מקום מראש.

לגבי הפנקוטה - לטעמי הקרם קרמל הוא שפגם.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'נשמע שנהנית מהחויה בכללותה'
נשמע שנהנית מהחויה בכללותה
24/09/2008 | 08:21
4
2
אבל המנות נעו בין בינוניות(רובן) לטובות ותו לא.
תודה על ההשקעה בדיווח.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'כדאי לנסות במסעדה הזו את'
כדאי לנסות במסעדה הזו את
24/09/2008 | 18:08
2
8
תפריט של מנות "הדגימות" - מעולה!!
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'סבתא שולה: תוכלי לפרט קצת על התפריט ?'
סבתא שולה: תוכלי לפרט קצת על התפריט ?
26/09/2008 | 00:01
1
3
לצפיה ב-'סליחה באיחור התגובה. במסעדה הזו כמו'
סליחה באיחור התגובה. במסעדה הזו כמו
27/09/2008 | 07:06
9
בהרבה מסעדות  שף {בכל העולם} אם אתה רוצה לטעום מהכל יש תפריט טעימות, בו תמורת סכום קבוע אתה מקבל הרבה מנות קטנות המביאות בעצם את המומחיות של המסעדה והשף וכך מצליחים לטעום מהכל. האוכל באיזור מעולה ויחודי לצפון איטליה.
בכלל חבל פיאמונטה הרבה יותר יפה בעיני בכל אופן מחבל טוסקנה המתוייר. בירידה מלה-מורה לכיוון אינוצנטה יש מסעדת שף מעולה בשם "פלסטף". יש המון חדרי אירוח מעולים בחוות באיזור ועכשיו בספטמבר אוקטובר זו עונת הבציר וחגיגות היין.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
24/09/2008 | 20:10
2

כפי שהדגשתי בפני chop14me החוויה בכללותה הייתה טובה והיו מנות שמאד מצאו חן בעיני.
מקום שכדאי לבקר בו.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'תודה על הדיווח'
תודה על הדיווח
25/09/2008 | 16:04
1
3
נשמע כמו ארוחה מצוינת.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'אכן ארוחה מכובדת'
אכן ארוחה מכובדת
25/09/2008 | 23:58
2

שיחד עם כל מרכיבי החוויה האחרים השאירה טעם של עוד.
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'מהתיאור עולה מסעדת "עולם ישן" '
מהתיאור עולה מסעדת "עולם ישן"
25/09/2008 | 18:41
1
2
בעיני למסעדות כאלה יש מקום וחן משלהן, גם אם הן פחות "מודרניות".
ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-'את צודקת בהחלט'
את צודקת בהחלט
25/09/2008 | 23:57
3

התפאורה והגינונים של המקום מתקשרים ל"עולם הישן" וגם בעיני יש לכך קסם רב.

ייתכן ומדובר בטריק שיווקי אבל המסעדות שביקרתי בהן הדגישו את האוטנטיות המקומית שמן הסתם מקורותיה בעבר. אני כמובן יכולתי רק לסמוך על מה שנאמר לי ולא לבדוק עד כמה מדוייקת האינפורמציה שנמסרה לי. אני מאמין שנחשפתי לבישול מקומי. העניין יבלוט קצת יותר במסעדה הבאה שאכתוב עליה. ד"א, בחלק מן המקומות שהייתי בהם היה תפריט traditional אבל לא רק. היו גם תפריטים עם מנות שלא משוייכות בהכרח לאזור שבו נמצאת המסעדה.
באופן אישי לא מצאתי טעם לחפש אוכל בינלאומי או מסעדות חסרות ייחוד.

הערה נוספת - כשנפגשתי עם כמה מאנשי המקום (בעיקר אנשי יין) שמתי לב שהם מאד גאים בייחודיות של פיימונטה, הן בחשיבותה ההיסטורית בכל הקשור לאיחוד איטליה והן בכל הקשור לאוכל ויין מקומי.

ביקורת מסעדות >>
לצפיה ב-' על הביקורת'
על הביקורת
26/09/2008 | 12:15
3

בהחלט נקרא כמו חוויה מעניינת ובסה"כ אוכל טוב.
ביקורת מסעדות >>

הודעות אחרונות

12:17 | 15.11.18 חייבתלהגיב
19:08 | 14.11.18 סבתא רותרות
11:29 | 28.10.18 החתולית
10:28 | 16.10.18 החתולית
23:40 | 14.10.18 John the Savage
09:34 | 14.10.18 פיית המשאלות25

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ