למה אנשים קונים כל כך הרבה ביצים?

זה רעיון: חידקי הסלמונלה כנשק ביולוגי

נגד נגיפי הקורונה.
&nbsp
וסמאלנים לייט נגד הסמאל הקיצוני האנטישמי.
 

AI25

New member
מקור מעולה לחלבון, וקל לבישול (שהורג את הסלמונלה, שיש בבשר)

חביתה עם 2 ביצים כל יום - מספקת את דרישות החלבון,
לשבת מבשלים בשר.
&nbsp
אני אישית אוהב מאוד חומוס - אז לא חייב חביתה כל יום,
אבל הילדים שלי לא אוהבים חומוס - רק חביתה.
בשר זאת צרה בפני עצמה (חוץ משניצל ונקניקיות - אין קונצנזוס וצריך לבשל גם וגם)
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ביצים זה דבר בעייתי. יש שם עוד כל מיני מזיקים

מלבד הסלמונלה. ובשביל שלא תהיה סלמונלה צריך לבשל אותה בצורה מלאה. והרוב אוכל ביצי עין או ביצים קשות כשהצהוב עדיין רך.
 

AI25

New member
בבשר עוף יש סלמונלה בדיוק כמו בביצים.

בביצים שנשמרו כראוי, יש פחות זיהומים מאשר בעוף.

מי שבוחר להסתכן עם בישול קל,
זה לרוב מי שלא נתקל לפני כן בהרעלות מזון, שלשולים, כאבי בטן וכו'.
או שהם מקבלים ביצים טריות יותר, שהתפתחו בהם מעט חיידקים,
או שהם פחות רגישים.

יש גם אנשים שמכינים מיונז מביצים טריות. אם הביצים נשמרו כראוי והמיונז נאכל מייד - אין בעיה.
אם לא - את התוצאות רואים אחרי דקות ספורות.
 

tgranot1

New member
אתה מזין את צאצאיך בנקניקיות


אלא אם אתה ממלא אותן בעצמך או קונה ממולאות בבשר משובח אצל קצב לדעתי עדיף לא להכניס את הזוהמה הזו לפה מחמת הסיכון הבריאותי.

תערובת של כל קיטניה עם פחמימה תספק פיתרון ראוי לחלבון.
 

AI25

New member
אלו נקניקיות צמחוניות

לטענת היצרן, עשויות מחלבון סויה מורטב.
 

AI25

New member
עצמות וציפרניים טחונים עם שאריות בשר זו דרך טובה להאכיל

עניים בזול.
יוצא זול יותר מכנפיים ושוקי עוף (שגם הם מאוד זולים)
זו לא תזונה טובה לילדים, ולכן לא נכנסת אלי הביתה.
אלו תלמידות מצטיינות - שצריכות תזונה איכותית.
&nbsp
 

tgranot1

New member
מה שזול עולה ביוקר

עזוב עצמות וציפורניים, נקניקיות בשר (לכאורה) מכילות כמויות גבוהות של כולסטרול , שומן רווי, מלח, חומרים משמרים , ושאר מזיקין.
 

AI25

New member
לא שיקול שלי, לי יש בשפע

אבל לא אבוז לשיקוליו של אדם עני,
אם לאדם אין כסף, והוא רוצה לגוון ולאכול לפעמים קצת נקניקיות, ולא רק חומוס, שעועית כנפיים ושוקיים (החלקים הזולים בעוף), כמקור חלבון,
שיהנה.
 

AI25

New member
חסר מדי פעם, כי אוסרים על ייבוא אבקת-ביצים כדי להגן על רווחי

החקלאים,
אם היו מתירים לייבא ולמכור אבקת-ביצים כל פעם שהיה צפוי מחסור,
עודף הביקושים היה נבלם, והציבור היה לומד שלא נורא להשתמש לפעמים באבקת-ביצים כמו שעושים באירופה.
 

AI25

New member
המדינה מייצרת חוסר באופן מלאכותי, כי אבקת ביצים ניתן לקנות

תמיד.
הרי מה עדיף? שיהיה חוסר מוחלט כל פעם שהביקוש עולה על ההיצע?
או שתהיה חלופה זמינה אך פחות איכותית?

אם היה ייבוא של מוצר נחות זה - לעולם לא היה חוסר במקור חלבון זול, גם כשיצרני הביצים היו מתקשים לעבוד בביקוש,
וכך היו יכולים "להתקדם" ולהעלות את איכות הביצים בארץ.

זה אומר - פיקוח טוב יותר נגד זיהומים בלולים,
ופחות סבל לעופות..
אבל גם מחיר גבוה יותר לביצים
 

AI25

New member
ביצים מחזיקות חודש במקרר. אין סיבה שזה יזרק

לעומת חלב, שלפעמים אנחנו נאלצים לזרוק,
ואוכל משבת שתמיד נשאר קצת ממנו, ונזרק אחרי 3 ימים,
לא זכור לי שאי פעם נאלצתי לזרוק ביצים.
 
אפשר לבטל את הסובסידיה
ואז לא יהיה חוסר.

כי אז יותר חקלאים יכנסו ויגדלו עופות לביצים.

יותר מזה פער המחירים בין ביצים אורגניות לרגילות יקטן

ויהיה יותר כדאי לאכול אורגני ביחס לרגיל ולכן גם מצב התרנגולות ישתפר.
 

AI25

New member
יש לך חוסר הבנה: אבקת הביצים מאוד זולה, כי אירופה מסבסדת

אותה אגרסיבית.

ישראל לא מסבסדת את הביצים באופן גורף (למעט 7 אגורות לביצה, ליצרני ביצים בגליל - שנתפר כדי לסבסד ישובים בגליל) - אלא מחסלת תחרות, ע"י איסור על ייבוא אבקת ביצים לצריכה פרטית,
והגבלות על יצרניות מזון לייבא אבקת מזון למוצריהן.

הבעיה היא לא הסבסוד (שרוב היצרנים לא צריכים) - אלא שיטת המכסות וחסמי הייצבוא, שנועדה - להגן על רווחי יצרני הביצים.
ללא מכסות - חקלאים נוספים היו נכנסים לתחום,
כי את התוצרת העודפת, תמיד ניתן להפוך לאבקת ביצים.
 
למעלה