המטבח הישראלי מכיל את מאכלי כל העדות והקהילות היהודיות
כולל כמובן קהילות אשכנז.
טעמת פעם חמין אשכנזי? (צמחוני. נא להמנע מבשר גוויות.)
טעמת את הקומפוט האשכנזי? (בד"כ עשוי מתפוחים).
אתה יודע בכלל מה זו חרוסת של פסח?
על חמיצת סלק שמעת? (אני מכינה אותה עם קצח. טעים מאד.)
אבל הענין הוא שבישראל, כמדינה מתקדמת, אפשר להשיג את רוב סוגי המאכלים. איטלקיים, יווניים, אמריקאיים, צרפתיים, גרמניים, מאכלים מהמזרח הרחוק, וגם ערביים ובכלל מזרחיים. במדינה מודרנית, מה חשוב אם יש "מטבח מקומי"? העולם הוא כבר כפר גלובלי. אגב, הסלט בישראל הוא מגוון ועשיר ובריא, לא כמו הסלט הערבי המוגבל לעגבניות/מלפפונים..... וגבינת הקוטג' שלנו , למי שאוכל, מצוינת וטעימה. (אני עצמי לא נוגעת כמעט בגבינות, מסיבת צער בעלי חיים).