ניתנה תעודת כשרות לבשר טבעוני העשוי מחלבון פרה

  • פותח הנושא ai21
  • פורסם בתאריך
מרתק
אפרופו ויכוחים פנים יהודים מרתקים והרי גורל לאנושות, מה לגבי מריטת שערה מהגבה בשבת? האם זה מותר במקרה שבו האדם גם מחטט באף בשבת במקביל עם היד השניה הפנויה, או שמא חובה עליו להמתין 6 שעות בין מריטת גבה לחיטוט באף טרם צאת השבת כדי למנוע חילול חול?
 
הרבה יותר מרתק זה להזיל ריר מול בחורות

ולפנטז שאלו 72 הבתולות שמובטחות לך אם רק תרצח איזה יהודי או יהודייה ותהפוך לשהאיד.
זו דת מעניינת ותוססת!!!
 

DANIAVNI

Well-known member
צריך להבין את המציאות שמולידה סוגיות כאלה

רבנים אמורים לייצג את הדת בפני קהילתם .

לעיתים אנשים פשוטים מציגים לרב שאלה די מטופשת
הרב על מנת שלא לפגוע בכבודם ו/או לאכזבם עונה גם על שאלה כמו
האם אפשר לחטט באף בשבת .
 

DANIAVNI

Well-known member
לא נכון

בתקופות שבהן חיו גדולי הרוח שבזכותם הוגדרנו כעם הספר
היו גם אנשים קטנים ופשוטים שלא נזכרו בדפי ההיסטוריה
פשוט כיום כשאתה חלק מההווה אתה כן רואה את אותם אנשים קטנים ..

מה לעשות שההיסטוריה תזכור את שמעון פרס ז"ל ואת ישעיהו לייבוביץ' ז"ל
אבל את מירי רגב ודומיה ההיסטוריה כנראה תשכח .
 

tgranot

New member
ברמה האישית יעניין אותי רק דבר אחד לגבי בשר מהסוג הזה

יש/אין כולסטרול רע, וכמה.
 

ai21

New member
אין כולסטרול משום סוג,

יש בעיקר חלבון - מהונדס ומרוכז, וחומרים שונים למען הטעם והטקסטורה.
אם מכינים מזה המבורגר מטוגן - זה תלוי בשמן שהשתמשו,
ובשמנים צמחיים אין כולסטרול.
&nbsp
אבל,
למען הטקסטורה מוסיפים שמן קוקוס,
בשמן קוקוס אין כולסטרול - אבל הוא שומן-רווי שמעלה את רמת הכולסטרול.
 

evglev1

Well-known member
מנהל
את הכולסטרול הרע הגוף מפיק בעצמו לפי שיקוליו

השומן הרע שאנחנו מקבלים מהאוכל הוא הטגליצרידים.
 

tgranot

New member
לא מדוייק. לא רק הגוף מפיק כולסטרול רע

מקבלים אותו גם ממקורות חיצוניים.
גם בהחלט יכול להיות מצב בו רמת טריגלצרידים תקינה ואף טובה מאוד ולעומתה רמת הכולסטרול הרע גבוהה.
 

ai21

New member
היות וניתנה כבר כשרות פרווה התשובה היא כן

בתנאי שהגבינה כשרה
 

רוב הזמן נח

Well-known member
ואם גם את הגבינה יצרו במעבדה, אפשר לכתוב שהיא ירק?


 

רוב הזמן נח

Well-known member
קראתי על זה פעם ואמרו שזה מאוד יקר ובקושי גידלו תא אחד

לא ידעתי שיש התקדמות בנושא.

אגב, בשר זה בשר. אם מצליחים לקחת תאים בודדים מפרה בלי להזיק לה ומרבים אותם במעבדה, זה עדיין בשר ולא יכול להיות פרווה.
 

ai21

New member
הייתה המון התקדמות.

לפני שנתיים כל קציצה עלתה אלפי שקלים,
היום זה כבר מוצר תעשייתי,
בסוף זה יוכל להיות יותר זול מגידול בקר,
והמהפכה תושלם.
&nbsp
גבינת מעבדה היא פרווה,
ולכן - גם בשר מעבדה הוא פרווה.
יש רק בעיות של מראית עין שצריך לפתור (כמו עם חלב שקדים).
 
למעלה