איך נראית בדר"כ השבת שלכם?

dory141

New member
איך נראית בדר"כ השבת שלכם?

היי לכולם, רציתי לשאול איך אתם מבלים את השבתות שלכם. האם אתם מעדיפים להיפגש עם אנשים (חברים, משפחה ואחרים); להיות פעילים או סבילים; לאלו פעילויות אתם מתפנים, שאליהן לא היה לכם זמן במשך השבוע ואולי זה משתנה מפעם לפעם?
 
בוקר טוב דורי ושבת שלום לך ולכולם


ברגע זה אני יכולה להעיד רק על השבת הנוכחית,
השבת הזאת שהתעוררתי אליה עם עיניים דומעות, צורבות שאינן יכולות להיפתח לרווחה ואף נוזל ללא שליטה עם ערימת טישואים בלי יכולת שליטה על ההוריקאן
שתקף את גופי יום לאחר שחזרתי מחופשה חלומית באי רודוס.
למזלי, השבת איני מארחת את המשפחה ואיכשהו הצלחתי אתמול לבשל מרק עוף משובח עם תוספת איטריות בצד. היום אני רק אוסיף קציצות מטוגנות (הבשר כבר מוכן עשוי ומתובל) עם פירה וסלט.
אבל אם שאלת, אז בדרך כלל ביום שבת הוא יום שבו אני מארחת את בתי וחתני, את הנכדים שלי, את הילד שלי ובן זוגו, לארוחת צהריים גדולה, עשירה ומפנקת, ולאחר הארוחה אנחנו בדרך כלל יושבים כולם בסלון, מקנחים בפירות או בעוגה וקפה, חלק רואים משחקי כדורגל וחלק משחקים במשחקי חשיבה וכך עד הערב.
במוצאי שבת בדרך כלל מגיעים אלינו חברים כי יודעים שנשארו דברים טובים,
או שאנחנו נהנים מהשקט שלאחר הסערה, כל אחד מאיתנו במחשב שלו או
בסמרטפון שלו, רגועים ואוספים כוחות לשבוע שיבוא.
עד לא מזמן הייתי מארחת ככה כל שבת. לאחר שהחלטנו שגם לנו מגיע מדי פעם בפעם לנוח בשבת או ללכת לאיזו מסעדה טובה במקום לבלות במטבח, הגבלנו את האירוח לכל שבת שניה.
כאמור, השבת אני מצוננת ובאפיסת כוחות ומקווה להתאושש לקראת ערב יום כיפור שבו אני חייבת על פי המסורת המשפחתית להכין את הקוסקוס המבשר את בוא הסתיו והחורף.
 

dory141

New member
דבר ראשון, תהיי בריאה

מקווה שנהנית בחופשה. האוכל שהכנת נשמע סופר טעים, לא שאצלי חסר.
אצלי זה ע"פ רוב אחד מהשניים, לפחות בשנים האחרונות:
א. כמו השבת הנוכחית - חסרת משמעות, מעביר את הזמן בלא לעשות הרבה.לפעמים קורא, כשנחה עליי הרוח. מקסימום משלים מוצרי מזון.
ב. אימון ספורטיבי כלשהו וביקור משפחה או חברים.
אין תשובה ברורה מה הדבר הנכון לעשות, האם עדיף לרוקן את הבלון מאוויר או להוציא עוד קצת אדרנלין ואחרי זה לנוח. מה עדיף בטווח הבינוני, איך זה ישרת את השבוע שיתחיל. לא תמיד אני יודע בדיעבד אם צדקתי או טעיתי. הנסיבות משתנות מפעם לפעם.
 
תודה, נהניתי מאוד בחופשה, אחת הטובות שהייתי בה


מלון חמישה כוכבים, קלאב על הים, חדר האוכל ממש על החוף, החדר שלנו היה קרוב מאוד לחדר האוכל וגם לבריכה, חוף פרטי, אוכל לא רע למרות שהאוכל היווני לא משהו, אבל בטח לא נשארנו רעבים כשהכל כלול
ומה שחשוב נהנינו מהשקט. אפילו ערוץ 12 היה לנו בטלוויזיה והוא לא הפריע לנו להתנתק כי בחג שידרו רק תוכניות מבדרות בשידורים חוזרים.

 

אבי בן 1231

Well-known member
מתפלא על התלונה על האוכל היווני.

גם בכרתים שהייתי לאחרונה וגם ברודוס לפני כמה שנים, במלונות חמישה כוכבים, האוכל היה מלעולה.
 
אתה יודע שעל טעם וריח אין להתווכח

אבל, במקרה אצלנו, הטבח או השף לא היה משהו כי בסך הכל המבחר היה גדול
אבל השף לצערי לא ידע לבשל כהלכה. חסר מלח, לא בושל כהלכה, ויכולתי לפרט כאן עוד ועוד פאשלות בבישול, אבל אסתפק בכך שאיכשהו הצלחתי להסתדר עם מה שיש.
דרך אגב, גם כשפגשתי אנשים שהיו במלונות אחרים ברודוס, גם טענו שהאוכל שלהם לא משהו. בלשון המעטה, המטבח היווני הוא לא משהו.
לדוגמא,
הבמיה שהייתה במלון לא מגיעה לקרסוליים של הבמיה שאני מכינה,
אותו הדבר לגבי השעועית הירוקה ולגבי הסלק ולגבי הפסטות והממולאים למיניהם.
הפרודוקטים היו טריים ויפים אבל לא מבושלים כמו שצריך. זה כל הסיפור.
 

אבי בן 1231

Well-known member
את צודקת שעל טעם וריח אין להתווכח

אז כך, במיה וכל מיני ירקות מבושלים אינם נכללים אצלי בסל המזון.
חוסר מלח מתאים לי איני אוהב מומלח מידי.
כך שלי לא היתה בעיה, ואישתי מנקרת כמו ציפור אז גם לה לא היתה בעיה.
זה מזכיר לי שפגשתי פעם בטיסה זוג ישראלים שהיו בספרד, אז גרתי בספרד, הם סיפרו שלא נהנו היות ואין מה לאכול בספרד.
"ממש מוגזם מטבח עשיר ומגוון מאוד" אמרתי להם
ומה היתה תשובתם "אבל אין חומוס", שאלתי אותם אם הם טסו למעלה מ 3000 ק"מ על מנת לנגב חומוס, הרי במרחק קצר יותר יש להם חומוס בישראל.
 
אני מודה שהחומוס לא היה חסר לי

וגם אני טיפוס שיודעת להסתדר עם כל אוכל שיש,
אבל כמו שאני לא אוהבת את המטבח הגרמני, לא אהבתי גם את היווני.
כשאני בגרמניה, אני מבשלת בעצמי וגם אוכלת במסעדות מסוגים שונים,
איטלקית, הודית, קוריאנית, תאילנדית ועוד. בשום אופן לא אוכלת בדונר שלהם.
 

SupermanZW

Well-known member
מה רע בדונר שלהם?

בדרך כלל מכינים אותו טורקים, שיודעים להכין דונר, לא גרמנים, שאין להם מושג.
 
סתם לא אוהבת

בכלל אני לא אוהבת את האוכל הגרמני. יצא לי לאכול כמה פעמים בביקורים הראשוניים שלי שם כשעוד לא הכרתי את האוכל שלהם וזה לא היה טוב לעיכול שלי.
אני מסתפקת שם בפיצות ובמסעדות זרות ושונות. דרך אגב, גם לעוף שלהם יש טעם שונה מאשר אצלנו. לפעמים אני מכינה שם מרק עוף כמו שאני מכינה בבית ובכל זאת שם יש לזה טעם אחר.
 

SupermanZW

Well-known member
דונר זה אוכל טורקי, לא גרמני.

וזה נכון שלכל דבר שם יש טעם שונה מבישראל ואו שאוהבים את זה או שלא. בכלל, האוכל הגרמני לא כל כך פופולרי בעולם כי די קשה להתרגל אליו, בניגוד למשל לאוכל האיטלקי שפופולרי בכל מקום וטעים כמעט לכולם.
 

אבי בן 1231

Well-known member
כשגרתי בספרד היו לי מאוד חסרים חומוס וטחינה

עד שמצאתי שגם זאת ניתן למצוא שם.
לימים מצאתי מתכונים להכנת טחינה גולמית וחומוס מחומרים טבעיים, ללא צורך בשמוש בטחינה גולמית.
 
בביקור האחרון שלנו בברלין

הבן שלי עשה לנו היכרות עם מקום קטן שפתח ישראלי והוא מכין שם חומוס,
פלאפל, קוסקוס וסלטים מרוקאיים, והיה מה זה כיף להיות שם. זה נראה כמו מסעדת פועלים קטנה, האיש שלי קיבל דג חריימה חריף ואני הזמנתי פלאפל וטעמתי מהקוסקוס ומהחומוס והיה מאוד טעים. הוא סיפר לנו שיש לו הצלחה ומאחר וזה במקום שכונתי, אז יש לו כבר לקוחות קבועים גרמנים וכל הישראלים שבאים לעיר.
ככה שאף פעם אין לי שם בעיה עם אוכל.
 

אבי בן 1231

Well-known member
ואילו אני גיליתי בברצלונה דוכן פלאפל של סורי

הסיגנון היה ישראלי ומעלה, טעים מאוד ולשם שינוי נקי בצורה מדהימה.
הוא ממש התלהב שאנחנו גרים בספרד ואנו ישראלים.
מה שהיה חסר שם זו טחינה וחומוס.
אני מכין בבית ארוחה מזרחית על טהרת הביתיות.
חומוס ביתי, טחינה מהיסוד ביתית, כן כדורי פלאפל ביתיים וששליק.
אשתי מתה על זה.
 
חומוס אני יודעת לעשות אבל נמנעת מפאת עצלנות יתר

הילד שלי מכין לעצמו את החומוס. אבל מה זאת אומרת לגבי הטחינה שאתה מכין מהיסוד?
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני מכין טחינה גולמית,

לאחר מכן מכין טחינה לניגוב עם לימון מים וכו'.
את החומוס אני מכין מגלעיני חומוס מבושלים, שומשום, שמן, מים
ושום, שני דברים אלה ניתן להכין רק בתרמומיקס היות והכנת הטחינה מצריכה טחינה חזקה עם בישול בחום גבוה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
ברצון היתי נותן לך את המתכון, אך ............

הוא מיועד אך ורק למכשיר תרמומיקס.
אין, עד כמה שידוע לי מעבד מזון בעל תכונות המתאימות להכנת טחינה גולמית או חומוס מחומרים טבעיים.
 
לא זוכרת את השם שלו, אבל בהחלט יכול להיות...

הוא ממוצא מרוקאי והוא לא הרבה שנים שם
 
למעלה