RossieL
Active member
קולולולולולו
קילו קמח
כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
650 מ"ל מים (2 ו- 3/4 כוסות)
להגשה:
ממרח חמאה
דבש
אופן הכנה:
1. שמים את המלח בתחתית הקערה, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את הסוכר והשמרים.
2. שופכים פנימה את המים ולשים את הבצק, אם יש מיקסר עדיף, על מנת שהבצק ייצא אחיד.
3. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מחלקים לכדורים (לא גדולים כי יש בבצק שמרים והוא עוד יתפח). הכמות האידיאלית מהכמויות הנ"ל היא 24 או 32 כדורים, תלוי בגודל המחבת.
4. לאחר ההתפחה (כשעה), טובלים כל כדור בשמן ומניחים בקערה.
5. נותנים לכדורים לעמוד עוד שעה, ואז פותחים את הכדורים למופלטות בידיים.
6. מחממים את המחבת (אפשר לעשות גם על פלנצ'ה אם יש), מטגנים את המופלטה הראשונה, ולאחר שתי דקות הופכים אותה, את הבאה בתור מניחים על הקודמת, וכן הלאה. רצוי עד 10 מופלטות בכל נגלה.
7. על הצד הקראנצ'י מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך מגלגלים ומגישים.
או שאולי יותר פשוט לאמץ משפחה מרוקאית אסלית שחוגגת את המימונה ופשוט לרבוח ולסעוד כטוב לבנו במופלטה?
קילו קמח
כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
650 מ"ל מים (2 ו- 3/4 כוסות)
להגשה:
ממרח חמאה
דבש
אופן הכנה:
1. שמים את המלח בתחתית הקערה, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את הסוכר והשמרים.
2. שופכים פנימה את המים ולשים את הבצק, אם יש מיקסר עדיף, על מנת שהבצק ייצא אחיד.
3. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מחלקים לכדורים (לא גדולים כי יש בבצק שמרים והוא עוד יתפח). הכמות האידיאלית מהכמויות הנ"ל היא 24 או 32 כדורים, תלוי בגודל המחבת.
4. לאחר ההתפחה (כשעה), טובלים כל כדור בשמן ומניחים בקערה.
5. נותנים לכדורים לעמוד עוד שעה, ואז פותחים את הכדורים למופלטות בידיים.
6. מחממים את המחבת (אפשר לעשות גם על פלנצ'ה אם יש), מטגנים את המופלטה הראשונה, ולאחר שתי דקות הופכים אותה, את הבאה בתור מניחים על הקודמת, וכן הלאה. רצוי עד 10 מופלטות בכל נגלה.
7. על הצד הקראנצ'י מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך מגלגלים ומגישים.
או שאולי יותר פשוט לאמץ משפחה מרוקאית אסלית שחוגגת את המימונה ופשוט לרבוח ולסעוד כטוב לבנו במופלטה?