קולולולולולו

RossieL

Active member
קולולולולולו

קילו קמח
כף שטוחה מלח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
650 מ"ל מים (2 ו- 3/4 כוסות)
להגשה:
ממרח חמאה
דבש
אופן הכנה:
1. שמים את המלח בתחתית הקערה, שופכים עליו את הקמח, ומוסיפים את הסוכר והשמרים.
2. שופכים פנימה את המים ולשים את הבצק, אם יש מיקסר עדיף, על מנת שהבצק ייצא אחיד.
3. לאחר שמתקבל בצק אחיד, מחלקים לכדורים (לא גדולים כי יש בבצק שמרים והוא עוד יתפח). הכמות האידיאלית מהכמויות הנ"ל היא 24 או 32 כדורים, תלוי בגודל המחבת.
4. לאחר ההתפחה (כשעה), טובלים כל כדור בשמן ומניחים בקערה.
5. נותנים לכדורים לעמוד עוד שעה, ואז פותחים את הכדורים למופלטות בידיים.
6. מחממים את המחבת (אפשר לעשות גם על פלנצ'ה אם יש), מטגנים את המופלטה הראשונה, ולאחר שתי דקות הופכים אותה, את הבאה בתור מניחים על הקודמת, וכן הלאה. רצוי עד 10 מופלטות בכל נגלה.
7. על הצד הקראנצ'י מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך מגלגלים ומגישים.

או שאולי יותר פשוט לאמץ משפחה מרוקאית אסלית שחוגגת את המימונה ופשוט לרבוח ולסעוד כטוב לבנו במופלטה?


 

שחר 673

New member
אמנם איני מרוקאי אך המופלטות נראות

נפלא.
אולי אכין אותם ע"פ ההמלצה שלך.
 

dory141

New member
אכלתי פעם בצבא ולא התלהבתי

אני אגב, אחד שמסוגל לאכול הכל: הודי, פרסי, תימני, סיני, יפני, תאילנדי, מה שתרצו. עד היום, אני נזכר ביציקת הבטון שדחפה לי אמא של חברה לבסיס לפני שמירה על הנשקיה. אני לא מדבר על שיבושי הקיבה שהיו לי אח"כ במשך יומיים ועל הטעם הוולגרי. מתוך נימוס לקחתי תוספת ואמרתי שזה מאוד טעים, אבל מאז החלטתי שתם עידן המופלטות בחיי.
 

dory141

New member
עוד משהו

האמת שבכלליות, גם לאוכל המרוקאי אני לא ממש מתחבר, מלבד קוסקוס. טעמתי פעם מפרום במסעדת גואטה ביפו- ולא יצאתי מרוצה. אמא שלי, שהיא ממש לא מהמוצא (רומניה וטורקיה), הכינה את הפירוש שלה למפרום יותר טוב מהם, שבועיים לאחר שהיינו ביחד שם.
 

RossieL

Active member
אהלן וסהלן

אוכל מזרחי הוא שונה מאד מכל אוכל אחר, בעיקר מזה של המטבח האירופאי.
הוא דומיננטי בטעמין וצבעיו לעומת התפלות והחד גוניות שמאפיינת את האוכל האירופאי.
לא כולם מצליחים להתחבר אליו אבל מרגע שמבינים את החגיגה שאוכל מזרחי מביא לחיך, קשה מאד לחזור לאכול מרק אטריות ועוף מכובס


ובאשר למופלטה, הרי שמדובר בסך הכל בסוג של חביתיה שכשלעצמה אין בה טעם וריח אבל תוספת של מתוקים וחמאה הופכים אותה למעדן.

אני באופן אישי, חרף אשכנזיותי המלאה [בת להורים פולנים], כבר מזמן "התמזרחתי" והמטבח שלי הפך להיות בינלאומי.
כל מה שטעים מככב על השולחן, העיקר שיהיה מתובל וצבעוני.

אז רגע לפני שתם הפסח ומתחילות חגיגות המימונה, מבקשת לאחל לכל קוראי הפוסטים בפורום וגם אלו המעיזים לכתוב בו




 

dory141

New member
שיהיה בתיאבון

איך אומרים? על טעם וריח אין להתווכח. ייתכן שגם נפלתי על מופלטה לא מקצועית. כמו שלא כל יפני אשף בגלגול סושי, לא כל תימני הוא שף חילבה וכנ"ל מרוקאים עם מופלטה וספינג'.
 
למעלה