הסבר על כדורים ומספרים
כדורים בכל גודל יכולים לעבור בטבעת בלי בעיה. הם נמסים בחלק העליון של הקיבה, ועוברים במעבר בצורתם המומסת. צריך לדאוג לשתות הרבה מאוד מים עם בליעת כדורים גדולים במיוחד, ורצוי גם לאכול משהו קטן אחרי בליעתם. סגירה זה הזרקת נוזל פנימה לטבעת, ופתיחה זה שאיבת נוזל מהטבעת. כמות הנוזל נמדדת בסמ"ק או CC. לשם המחשה: כוס מים זה 200 סמ"'ק. הנוזל המוזרק לטבעת נמדד בסמ"ק בודדים, כעיקרון עד 11 סמ"ק מכסימום (בפועל, במקרי הצורך, אפשר להזריק גם קצת יותר). מילוי הטבעת נעשה בהדרגה, בשלבים. כל אדם מרגיש הגבלה בכמות אחרת של נוזל בטבעת ואי אפשר לצפות כמה נוזל צריך אדם מסוים כדי להרגיש הגבלה. לרופאים השונים יש מדיניות שונה של כמויות הסמ"ק שהם מזריקים בכל פעם. יש גם רופאים שמכניסים קצת נוזל לטבעת כבר במהלך הניתוח. תפקידך הוא לדעת בוודאות כמה סמ"ק הזריק הרופא בכל פעם ופעם (רצוי לרשום לך בצורה מסודרת, עם תאריך הזרקה - זה יעזור לך לרכוש ניסיון לגבי טבע התנהלות הטבעת בגוף הפרטי שלך), להתנסות באכילת כל המאכלים במשך החודש שבין הזרקה להזרקה ולהרגיש כמה הגבלה יש לך. עלייך לדווח לרופא כמה הגבלה את מרגישה, כדי שתהיה לו אינדיקציה כמה להזריק בפעם הבאה. במשך הזמן תלמדי את המספרים השונים ותדעי להגיד לרופא בעצמך כמה את צריכה להזריק (כי לא מספיק מוגבל) או כמה את צריכה לשאוב (כי יותר מידי מוגבל). ככל שתהליך ההצרות מתקדם, וההגבלה גדלה, כך כמות תוספת הנוזל בכל הזרקה הולכת וקטנה. למשל, אם הרופא הזריק בפעם הראשונה 5CC, בפעם השנייה הוא יזריק רק 2 נוספים (אם אין הגבלה), בפעם השלישית 1 נוסף, בפעם הרביעית עוד 1 נוסף, בפעם החמישית 1/2CC, וכך על זו הדרך. כמובן שאם במהלך הדרך כבר התפתחה הגבלה חלקית ותדווחי לו על כך, הוא יזריק פחות בשלבי ההמשך. כאשר ההגבלה מתאימה ונוחה (ומאפשרת אכילה בריאה בכמויות פחותות!), וההרזיה מתרחשת באופן סדיר - צריך להפסיק לבוא לסגירת הטבעת. אם ההגבלה גדולה קצת יותר מידי, ויש הקאות, הצטברות ריר ומחנק - צריך לחזור ולפתוח במעט את הטבעת, תלוי במצב. במקרה כזה נכון לפתוח את הטבעת בכמויות של 1/2CC, או 1/4CC ואפילו 1/8CC - בהתאם לצורך באותו מקרה. במשך השנים הניסיון מלמד שבהרבה מנותחים התפתחה אחרי ההרזיה תופעה של התכווצות המעבר, והם צריכים לפתוח קצת את הטבעת בהתאם לצורך. למשל, אני סגרתי בפעם הראשונה 3CC, בשנייה 5CC (עוד 2), בשלישית 6CC (עוד 1), ברביעית 7CC, בחמישית 7.25 (עוד רבע CC), ובשלב זה היתה לי הגבלה טובה, והקילוגרמים נשרו בנחת בשנה וחצי הראשונות. בשלב זה המעבר התכווץ, או שהופיעו רפלוקסים ודלקות בוושט, והלכתי לפתוח כל פעם בהתאם לצורך. פעם אחת 1/2CC, ועוד פעם 1/4CC, ועוד פעם 1/2CC, ועוד פעם, והסגירה שהתאימה לי מכאן והלאה היתה 5.5CC. מקווה שכעת נושא המספרים מובן יותר. בהצלחה!