הצבא צועד על קיבתו ועל הלוף

hadi orr

New member
הצבא צועד על קיבתו ועל הלוף

והסיפור שהיה כך היה.
בפייסבוק נוהל שיחה בנושא הלוף וכתבתי שם תגובה קצרה ואמרתי כי נורא הייתי רוצה לקנות קופסאת לוף על מנת שיהיה לי בהיסטוריה ישראלית על המדף.
בכל אופן הלוף הוא היסטוריה ישראלית בבטן של החיילים שבפעילות מבצעית אכלו ממנות הקרב (ובהחלט זכור לטובה הפלחי אשכוליות ופחות בחדווה הלוף למרות שנחשפתי לכמה שממש ממש אהבו את הלוף).
אני אישית במלחמת לבנון הראשונה כמ"מ במילואים עם המחלקה שלי במשך יותר מ-30 יום אכלנו ממנות הקרב הללו.
בכל אופן מישהו (שאני לא יודע אם רוצה שאציין את שמו) כתב לי בתגובה אני לא מוכר אבל צור עימי קשר.
קצת היה לי מוזר אני מוכן לקנות ואתה לא מוכר אז בשביל מה ליצור קשר. יצרתי.
ענה לי יש לי 2 לוף ואני קורא את המאמרים שלך וחבר שלך בפייסבוק ואני רוצה לתת לך את אחד מה"לופים" שיש לי למרות שהם קצת שונים.
ריגש אותי בטירוף.
לאחר מספר ימים הצלחתי להגיע אליו.
הוא ואישתו אירחו אותי כיד המלך. הסתובבתי בביתו שחציו כמוזיאון מדהים וגם חצר ביתו. היה מדהים ומרגש. כל הכבוד ואלפי תודות.

ועל הלוף בקצרה.
ראשית זו לא המצאה ישראלית ושנית האחים שמיר עיצבו את האריזה של קופסאת הלוף.
ועכשיו קצת בהרחבה על הלוף.
הלוף הוא קציץ בשר משומר שיוצר על ידי "ריכרד לוי" עבור הצבא.
הבשר המשומר הזה הומצא בארה"ב בשנת 1937 כפתרון למלאי גדול של בשר ועל ידי עיבודו והכנסתו לקופסאות שימורים איפשרו לו חיי מדף ארוכים והיה בזמן מלחמת העולם השניה חלק חשוב במזון של כוחות בעלות הברית.
שם הבשר לא היה כשר וכאשר הרעיון עשה עליה לארץ הוא התגייר והפך לכשר ונכנס למנות הקרב.
אפשר היה לאכול אותו ישר מהקופסה בפעילות מבצעית שלא איפשרה לך לחמם / לטגן (וזה היה איכסה אמיתי תאמינו לי מנסיון) או לטגן להוסיף לו קצת תבלינים, בצל ושאר אפשרויות כיד הדימיון הטובה אשר, לטעמי, שיפר רק במעט את האיכסה הזה.
ושוב תודה על הנתינה.

נ"ב: הלוף יצא משירות בצבא בשנת 2009







 
הדי, מחקר מעניין יהיה איך SPAM עוברת ללוף ?

אני זוכר שהלוף אחרי טיגון ייצר שמן בכמות שיכלה להספיק לשנה ולא רק לשמונה ימים.
הלוף שבתמונה שלך (של מילואות) היה יותר טעים מזה של ריכרד לוי.
 

גלעד133

New member
לוף....

והדבר היחידי שהיה יותר מגעיל ממנו היה הגולש. במיוחד שגססנו ברעב בפעילויות ולא היה זמן לחמם. נוראי במיוחד - לא מומלץ במאסטר שף - גולש או לוף קר יחד עם פלחי וחלבה. אפילו היום אחרי 50 שנה הטעם המגעיל עדיין בזיכרון
 
אני דווקא זוכר לטובה את הגולש של מילאות

היה מטובל יותר טוב מריכרד...
נדמה לי שמילאות נכנסו למנות הקרב ב81-2 .
אבל עוד שנים אחר כך היינו מקבלים במילואים מנות קרב ישנות ...

**נזכרתי בספר שמונח קבוע אצלי במטבח, אפשר להכין במפגש הקרוב בבןגוריון10



 

גלעד133

New member
לוף וגולש...

אולי השתפר בשנות ה 80. בסוף ה60 עד אמצע ה 70 היה פשוט גועל נפש ואני ממש לא אנין טעם
 

כ חיים

New member
הזכרונות שלי מהלוף והגולש

התגייסתי לצבא באמצע שנות ה60 ליחדת שדה והלוף והגולש היוו מרכיב חשוב בתזונה שלנו בסדיר ובמשך הרבה שנות מילואים. אני לא חושב שהיה כל כך נורא. כשנמצאים כמה ימים בשדה וניזונים אך ורק ממנות קרב ומציות יבשות הלוף והגולש היו בהחלט תוספת ראויה.
 

ז ק ו

New member
אם אני זוכר נכון, אזי מר לוי נפטר בתחילת 74.

יהיו מי שהתלוצצו, שאוכלים את הבשר של ריכ'רד לוי.
 

כ חיים

New member
אכן כזה היה השיח בצבא אז

זה מה שעבר אז בין החיילים שהיו מגוייסים בעקבות מלחמת יום הכיפורים.
 

אולגה007

New member
צר לי לאכזב את כולם, אהבתי את הלופ

יתתכן מובזמן שלי (1984+) השתפר אבל מאוד אהבתי את הלופ - מוציאה מהקופסה, פורסת לפרוסות דקות, מטגנת ושנה בסנדויץ עם חרדל. יצא מעולה. שנים במילואים הייתי לוקחת את הלופ ממנות הקרב (כי אף אחד לא רצה) ומביאה הביתה, כך היה לי לכמה חודשים.
אני מקווה שהמשטרה הצבאית לא תבוא אלי.
אולגה 007 (גם ג'ימס אהב לופ)
 

מאיר481

New member
בוקר טוב שני דברים לשיח

1 בתקופה שלאחר מלחמת יום כיפור הובא מאדיבייה מצרים עשרות קרטונים של בשר משומר מה שנקרא בליבוף היה זה בשר משומר ברמה גבוה
2 באותה התוקפה הנפיקו בצבא שמורי עוף עם עצמות טעים בערך
מאיר
 
כמי שהיה חברו של ריכרד לוי.

קצת הסטוריה
לריכרד היו שתי בנות האחת נישאה לפרנקל
השניה לקרליבך .שליימים רכש את המפעל מגיסו
את המפעל ירש מיקי בנו של קרליבך.
היום המגרש עומד שומם.
לנושא הלוף .
שרתתי בצה"ל מ1952 ועד 1985 ולא זוכר לוף.
אולי הזיכרון לא כל כך.
צ'י
 
למעלה