שמן זית מא"י
יש לזכור שהמודעות לשימוש בשמן זית כמזון בריא נכנסה לתודעת הציבור בארץ ובחו"ל רק בתקופה האחרונה או אם לדייק, בעשרים השנים האחרונות. נוסף לזאת שמן הזית מא"י אינו עומד בתחרות עם שמן זית מתוצרתם של שאר מדינות הים התיכון כמו ספרד, איטליה, יון ואפילו מרוקו. אין טעם לייצא מכאן שמן לאירופה כאשר כמויות השמן שם גדולות מאד והוצאות ההובלה מארצות דרום אירופה לשאר ארצות היבשת הינן זולות ביחס ליבוא מא"י הרחוקה יותר. לא רק זה, אלא שבארצות אירופה מעדיפים את טעמי השמן המיוצר בספרד, איטליה ויון שהם שונים ויותר עדינים מהשמן המופק כאן. טעמו של שמן הזית הסורי המקומי שבארצנו הוא הטעם המוכר והאהוב ביותר על האוכלוסיה המקומית, הן במגזר הערבי והן במגזר היהודי כלל אינו מקובל בארצות אירופה.