בביקור משפחתי השבוע במרכז ראיתי היביסקוסים "מפוצצים" בכנימה

בביקור משפחתי השבוע במרכז ראיתי היביסקוסים "מפוצצים" בכנימה

קמחית מנוקדת. ממליץ לנטר באופן קבוע. בנגיעות בינונית ומעלה ההמלצה לרסס ב-פלאש 0.03% לליטר עפ"י ההוראות הכתובות על האריזה
( בתמונה ,ישנה,כק"מ באילות)

 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שמוליק, אחרי עבודה רבה כל כך של מעקבים אחרי הכק"מ,
הגיע הזמן, שתציע לנו דברים פרודוקטיביים. כלומר: מה אפשר לעשות איתן, כדי
שנוכל להפיק מהן תועלת. הן רבות כל כך, ובטוח שישנה דרך, שתאפשר להפיק מהן
לפחות דבר מה מועיל. ותחשוב על כך. אתה בטח תזכה לקבל גם פרס בעבור הרעיון.
 
הדבר שקופץ לי מיידית הוא....קמח נטול גלוטן בתוספת חלבון

אורגני ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל,ללא כולסטרול,ללא פחמימות וללא מונסודיום גלוטומט
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הוי אתה נסחף!
ראשית, אגלה לך סוד קטן: מזה כשבועיים וחצי, אני נמנע מצריכת גלוטן בכל צורותיו.
יש הטוענים, שהגלוטן הזה רע לבריאותנו, והוא תורם לתופעה המכונה "בטן של חיטה".
אז נכון לרגע זה, אני חי ומרגיש די טוב עם עצמי, ואני מקווה, שבעוד כחודשיים וחצי,
אוכל גם לבשר לך, שהשלתי מספר קילוגרמים ממשקלי. כעת זה רק בתחילת הדרך...
בכל מקרה, אני די משוכנע, שלכנימות הללו יש חלבון ויש אולי גם סוכרים בגופן.
מונוסודיום גלוטמט כנראה לא תמצא שם, אבל אי אפשר להתעלם מכל הטוב שהן
בכל זאת מכילות.
 

אבי519

New member
גלוטן הוא חלבון מאד בריא לכל מי שאין צליאק.

גלוטן לא משמין ולא גורם לשום בטן חיטה
וכל הסיפור שגלוטן משמין זה רק מיתוס.
יש אחד למאה אנשים שרגישים לגלוטן ,לגבי כל היתר זה חלבון בריא .
מצד שני להפחית חיטה זה טוב כי יש בחיטה חלבון אחר (לא גלוטן) שגורם לעידוד התאבון ויש הרבה עמילן שזה כמו סוכר מזוקק - וזה מה שלא בריא בחיטה.
יש מוצרים ללא גלוטן שנמכרים בחנויות שהן משמינים וגרועים יותר מחיטה מזוקקת.
כדי לרזות רצוי לאכול כמה שפחות עמילן ואם כבר אז רק דגנים מלאים עם ערך גליקמי
נמוך. למשל: שעורה, שיפון, שיבולת שועל וכ"ד (הם בריאים יותר מחיטה למרות שיש בהם גם גלוטן ).
https://he.wikipedia.org/wiki/מדד_גליקמי
תירס למשל הוא דגן ללא גלוטן אבל עם הרבה עמילן ולכן גם לא בריא כמו חיטה, אין שום תועלת בריאותית לאכול מוצרים מתירס במקום מחיטה "שנמכרים כמוצרים ללא גלוטן" . כנ" ל גם מוצרים מאורז לבן , הם משמינים אותו דבר כמון חיטה.

http://www.olgaraz.co.il/?p=2433
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4460324,00.html
http://www.tasmc.org.il/Be-Well/InterestAreas/nutrition/Pages/Gluten.aspx
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לפי התאוריה של כותב הספר "בטן של חיטה", הקטע עם הגלוטן
הוא בעייתי מכיוון אחר ולא מהכיוון של "בריא במהותו".
החיטה שמגדלים היום, היא חיטה שונה בתכלית מהחיטה שאותה אכלו אבותינו,
וגם מהחיטה שאתה בעצמך אכלת לפני כ-50 שנה.
החיטה של היום, היא תולדה של הכלאות זנים, ותכונותיה השתנו.
היא נמוכה יותר, גרעיניה רבים וגדולים יותר וכמות התנובה לדונם רבה משהייתה
אי פעם.
ומכיוון שאין כל דרך לשנות תכונות רבות כל כך מבלי שיחולו גם שינויים בתכונות
החלבון שמניבה החיטה, הרי שגם תכונותיו של החלבון הזה השתנו. עד כמה? את
זה איש לא חקר, וגם אם חקר, תעשיית המזון לא תאפשר לו לספר את שמצא במחקריו.
הם יממנו מסעות פרסומת אחרים, שמטרתם היא למכור ביוקר מוצרים שעולים להם בזול.
ובכן, הגלוטן של היום שונה מהגלוטן הקודם שהאנושות התרגלה אליו. נזקיו ניכרים
באיברים שונים בגופנו, ולא רק בתופעות שהרופאים יודעים לזהות אצל חולי הצליאק.
מעבר לזה, וכפי שכתבת, לעמילן שבחיטה יש תכונה להפוך בקלות לסוכר, וסוכר
זה, מכביד מאד על מאזן האינסולין בגוף, ויוצר תחושת רעב אחרי שעתיים, כשהוא
כבר נעלם מהגוף והגוף דורש עוד. אנו מוצאים את עצמנו במחזורי רעב ושובע בכל
שעתיים, וכך נולדת הסוכרת המסוכנת.
לא אלאה אותך בעוד דברים שהכותב מגלה בספרו, אבל החיטה היא בעיניו אם כל
החטאים, מכל היבט שאתה מסתכל עליה כעל מרכיב במזוננו. נקודה.
 

אבי519

New member
הגלוטן זה דווקא החלבון שלא השתנה

והגלוטן הוא החלק הבריא ביותר בחיטה ושגם לא הבעיה בחיטה.
ייש טענה של רופא בשם וילאם דוויס שהמילן בחיטה מתחבר לפקטין ומגביר תאבון, אבל לא ממש הוכיחו את זה.
מה שהשתנה זאת כמות העמילן הגרעין של החיטה המודרנית מכיל הרבה יותר עמילן מזן הבר ( את אם החיטה , חיטת הבר הקדמונית ביותר, גילה אהרן אהרנסון לפני יותר ממאה שנים כך שיודעים בדיוק את התולדות של הצמח הזה)
מה שמזיק בחיטה זה העמילן שזה סוכר מזוקק והחיבור שלו עם פקטין (עמילנו פקטין ).
הגלוטן הוא בעיה אך ורק לאנשים שחולים בצליאק אבל בריא לכל יתר האוכלוסיה , כמו שאגוזים הם בעיה לאנשים שאלרגים לאגוזים וכ"ד...
דיטה ללא גלוטן במטרה לרזות , והחלפת חיטה בתירס או באורז היא שגיאה.

http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3104790,00.html
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
יופי ענת. תלכי נגדי. אבל חכי חכי... יום נקם ושילם עוד יגיע.
 

אבי519

New member
תקרא את הלינק הזה או את הספר

או שתחפש את התוכנית של דוקטור אוז ותקישיב לקרדויולוג הזה.
הוא זה שעורר את המהומה סביבי החיטה.
הוא אומר בפרוש כמה פעמים שהגלוטן זה לא הבעיה, אלא העמילן או (העמילנופקטין) ושדיטה ללא גלוטן זאת טעות ושמוצרים ללא גלוטן שנמכרים נגד מחלת הצליאק הם גם מלאים בעמילן ולא פחות מזיקים לבריאות מחיטה.
http://xnet.ynet.co.il/health/articles/0,14713,L-3104790,00.html
|OFF|
בכל מקרה מורינגה זה מאד בריא , (הזרעים עדיין לא נבטו אצלי.)
אבל על העץ יש כבר עלים ופרחים , אני שם בסלט כל יום עלים של מורינגה , וגם בחביתה , בתהחלה לא אהבתי את הטעם אבל התרגלתי ועכשיו זה די טעים לי .
 

אבי519

New member
שים לב לקטע הבא בכתבה :

. "במאכלים רבים שהם נטולי גלוטן מחליפים את קמח החיטה בעמילן תירס או אורז, אבל הם מעלים את רמת הסוכר אפילו יותר מחיטה ולכן אינם מומלצים. חשוב לא להרחיק את הגלוטן אלא את העמילופקטין A. ".
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
סוכר התירס רע מאד. זה ברור. לגבי הגלוטן, נראה שמי שכתב את
הקטע שהעתקת, עדיין מאמין שהגלוטן טוב לבריאות, אבל הוא לא.
זכותך להאמין במה שתרצה, וברור, שיצרני כל דגני הבוקר וכל הקרקרים וכל מוצרי
החיטה המלאה, ידאגו לכך. שעורכי המחקר (מטעמם) יגידו שהכל נפלא.
הם קונים מוצר זול (חיטה), אורזים אותו באריזה צבעונית ויפה, ומשקיעים הון עתק
בתרסום. אחרי זה. הם מוכרים לך מוצר יקר ולא בריא. אבל אין בעיה. בקצב הזה. אתה גם מוזמן לעשן סיגריות ולשתות 5 ליטרים של קוקה קולה ליום.
 

אבי519

New member
זה לא עניין של אמונה, זה ביוכימיה .

גלוטן הוא חלבון , החלבונים נכנסים לגוף ומתפרקים לחומצות אמינו , שהם אבני בניין של חלבונים, והגוף מרכיב מהם חלבונים אחרים - כמו לגו.
חלבון מרכיב גם את החיידקים שפולשים לגוף ולכן מערכת החיסון שלנו בנויה לזהות חלבון שהיא לא מכירה כאוייב ולתקוף אותו .
אבל כדי שהגוף לא יתקוף כל חלבון שאנחנו אוכלים יש מנגנון במערכת העיכול שמזהה את החלבון הזה כאוכל ולא כחיידק ו"מרגיע" את המנגנון החיסוני .
יש אנשים חולי צליאק שהמנגון שלהם משובש ואז החלבון המסויים הזה "גלוטן" מעורר אצלם תגובה חיסונית , ואז מתפתחת דלקת במעי במגע עם החלבון הזה וזה מה שגורם למחלה.
לאנשים בריאים אין בעיה כזאת. והחלבון גלוטן טוב לבריאותם .
יש סיפור דומה עם חלבון שנמצא בחלב שנקרא "קזאין" .
זה היה על הגלוטן ועכשיו בקשר לעמילן:
הדבר הלא בריא לנו בחיטה ובדגנים בכלל ( גם באורז ובתירס) זה סוכר - ועמילן הוא סוג של סוכר .
בצורה פשטנית יש מעגל כזה - במערכת העיכול העמילן מתפרק לסוכר (גלוקוזה) , הגוף קולט את הגלוקוז והופך אותו לאנרגיה ואת היתר לשומן בתהליך הזה מופרש הורמון מפורסם שנקרא אינסולין, יותר גלוקוז גורם להפרשת יותר אינסולין , עודף אינסולין מעורר תחושת רעב ורצון לצרוך יותר סוכר..
בחיטה הסוכר ארוז בצורת עמילן שארוז גם הוא בצורת שנקראת עמילופקטין וזה פשוט סוכר מרוכז . שגורם לגוף לייצר עוד יותר אינסולין . וזאת הבעיה עם החיטה בחיטה המודרנית והמתורבתת יש יותר מידי עמילנו פקטין כזה.
וזה גם מה שמוסבר בספר "כרס של חיטה" .
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אזכירך, שבספר "בטן של חיטה" הרופא מדבר על שתי הצרות שנמצאות
במוצרי החיטה. חלק מהאמת זה העמילן, שעפ"י דברי הכותב, הוא העמילן
שמתפרק "הכי מהר" מבין כל העמילנים שקיימים. הוא טוען אפילו, שמוטב לאכול
בכפית סוכר לבן נקי, מאשר לצרוך חיטה. מעבר לכך. הוא מאריך בדיבור על
הגלוטן. נכון. הגלוטן הוא חלבון והגוף מפרק ובונה חלבונים. אבל גלוטן החיטה,
שעברה אינספור תהליכי הכלאות שונים, כדי שהחקלאי יקבל את החיטה שמניבה
"הכי הרבה", אינו דומה כלל ועיקר לגלוטן שנמצא באם החיטה ו/או אפלו בזני
החיטה שגודלו לפני 50 שנה. מה שהיה טוב לאבותינו, רע לנו, והגוף צועק "הצילו".
פגיעתו של הגלוטן ה"מודרני" רעה לכל מערכות הגוף, וזה כולל גם את העור. גם
העור סובל ממחלות ופגגעים שונים, שהם תולדה של נוכחות הגלוטן בגוף.
כעת, קח את הספר וקרא. אם תרצה, תאמין, ואם לא, לא אכעס עליך.

אני בכל מקרה, מנסה להזין עצמי לתקופת מה במזון ללא גלוטן. במידה שזה יעשה
לי טוב, אתה תדע על כך. ואם זה לא יועיל, אשמח גם כן ליידע אותך. נכון לעכשיו,
ירדתי קצת במשקל וגם היקף הכרס שלי ירד. אנשים כבר מתחילים להעיר לי
ולהחמיא על כך. גם מדדי רמת הסוכר בדמי ירדו.. אז... זהו לבינתיים.
חוצמזה אבי, למה בא לך לקלקל לי את התחושה הטובה, גם אם זו "רק" תחושה
ללא כיסוי? אתה מרוויח מזה משהו?
 

אבי519

New member
הוא בפרוש כותב שהגלוטן לא בעיה !

שמעתי אותו מתראיין בערוץ הבריאות בתוכנית של דוקטור אוז .
בראיון עם דוקטור אוז הוא כמה פעמים חזר על זה שהמתיוס של הגלוטן לא נכון שגלוטן זה לא הבעיה ואנשים טועים בזה שעושים דיטה בלי גלוטן שטובה רק לחולי צליאק.
אני מדבר גם מנסיון:
פעם היו לי בעיות בעיכול , חשדו שישי לי צליאק, ועשיתי שנתיים דיטה בלי גלוטן , אחרי שהלכתי לרופא אחר מצאו אצלי חיידק הליקו בקטר וקיבלתי טיפול נגדו והבעיה נפתרה וחזרתי לאכול גלוטן.
 

אבי519

New member
בשורה התחתונה זה נכון לא לאכול חיטה

אבל מה שרציתי לאמר לך זה שאל תחליף אותה במוצרים שעשויים מתפוחי אדמה בתירס או באורז וכ"ד רק בגלל שהם ללא גלוטן.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה ואני מדברים על שני רופאים שונים. ברור שמרבית הרופאים
והתזונאים לא ישללו את צריכת הגלוטן, ורק בשל העובדה הזו, יצרני המזון שמסתמך
על החיטה חוגגים.
וזה שאתה תמשיך ותאמין לפתאים, גם זה בסדר. אין לי בעיה שלא להפריע לך בכך,
אבל כל זאת. רק בתנאי, שלא תטען כי אנו מדברים על אותו רופא.
או קיי... קראתי את הקישור שנתת. מי שכתב אותו הוא פשוט... דיסלקט. זה ממש לא
מה שד"ר דייויס טוען
.
 

אבי519

New member
ראיתי אותו מדבר בתוכנית של דוקטור אוז בערוץ הבריאות

הוא אמר את זה בפרוש וחזר על זה כמה פעמים.
בספר הוא כותב נגד החיטה ובמסגרת של כל הצרות שחיטה מביאה על בני אדם הוא גם מזכיר את הגלוטן ואת מחלת הצליאק ... הוא לא טוען בשום מקום שגלוטן מזיק לאנשים בריאים שאין להם צליאק.
אני לא מסתמך על אמונות, אלא על חקרים מדעיים שאני קורא כל יום.
קודם כל אני כימאי במקצועי ועבד בתחום של תרופות ותוספי תזונה.
שנית אני קורא אובססיבי כל מאמר ומחקר על נושא תזונה, בכל הספרות המדעית שמתפרסמת ברשת ( אם תרצה אתן לך לינקים).
שלישית אני עצמי עשיתי מהפך תזונתי , ירדתי 25 קילוגרם במשקל , והפסקתי לקחת תרופות בגלל שהמדדים שלי השתפרו (לחץ דם שומנים בדם) ואני שומר על המשקל והבריאות התקינה כבר מעל שלש שנים .
כמו שכתבתי קודם ניסיתי גם דיטה ללא גלוטן במשך שנתיים. הדיטה הזאת לא שיפרה אצלי כלום, לא משקל , לא לחץ דם, שומנים בדם , ובעיות הקיבה שהיו לי גם לא השתפרו בעקבות הדייטה הזאת .
לפני שלש שנים וקצת עשיתי דיטה ועברתי לתזונה בריאה.
היום אני אוכל אוכל בריא, ( אם תרצה אפרט לך בדיוק מה) אני אוכל גם חיטה אבל מהחיטה אני אוכל אך ורק פרוסת לחם אחת ביום ( לחם מחיטה מלאה) ולא קורה לי שום דבר רע מזה. אין לי כרס, המשקל שלי מתחת לBMI יש לי כושר כמו שהיה לי בגיל 20 . החיטה לא גורמת לי לרצות לאכול עוד חיטה , אני לפעמים שוכח לאכול את פרוסת הלחם היומית ולא מרגיש בחסרונה..
 

אבי519

New member
בנוסף הגלוטן הוא חלבון - גלוטן זה שם של חומר

ולכן גלוטן לא יכול להשתנות .
במהלך השנים החיטה עברה השבחה ( כמו כל צמחי המאכל) , אם מעניין אותך וזה גם קשור לפורום גינון , אתה יכול לקרא על גילוי אם החיטה ע"י אהרן אהרונסון ( שכן שלי ) .
במהלך השבחה של החיטה היא התפתחה לצמח עם זרע יותר עבה שמכיל יותר עמילן , כי זה מה שמעניין את החקלאי שמגדל את החיטה - לקבל יותר קמח .
הריכוז הגדול של העמילן זה מה שמזיק .
אותו דבר קרה לתירס ולאורז ולתפוחי האדמה..והעמילן בתירס ובאורז ובתפוחי האדמה זה המון סוכר וזה מזיק לא פחות מהעמילן שבחיטה.
גם הדוקטור הנכבד שדיבר בתוכנית של דוקטור אוז אמר בפרוש שהוא לא ממליץ לאנשים לאמץ דיטה ללא גלוטן שמיועדת לחולי צליאק ולא לאכול את המוצרים שמחליפים את המוצרים מחיטה בגלל שהם מכילים עמילן ומשמינים באותה מידה .
 

אבי519

New member
אם אתה לא צמחוני אין בעיה לא לאכול גלוטן

כי גלוטן הוא חלבון חשוב לצמחונים ולטיבעונים (אם תרצה אסביר לך בדיוק למה הוא חשוב להם)
מי שלא טיבעוני יכול לוותר על הגלוטן ובכלל על אכילת דגנים בלי בעיה .
מה שחשוב למי שרוצה לרזות ולשפר את בריאותו ( למנוע סכרת ומחלות קרדיווסקולריות) להמנע מסוכרים ומהעמילן .
ואגב עמילן הוא רע יותר מסוכר כי הוא סוכר מרוכז שאין לו טעם מתוק ואפשר לאכול ממנו הרבה בלי להרגיש "מתוק מידי".
למשל אם היית אוכל סוכר באותה כמות כמו שיש עמילן בפרוסת לחם הייתה חוטף בחילה מהמתיקות שלו . למשל בפרוסת לחם יש עמילן שזה כמות סוכר כמו שיש בחמש כפיות סוכר רגיל.
למשל אתה אוכל בקלות סנדויץ שזה שתי פרוסות, כלומר עמילן בכמות של עשר כפיות סוכר, נסה לשתות כוס תה עם עשר כפיות סוכר .
 
למעלה