פריחת החמוציות(קרנבריז)

peperonni

New member
פריחת החמוציות(קרנבריז)

שלוש שנים מאז היו שני זרעים קטנטנים.
סוף סוף רגע הפריחה המיוחל הגיע

עד כמה שידוע לי אני היחיד שהצלחתי לגדלם בארץ.
שבת שלום!

 

peperonni

New member
שמירה על קרקע חומצית בעיקר

שזה אומר השקייה במי מזגן או מי ברז עם חומץ וגידול במצע מנותק.
השקייה במי ברז רגילים גורמת לכלורזה די מהר.
וגם כנראה מנות קור של ירושלים. למרות שגם הן לא אמורות להספיק לפריחה לפי הספר... כך שיכול להיות שיפרח אפילו עם פחות קור מזה.
נובטים בקלות מפרי קפוא מהסופר. זו בדיוק העונה לעשות את זה למי שמעוניין.
רק חשוב לשמור על קרקע חומצית ולא להתעסק יותר מדי עם העתקות כי מערכת השורשים שלהם מאוד פרימיטיבית, אין להם כמעט יונקות. אז להנביט ולהמשיך לגדל באותו מצע ללא העתקה.
בעקרון זה צמח של שמש מלאה, אבל נשמע לי קצת קשוח לתת לו את השמש של הארץ. אז אצלי הם על קיר צפוני - לא מקבלים שמש ישירה בכלל בחורף, ומתחילים לקבל מעט שמש של שקיעה וזריחה מתחילת אפריל, כשבשיא הקיץ מקבלים שמש מלאה כשעה בבוקר מהזריחה, ומסביבות 15:00 עד השקיעה.
 

odedmaman

New member
מצע חומצי

טיפ קטן, אפשר לשמור על מצע חומצי בדרכים יעילות יותר מחומץ.
חומץ פועל מאד מהר וגם השפעתו קצרה. זה כמו ממתק שגורם לעליית סוכר מהירה וקצרה.
במקום זאת ניתן להחמיץ את הקרקע עם גופרית אשר משנה את החמציות בצורה איטית והשפעתה היא לאורך זמן.
צורת הפעולה היא ביולוגית ולא כימית - בקטריות אוכלות את הגופרית ויוצרות חומצה גופרתית אשר מחמיצה את הקרקע.
ישנם חומרים נוספים , כמו גופרת ברזל, אבל גופרית היא הכי זולה ובטוחה.
אני משתמש בגופרית ומשקה עם מים רגילים ואין כלורוזה כל עוד שומרים על ph נמוך.

בהצלחה
 

peperonni

New member
אכן חומץ/מלח לימון וחומצות חלשות הן בעייתיות

ואני מודע לכך
לכן מקפיד לשטוף היטב את המצע בכל השקייה כדי לא לגרום להצטברות של החומר ולמצב שהבסיס המצומד יחל לתפקד כבסיס...
מנסה להשיג חומצה זרחתית או חומצה גופרתית מחבר כימאי
בקרוב אמור להגיע אלי החומר

אבל מהנסיון המועט שיש לי,
מי גשם, מי מזגן, או שלג מומס (שלפני שנתיים החצלחתי להחזיק איתו את כל הקיץ רק חבל שמאז לא נערם פה שלג שוב...) הכי מטיבים עמם.

בטבע הם גדלים על ספגנום ו"פיט מוס" שזה ספגנום שהתפרק בסביבה אנאירובית שיוצרת מצע חומצי שקשה להשיג כמוהו בדרכים אחרות, כי כמעט כל חומר אורגני אחר, כשמסיים את שלב הפירוק, לא נשאר חומצי באותן רמות של הספגנום. אבל כאמור בנתיים נראה שהם מצליחים לשרוד לא רע במצע המטופל כנ"ל.
 

odedmaman

New member
לא מציע לך להתעסק עם חומצות וגם לא צריך

כל מה שאתה צריך זה גופרית. זה מקובל מאד בכל העולם ובחקלאות בייחוד.
הבקטריות כבר יהפכו את הגופרית לחומצה בתוך הקרקע.
ו״פיט מוס״ זה כבול בסהכ וגם אותו ניתן להשיג בארץ אבל לא צריך. מצע שתילה מכל משתלה יספיק.
 

peperonni

New member
פיט מוס זה לא סתם כבול

זה כבול שנוצר מספגנום שפורק במשך שנים בתנאים אנאירוביים
תכונותיו שונות מכבול "רגיל", ערכי החומציות והתנאים שהוא יוצר מאפשרים שגשוג של פטריות שיוצרות Ericoid mycorrhiza עם שורשי בני משפחת האברשיים שמאוד חיונית לשגשוגם, בגלל העובדה שמערכת השורשים שלהם מאוד פרימיטיבית וחסרת יונקות.

ועד כמה שידוע לי אי אפשר להשיגו בארץ, וטוב שכך. כי הכריה שלו מחסלת בתי גדיול יחודיים שלוקח עשרות שנים לשקם.
 

odedmaman

New member
צודק , אך החומציות תתקבל בכל כבול. ולא משנה סוג הצמחים שיצרו

אותו.

כבול יכול להתקבל גם מעצים, אך במהותו הוא חומר חומצי.
 

peperonni

New member
אם אתה מעוניין, יש לי כמה יחורים מהחמוציות שמחפשים בית

זה צמח שישמח להשתרע למרגלות האוכמניות אם גם ככה אתה שומר על תנאי חומציות ואולי אף יעודד הווצרות של קשרים מקוריזיאלים.
מוזמן לפנות אלי במסר אם יש לך איך לאסוף מאזור י-ם.
 

odedmaman

New member
תודה ! אזכור זאת שאהיה באיזור ירושלים


דרך אגב, בשביל אוכמניות אתה יכול לשאול בשתילי הר אם עוד נשאר להם.
 

עדנה4

New member
הורדתי מהבוידם את כל הכובעים כדי להוריד אותם בפניך, מדהים

אבל תספר לי, מה שלום הגוג'י ברי?
לי יש כמה שתילים, עם מערכת שורשים עלובה, אבל שורדים.
שום פריחה ושום נעליים.
אבל אצלי זה לא כמו אצלך. אין מי מזגן רק מי מקורות.
פה זה ספרטה! רק מי שקשוח ישרוד.
אני אגב בחיפה על הכרמל, די קר בחורף, אבל לא זאת הסיבה.
תביא עוד תמונות. גם מהגוג'ים.
ושיהיה לך שבוע טוב, העלית חיוך גדול על פני.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הי עדנה. בעבר היה כבר מישהו ששאל לגבי גידול מקצועי של גוג'י
ברי. מצאתי עבורו מידע, והוא בשחצנותו הרבה, טען, שאת המידע הזה הוא מצא זה
מכבר, ו"אני, בחוצפתי כי רבה, לא איפשרתי לאחרים להגיב ולהציג מידע נוסף".
לא ניכנס לוויכוח המכוער שהוא יצר (עד לרגע שנמאס לי וחסמתי אותו),
אל כן. דווקא בזכות הקישורים שהכנסתי עבורו, למדתי, שניתן לגדל את הצמח הזה
אפילו כגידול מקצועי (לשם שיווק הפרי), למרות שמגדל אחד טען, שהצלחתו ממש לא תאמה את המלצות בעל המשתלה - מוכר השתילים...
יתכן, שאם תתעמקי בכתבה, תוכלי ללמוד, מה דרישות הצמח.
אני כשלעצמי איני זוכר כבר (נו. הגיל והלב)... אבל אם תבקשי, אמצא לך שוב את הקישור.
 

peperonni

New member
תודה תודה :)

אצלך אם אני זוכר היו נביטות בהתחלה של הקרנבריז... מה קרה איתן בסוף?

ולגבי הגוג'י, זכור לי שדיברנו עליו בזמנו. אבל עוד לא יצא לי לנסות לגדל אותם.
בכל מקרה הגוג'י ממשפחה שונה לגמרי ותנאי גידול שונים מהקרנבריז
 

עדנה4

New member
לא קרנבריז אלא גוג'ים.

הם סוחבים. כמו שאומרים ביידיש. אבל רחוק לא יגיעו.
מזג האוויר בחורף והתנאים הקשוחים של בעלת הבית הספרטנית

לא מספיק טובים אבל אני ממשיכה להחזיק אותם.
תמשיך להביא לנו צילומים מדהימים.
 

odedmaman

New member
כל הכבוד. אני ממש אוהב פירות יער. הנה אוכמניות מהגינה שלי

תמונות מהחורף בשלכת אדומה ומהאביב. מאז נוספו עוד זנים





 

odedmaman

New member
דרך אגב יש זני אוכמניות עם דרישות צינון נמוכות

אצלי היה פרי שנה שעברה ויש פרי גם עכשיו.
כמובן מצע חומצי הוא חובה.
 
למעלה