איזה תות יותר טעים - אפגני או פקיסטני, בלדי או שאמי ? תודה.



 

Pepin1

New member
לדעתי הרגילים (קצרים)

לא בטוח שמכיר את ההבדלים בשמות שציינת. אבל בד"כ כלל הארוכים (אפגני, פקיסטני?) משמעותית פחות טעימים מהרגילים (שאמי\בלאדי?). בסוף הכל כמובן עניין של טעם אישי.

השוני בין עצי תות הוא גדול גם אם הם לאורה מאתו "זן". אם חשוב לך טעם הפרי קני עץ מניב או בררי טוב טוב מה מקור השתיל.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
השאמי הוא עץ לא גדול ויפה מאד. גדולתו ביופיו ולא בטעם הפרי.
התות הארוך (הפקיסטני) הוא כנראה הטעים ביותר.
הבלדי סביר. מפיל המון פרי וצובר זבובים, דבורים וצרעות כשהקרקע תוססת מהפרי שמשחיר.
יש לחשוב 10 פעמים לפני שנוטעים עץ תות בשל גודלו ומהירות הצימוח שלו.
מילא התות בכות, שממנו אפשר ליצור סוכה נאה. ושוב. המגדלים מעדיפים במרבית
המקרים לבחור בעץ זכר, כדי שלא יפיל אינספור פירות על הארץ...וצודק כמובן
גם פפין1, שטוען ש-2 עצים מאותו זן עלולים לצמוח באופן שונה להפליא זה מזה.
תלוי מאד בתנאי הגידול.
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
שאמי זה לא בלאדי והם שונים גם בצימוח וגם בטעם הפרי.
בכל מקרה יש הבדלים בין הפירות.
כן הייתי מנסה לשתול בבור אחד 2-3 שתילים אבל לא במרחק של חצי מטר.
חוצמזה? תמיד יש דרכים להמית אותם אם הם לא משהו. רק שזה עבודה.
 
כלומר - יותר קרוב מאשר חצי מטר? ממש בבור אחד? לא הגזמתי ??

תודה למענה.
 

drorim69

Active member
התות הארוך נקרא פקיסטני/אפגני

בשנה שעברה היה לי טעים מאד והשנה פחות, אולי כי הלכתי לקטוף מוקדם מדי..
ייתרון נוסף של התות הארוך שמניב תקופה ארוכה מאד, ממש עד לסתיו. צריך לגזום אותו בסוף גל פרי והוא מניב על צימוח חדש ממש כמו באביב!!
(הניסיון שלי מעץ ספציפי שאני קוטפת מהצד הציבורי שלו ואין לי מושג כמה משקים אותו- התותים נוטים להיות שעירים והטעם לא צפוי: אחד מעולה ואחד לא טעים..)

תות שחור באלדי/שאמי (נדמה לי ששאמי זה הבאלדי) - אמור להיות מאד טעים אבל יש הבדלים בטעם בין עץ לעץ גם בתוך הזן וגם בין זנים אחרים, שנובעים מכמות השמש, ההשקיה ועוד.. זה התות הכי מלכלך לקטיף ולמאכל. למיטב זכרוני זה התות הכי טעים.
כשאת הולכת למשתלה בתקופה זו יש סיכוי טוב שיש פרי על העצים ותוכלי לטעום ולהחליט מה טעים לך.
 
תודה למשיבים. ועוד שאלה פרועה ...


האם כדאי לשתול 2-3 עצי תות באותו הבור ?
תות שאמי,
תות שחור,
תות פקיסטני ...
כן, יודעת שזה פרוע והעצים גדולים ...


זה גם מחוסר מקום, וגם כי אני לא רוצה את העצים גדולים מידי,
אלא די נמוכים ועם פרי, ומכמה זנים.
תגידו - תרכיבי על עץ 1 כמה זנים ...
היום - הרכבת מומחה עולה 500 ש'ח לעץ ...
ושתילים כבר יותר זול ...
ולא איכפת לי בוסתן פרוע ...

האם העצים במרחק של חצי מטר אחד מהשני יתפתחו ויתנו פרי ?
תודה.

..
אגב: הרעיון הגיע לאחר שמנגו המאיה שלי נפגע בקרה לפני שנתיים,
וכמעט מת ... ולבסוף הצמיח ענפון מתחת להרכבה (כן, יודעת שיותר לא יתן 'מאיה'),
והעץ שתול 5 שנים ולא מתפתח ...
ומנגו נוסף - 'קיט צהוב' - שתול 4 שנים וגם נפגע בקרה לפני שנה -
ומאז - גם לא מתפתח ...
והעברתי את ה'מאיה' חבר לייד ה'קיט' ... (גם חסכון במיים!!) ...
מה יהיה ? ב'נ אדווח ...
 

Pepin1

New member
עדיף לשתול עץ אחד

ואז להרכיב מעץ שאת כבר מכירה וטעים לך. ממש לא צריך להזמין מומחה, אפשר להרכיב לבד.

לדעתי ההבדל בטעמים של התות נובע דווקא בעיקר משונות בתוך אותו ה"זן" ופחות מתנאי הגידול. כנראה שרוב העצים מקורם בייצור לא כל כך מוקפד (זריעים אולי?).
 

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נכון, אבל דווקא תות ותאנה קשה להרכיב, בשל ה"חלב" הדביק שלהם.
 
למעלה