חיגור ותוצאותיו

u r i el

New member
חיגור ותוצאותיו

בצעתי בסוף החורף שעבר חיגור בעץ פומלית ואותם ענפים שחיגרתי אכן הניבו פרי הרבה יותר מאשר בחלקים אחרים של העץ שכמעט לא הניבו. היום הפירות כבר די גדולים אולם אותם ענפים הקשורים לחיגור, העלים הצהיבו. חלקים אחרים של העץ נותרו ירוקים כרגיל. לצערי לא אוכל לצלם עד עוד יומיים בערך כי אינני בבית, אולם יתכן שיש הסבר בוטני לתופעה שלא מחייב לראות את הפציינט.
כמו כן, לא בצעתי דילול יזום והעץ עצמו לא גילה שום יוזמה בכוון זה. התוצאה - יש אשכולות של פירות בגודל בינוני, האם הייתי צריך לדלל ?
 
חיגור זה לא הפעולה שעושים כשרוצים להרוג עץ??

כלומר - להוריד "חגורה" מהקליפה בהיקף הגזע, כך שעץ לא יוכל להזין את עצמו?
 
מעניין


 

א ב י ב ן

New member
ברמת הרעיון, גם כשאני שומע את המילה "חיגור", אני רואה כוונה

לחסל את העץ. ברגע שאת חוסמת את מעבר המזון מהעלים לשורש, השורש יתנוון וימות.
זה לא יקרה באופן מיידי, כי לשורש יש מלאי של מזון, אבל זה יקרה. זהו תהליך
שניתן לכנותו "איטי ואכזרי".
לעומת זאת. כשמחגרים עץ פרי, נוקטים בשיטה שונה.
א. לא מחגרים את כל ההיקף אלא עד 40% ממנו. באופן שכזה, חלק ממוצרי
ההטמעה, כן מגיעים לשורש.
ב. מהקישור שאוריאל נתן, אפשר ללמוד, שיש לבצע את החיגור בזהירות יתרה.
החתך אמור להיות דק, כדי שהעץ יוכל במהלך הזמן לאחות את החתך.
כשמבצעים חיגור לצורך המתה, יוצרים חתך רחב, וכזה לא יוכל להתאחות שב.
ג. מאד יתכן, שהחיגור במטע דורש מקצוענות, ולכן אין שום המלצה לעשות זאת
בחצר הביתי לעץ בודד.
ד. הייתה שם התייחסות גם למטע מבוגר, שממילא מיצה כבר את עצמו. אז אם
מתכוונים לחסל את המטע לאחר עונה מוצלחת אחת של פרי, ברור שיש הצדקה
לפעולה, שלפחות תניב יותר יבול בשנתו האחרונה של המטע.
ה. הייתה שם התייחסות מיוחדת לכך, שאין לבצע חיגור על חיגור. וזאת למה? זאת
משום שהרקמה שהעץ יוצר היא רקמה המכונה קאלוס ואין זאת הרקמה המקורית
של צינרות השיפה. פגיעה כזו נראית אולי כמזיקה.
...אבל פעם גם לא הסירו צלקות של ניתוחים קודמים, אלא ניתחו לצידן. כיום מסירים, ומאפשרים לעור ליצור צלקת חדשה אחת ולא שתיים. כך נוהגים בניתוחים
קיסריים וכנראה שהגישה שלא לפגוע בצלקת קודמת הוכחה כלא הכרחית.
 
למעלה