מיני עגבניית "חציל" חדשה?...קוטר 0.7 ס"מ.. -> דעתכם :)

מיני עגבניית "חציל" חדשה?...קוטר 0.7 ס"מ.. -> דעתכם :)

מה דעתכם? הסוג של העגבניה המינאטורית הזו גדל מעצמו בגינה. האם מישהו מכיר זן שכזה? העגבניה קטנטנה ויש לה ריח שבין עגבניה לחצילון. כשהיא מבשילה היא בצבע חציל. אני תוהה האם היא ראוייה למאכל אדם... בתור קישוט לסלט היא תהיה מושלמת...







 

א ב י ב ן

New member
עבבניה, חציל, פלפל ותפוח אדמה שייכים למשפחת הסולניים,

שמכילה בתוכה גם צמחים רעילים וארסיים.
כאן מדובר בעשב שנקרא סולנום שחור. רעיל, וכשזורע את עצמו, די קשה להיפטר ממנו.
עדיף לעקור לפני שיבשיל את זרעיו ויפזר אותם.
 

Tomer1202

New member
גם העגבניה והחציל רעילים כשהם לא בשלים

אני כמעט בטוח שהפרי הבשל לא רעיל ועובדה שציפורים אוהבות לאכול אותו, עדיין לא ממליץ לטעום. גם לנטנה היא צמח רעיל שהפירות שלו רעילים כשהם ירוקים אבל אחרי ההבשלה הפרי אכיל.
 

א ב י ב ן

New member
אתה יודע מה? כולם אומרים "רעיל" אז הפרי קיבל סטיגמה.

מאד יתכן, שכאשר הוא משחיר ומתרכך הוא הופך לאכיל, אבל מעולם לא שמעתי על כך
שמישהו טעם ממנו... (גם לא אני).
בכל מקרה, פרי קטנטן... מי בכלל ירצה?
 
בתור קישוט מעניין לסלט פה ושם זה היה יכול להיות רעיון

וגם הטעם לנוכח הריח יכול להיות מעניין... למרות שעדיין לא ברור לי אם כדאי לנסות... :)
 

א ב י ב ן

New member
אני מניח, שאם תקחי ביס קטן ומעט מהמיץ רק ייגע בלשון,

את תישארי בחיים.... יהיה טעים? נסי פרי שלם. לא? תירקי את מה שנגע לך בלשון,
תשטפי את הפה ולכי הלאה.
מה שיהיה ערב לחך, מן הסתם לא יהיה רעיל. ככה זה עובד בד"כ.
 

א ב י ב ן

New member
ואני מלכתחילה כתבתי שרעיל. היה מי שכתב שציפורים נהנות מהפרי

והצעתי "רק" לנסות ולטעום. אני מעודי לא טעמתי, אבל טיפה על הלשון מפרי בשל לא תזיק,
בעיקר אם תחושי בטעם מר או מגעיל ותמהרי לשטוף את הפה.
ככלל, אני משתדל להיפטר משתילי הסולנום הזה כשהם עוד קטנים, כי איני רוצה להגיע
למצב בו היא יזריע את עצמו בגינתי. עד כאן דרשתי בנדון, בעיקר לאחר שציינתי, שהסולניים
נחשבים כמשפחה רעילה, למעט מספר צמחים לא גדול, שחלקים מהם אכילים כשהם בשלים.
 
למעלה