שום

שום

היי חברים
קניתי שום לכל השנה 110 קג תיכף מעלה תמונה!השאלות שלי הן האם זה הזמן לרכוש את השום?
יש עליו את הבוץ מהקטיף והעלים ירוקים,שמתי במחסן הוא לא סגור רק עם גגון ,העלים על העלים והראשים על הראשים בשני ערימות לא על הרצפה!
בשנתיים האחרונות היו לי מקרה ריקבון וכמה ראשים נהיו חלולים בגלל שהיו בתוך ארגז עם חריצים!
אך לשמור עכשיו את השום בצורה הטובה ביותר?
תודה לכם
 
תמונה

זה סוג טוב של שום?

 

סינגר2

New member
שום

אני זרעתי שיניים כשהתחיל החורף. יש עלים, עדיין אין פריחה.
לפי מה שראיתי, שומרים את השום כשהוא תלוי, באזור מוצל ומאוורר
 
היי אשמח לבדיקה שלך

אם השום שיש עכשיו בשוק על פי התמונה ,האם הוא יהיה בסדר לכל השנה ,חלק אומרים לי שזה לא יחזיק יותר מ3 חודשים ,וצראיך לקנות שעלים יבשים בעיקר!

תודה לך
 
מציעה לך להתייעץ בפורום מתכונים

יש שם כמה משתתפים שקונים כל שנה.
בעיקרון, אם אני לא טועה, אמורים לייבש את השום, לתלות אותו (בדרך כלל קולעים מעין צמות עבות), במקום מאוורר. המטרה כמובן למנוע ריקבות.
&nbsp
אבל אין לי נסיון אישי ומעולם לא התעמקתי בזה. שם וודאי ידעו לעזור
 

Dor It

New member
שום

זו אכן תקופה טובה לקנות שום ישראלי,
בת משפחה שלי מצאה הסברים ביוטיוב כיצד לקלוע צמה יפה כדי לתלות לייבוש,
אני חותכת את העלים, ומסירה את החלק עם השורשים והבוץ,
ומאחסנת בצורה מאווררת, סל, קופסה מרופדת בנייר, שק רשת של תפוחי אדמה וכד'
השום לא יחזיק שנה שלמה...
אפשר לקלף ולהקפיא, שיניים שלמות או מרוסקות, כמו חברת שום-דורות

צודק מי שאמר לך לקנות שום כשהעלים יבשים...כי עליעם יבשים שוקלים פחות,
אבל אם מחכים....לא תמיד נישאר.
בוחרים ראשים גדולים , עם שיניים גדולות....

מה עושים עם 110 ק"ג ??(שזה בערך 40 ק"ג שום להערכתי)
 
היי

אני פיזרתי במחסן על כלים את החבילות ,התלהבתי מהריח ומהטריות ומהבוץ הקצת שזה טרי!
אני קונה לכל השנה אני אוכל ראש כל שבוע ,אני לא מאלו שקוטלעים צמות ברגע שזה מתייבש לגמרי לגמרי ,אני חותך ושם בארגז מחורר,בשנים קודמות נרקבו לי שניים שלושה חבילות כי שמתי בתוך קרטון או ארגז סגור ,לא ידעתי אז ,דווקא שיניים גדולות גדולים לא הכי בא בגודל של לימון זה מספיק!
פשוט אמרו לי שמי שקונה עכשיו תוך חודשיים נרכב אז נלחצתי קצת ,בסוף מדברר שכנראה זה הזן האמרקאי
 
למעלה