זיהוי צמח בבקשה...

Eco11

New member
זיהוי צמח בבקשה...

מי מזהה את הצמחים בתמונה?

 
זוכרת מילדותי שחברה אכלה את הפריחה (?), ופונתה למיון...

עם ילדים קטנים כן הייתי נזהרת. הוא גם מושך מאוד...
 

א ב י ב ן

New member
יש להתייחס ל"מאכל" במלוא הזהירות הנדרשת.

ככל שהבנתי, הלוף לא ממש רעיל כשם שהוא צורב.
פעם, בצעירותי, נהגנו לאסוף את עמוד הזרעים של הלוף
https://goo.gl/e5tdCi
אחזנו בקצה המרוחק של המוט, ובתנופה, הכינו בו באמצע סולית הנעל, כך כשליש מהמוט היה
מעבר לסוליה ו-2/3 ביד ובאוויר.
כתוצאה מהמכה ועצירת התנופה, גוש הזרעים היה נתלש ממוט וטס למרחקים. אנו
התחרינו בינינו מי יעיף אותו רחוק יותר...
והבשורה הרעה היא, שמדי פעם ניתז מוהל מהמוט על הרגל. וכן. זה צרב. לא נורא. לא אסון,
אבל צרב. אז גם כשלא אוכלים אבל משתוללים, חשים בכך.
איני מתפלא על כך שהילדה הגיעה לבית החולים, כי צרב לה, היא נבהלה והוריה חששו שמא הורעלה.
סכנה גדולה בכל מקרה כנראה שלא הייתה שם, אבל... זה מאד מאד לא נעים.
 

א ב י ב ן

New member
צמחים רבים חייבים לחפש לעצמם "הגנה", והגנה כוללת קוצים, רעל,

טעם מר או זיפים כאלה ואחרים...
אל לנו לשכוח גם, שכל צמחי הנוי הם צמחים הגדלים אי שם בעולם כצמחי בר, ומסיבות כאלה
ואחרות הם "תורבתו".

משפחת החלבלוביים נחשבת כמשפחה ש"התמחתה" בארסיותה, וכך גם ההרדופיים.
הסולניים הם רעילים בחלקם, ואף כי עגבניה, תפו"א, חציל ופלפל הם צמחי מאכל בולטים
המשתייכים למשפחה זו, צריך לדעת מתי ה'מוצר' מוכן וכשיר לאכילה.
צמחים אחרים, כמו הלוף, נחשבים כצמחים שאפשר להכין מהם מזון טעים, רק שצריך
לשמור על כללי הכנה נכונים.
 

drorim69

Active member
מכירה מישהו שממלא את העלים ומבשל, למרות שידוע כרעיל

 
למעלה