ח ק ש מ י י ח

guprnds

Active member
חג שמח... מלאו אמירנו דובדבנים

יוני כבר כאן ומזג האוויר פנטסטי. קריר וסגרירי ביום וקר למדי בלילה. מזכיר קצת את מישור החוף בתחילת מרץ...
 

ר ו פ ן

New member


את האמיר, קוצצים כשהעץ בצעירותו
למען לא יגביה אלא יתרחב והפירות יהיו בגובה מתאים ליד או לפה...

 

guprnds

Active member
שמונה עצי דובדבן

מתחת לבית ואמיריהם נישאים. באים העוברים והשבים וטועמים מהבדים ואל האמירים אינם מגיעים. וכך קורה שכל עץ מתהדר בחופה אדומה ויפה ממעל ובנוף ירוק ופתוח מלמטה. דובדבנינו (נכון יותר גודגדנינו) עצי נוי הם ופריים כצפיחית בדבש.
 
גם אצלי עץ הגודגדן נתן הרבה פירות שמנים ועסיסיים, אם כי

הבולבולים עשו שמות בפירות, עד שנזכרתי לשים רשת.
אני נותן לו להרביץ גובה, רק בשביל הפריחה הלבנה המדהימה שלו.
 

ר ו פ ן

New member
גודגדן, אצלך, סביר ונכון, כי דובדבן מתאים מצומת עמיעד וצפונה

הפריחות.. 'סאקורה'.. נפלאות בדיוק כמו הדובדבן..
לגבי הטעם.. נו.. מתפלא אפילו על הבולבולים..

לא דומה ולא מתקרב לדובדבן.
(לשתול גודגדן במרומי רמת הגולן...
אין מילים בפי..
....)

ב'שלום הגליל' 82' התמקמנו בסוף המהלך הראשון בכפר 'עמיק' בבקעה ('גבעת הפיתיון' למי ששמע..). הייתה שם וילה של איזה מיליונר שברח ונטש..
ובוסתן בן 4 שורות של כ 10 או 12 עצי דובדבן בכל שורה
כל שורה 10 עצים עם דובדבנים מסוג שונה - צבע שונה, טעם שונה .

היה מוזר להתענג על מיטב הפרי הזה במהלך האקט הארוך והמכוער ההוא....'מלחמה'.

מאז, אני ממש לא בקטע של דובדבנים
.
מעדיף שסק
 

ר ו פ ן

New member
(אם כי שמעתי על גידול מוצלח של דובדבן, ב... 'מבשרת'...)

הרבה הרבה יותר נמוך מ'הר גריזים'..
 

ר ו פ ן

New member
זה לא כל כך 'פייר' להעיר על כך בדיעבד..


דובדבן -"דובדבן חמוץ" הוא ה'מלך' במשפחה הזו.
גודגדן - "דובדבן מתוק" הרבה פחות
כי.. איני יודע איזה 'גודגדן' השגת. מה ש'פופולארי' בארץ זה פרי פיתוח ישראלי שאינו מפונק ואינו דורש 'מנות קור רבות', כמו דובדבן או גודגדן אמיתי
הפיתוח הזה, מאפשר לגדל אותו גם במרכז הארץ ("תל אביב" כזה) ו.. יש יופי של עץ, עם פריחות מדהימות, אבל טעם הפרי.. ממש לא משהו.

(הסתייגות קטנה - אם אכן, השגת גודגדן אמיתי ולא 'פיתוח'.. מה טוב. אז יש לי 'חור בהשכלה'..)
 

guprnds

Active member
אלו עצים שנשתלו לפני כמעט שלושים שנה

ואם לשפוט לפי טעם הפרי ומרקמו הרי שמדובר בשופרא-דשופרא...
 
אממ... למה צומת עמיעד צפונה דווקא? החשיבות היא בעיקר

לשעות קור, לא?
ואם כך - מה לגבי גוש עציון?
ודרומדברמ"ה? או עמק החולה? יש באזורים אלו הרבה שעות קור (אני מעריך שלא פחות מאשר בהרי המרכז. אצלנו כנראה שקרוב לשעות הקור בגוש עציון) אך גם הרבה "שעות חום"...
 

ר ו פ ן

New member
סליחה! הייתי צריך להכניס את 'צומת עמיעד וצפונה' בגרשיים


..מין סלנג חקלאי / גידולי.. ישן
והכוונה כמובן לעצים הדורשים כ 100 'מנות קור'...
מיני נשירים, ורדנים ועוד..
(מעבר לכך, לא מכיר לעומק, אם דובדבן רגיל מצליח במרומי הרי שומרון.. כי יש עוד משתנים הנדרשים ע"י העץ - סוג הקרקע, 'אופי' פיזור המשקעים..)

כתבתי למעלה שקיבלתי דיווח על דובדבן רגיל שהצליח / מצליח בחצר אחת ב'מבשרת' - כנראה שקיבל תנאים קלאסיים בשבילו.
 
תודה. ומה לגבי הנושא של "שעות חום"? אצלנו בדרומדברמ"ה לא

חסרות שעות קור (לשם דוגמא, המינימום החודשי הממוצע שאצלנו נמוך מבירושלים שגבוהה ביותר מ-400 מ' ב-11 חודשים בשנה).
מצד שני חם אצלנו ביום יחסית להרים.
איך נראה לך שיהיה לדובדבנים אצלנו?
 

ר ו פ ן

New member
שאלה קשה בשבילי. אין לי מספיק נתונים מצטברים..

המידע המדוייק נמצא אצל 'מו"פ צפון', מדריכים חקלאיים וכמובן, חקלאים באזור.

או.. אם יש רשת חברתית ליישובי דרום רמת הגולן, יהיה הכי טוב לשאול.. מי שתל ואם הצליח ?

סורררי..
 

guprnds

Active member
אפשר לאכול גם אחרי ביקור של בולבול

הפרי שומר על טריותו גם כשהוא קצת פצוע. די מדהים לדעתי כמה הוא עמיד בפני מזיקים ונזקים...
 
אל תדאג. למה שהיה אפשרי לאכול לא היה סיכוי מול הילדים שלי...

הבולבולים אכלו לי יותר מחצי מהפרי.

הם גם אוהבים מאוד את התות הארוך. צובעים איתו את שביל הכניסה לבית.....
 
למעלה