שמת שכבה אחת? יופי
מחר, מחרתיים, יהיה לך עוד? מצויין, שים על השכבה הקודמת
וכך הלאה..
השלב הראשון בתהליך המורכב מאוד של ה
קומפוסטציה הוא שלב 'שריפת סוכרים'. בשלב זה, העלים, כסחת הדשא או שארייות פרי ושאר קליפות, משחררים את המים שבהם ותוך שעתיים שלוש, כבר ניתן להבחין ש..'זה באמת עובד'..

וואווו כזה.
כלומר, הטמפרטורה ב'ערימה' עולה לערכים של כ 40 מ"צ. הנוזלים המשתחררים מהשכבה החדשה, מרטיבים את השכבה התחתוניה הקודמת, הישנה. וכך נשמרת לחות גבוהה בכל שכבות הערימה ואפילו יש תחילה של 'השלב התרמופילי'.
הסבר / דוגמא - אם תערים שכבות בגובה של 1 מטר, לאחר יומיים, תראה שהערימה הצטמצמה ב 70% בנפח. יש לך שם ערימה בגובה של.. 30 ס"מ.
תמשיך כך, עוד שכבה ועוד שכבה..
[זה למעשה מה שקורה בתחתית היער - נושרים עלים ושברי ענפים ועליהם גם חלקי פרי ועליהם גללים של קופים ולשלשת ציפורים ושוב עלים ואז גשם קל / טל בוקר כבד, שמרטיב השכבות מלמעלה ואלו התנאים הקלאסיים של תהליך הקומפוסטציה]
אם תוחבים יד לעומק השכבה הקפיצית הזו ביער, מרגישים חום ברור ו.. היד יוצאת מלוכלכת בחומר שחור - קומפוסט משובח שנספג לאיטו באדמה ומזין את שורשי העצים.
אז גם ב'ערימה' שלך, זה יקרה.
כשתרצה 'לראות כבר קומפוסט', פשוט מאוד - הפסק להוסיף שכבות חדשות ו..הפוך וערבב את הערימה שנוצרה, ואז תראה שהשכבות התחתונות 'התקמפסטו' והפכו לקומפוסט שחור עם ריח נפלא של 'אדמת יער'
הפוך את הערימה וערבב אותה ו..כולה תתקמפסט תוך שבועיים, כולל תהליך 'השלב התרמופילי' בו מרכז הערימה יגיע לטמפ' של 80-90 מעלות!
* בטמפ' כזו, מושמדים פאתוגנים וכן זרעים של צמחי ועשבי בר.