TAF בוקר- הגשם צפוי להתחדש לקראת חצות ועד אילת

  • פותח הנושא tcu6
  • פורסם בתאריך

tcu6

New member
TAF בוקר- הגשם צפוי להתחדש לקראת חצות ועד אילת

ראש פינה תקף עד מחר ב8 בבוקר.
TAF LLIB 150520Z 1506/1606 01006KT 9999 BKN035
TEMPO 1506/1509 8000 -RA FEW020 BKN030
FM150900 32012KT 9999 SCT035
BECMG 1520/1522 25008KT BKN025
TEMPO 1522/1606 25020G30KT 3000 TSRA FEW015CB BKN020 TX11/1512Z TN04/1604Z
עד הצהרים גשם קל מדי פעם.
לאחר חצות ועד לסיום התחזית ב8 בבוקר גשם מלווה בס"ר מדי פעם, מעט ענני CB. רוח מע-דר-מע משבים עד 30 קשר.
טמפ מיני 4 מעלות.

מפרץ חיפה- תקף עד מחר ב8 בבוקר
TAF LLHA 150519Z 1506/1606 33005KT 9999 BKN040
TEMPO 1506/1510 9000 RA FEW025TCU BKN030
FM151000 33012KT 9999 SCT040
BECMG 1515/1517 26009KT
BECMG 1519/1521 15008KT BKN035
TEMPO 1521/1606 25020G30KT 3500 TSRA FEW020CB BKN025 TX14/1511Z TN08/1604Z
עד הצהרים גשם מדי פעם.
בין 11 הלילה ל8 בבוקר, סיום התחזית, ירד מדי פעם גשם מלווה בס"ר, מעט ענני CB.רוח מע-דר-מע משבים עד 30 קשר.
טמפ מיני 8 מעלות.

שדה דב- תקף עד מחר ב 8 בבוקר.
TAF LLSD 150518Z 1506/1606 35005KT 9999 BKN035
TEMPO 1506/1509 30020G30KT 5000 TSRA FEW020CB BKN025
FM151000 33015KT 9999 SCT035
TEMPO 1510/1516 9000 RA FEW025TCU BKN030
BECMG 1516/1518 18009KT BKN030
TEMPO 1521/1606 25020G35KT 3000 TSRA FEW020CB BKN025 TX14/1511Z TN08/1604Z
עד הצהרים ירד מדי פעם גשם מלווה בס"ר.
בשעות אחה"צ ירד מדי פעם גשם מעט ענני TCU.
זמנית בין 11 הלילה ל8 בבוקר, שמן סיום התחזית ירד מדי פעם גשם מלווה בס"ר, מעט ענני CB. רוח מע-דר-מע משבים עד 35 קשר. טמפ מיני 8 מעלות.

בן גוריון- תקף עד מחר ב8 בבוקר.
TAF LLBG 150512Z 1506/1606 22008KT 9999 BKN035
TEMPO 1506/1509 27015G25KT 5000 TSRA FEW020CB BKN030
FM151000 32012KT 9999 SCT035
TEMPO 1510/1516 9000 RA FEW025TCU BKN030
BECMG 1516/1518 18009KT BKN030
TEMPO 1521/1606 25020G35KT 3000 TSRA FEW020CB BKN025 TX14/1512Z TN08/1604Z
אותו פירוט כמו לשדה דב.

אילת- תקף עד מחר ב8 בבוקר
TAF LLET 150515Z 1506/1606 33010KT CAVOK
PROB40 1600/1606 9999 -RA BKN040 TX19/1512Z TN10/1604Z
בין 2 בלילה ל8 בבוקר, זמן סיום התחזית, קיים סיכוי של 40% לירדת גשם קל.
טמפ מיני 10 מעלות.
 

Fast Kars

New member
בינתיים "בהיר יותר מחיוורון" זה הענדערסטעייטמענט

של השנה

עדיף כבר קיץ על הדרעק הזה
 

Fast Kars

New member
שמש פז זורחת... השמים כחולים... הציפורים מצייצות!


גועל נפש!
ינעל דין-דין אביב
 

KingofSnow

New member

ר ו פ ן

New member
ראיתי פעם, לפני מלאן'תלפים שנים, ביצוע של 'סלואו-פוד'..

זה היה בספארי בקניה..
ליד נהר טאנה ('הנהר האדום')..
היה ממש יפה..
המדריך.. קרוקודיל מקומי, ענק.. הדגים זאת על אנטילופה שניסתה ללמוד לשחות..
היה מעשיר ביותר...

 

Fast Kars

New member
רופעיין, תן שם איזה סיפור מאלף ומעלף בתגובות...

אתה טוב בזה
 

ר ו פ ן

New member
ובאמת 'סלואו-פוד' - 2 מתכונים מוצלחים ביותר

הראשון, הפנמתי מאיזשהו 'שף'.. לפני המון שנים. נראה לי... איכותי. ניסיתי.
לא, לא 'חומרים' ולא בטיח, רק העיקרון.
פילטים של דג שאתם אוהבים
[כן, אני צמחוני! בישלתי למשפחה !!
]
שמן זית איכותי - ממליץ על 'פיקואל' כי הוא עמיד בחום גבוה.
מיני תבלינים ועשבי תיבול שאתם מחבבים:
ענף רוזמרין קטן
2-3 עלי מרווה
3-4 שיני שום שקיבלו מהלומה,
פלפל 'חלפיניו' - 17 בסולם רייכטער שחבטנו עליו וחצינו לאורכו.
ממלאים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת ברזל כבד.
מחממים ו..מורידים לאש נמוכה..
מכניסים ה'צמחים' מלמעלה לשמן - מוודאים ש..אין 'טיגון' - בלי בועות !!
ככה כ 10 דקות
ואז מכניסים הפילטים לשמן
שיהיה ברור! זה לא טיגון, אלא.. 'בישול איטי בשמן' - כל הטעמים מתערבבים.
הדגים יהיו בפנים כ 20 דקות כשכל 5 דקות, ניגשים עם כף (רצוי נקייה, מהמגירה ההיא) ומעלים שמן מלמטה ויוצקים על הפילטים מלמעלה.
להוציא לרשת או נייר סופג - הדגים לא 'בלעו' שמן, לא לדאוג.
וזהו.

השני - אוהבים צ'יפס טוב ואיכותי? כזה פריך, זהוב קריספי בחוץ ו..בפנים כמו 'פירה'?
אז פשוט מאוד
תפוחי אדמה אמיתיים, לא סנפרוסט ולא נעליים !
לומשנה.. אדום, לבן וכו'..
מקלפים (המהדרין.., לא מקלפים !! אלא רק שוטפים מליכלוך) הקליפות מוסיפות יופי של טעם.
חותכים לחתיכות גדולות! יענו, תפוח אדמה אליפסי וארוך, לחתוך ל 4 לאורך.
תפוחי אדמה קטנים, לחתוך לחצי וזהו.
סיר ברזל רציני עם מכסה שסוגר (לא, לא 'סיר לחץ'
)
בקבוק שמן ל'שמן עמוק' ! כן, כל הבקבוק !
ממלאים הסיר - להבה גדולה עד שהשמן רוח ממש... מתחיל לעשן
ואז, את האינסטרומנטים שלא רטובים, מכניסים אחד אחד לשמן ובמהירות.
כולם בפנים? יופי.
מחכים שהשמן יתחמם שוב ויבעבע וכל זה..
ו.. מניחים המכסה
יתחילו המון 'קולות'.. פיצפוצים ונפצוצים.. כי האדים שעולים מתפוחי האדמה, עולים למכסה ומטפטפים חזרה לשמן.. ככה זה טוב. כי זה טיגון בחום גבוה, אבל איטי.. (אמרנו 'סלואו-פוד').
מותר פעם ב 10 דקות להציץ, בשביל הכייף.
לא צריך לערבב ולא שום דבר
כשרואים שהם זהובים ומתחילים להשחים בקצוות.., להוציא לרשת, לבזוק מלח גס ו.. השאר לשיקולכם
שווה שווה ובלי לוותר על שמץ של בטלנות
5 דקות עבודה ו.. אינטרנט, עד שזה מוכן.
 

refael22

Member
שומר? ריח של אניס וטעם של כלום

עזר בזמנו למיילעך שהיה קטן
 
למעלה