כן, גם אני קורא לזה, הרבה שנים 'מנגולד אדום' וכל פעם, מגיע..
איזשהו דקדקן חדש ו..'מתקן אותי' (בסגנון 'אומרים אבא קרפד'
ולא אבא קרפדה)
כפי שכתבתי מעלה, ה'מנגולד האדום' דומה מאוד לירוק מבחינת צורת העלים, די חלקים ואילו ההוא שצמח במצפה, עם עלים גבשושיים וגסים - לכן נראה לי.. כמו ריבס.
לפני כמה שנים, עזבתי את המנגולד הירוק ושומר על מחזורייות של האדום ('עלי סלק!'
). מאחר וגם ה'ענפים' אדומים, ניתן להשתמש גם בהם ולא רק בעלים (החלק העליון) בלבד.
השימוש הכי הכי.. כמו במנגולד הירוק, ליצירת 'תרכיז' לבישולים, במיוחד לחמין בסגנון טריפולטאי - 'לובייה'.
תהליך ארוך של מעין 'בישול בשמן' של העלים המקוצצים, בתוך סיר כבד.
מתקבל מיצוי נפלא המעשיר כל תבשיל.. בצבע, טעם ובבריאות
מסננים מהשמן ושומרים בצנצנת. כף גדושה לכל תבשיל...