בהמשך לדיונים על השריפות
שהיו, הגיע אלי היום מידע מעניין
ואני מתכוון לדעות ותהייות שעלו כאן.., שמא ההצתות והשריפות, משפיעות / ישפיעו על האקוסיסטמה הקטנה והמקומית שלנו, מבחינה אקלימית, גשם משקעים וכו'
קיימתי היום, זו השנה החמישית ברציפות 'מפגש שמן'
מפגש אותו אני מקיים אצל חקלאי ותיק - גיורא חרג - בכפר חסידים
גיורא מגדל, מוסק ועוצר שמן מ 6 סוגים. נחשב כבעל מקצוע רציני, כולל תעודות כבוד על איכות השמן מתחרויות בינלאומייות.
המפגשים תמיד מתחילים בהרצאה על הנושא, עם הרחבות על רמות חומצייות, ומוצא הזנים השונים ועוד ועוד. לאחר מכן 'מבחן טעימות'.. טובלים מיני פיתות בשמנים השונים, לפי הסדר וגם לוגמים מכוסייות, כן, שמן זית טרי טרי.
אז, בכל שנה, גיורא מצליח לחדש לנו דברים ולהשכילנו, עוד ועוד.
והיום, פסק וקבע בוודאות ש.. עונת ההבשלה והמסיק של הזיתים, הולכת ונהיית מוקדמת, משנה לשנה ! מאז השריפה בכרמל !
לפני 5 שנים, היה המסיק מתבצע בחודש פברואר
זה זכור היטב, מאחר ולמסוק בעת גשם ובוץ.. זה לא קל.
השנה, המסיק היה כבר בנובמבר
[יש כפר בשם 'כאבול', ליד גוש שגב, שם הם מוסקים בחודש ספטמבר, מאחר והטעם החריף, מריר, עוקצני.., חביב עליהם, במיוחד לזיתים כבושים, אך גם בשמן צעיר, מריר ו'עצבני' - 'סורי' כמובן]
ואני מתכוון לדעות ותהייות שעלו כאן.., שמא ההצתות והשריפות, משפיעות / ישפיעו על האקוסיסטמה הקטנה והמקומית שלנו, מבחינה אקלימית, גשם משקעים וכו'
קיימתי היום, זו השנה החמישית ברציפות 'מפגש שמן'
מפגש אותו אני מקיים אצל חקלאי ותיק - גיורא חרג - בכפר חסידים
גיורא מגדל, מוסק ועוצר שמן מ 6 סוגים. נחשב כבעל מקצוע רציני, כולל תעודות כבוד על איכות השמן מתחרויות בינלאומייות.
המפגשים תמיד מתחילים בהרצאה על הנושא, עם הרחבות על רמות חומצייות, ומוצא הזנים השונים ועוד ועוד. לאחר מכן 'מבחן טעימות'.. טובלים מיני פיתות בשמנים השונים, לפי הסדר וגם לוגמים מכוסייות, כן, שמן זית טרי טרי.
אז, בכל שנה, גיורא מצליח לחדש לנו דברים ולהשכילנו, עוד ועוד.
והיום, פסק וקבע בוודאות ש.. עונת ההבשלה והמסיק של הזיתים, הולכת ונהיית מוקדמת, משנה לשנה ! מאז השריפה בכרמל !
לפני 5 שנים, היה המסיק מתבצע בחודש פברואר
זה זכור היטב, מאחר ולמסוק בעת גשם ובוץ.. זה לא קל.
השנה, המסיק היה כבר בנובמבר
[יש כפר בשם 'כאבול', ליד גוש שגב, שם הם מוסקים בחודש ספטמבר, מאחר והטעם החריף, מריר, עוקצני.., חביב עליהם, במיוחד לזיתים כבושים, אך גם בשמן צעיר, מריר ו'עצבני' - 'סורי' כמובן]