כבד שמפרק סוכר לקראת הבוקר?

לאה 2

New member
כבד שמפרק סוכר לקראת הבוקר?

שלום רב, אני בת 44 ויש לי סוכר גבולי.
בבדיקת מעבדה אחרונה: גלוקוז 107 (כאשר בעבר גם היה: 111, 113), ו- a1c תקין (בעבר תמיד תקין, ומעולם לא היה לא תקין): בין 5.3 ל- 5.6. ובעקבות הליכות שהוספתי ירד לאחרונה ל- 5!! (אבל הגלוקוז בבדיקה אחרונה, כפי שכתבתי 107).
אני במעקב אצל דיאטנית.
באתי אליה עם בדיקות מעבדה: (כשהתחלתי את ההליכות) גלוקוז 111, a1c = 5.1.
אחרי חצי שנה של השתדלות: 107, 5.
הדיאטנית אמרה שה- a1c קובע, ושהגלוקוז יכול להיות עד 110.
אמרה שפעם היה מותר שהגלוקוז יהיה עד 110, ושהורידו ל- 100 כדי לתפוס את הגבוליים/טרום סוכרתיים.
היא אמרה שכנראה הכבד שלי מפרק לקראת הבוקר את הסוכר.
השאלה שלי: לא ברור לי. עד לפני כמה שנים הגלוקוז היה מתחת ל- 100, ופתאום עכשיו הסיפור על הכבד שמפרק את הסוכר לקראת הבוקר? רופא המשפחה אמר לי שעם הגיל הסוכר רק עולה וכו'.. זה ממש לא מנחם אותי. אני רוצה גלוקוז בצום מתחת ל- 100. מה עושים??
תודה ושבת שלום!!
 

שרון א77

New member
זה לא בטוח שזה מדוייק ,

מניסיוני ה- A1C לא יורד למי שעוסק בספורט ובהליכות,כפי שבעבר חשבתי,
כי במקרה שלי 14 שעות בשבוע של הליכות וספורט ודייאטה ,בכלל לא הועילו.
כאשר בבדיקה אצלי התוצאה A1C - 7.4.
כעת שלחו אותי לבדוק אם אין בעייה בבלוטת -התריס ולעוד כמה בדיקות,שיתכן
שמשפיעות על שינוי ב- A1C .
 

תומרונתם

New member
מנהל
אני ממש מצטערת שזו החוויה שלך

פעילות גופנית, והליכה בפרט, מצויינת להורדת רמות הסוכר באופן כללי. הפעילות מאפשרת לגוף לנצל סוכר באופן יעיל יותר גם ללא נוכחות אינסולין.
אם אצלך ה A1C עדיין על 7.4, נסי לחשוב כמה היה אם לא היית הולכת בכלל!
 

שרון א77

New member
זה היה עם ספורט ובשילוב דייאטה מפחמימות ,

שנמשכו במשך 6 חודשים רצופים עם ירידה של 10 ק"ג במשקל (דייאטה חזקה + וספורט,)
שהתברר שלא ממש עבדו וה- A1C המשיך רק לעלות.
כלומר ישנם סיבות נוספות לכך שיש לבדוק,כך שלא תמיד ספורט ודייטאה יכולים לפתור את הבעייה,למרות שהם ללא ספק תמיד חשובים.
 

לאה 2

New member
היי שרון

אולי הבעיה היא שאכלת יותר מידי פחממות.
אני למשל הורדתי 15% ממשקל גופי, וערכי הסוכר שלי לא השתנו.
 

שרון א77

New member
לאה, ממש לא ! עשיתי דייאטה חריפה ללא פחמימות בכלל,

המומחה בבי"ח אמר ,שנראה כי יש בעייה נוספות,שלא מאפשרת להוריד את הA1C
לדעתו זה כנראה בבעיית תפקוד של בלוטת-התריס.(יש זימון לבדיקה רק אחרי החגים.)
 

תומרונתם

New member
מנהל
"הכבד מפרק סוכר"

זו תופעה שמתרחשת אצל כל האנשים, סכרתיים ובריאים. בנוסף לשחרור הסוכר הזה ישנה עלייה של כל מיני הורמונים כדי להכין את הגוף "לקראת התחלת היום", וכל הפעילות הזו מעלה את הצורך באינסולין.
אנשים בריאים מתמודדים עם זה כמו כל עליה בדרישה לאינסולין, ואנשים עם סכרת, או טרום-סכרת, צריכים לנקוט בפעולות חיצוניות כדי לטפל בזה.
&nbsp
אגב, אני לא שמעתי על 110, לפחות בשני העשורים האחרונים ידוע לי על 100 כגבול להגדרה של טרום-סכרת. אני לא רוצה לייאש אותך כמובן, אבל 111 ו-107 זה בפועל בדיוק אותו דבר, ההפרשים האלה ממש בטלים בשישים.
&nbsp
אם את רוצה להוריד עוד את המדידה בצום, תמשיכי עם ההליכות (זה מצויין ולא רק לשיפור רמות הסוכר!) ותנסי לשנות קצת מה שאת אוכלת לפני השינה. יש אנשים שאוכלים פחמימה עם משהו שומני (למשל פרוסה עם טחינה או אבוקדו) וזה עוזר לערכים בבוקר; לעומתם יש כאלה שזה רק יעלה עוד יותר את הסוכר, ולהם יעזור לאכול ארוחה מופחתת פחמימות בערב. יש לך מד סוכר בבית? תעשי נסיונות ותראי מה עובד אצלך.
 

לאה 2

New member
תודה תומרנתם

יש לי מד סוכר תקין בבית.
אני לא סומכת על מד הסוכר.
בבדיקת דם האחרונה היה כך: בבדיקת מעבדה: 107 ובמד סוכר ביתי: (דקה אחרי שדקרו אותי במעבדה בוריד) - מדם שנלקח מהאצבע 84.
ואילו בבדיקת דם אחרת: במעבדה: 111 ובבדיקה דקה אחרי במד סוכר באצבע: 101
(התקשרתי לחברה של מד הסוכר והם שלחו לי תמיסות לבדיקה ביתית - לבדיקת תקינות מד הסוכר - ויצא תקין).
 

לאה 2

New member
עשיתי את מה שהמלצת

לילה אחד אכלתי שתי פרוסות לחם קל של כוסמין, כפית טחינה גולמית, ביצה קשה, קוביות מלפפון. בדיקה במד סוכר: 96

לילה אחר אכלתי שתי פרוסות לחם קל של כוסמין, טונה במים, סלט ירוק (עלים ירוקים, מלפפון, לימון סחוט, כפית שמן זית). בדיקה במד סוכר: 100

לילה אחר אכלתי: שתי פרוסות לחם פשתן (בכל פרוסה פחות מ- 1 גרם פחממות), ביצה קשה, סלט ירוק עם כפית שמן זית. בדיקה במד סוכר: 106

בדיקת גלוקוז במעבדה תצא לפחות פלוס 10 יותר ממה שיצא במד סוכר.
אני הבנתי שמה שקובע זה הבדיקה במעבדה ולא במד סוכר.

רציתי גם לשאול, כשאת כותבת ארוחה מופחתת פחממות.. האם זה גם כולל ארוחה עם 150 גרם גבינת סקי 5%? או יוגורט? שבכל אחד כזה יש 7 גרם פחממות כשלוקחים בחשבון שמתוך זה יש הרבה לקטוז..

תודה!!
 

שרון א77

New member
גבינה ויוגורט יש גם דל- פחמימות

ב- 100 גרם גבינת ריקוטה: 3 גרם פחמימות
גביע יוגורט יופלה פיוברוטי של תנובה : 3.6 גרם בפחמימות.
 

לאה 2

New member
מכיוון ש

מכיוון ש
ערך תקין נקבע בין 70-100.
זה אומר שהערך שלי יצא מגבולות הנורמה.
אני "רק" בת 44.
אם הייתי בת 70 עוד מילא.
אם הייתי יודעת שמה שיש לי ימשיך להיות ולא אהפוך לסוכרתית מתישהוא, אז דעתי הייתה נחה עליי.
מפחיד אותי שאצטרך לקחת כדורים או טיפול חיצוני אחר לסכרת ביום מן הימים, כי זה אומר במקרים מסויימים מדידות סוכר יותר תכופות, אפשרויות להיפו/היפר וסיבוכים בבריאות.
ואם הסוכר יעלה ויעלה אז כמה כבר אפשר להעלות מינונים של כדורים?
חשוב לי שאזדקן בבריאות טובה, ונאמר לי שסכרת / טרום סכרת ניתן לאזן עם הרגלים שאתה מסגל לעצמך, אז סיגלתי הרגלים ושום דבר לא השתנה.
מאוד לא מנחם אותי שרופא משפחה למשל אומר לי שעם הגיל יכולים להיות שינויים מסוג זה. אני לא מקבלת את זה.
אומרים לך שאתה טרום, ושזה נורה אדומה, ושצריך לשנות הרגלים. אתה משנה הרגלים, וכלום לא משתנה, אז אומרים לך הכל בסדר. אז לא. לא בסדר.
מה שאני בעצם אומרת זה שאני רוצה לפתור את הבעיה מהשורש, ולא להכנע לגורל.
 

mrkorr

New member
סליחה על ההתערבות, אבל...

אם אני לא טועה רשמת שה-A1C תקין ותמיד היה תקין ואפילו ירד מ-5.3 ל-5!
אז על איזו בעיות בריאות את מכוונת את הרובה?
ה-A1C הוא המדד החשוב שלנו כדי לדעת איזון של הגוף בשלושה חודשים אחרונים ואם הוא תקין, אז שמחה וששון - אין אסון.
המדידה באצבע היא מדידה חד פעמית ומושפעת מאלפי פרמטרים שונים ומשונים, טמפרטורה של האצבע, הסבון שאיתו שטפת ידיים, האם חיטאת באלכוהול (רצוי שלא), אם כן אז באיזה סוג, מה רמת המתח והחרדה בשנייה של הדקירה, מה אכלנו 2-4 שעות לפני, מה רמת הדיוק של מד הסוכר, ואם זו בדיקת דם במעבדה - אז כל הפרמטרים שאת יכולה לחשוב עליהם שקיימים במעבדה.
והתוצאה יכולה להיות 100 או 95 או 107 - והפתעה - אין הבדל ביניהם (אם את ב-A1C של 5).
נניח שלבן שלי יש ממוצע ציונים של 98 בסימסטר האחרון שלו במתמטיקה.
יום אחד הוא קיבל בבוחן 80 - האם זה מעיד משהו על השגיו חוץ מאשר על אותו בוחן בלבד? האם אנשל אותו מהירושה בגלל הנפילה השערורייתית הזו?
התשובה האישית שלי היא שלא הדבר היחיד שאדאג לו הוא המוטיבציה שלו והציון הממוצע.
ולכן, לדעתי, גם לך אין מה לדאוג ולעשות יותר מעבר למה שאת כבר עושה: עוקבת אחר ה-A1C ועירנית לבריאותך.
כל הכבוד לך, המשיכי כך ללא דאגות נוספות.
 

לאה 2

New member
תודה על תגובתך.

ההסברים שלך נשמעים הגיוניים.
נכון. בדיקה רגעית של סוכר בצום יכולה להשתנות.
אבל מזה כמה שנים שהגלוקוז בצום בסימן עליה.
כלומר: עד לפני 7 שנים הערך בבדיקת מעבדה היה 80+ 90+ ובשבע שנים האחרונות בעקביות מעל 100.
אז מה זה אומר? מה ההסבר לדבר הזה?
על מה אני כן צריכה לדאוג ועל מה אני לא צריכה לדאוג?
האם יש מצב שבעתיד ה- a1c יהיה נניח תקין ויהיה צורך בטיפול חיצוני לאיזון הסוכר בבוקר?
סליחה על החפירה. זה מאוד חשוב לי.
 

mrkorr

New member
שאלת שאלה שאין לי כלים לענות עליה

אני לא יודע מה הולך להיות בעתיד שלי ובטח לא בעתיד שלך.
אני גם לא איש צוות רפואי ולא יודע מתי הם מתווים תרופה ומתי לא.
אני יודע שבדיקת הסוכר הנקודתית טובה להתייחסות נקודתית. ז"א שאם היה לך סוכר בצום 180, היה ברור שמשהו לא בסדר ומיד היו מבצעים A1C. לדעתי אין סיכוי לקבל A1C תקין אם בבדיקה בצום יש 180, כי זה אומר שבשאר שעות היום, עם אוכל ושתיה, כניראה רמת הסוכר תעלה על 200 ועל 300.
אם בבדיקה נקודתית מדדו 180 וה-A1C הוא 5, ייתיחסו לבדיקה הנקודתית כטעות מדידה או כארוע חד פעמי (חוסר שינה/לחץ קיצוני/אכילה מופרזת ביום שלפני) וכניראה לא ייקבעו על פיה טיפול, אבל כן יירצו לעקוב ע"י בדיוקת חוזרות.
מקרה הפוך: נניח שמדדו לך בבדיקה נקודתית 85 וה-A1C מעל 7. ברור שהמצב "לא בסדר" כי A1C כזה מרמז על ימים רצופים של סוכר גבוה ולבדיקה הנקודתית אין שום משמעות.
אני חושב שכל עוד ה-A1C תקין ויציב (ואפילו יורד) אין שום צורך לדאוג (בוודאי לא בצורה חרדתית).
כמובן שאם את מרגישה לא טוב, (למשל תופעות של סחרחורות, חולשה, שתן מרובה, רעד, עצבנות לא מוסברת, זיעה קרה תוך כדי שינה) זה אולי סימן שרמת הסוכר בדם עולה ויורדת למצבי קיצון.
לכן אנחנו עושים בדיקה באצבע מספר פעמים ביום, או משתמשים במד סוכר רציף.
נקודה אחרונה: אין מה להיכנס לחרדה מטיפול חיצוני באיזון סוכר. רובנו בפורום מקבלים טיפול כזה או אחר וחיים חיים מלאים, טובים ויפים.
ה כ ל
ב ס ד ר
!
 

אבו זקן

New member
מסכים בהחלט

ובהזדמנות זאת אני רוצה להזכיר שגם המתאם בין ה- A1C לבין ממוצע הסוכר לאורך כל שעות היממה הוא פחות הדוק ממה שמקובל לחשוב (R^2 = 0.84 למי שמבין).
&nbsp
אני, לדוגמא, מסתובב כבר שנים עם A1C כזה שלפי המחשבונים ממוצע הסוכר שלי אמור להיות סביב 130. לשמחתי הצלחתי למדוד בעזרת מד סוכר רציף את המצב האמיתי (אמנם רק במשך שבועיים, אבל שמרתי על אותו אורח חיים רגיל שלי) והוא נמוך *הרבה* יותר - 113.
 

לאה 2

New member
היי אבו זקן

האם תוכל לתת קישור שמסביר על הנוסחא הזאת. מעניין..
תודה!!
 

אבו זקן

New member
כתבתי תגובה ארוכה כולל קישורים, אלא ש...

היא התנפצה אל סלעי הפרדס בלי להותיר זכר. אני לא מתכוון לחזור על המאמץ, ואיתך הסליחה.
&nbsp
לגבי התרגום מ A1C לממוצע הסוכר ולהיפך, יש הרבה מחשבונים ברשת.
&nbsp
לגבי חוזק המתאם חפשי ברשת את המחקר שנקרא ADAG.
 

לאה 2

New member
תודה אבו זקן על תגובתך ועל המאמץ שהשקעת. אני מעריכה מאוד


תודה על ההפניות הרלוונטיות.
אגב, במחשבוני a1c ראיתי שהערך שהייתי בו בעבר היה 5.5=111, ואילו 5 שזה הערך שהגעתי אליו = לכ97, זה קרוב לערך הגבולי העליון, כך שגלוקוז=107 יכול להיות מובן. הכל כאן זה עניין של משחק מספרים פחות או יותר..
 
למעלה