סטיביה – האמנם תחליף הסוכר "הטבעי" הטוב ביותר?

סטיביה – האמנם תחליף הסוכר "הטבעי" הטוב ביותר?

הכתבה הכי חשובה ומשכנעת שקראתי בשנים האחרונות.. חובה לקרוא כל מילה...

http://rotem.org.il/סטיביה-האמנם-תחליף-הסוכר-הטבעי-הטוב/  
 

אבו זקן

New member
עוד כתבה נטולת סימוכין

כל כתבה שמדברת על "מחקרים" עליהם היא מתבססת, כביכול, בלי לתת קישור למאמרים עצמם חשודה מאד. הוסף לזה את ההמלצות לקנות ממתיקים אחרים מאמאזון (שכידוע משלמת עמלה למפנה), מה שאמור להדליק נורת אזהרה נוספת. עוד סימן חשוב הוא השקורא מוטעה לחשוב שהכתבה עברה ביקורת ע"י רופאה (Dr. Sumreen Anwar) בעוד למעשה היא לא MD אלא MBBS, B. Sc , M. Phil (ובעברית: סטודנטית לרפואה וכנראה יש לה גם מאסטר בפילוסופיה. מאד משכנע, בייחוד כשאין לנו מושג מאיזו אוניברסיטה.). בקיצור: חבל על הזמן (במובן המקורי של הביטוי).
 
אין לי כוונה להתווכח, אבל אני דיי משוכנע בנכונות הכתוב בכתבה

אתה מתייחס לכל מחקר, כאילו נעשה, וירד מהר סיני. גם במחקרים יש אינטרסים .. אני מאמין לפרופ' חיים גמליאל מרות"ם. הוא לא מסתמך כל כך על מחקרים, אלא על עובדות. לדוגמה, למה ה-FDA לא אישר את הסטיביה?
 

אבו זקן

New member
ממש לא

אני מתייחס למחקרים בהרבה חשדנות, ובדיוק בגלל זה אני רוצה לפחות את היכולת להסתכל עליהם בעצמי ולא מסתפק בכך שאיזו סטודנטית לרפואה שמתחזה לרופאה אומרת שהיא עשתה את זה בשבילי. זכותך, כמובן, להאמין לכל מי שאתה מוצא לנכון אבל כאן אני לא הערתי לגבי ההמלצות של פרופ' גמליאל אלא לכתבה שצירף יוסי.
 

אבו זקן

New member
עדכון

המאמר נכתב לפני המחקר שמצא השפעה של הממתיקים המלאכותיים על חיידקי המעי.
 

shron17

New member
שאלה על שימוש בריבה ללא סוכר:

מישהי סוכרתית פירסמה מתכון לעוגת שוקולד לסוכרתיים,
והמליצה במקום תחליפי -סוכר להוסיף לעוגה ריבה ללא -סוכר.
(להכנת הריבה יש לבשל פרי עם מעט מים ולערבב,עד שיהפוך למרקם של ריבה סמיכה. )
אבל,, כפי שנאמר לי בזמנו בבי"ח ,אמרו כי אין לשלב פירות בכלל בתפריט ,כי זה יפריע לאיזון הסוכר בדם.
השאלה היא : מה קורה לאחר בישול הפרי עם מים, האם פרי מבושל יהיה פחות מזיק לחולי סוכרת ,מבחינת ריכוז הסוכר בפרי המבושל,או שאין הבדל בין הפרי הטרי לזה המבושל ?
&nbsp
 

shron17

New member
והנה המתכון :

עוגת שוקולד עם ריבה תותים להמתקה.(במקום תחליפי -הסוכר)
&nbsp
המצרכים הדרושים :
3 כפות ממרח שקדים ,(יש להשיג בבתי הטבע.)
ביצה אחת
6 כפיות ריבת -תות -שדה טבעית ללא תוספת סוכר.)
חצי שקית אבקת -אפיה
כפית תמצית וניל .(לקנות ללא תוספת סוכר.)
כף אחת קקאו
5 כפות מים
&nbsp
אופן ההכנה
לערבב בסיר סלסלת -תותים עם 5 כפות מים,
מדי פעם לערבב על אש בינונית ,עד להסמכת הפרי והפיכתו לריבה,ולצנן היטב.
לאחר מכן מערבבים במטרפה ידנית את הריבה עם כל יתר המצרכים,
ולאפות בתנור בתנור בחום נמוך של 150 מעלות,
זמן אפייה כ-30 דקות .
&nbsp
 

mrkorr

New member
לדעתי פרי וריבה זה אותו דבר

אני לא טכנולוג מזון - וזו דעתי:
בבישול הנוזלים מתאדים וסוכר הפרי אולי יתקרמל אבל לא יעלם.
מה שבטוח שכל העיסה תהיה מצומצמת יותר בנפחה.
אם לפני הבישול היית ממלא כוס קטנה בשני תותים חתוכים, לאחר הבישול לאותה כוס ייכנסו 4-6-8-10 תותים מבושלים מעוכים.
הסוכר בתות הוא אותו סוכר - את רק תאכלי יותר פרי בכל כפית-כף-כוס שתמלאי מהריבה.
בפחמימות אין ניסים - לא משנה מה תעשי להן, הן יישארו פחמימות.
העיקר שתדעי כמה פחמימות את מכניסה לגוף בכל מנה
כמובן שללא תוספת של משהו שומני - הפחמימות יתפרקו מהר יותר והסוכר יעלה מהר יותר - כמו בריבה, כמו בגלידה שרבט על בסיס מים.
 

אבו זקן

New member
מסכים (כמעט) לגמרי

מלבד תהיה בעניין ה"בפחמימות אין ניסים". לפני כמה שנים התפרסמה ידיעה שאופן הכנה מסויים של אורז הופך חלק גדול מהעמילן לעמילן עמיד ובכך מקטין את הערך הקלורי והערך הגליקמי.

הידיעה מצוטטת בהרבה מקומות, למשל כאן, אבל לא הצלחתי למצוא מאמר שעבר ביקורת עמיתים במגזין מכובד. אני לא אוכל אורז, אבל אשמח מאד אם מישהו שיש לו מד-סוכר רציף יהיה מוכן לבצע ניסוי הקטן(*) על עצמו ולדווח.

יש מתנדבים?
- - - - - - - -
כלומר לאכול אורז "רגיל" ולמדוד את ההשפעה שלו בפרקי זמן של כמה דקות עד שעתיים אחרי הארוחה, וביום אחר לאכול אותה כמות של אורז שבושל כמתואר בסרטון ולמדוד שוב. רצוי לחזור על התהליך כולו יותר מפעם אחת.
 

אבו זקן

New member
אז אף אחד לא מעוניין?

חבל. הייתי בטוח שאוכלי אורז ישמחו לגלות אם הם יכולים לחסוך קלוריות ותגובה גליקמית.
 

shron17

New member
תודה רבה לכול המשיבים,ואוותר הפעם על המתכון .

בתקופה הקרובה אעשה הכול להכפיל את כמות הירקות בתפריט ,בכדי להוריד את ההמוגלובין המסוכרר למינימום.
&nbsp
 

Annabella1

New member
מזעזע בעיני שזו ההנחיה שקיבלת

בבית חולים אם אכן ציטטת דברים בשם אומרם.
 

shron17

New member
גם אני הוצאתי אורז מהתפריט כי הוא מקפיץ את הסוכר מאוד.

ניסיתי כמה פעמים לשלב כמות של 3 כפות אורז ליד הדג והסלט ,
וזה ממש היה שילוב גרוע,מאז לא נוגעת באורז, ובשאר הדגניים ,
(במקום זה עדיף לי לשלב בתפריט דג,עם שעועית -ירוקה , פטריות ומעט כרוב סגול אפוי.)
או כרובית אפויה בתנור בתוספת טחינה מתובלת .
&nbsp
 

journe y

New member
אורז לבן מקפיץ

נסי אורז בסמטי, אורז מלא, אורז פרא אדום.
לגבי הפרי המבושל: בפרי מבושל יש ריכוז גבוה יותר של הסוכר (גם אם לא תוסיפי סוכר) בגלל תהליך המיצוי. בדיוק כפי שאומרים לנו להימנע ממיץ סחוט טרי ואם כבר פרי אז לאכול אותו ולא לסחוט אותו.
 

shron17

New member
התכווונתי לאורז בסמטי שוויתרתי עליו,הקפיץ מאוד את הסוכר בדם.

 
למעלה