משהו על כרוב -סגול :
הכרוב הסגול ,שניהם ידוע כעתירי-ויטמינים חשובים לגוף.
אתמול בערב החלטתי לאפות פרוסות כרוב סגול-קטן.
פרסתי ל- 4 פרוסות ,בעובי ס"מ-כול פרוסה.,
הנחתי בתבנית עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן,
הברשתי כל פרוסת כרוב בכף וחצי שמן זית,ומעט מלח ,
וזהו !
פרוסות הכרוב נאפו בתנור ב- 190 מעלות חום במשך 20 דקות,
וכיביתי את התנור.
לאחר רבע שעה הפכתי את פרוסות הכרוב לצד השני,וכיסיתי את התבנית בניר -כסף,(שהכרוב לא יתייבש בקצוות),
והדלקתי שוב את התנור לעוד 25 דקות,(190 מעלות חום)
והשארתי כך בתנור כבוי ,לחצי שעה שעה עד לצינון -בתנור,
והתקבל כרוב פריך חמים וטעים.
אגב,ניסיתי גם לאפות פרוסות כרוב -ירוק ,אך הם יצאו במרקם פחות עסיסי.
לבסוף,שילבתי את הכרוב האפוי עם דג -סלמון אפוי שהכנתי,
והשילוב היה ממש מוצלח.
תכינו גם אתם ותהנו.
ההכנה מאוד קלה והכרוב הסגול מעולה בטעמו,ומשתלב כתוספת טעימה לכול מנה בארוחת -צהריים.
אפשר להכין בערב ולשמור במקרר ,ולמחרת לחמם .
הכרוב הסגול ,שניהם ידוע כעתירי-ויטמינים חשובים לגוף.
אתמול בערב החלטתי לאפות פרוסות כרוב סגול-קטן.
פרסתי ל- 4 פרוסות ,בעובי ס"מ-כול פרוסה.,
הנחתי בתבנית עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן,
הברשתי כל פרוסת כרוב בכף וחצי שמן זית,ומעט מלח ,
וזהו !
פרוסות הכרוב נאפו בתנור ב- 190 מעלות חום במשך 20 דקות,
וכיביתי את התנור.
לאחר רבע שעה הפכתי את פרוסות הכרוב לצד השני,וכיסיתי את התבנית בניר -כסף,(שהכרוב לא יתייבש בקצוות),
והדלקתי שוב את התנור לעוד 25 דקות,(190 מעלות חום)
והשארתי כך בתנור כבוי ,לחצי שעה שעה עד לצינון -בתנור,
והתקבל כרוב פריך חמים וטעים.
אגב,ניסיתי גם לאפות פרוסות כרוב -ירוק ,אך הם יצאו במרקם פחות עסיסי.
לבסוף,שילבתי את הכרוב האפוי עם דג -סלמון אפוי שהכנתי,
והשילוב היה ממש מוצלח.
תכינו גם אתם ותהנו.
ההכנה מאוד קלה והכרוב הסגול מעולה בטעמו,ומשתלב כתוספת טעימה לכול מנה בארוחת -צהריים.
אפשר להכין בערב ולשמור במקרר ,ולמחרת לחמם .