משהו על כרוב -סגול :

shron172

New member
משהו על כרוב -סגול :

הכרוב הסגול ,שניהם ידוע כעתירי-ויטמינים חשובים לגוף.
אתמול בערב החלטתי לאפות פרוסות כרוב סגול-קטן.
פרסתי ל- 4 פרוסות ,בעובי ס"מ-כול פרוסה.,
הנחתי בתבנית עם ניר -אפיה משומן ב-2 כפות שמן,
הברשתי כל פרוסת כרוב בכף וחצי שמן זית,ומעט מלח ,
וזהו !
פרוסות הכרוב נאפו בתנור ב- 190 מעלות חום במשך 20 דקות,
וכיביתי את התנור.
לאחר רבע שעה הפכתי את פרוסות הכרוב לצד השני,וכיסיתי את התבנית בניר -כסף,(שהכרוב לא יתייבש בקצוות),
והדלקתי שוב את התנור לעוד 25 דקות,(190 מעלות חום)
והשארתי כך בתנור כבוי ,לחצי שעה שעה עד לצינון -בתנור,
והתקבל כרוב פריך חמים וטעים.
אגב,ניסיתי גם לאפות פרוסות כרוב -ירוק ,אך הם יצאו במרקם פחות עסיסי.
לבסוף,שילבתי את הכרוב האפוי עם דג -סלמון אפוי שהכנתי,
והשילוב היה ממש מוצלח.
תכינו גם אתם ותהנו.
ההכנה מאוד קלה והכרוב הסגול מעולה בטעמו,ומשתלב כתוספת טעימה לכול מנה בארוחת -צהריים.
אפשר להכין בערב ולשמור במקרר ,ולמחרת לחמם .
 

journe y

New member
לאחרונה רציתי לנסות את זה

בדרכ מקפיצה על מחברת עם עושה ירקות, אבל בתנור נשמע יותר קל ופחות חיתוכים ואני תמיד בעד הפשוט.
 

shron172

New member
היום הוספתי לתבנית הכרוב הסגול גם 10 בצלצלים קטנטנים-סגולים,

לאחר שנאפו יצאו מאוד מאוד טעימים ,שילוב נפלא עם הכרוב הסגול.
ובכדי שלא יישרפו הברשתי אותם היטב בשמן -זית ,
וכיסיתי את התבנית בניר-אפייה,ומעליו ניר -כסף שהצמדתי לדפנות התבנית,
(חום התנור 180 מעלות .
 

journe y

New member
בצלים בתנור עם שמן זית ומלח זה טעים

בעיניי חובה למרוח או לשים שמן זית על הירקות בתנור אחרת אין להם טעם טעים. שמן מקפיץ את טעם הירקות. אגב לא צריך נייר כסף עם שמים שמן והופכים מידי פעם. סה״כ לא לא מדובר באפייה ארוכה ששורפת ומייבשת.
 

journe y

New member


 
למעלה