לאוהבי -הברוקולי :

shron17

New member
לאוהבי -הברוקולי :

פשטידת ברוקולי קלילה ומהירת הכנה:

400 גרם ברוקולי מיני –קפוא,לשפוך לתוך סיר עם מים- ל- 3- דקות עד להפשרה, ולהעביר למסננת לסינון הנוזלים.

בינתיים, להכין מראש תבנית פיירקס (מס' 28 )משומנת קלות ,
או 2 תבניות אינגליש –קייק מאורכות,עם ניר- אפייה מוברש ב-2 כפות שמן.

אופן ההכנה:

להעביר לקערה גדולה את הברוקולי המסונן,
להוסיף:
200 גרם גבינת -שמנת
1 קוט'ג
3/4 כוס גבינה צהובה –מגוררת.
שן -שום כתושה
1/4 כפית כורכום
מלח ,פלפל,
1/4 כפית אגוז מוסקאט מגורר .
לערבב היטב ,לטעום ,(להוסיף עוד תיבול במידת וצריך.)

לבסוף,להוסיף לתערובת 3 ביצים,ולערבב היטב .

לצקת את התערובת לתבנית משומנת.
לאפות בחום 180 מעלות,
לאפות כ-שעה, עד להשחמה מ-2 הצדדים.
(כ-25 - 30 דקות מכול צד.)
מתקבלת פשטידה נהדרת,ללא צורך בקמח, וגם הילדים הקטנים אוהבים מאוד.
פשטידת -הברוקולי קלילה וטעימה וכדאי לאכול אותה בתוספת סלט ירקות טרי.
את הפשטידה לאחר הצינון לשמור במקרר,
ולפני הארוחה לפרוס ולחמם 10 דקות בתנור.

מתכון קל להכנה שתמיד מצליח.

לגיוון :
אפשר להוסיף לתערובת 1/4 כוס גרעיני-חמניה לא קלויים.
ואפשר גם להוסיף לתערובת כוס כרובית-קפואה מופשרת,ומסוננת.
 

journe y

New member
איזו חמודה את עם כל המתכונים שמעלה

למה הכוונה מכל צד? את הופכת באמצע האפיה את הפשטידה? איך?
 

shron17

New member
כן, מוציאים מהתנור למשטח עבודה ,והופכים על ניר -אפיה גדול,

אפשר גם להפוך מעל קרש חיתוך גדול לאחר שמניחים עליו ניר -אפייה גדול,
והופכים עליו את הפשטידה .
אוחזים את ניר -האפייה בקצוות ,ומעבירים לתוך התבנית.
 

אבו זקן

New member
מהפך?

נתקלתי בקושי להפוך את המאפה כי הוא נדבק לתבנית. לא נורא, בסוף שכנעתי אותו להיפרד ממנה בעזרת מרית, אמנם בחלקים ולא בשלמות, וכך היה גם קל להפוך את החלקים בחזרה לתבנית. אחרי שטפחתי עליהם קצת הם פחות או יותר התאחדו בחזרה למשהו דמוי גנץ-לפיד, ובכל מקרה מאחר ואני לא מגיש את זה בארוחה חגיגית זה לא ממש משנה. אגב, כך גם נפתרה לי את התהייה איך אדם בעל שתי ידיים אמור לאחוז בארבע פינות של נייר אפיה כדי להחזיר את המאפה לתבנית.

יצא די טוב, אם כי בפעם הבאה אחליף את אגוז המוסקט באיזה תבלין אחר. רק כשטעמתי נזכרתי שאני לא אוהב את הטעם הדומיננטי שלו.
 

shron17

New member
הדרך הקלה להפוך פשטידה:

ראשית ,חשוב להבריש ב-2 כפות שמן את ניר האפיה שבתבנית ,ואז לצקת את התערובת
- ולאחר כשהפשטידה יציבה והשחימה -בחלק הצמוד לתחתית- התבנית,פורשים על
קרש- חיתוך גדול ניר- אפיה .
ומעל ניר האפיה הופכים את התבנית בבת -אחת ,
מצמידים את קרש החיתוך עם הפשטידה-לתבנית,ואז גוררים את ניר -האפיה עם הפשטידה לתוך התבנית.
&nbsp
למתקדמים,יש אפשרות שנייה:
להפוך את הפשטידה על השייש מעל ניר -אפיה גדול,ולאחוז בידיים את ניר האפיה,
(יד אחת מכול צד,ומרימים מעט מעל התבנית,ומניחים בה את הפשטידה.
אמנם יש צורך במעט מיומנות ,אבל עם הזמן מתאמנים ומשתפרים מפעם לפעם.
&nbsp
לגבי אגוז המוסקאט:
זהו תבלין מאוד דומיננטי בטעמו ,לכן כדאי להוסיפו רק במינון מזערי,
אבל,, מי שלא מתחבר לטעם- אפשר לוותר עליו.
&nbsp
 

shron17

New member
אגב,במקום אגוז מוסקאט אפשר להוסיף שמיר -קצוץ,

חופן שמיר קצוץ,יוסיף טעם מעודן לפשטידת הברוקולי.
&nbsp
אגב, במקום פשטידה אפשר להכין במהירות חטיפי ברוקולי:
מניחים בתבנית חתיכות-ברוקולי ,(בתבנית עם ניר-אפיה משומן- קלות ,)
לאחר מכן,
לתיבול:לערבב בספל 4 -5 כפות שמן,קורט מלח, מעט פלפל-שחור,1/4 כפית כורכום,
ולמרוח את התיבול על כול פרחי-הברוקולי.
לאפות בתנור 180 מעלות חום 15 -20 דקות מכול צד.
להוציא מהתבנית לצלחת שעליה מונח ניר -סופג,(מגבת -ניר) ,לספיגת עודפי -השמן.
מהיר -הכנה-ומאוד טעים .
&nbsp
&nbsp
 

אבו זקן

New member
אכן, לאחרונה גיליתי את השמיר

לביבות קישואים עם שמיר מככבות אצלי בתפריט לאחרונה. קל למצוא ברשת כל מיני וריאציות שלהן, ואני מכין את הפשוטות ביותר מכאן - במקום קמח תופח אני שם תחליפים שונים (למשל אפונה טחונה, קמח טף וכאלה) עם קצת אבקת אפיה.
 

shron17

New member
במקום קמח השתמשתי בשקדים טחונים לקציצות ויצאו מעולה,

הכנתי קציצות תרד עם שקדים טחונים במקום קמח,
וגם הכנתי קציצות טונה עם שקדים טחונים,במקום קמח,
ויצאו מאוד טעימים.
 
למעלה