שימו לב לפחמימות שבמאכלי ראש השנה :

shron17

New member
שימו לב לפחמימות שבמאכלי ראש השנה :

כמות פחמימות במאכלי החג;

2/3 כוס רימון = 17 גרם פחמימות,
תפוח עץ בינוני- 15 גרם פחמימות,
כפית דבש – 4 גרם פחמימות,
2 תמרים לחים = 15 גרם פחמימות,
פרוסת עוגת -דבש (במשקל 50 גרם) = 35 גרם פחמימות,
● כוס סלק מבושל = 10 גרם פחמימות.

▼ בכדי שהאינסולין לא יקפוץ גבוה בחג ,כדאי להיזהר בכמות שתיית משקאות- אלכוהוליים,(אפשר ללגום כמות קטנה,) ולזכור
לא לשתות לפני האוכל.(כלומר,לא לשתות על בטן ריקה.)
לשמירה על סוכר מאוזן -עדיף דג בתנור ולא קציצות דגים.
פרוסות בשר מבושל /צלוי - ולא קציצות בשר.
וכמובן סלטים טריים -ישמרו לנו על איזון הסוכר.
אם גם יש לכם טיפים נוספים לחג ,אנא הקלידו לטובת חברי הפורום.
 

mrkorr

New member
תודה, אך לא הבנתי דבר אחד

את כותבת שעדיף את הבשר או הדג בצורת פרוסות ולא קציצות.
בהנחה ש"כל המסביב" זהה, ז"א אותה כמות בצל+ירקות+תבלינים+נוזלים, מה ההבשל בצורת ההגשה? טחון או פרוס?
 

galmintz

New member
אין הבדל

והאינסולין לא "קופץ" בצריכת אלכוהול אלא רמת הגלוקוז.

כמות הפחמימות במרכיבים ידועה לכל חולה סוכרת בימים
רגילים או בחגים.
 

shron17

New member
ההבדל שבקציצות יש תוספות, ולכן זה לא בשר נטו.

 

תומרונתם

New member
מנהל
תוכלי להסביר את עניין הקציצות?

האם ההבדל הוא באופן ההכנה או במרכיבים?
אם מכינים קציצות בלי קמח, אני לא רואה שצריך להיות הבדל בגלל אופן הבישול של הדג/הבשר.
 

shron17

New member
לקציצות מוסיפים ביצים,פירורי-לחם,או תפו"א ,כדי שלא יתפרקו ,

וזה מוסיף פחמימות .
לכן עדיף בשר נטו .
 

galmintz

New member
שטויות, לא חייבים להוסיף כלום!

אפשר להוסיף ירקות וגם אז אין כמעט פחמימות.
לא פירורי לחם, לא קמח מכל סוג, לא תפוחי אדמה
לא מתפרקות והן עדיין יופי של קציצות.
 
למעלה