האם גבינות נחשבות למזון איכותי לחולי לסוכרת?

shron17

New member
יש לי מתכון מוצלח למאפה -תירס עם גבינות :

&nbsp
מאפה תירס וגבינות .(מתכון מהיר הכנה ומתאים לקיץ, ומאוד טעים.)
המצרכים:
כוס אחת גרגרי -תירס.( גרגרי-תירס קפוא ,או גרגרי-תירס מקופסא.)
3 ביצים
3 כפות שמן -זית
200 גרם קוטג'.
5 כפות יוגורט
3 כפות קמח -מלא
1/3 כפית אבקת-אפיה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שמיר -קצוץ דק.
כפית אבקת -שום.(מי שאוהב.)
6 כפות גבינה - צהובה מגורדת.
&nbsp
לחמם מראש את תנור האפיה ל-180 מעלות חום.(במשך 10 דקות.)
אופן -ההכנה:
1.שוטפים במים את התירס,בתוך מסננת ,
ומערבבים בקערה את התירס המסונן -ביחד עם כול יתר המצרכים.
&nbsp
2.בתבנית אינגליש-קייק ,או תבנית חד פעמית קטנה-מרובעת, להניח ניר -אפייה משומן בכף וחצי שמן, ולצקת לתוך התבנית את כול התערובת מהקערה.
&nbsp
3.אופים בתנור מחומם 10 דקות מראש,
לאפות 180 מעלות חום- עד שמזהיב (כ- 25 דקות עד שמזהיב,)
והופכים לצד השני לעוד 10 15 דקות ,עד להזהבה,
&nbsp
מוציאים מהתנור ולהשאיר לצינון עד לטמפרטורת החדר ,
פורסים לפרוסות ,ונהנים ממאפה קליל ומאוד וטעים.
&nbsp
מתאים לארוחת ערב ליד סלט-ירקות וזיתים.
אפשר לשמור במקרר עד 5 ימים .(במידה ויישאר משהו.)
מאפה טעים ומאוד אהוב על הגדולים ועל הילדים .
 

shron17

New member
אבו זקן ,האם לדעתך,,גבינות נחשבות כמועילות לחולי סוכרת ?

או שעדיף להם שימנעו מאכילת מוצרי -חלב ?
מה דעתך?
 

אבו זקן

New member
דעתי ...

אני רוצה לפתוח שוב בתזכורת שאני לא רופא, וללא ספק כדאי לבסס את הדיאטה על המלצות של אנשי מקצוע שמכירים אישית את השואל מאשר אלה של מגיבים אלמונים ברשת שכל מה שידוע עליהם הוא שהם לא אוהבים להתגלח ושיש להם הרבה זמן פנוי...

עכשיו, כשהיועץ המשפטי שלי רגוע, הנה שני הסנט שלי:

אין לי מושג אם גבינות מועילות לחולי סוכרת יותר מאשר לאנשים בריאים, ואני לא בטוח שאפשר בכלל לדבר על סוג מזון יחיד במונחים של "מועיל" או "מזיק" מלבד במקרים ידועים כמו שומן טראנס וכד'. כמו כל מזון שמכיל מלח, סוכר (לקטוז במקרה שלנו) ושומן רווי, צריכת גבינה אמורה לקחת בחשבון את הכמות של אלה בשאר המזונות שהאדם אוכל. לדוגמא, מי שנוהג לאכול שני קילו בשר שמן ביום אולי כדאי שלא יוסיף גם גבינה עם 150% שומן, ולעומתו צמחוני שעיקר הדיאטה שלו הוא חסה יכול להתעלם מעניין השומן בגבינה ולהתעניין במרכיבים האחרים. לגבי המלח והשומן ההשפעה אינה ספציפית לסוכרתיים, מעבר לכך שהם אמורים להיות זהירים יותר בקשר למדדי בריאות כלליים כמו לחץ דם ומשקל גוף.

לגבי הלקטוז, הכמות שלו שונה בסוגי גבינות שונים, ודווקא בגבינות עתירות שומן יש פחות לקטוז, ומאחר והשומן גם מקטין את הערך הגליקמי הרי שמבחינת מאזן הסוכר נטו הן עדיפות. לשם התרשמות אני מצרף כאן טבלה קטנה עם כמה סוגי גבינות והערכים התזונתיים שלהן - היא לקוחה מאתר אנגלי כך שאולי לא מתאימה בדיוק למה שמעניין אותך אבל הנתונים מופיעים, כידוע, בתוית שמודבקת על האריזה. התשובה לשאלה איך שלקלל את הערכים השונים כדי לקבל את הגבינה האופטימילית לסוכרתיים משתנה מאדם לאדם, בהתאם למצבו (מי שסובל מלחץ דם גבוה בטח יתעניין יותר בכמות המלח מאשר בשומן, מי שסובל מעודף משקל יתייחס יותר לשומן וכד'), לשאר המזונות שהוא אוכל ולתגובה הספציפית האישית שלו לסוכר באותה גבינה - תגובה אותה עליו ללמוד על בשרו בשיטה הידועה והכואבת של ניסוי וטעיה. כאן אולי המקום לשוב ולהזכיר שהערך הגליקמי שמופיע בטבלאות שונות הוא קירוב בלבד ומשתנה מאדם לאדם.

וכמובן, יש גם את העניין השולי של הטעם... דווקא אני, שיכולתי להרשות לעצמי גבינות שמנות מבחינת משקל הגוף שלי, פשוט לא אוהב שום גבינה מלבד גבינה לבנה 5%-3%. באסה.

 

shron17

New member
לאבו זקן, ת ו ד ה רבה לתשובה הכול כך מושקעת,

וכל הכבוד על הידע הנרחב, תבורך ותהיה בריא .
מבחינתי,אני בעיקר מעדיפה גבינה -צהובה מכול סוג ,ובמינון סביר של 3 פרוסות דקות ליום ,וגם גבינה לבנה -רכה 5% (כמות של 3 -4 כפות ליד הסלט פעם אחת ביום.)
ולעתים לארוחת ביניים גם יוגורט יווני אחד.
לעיתים מכינה פשטידה עם קוטג' ויוגורט.
או יוגורט צונן עם מלפפונים ושמיר-בעיקר בעונה זו,שהיא התקופה החמה.
כך שבסה"כ מוצרי חלב די נמצאים אצלי בתפריט.
ושוב תודה לך על ההסבר המעניין והמועיל,וכנראה שאתן עדיפות לגבינות עם אחוזי -שומן גבוהים יותר כפי הצעתך.
רק בריאות.
&nbsp
&nbsp
 

אבו זקן

New member
בשמחה

יוגורט הוא המוצר היחיד שאני משתדל לאכול דווקא בסמוך לתאריך הפקיעה שלו, כדי לתת לחיידקים שמפרקים את הלקטוז זמן פעולה מכסימלי (אם כי ברור לי שבמקרר הם כמעט לא פעילים).
 

shron17

New member
אתה מתכוון לחיידקים שישנם ביוגורט, או לחיידיקים הפרוביוטים -

שאותם מוסיפים ליוגורט ?
 

ladybug4NLP

Active member
דברי חלב מעודדים דלקת וסוכרת גורמת לדלקת בכל כלי הדם הזעירים

בגוף.

באסכולה שבה אני תומכת ומיישמת - מוצרי חלב OUT פרט למעט חמאה
 

אבו זקן

New member
אשת אסכולות

אשמח לקבל סימוכין מחקריים (לא, אתר נטורופתי אינו כזה) אם יש בידך.
 

ladybug4NLP

Active member
אם אתה זקוק למחקרים אז חפש בעצמך

פרט לזה כדאי לקרא את הספר "שוטי החלב" של ד"ר אריה אבני.
 

אבו זקן

New member
אה, כן, בסדר

תודה.

לטובת מי שלא מכיר את העניין, לפני שאתם רצים לקרוא את הספר אני ממליץ מה יש לד"ר רועי צזנה להגיד על הנושא.

תזכורת: המניע העיקרי של רוב המתנגדים לצריכת חלב הוא מניע הומניטרי (בהעדר מונח טוב יותר לאוהבי בעלי חיים). אין לי שום בעיה עם אנשים כאלה, אבל לדעתי הנסיון לגייס את המדע לשורותיהם רק פוגע בהשגת מטרתם.
 

ladybug4NLP

Active member
לי יש בעיה עם כל יפה הנפש "ההומניטרי" שלא צורך חלב ובשר

חיות נבראו לטובת בני אדם חלקם לצריכה כמאכל. אני חושבת שכל הצועקים "נגד אכילת בשר מפאת "רצח" ושטויות נוספות צריכים להבדק אצל פסיכיאטר.

אני אוכלת בשר (כשר) מכל הסוגים
ומקווה שממשלה מקפידה על החזקה ושחיטה בצורה הומנית שזו הדרך היחידה שהייתי מצטרפת לחבורת המטורפים כי באמת תנאי ההחזקה של בעלי חיים הוא מתחת לכל בקורת בארצנו.
אין לי בעיה עם אלה שהחליטו מבחינה בריאותית שלא לצרוך מוצרים כאלה.

למיטב ידיעתי ד"ר אבני אינו נגד צריכת בשר (תלוי בסוג ובאיכות) אבל
מתנגד חריף לצריכת מוצרי חלב המעודדים לילה ודלקת במצבם הנקי ביותר
ועושים שמות בגוף האדם (בארץ במיוחד) בגלל כמות עצומה של חיידקים
דמויי שחפת, הורמונים אנטיביוטיקה ומה לא.

שום בעל חי בעולם אינו צורך חלב אחרי שנגמל בינקות. רק אנחנו בני האדם.

כמובן שמי שבוחר לצרוך מוצרי חלב שיבושם לו אבל לפחות שיידע מה מכניס
לגוף שלו.

שוב ממליצה מאד על הספר של ד"ר אבני "שוטי החלב" (רופא גסטרו בהכשרתו
ונסיון של שנים רבות. כמדומני שיש לו ספר נוסף בשם "עזוב את העטינים שלי".
 

אבו זקן

New member
ולי יש בעיה עם

"חיות נבראו לטובת בני אדם". בטח זה קרה לפני 5000 שנה או משהו.
 
למעלה