שאלה על לחם שיפון :

shron17

New member
שאלה על לחם שיפון :

מניסיונכם,האם זה נכון שקמח שיפון לא מעלה את רמת הסוכר מהר,
כמו הלחם מחיטה מלאה, או שזה רק מיתוס ?
 

tschouki

New member
אם את מחפשת אלטרנטיבות ללחמים

לחם פשתן של מאפיית ביכורים עדיף מבחינה גליקמית על לחמי השיפון הנפוצים.
יש בו כגרם בודד של פחמימה לפרוסה.
ביוטיוב אפשר למצוא הרבה מתכונים ואופן הכנה של לחמים אף טובים יותר (דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים) : לחם טחינה, לחם קוקוס, לחם פשתן, לחם שקדים, לחם whey ועוד.
שיפון הינו דגן, וככזה, גבוה יחסית באינדקס הגליקמי עבורי (אני גם מעדיף להימנע, או לפחות למזער, מגלוטן)..
 

ladybug4NLP

Active member
אפשר לסנות לחפ מקמח כוסמין אבל צריך לבדוק את הערכים

המצויינים על גבי המוצר
וכמובן גם מה כמות ב-% של קמח כוסמין.

לפני יומיים בעלי קנה לחם שיון (המאושר על ידי הטמבלים אגודת אי"ל)
והערכים הראו שיש שם קמח חיטה כהה ןרק 19% קמח שיפון.

ואפשר כמובן לעשות לחם מתערובת קמחים אחרים
אני עושה מידי פעם 1 כף טחינה, 1 ביצה, מלח וחצי כפית סודה לשתיה
או אבקת אפיה.
2 דקות במיקרו-יוצא בארך 2 פרוסות
לפעמים אני פשוט מכפילה את הכמות אבל כדאי לשמור אותו עטוף היטב שלא יתייבש לאכול תוך יום-יומיים

אממא הבנתי שלא כדאי לצרוך לחם כזה יותר מפעם-פעמיים בשבוע

והנה עוד מתכון להכנב בתנור:
https://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-bread/Recipe-c011eb4e4b74451006.htm

לדעתי ניתן לפסוח על הדבש, מקסימום להחליף בממתיק או אגבה מי שאוהב
 

tschouki

New member
יש גם מתכון להכנת לחם פשתן ב-2 דקות במיקרו, באתר carbfree

והמתכון דומה לשלך רק במקום טחינה משתמשים בפשתן טחון.
ולגבי לחם הטחינה במיקרו, את מכניסה ביצה שלימה או רק חלבון?
אנסה אותו. (ואולי אנסה גירסה דומה עם קמח שקדים במקום טחינה).
 

ladybug4NLP

Active member
פשתן טחון גם טוב בל יש כאלה שזה מגרה להם את הרירית של הקיבה

והמעיים ועל כן אי אפשר להשתמש יותר מפעם בשבוע
וכן זה ביצים שלמות
 
למעלה