מישהו כאן אולי משתמש באינסולין נובורפיד ?

oritta17

New member
בקשר לנובורפיד,

איך מאתה חשב כול יחידה ? (לפי 40 או לפי 50 ?)
 

mrkorr

New member
החישוב הוא אישי ומגיעים אליו לפי ניסוי וטעייה

אני מזריק לפי חישוב של 30.
ז"א כל יחידת אינסולין מורידה 30 ברמת הסוכר בדם.
יחידות המדידה החסרות כאן הן מ"ג/ד"ל (מיליגרם גלוקוז /דציליטר דם).
 

oritta17

New member
חשוב לי לדעת ,ומוזר שכול רופא אומר לחשב אחרת,,

(במצבי מספיקים לי 2 יחידות בכול הזרקה ,פעם ב-6 שעות,אחרת יהיו מצבי של "היפו".)
&nbsp
לא מסתדרים לי החישובים הנ"ל, ובכול יום יש לי 2 מצבי היפו .
רופא אנדורינולוג אמר לי לחשב את הנובורפיד כול יחידה = 40
רופא מומחה נוסף ,אמר שיש לחשב כול יחידה לפי 50
האם 50 -זו הכוונה לכיסוי 50 גרם פחמימות ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

mrkorr

New member
הבלבול שלך הוא בדיוק הסיבה למצוא צוות מקצועי

כשאני קיבלתי את המשאבה, ישבתי כשעה וחצי עם רופאת סכרת, אחות סכרת ודיאטנית ולא יצאתי עד שהבנתי בדיוק את כל החישובים.
צריך למוד לחשב כמה פחמימות אוכלים בכל ארוחה.
צריך לדעת (בקירוב) כמה רמת הסוכר תעלה מכל גרם פחמימה שאוכלים.
צריך לדעת (בקירוב) כמה רמת הסוכר תרד מכל הזרקה של יחדית אינסולין.
שני האחרונים נקראים ביחד יחס פחמימה-אינסולין (יחס I:C) וכניראה (רק כניראה!) לכך התכוון הרופא.
רק אז אפשר להתחיל לחשב כמה להזריק כדי לכסות ארוחה מסוימת.

לדוגמה קלה:
אם 10 גרם פחמימות יעלו את רמת הסוכר ב-30
והזרקה של יחידת אינסולין תוריד את רמת הסוכר ב-30
אפשר לאמר שיחס פחמימה-אנסולין הוא 1:10
ז"א שעל כל 10 גרם פחמימות צריך להזריק יחידה אחת.
במשולש פיצה יש כ-45 גרם פחמימות ולכן אם אוכלים משולש פיצה צריך להזריק כ-4.5 יחידות אינסולין (אני מתעלם לצורך הדוגמה מכמות השומנים בפיצה שתגרום לעלייה מתונה בהתחלה ואח"כ קפיצה כשהבצק הלבן ימשיך להתפרק).
 

oritta17

New member
מרקו, שעה וחצי עם צוות רפואי ???

אצלינו במרפאה,רק להתחיל לשוחח עם הרופא,,עליי לשבת בחדרו של הרופא
כ-רבע שעה ולעיתים קצת יותר, כי לעיתים קרובות המחשב שם לא פועל ,ועד שהוא
מעלה למחשב את כול הנתונים הדרושים לו, זה גוזל המון זמן,
ואז הוא מביט בניירת ,ומשיב לי בתשובות זריזות, על המלצתו לשינוי במינון -הזריקות
ועל הצורך לזמן אצל המזכירה תור למעקב לעוד 3 חודשים,ואז יש לו שיחת טלפון שנמשכת ונמשכת כ- 15 דקות במקרה הטוב,
כך זמנו חולף והוא מסכם את הביקור בהקלדה על המחשב ,וזאת עוד בטרם הספיק לעיין ולחוות דעתו על בדיקות -הדם ותוצאות דו"ח הסוכר שהבאתי איתי,והנחתי על שולחנו.
ולבסוף הוא ממהר,מסכם ואומר שזמני תם,כי בספסל שבמסדרון ממתין לו עוד אדם שהוזמן אחריי בתור, ושאני כבר כמעט 30 דקות בחדרו..)
&nbsp
לכן מרקו ,לשוחח שעה וחצי עם הרופא זה מעולה,
כפי שהסברת שזו ההנהלות אצלכם במרפאה.
במרפאה שלידי זה נשמע הזוי בימינו להתעמק בשיחה של שעה וחצי עם הרופא הקלדן. (קלדן- מלשון מקלדת).
&nbsp
אגב,לא רק במרפאה גם בביקורי למעקב בבלינסון ,ההתנהלות של הרופאים הייתה מול המחשב,בקושי מרימים את הראש ל-2 דקות שיחה עם המוזמנים,העיקר שיש להם קצב מהיר בהקלדה.
&nbsp
אגב,
מאוד מעניין איפה נמצאת המרפאה המעולה הזאת שאליה אתה משתייך?
נשמע ממש מעולה שהם יושבים במקצועיות עם המוזמנים לשיחה מעמיקה של שעה חצי,
כול הכבוד להם,הלוואי עליי מרפאה ברמה כזאת.(אבל לא נראה לי שזה קיים באזור המרכז או השפלה.)
המצב עגום, בעיקר בשל חוסר שרות ראוי לאזרחים החולים במדינה.
 

mrkorr

New member
לשאלתך על הצוות הרפואי

עניתי לך בפרטי.
בקשר למשפט האחרון: אני לא מאמין שזהו המצב.
יש שירות טוב יותר ויש שירות טוב פחות ויש שירות בכלל לא טוב. למזלנו במדינה אין חוק שאוסר עלינו להתנייד ממרפאה / מקופת חולים.
אם בסופר מרקט מסוים היו מוכרים לך מידי שבוע את הירקות רקובים ומעופשים - האם היית חוזרת לסופר או מוצאת סופר אחר? החלטה קלה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
כמו שמר קור הסביר

המספר הזה הוא כמו מנוי לבריכה, הוא אישי ולא ניתן להעברה

אצלי למשל זה 70.
צריך לנסות ולמדוד הרבה ולראות כמה זה אצלך. אם יש לך הרבה היפואים כשאת מחשבת לפי 50, זה כנראה הרבה מידי עבורך, ותנסי לעבור ל-60.
 

oritta17

New member
תודה, ושאלה קטנה:

האם כול יחידת -אינסולין שאזריק ואחשב לפי 60 ,
תהיה אמורה לכסות בארוחה 60 גרם פחמימה ?
 

תומרונתם

New member
מנהל
לא, זהו מספר אחר

היחס של אינסולין ל"תיקון" שונה מהיחס של אינסולין לפחמימה.
למשל, אצלי - יחידת אינסולין מורידה 70 נקודות, ויחידת אינסולין ל-9 גר' פחמימות.
&nbsp
בזמנו, כשהייתי עוד עם זריקות ורק התחלתי לספור פחמימות (כשאף אחד עוד לא ספר והסתכלו עלי כאילו אני משוגעת...), התחלתי עם יחידות אינסולין ל-15 גרם**, הרבה ניסוי וטעיה (ותהייה) הביא אותי ל-1:10 שנשמר במהלך רוב חיי. השינוי ל-9 היה לאחרונה בגלל שהפחתתי את כמות הפחמימות ביום והרגשתי שצריך יותר אינסולין. מה שאני רוצה להגיד, זה שהיחס הזה (כמו גם היחס לתיקון) הם משתנים עם הזמן, וצריך להיות קשובים להם (קשובים = לשים לב למדידות/סנסור) ולשנות אותם בהתאם.
&nbsp
**סתם אם זה מעניין, ה-15 הגיע מ"יחידה אחת לתפוח"
. היה לי רופא שהקדים את זמנו, הוא היה כזה נחמד.
 

תומרונתם

New member
מנהל
יווו הוא עדיין שם!

בדקתי ברשת והרופא המיתולוגי שלי עדיין מקבל... וווווואו.
 

oritta17

New member
הקושי הגדול ביותר שיש לי ספר לספירת -הפחמימות,,

וכלום בפועל לא עובד כמו שמוסבר בספר:
אפילו ויתרתי בעבר,על אכילת -לחם ,ואז לאחר 5 חודשים ירדתי 10 ק"ג, (מ-58 ק"ג,
ל-48 ק"ג,וזה היה בשבילי הרבה מדי,בפרט שהתברר לי שה - A1C בכלל לא ירד,
(נשאר בגובה 8 ,וזה גבוה.)
ומאז חזרתי לאכול לחם (פרוסה עם אבוקדו בבוקר ,- ופרוסה אחת בערב,
ואחרי כמה חודשים טובים ,שוב עליתי בחזרה למשקל הרצוי,והבנתי שהבעיה לא רק באוכל ,אלא במינון של הזריקות,(4 פעמים החליפו לי את סוגי- הזריקות,וזה עדיין בעייתי.)
לעיתיים נראה לי שהרופאים לומדים את השפעת התרופות בנסיונות עליי,,,
&nbsp
כיום, ההרגשה היא שגם בעוד 20 שנה ,זה יהיה מסובך עבורי לאזן את הסוכרת -מסוג 1 .
אלא עם יקרה הנס ויבוא יום שימציאו תרופת- פלא כזו, שתשחרר את האינסולין מהלבלב ותפעיל אותו מחדש.(כמו בצינטור שמצליחים להפעיל שוב עורק שנסתם. )
מי ייתן והנס הזה יקרה במהרה בימינו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

mrkorr

New member
בסכרת סוג 1 לא מדובר בצינור סתום

בגלל טעות של אלוהים (סתם... אף אחד לא יודע למה)...הגוף מזהה את התאים לייצור אינסולין כגורם סיכון לגוף ומתקיף אותם.
https://bit.ly/2qqYhba
הזמן שלוקח לו להשמיד אותם נקרא ירח הדבש.
לפעמים רופאים יזהו את התהליך הזה תוך כדי שהוא מתרחש ואז אפשר להאיט או אולי אפילו לעוצרו (חושב שפעם קראתי על זה... לא בטוח איפה ואין לי את המקור).
בדר"כ הוא יזוהה בגלל התסמינים שאנו מרגישים כשהסוכר בדם כבר ממש גבוה (מעל 250) למשך תקופה ארוכה- וזה אומר שכבר לא נשאר מה להציל.
במצבנו, ניתוח לפתיחת צינורות לא יעזור.
התקווה, לפי מה שאני מבין, נמצאת בתאי גזע עובריים.
https://bit.ly/2Huduzv
חוקרים הצליחו לגרום לתאי גזע עובריים לייצר רקמה מסוימת (אני חושב של אוזן?!) והתקווה שלנו היא שיצליחו לייצר גם תאים מייצרי אינסולין אותם ניתן יהיה להשתיל בלבלב (https://bit.ly/2EGbAsh) ובכך "להחזיר את הגלגל". כמובן שייתכן שוב מצב של התקפה עצמית שאפשר שתהיה מדוכאת באמצעות תרופה.
 

תומרונתם

New member
מנהל
מהשרשור הזה אפשר להבין איך ספירת הפחמימות עובדת

ולא צריך שום ספר.
&nbsp
את החלק החשוב והכי קשה את כבר עושה: הרבה מדידות ביום. זה המפתח לכך שזה יעבוד.
קחי את זה ואת ההמלצות שמר קור כתב פה, ויש לך הסבר מצויין.
וכמובן אם יש לך שאלות ספציפיות נשמח לענות
 

oritta17

New member
במשאבה זה לא בזאלי?

זה לא עירבוב של כמה סוגי אינסולין ?
 

mrkorr

New member
במשאבה יש מיכל אחד ובו סוג אינסולין אחד

אם שמים אינסולין מסוג MIX, אז יהיה מהיר ובאזלי ביחד.
אם שמים אינסולין מהיר (למשל נובורפיד) אז יהיה מהיר.
לא שמים אינסולין טווח ארוך במשאבה, כי אז הבולוסים יהיו איטיים להחריד.
כל הרעיון במשאבה הוא לנסות לחקות את פעולת הגוף, לכן האינסולין הוא מהיר. אחרי אכילה נותנים בולוס שזה להזריק כמות מדודה כמו בעט או מזרק.
במהלך היום יש תוכניות שונות שמטפטפות כמות מזערית שמחקות את הבאזל של הגוף ולכן לא צריך אינסולין מסוג אחר (שמכונה באזלי אם מזריקים אותו בעט או מזרק, כמו למשל לנטוס, לבמיר).
 
למעלה