המלצה למשהו טעים וקל הכנה :

oritta17

New member
המלצה למשהו טעים וקל הכנה :

לביבות גבינה נפלאות,ומהירות הכנה:(המתכון ל-12 לביבות).

250 גרם גבינה לבנה 5%. (אני השתמשתי בגבינת-סקי.)
ביצה-אחת.
2 כפות תחליף סוכר.((מומלץ אבקת- סוכרלוז,)
1/2 כפית קליפת- לימון מגורדת
כפית תמצית -וניל. (טעים גם ללא וניל.)
4 כפות גדושות קמח. (אפשר גם קמח מלא+1/3 כפית אבקת-אפיה.
1/4 כוס-שמן קנולה, לטיגון.

ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר,
רצוי לערבב במטרפה- ידנית, בכדי שלא יהיו גושים,
לאחר כמה שניות ערבוב, תתקבל תערובת חלקה,
(לא נוזלית מידי,ולא סמיכה מידי.)

2) מחממים 1/4 כוס שמן-קנולה במחבת כמו טפלון,נדבק.
(או מחבת מברזל -יצוק.)
ברגע שהשמן חם, יוצקים למחבת כמות של כף אחת מהתערובת.
(מומלץ לטגן 4-5 לביבות בכל "נגלה").

3) לטגן חצי דקה על להבה בינונית,
ולהנמיך לאש קטנה –לטגן במשך כ-דקה נוספת,

לאחר מכן, בעזרת תרווד הופכים בעדינות את הלביבות לצד השני, ומטגנים כדקה וחצי .
לבסוף, הופכים שוב לצד הקודם ,ומטגנים עוד דקה נוספת ,וזהו.

מעבירים את הלביבות לצלחת יבשה עם נייר-סופג.
ולהמתין לצינון הלביבות הלוהטות כ-10 דקות, לפני שאוכלים אותן .(בזמן זה הן מתקררות מעט,ומתייצבות.)
******************************************************************

לפני ההכנה ,כדאי לדעת:

לביבות גבינה נוטות להשחים בקלות רבה,לכן חשוב להנמיך את האש לקטנה יותר - לפי מידת הצורך,

יש להשתמש במחבת-טפלון, או כול מחבת מסוג שאינו נדבק.
(במידה וקורה שהשמן נשרף וישנם חתיכות שרופות במחבת,
בין "נגלה" אחת לשנייה, יש צורך לעבור בניגוב קל,ולנקות בזהירות עם מגבת- נייר,ומיד לצקת למחבת שמן נקי.)

חשוב להשגיח כול הזמן על הלביבות מכיוון שזמן הכנתם קצר - ויש לשמור שלא יישרפו.
תכינו ותהנו.
הלביבות טעימות מאוד,ההכנה ב-5 דקות.
 

oritta17

New member
תיקון הקלדה :בסעיף 2 צ"ל מחבת-טפלון,או כול מחבת שאינו נדבק.

חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות המזון.
 

תומרונתם

New member
מנהל
עשית לי פלאשבאק!

זה משהו שאמא שלי היתה מכינה בכל יום חמישי לארוחת צהרים קלה
 

oritta17

New member
אימהות אוהבות להכין אוכל טוב ,שיהיה מהיר להכנה וטעים .

 
למעלה