גם קפדנים כמוני (דל פחמימות) יכולים לאכול ממנו.
כמובן שיש להגביל את כמות הפרוסות.
זה הלחם היחידי שאני אוכל. שאר לחמי הפשתן שראיתי לא מתאימים לסוכרתיים שרוצים לשמור על איזון קפדני \ דל פחמימות.
הוא משפיע על הגלוקוז בדם באופן מתון\איטי ולא הרבה, ובכך מאפשר שליטה טובה גם למחמירים - אני כרגע על a1c של 5.1%, טייפ 1.
כתוב על הלחם כמה פחמימות יש ב-100 גרם. אני לא זוכר, אבל אני חושב שכ-3.5 יחי' פחמימה ב-100 גרם. פחות מפחמימה אחת לפרוסה... זה מה שהם מפרסמים על הלחם, אבל הפירסום והמציאות הם לעולם לא זהים. את תצטרכי לבדוק איך פרוסה ממוצעת משפיעה עלייך (צריך להתחשב גם בחלבונים שבפרוסה כמובן).
לי הוא טעים, ואחרי שנים שלא נגעתי בפרוסות\לחמים, הלחם הזה החזיר לי לחיים את הטוסט של הבוקר
אגב, הוא נשמר בהקפאה, ולכן חפשי אותו במקרר\מקפיא של החנות.
תהני !
לאחר שפשתן נטחן, הוא יאבד מהערכים התזונתיים שלו אם הוא נשאר בחוץ.
יש לשמור אותו בטמפרטורות נמוכות כדי לשמר זאת.
אם את רוצה לאכול לח פשתן טרי, תצטרכי להכינו לבד, ובכול פעם לטחון רק את הכמות הנאכלת... לא כול כך ישים.
פשתן טרי אוכלים בסלט (אני מפזר על הסלטים שלי זרעי פשתן וזרעי צ'יה... ועוד הרבה דברים טובים).
ובלי קשר ללחם, יש לי גם פשתן טחון בשקית ששמור במקרר, ואני מוסיף אותו לשייקים, לסלטים, לאומלטים... והוא כאמור נשמר בקירור כדי לשמור עליו.
אחת , זה הספיק לי,
אמנם המאפה היה בטעם סביר, אך לא התאים למצבי,מכיוון שחטפתי צרבת חזקה מהטחינה,צרבת שנמשכה חצי יום, ולכן ויתרתי על זה.
אבל למי שאין רגישות לצרבות, זה מעולה.