מישהו מכיר את לחם פלאי שעשוי פשתן ושמתאים לחלי סוכרת?

oritta17

New member
מישהו מכיר את לחם פלאי שעשוי פשתן ושמתאים לחלי סוכרת?

האם לחולי -סוכרת מותר לאכול ממנו כול יום ?
(או להגביל את כמות הפרוסות .)
אשמח לקבל תגובות ממי שניסה ומכיר.
 

oritta17

New member
ויש גם לחם "ביכורים" - שעשוי מפשתן ומיועד לחולי סוכרת.

מישהו ניסה ,ויכול לתת חוות דעתו על הלחמים הנ"ל ?(לחם פלאי,ולחם ביכורים מפישתן.)
 

zvika2017

New member
אני אוכל לחם ביכורים מפשתן

גם קפדנים כמוני (דל פחמימות) יכולים לאכול ממנו.
כמובן שיש להגביל את כמות הפרוסות.
זה הלחם היחידי שאני אוכל. שאר לחמי הפשתן שראיתי לא מתאימים לסוכרתיים שרוצים לשמור על איזון קפדני \ דל פחמימות.
הוא משפיע על הגלוקוז בדם באופן מתון\איטי ולא הרבה, ובכך מאפשר שליטה טובה גם למחמירים - אני כרגע על a1c של 5.1%, טייפ 1.
 

oritta17

New member
zvika ,איפה משיגים את הלחם הזה?

וכמה גרם פחמימות יש ב-100 גרם ?
&nbsp
 

zvika2017

New member
חנויות טבע, עדן, ניצת הדובדבן. מוסיף לינק לנקודות מכירה

http://www.pishtan.co.il/about-8.html

כתוב על הלחם כמה פחמימות יש ב-100 גרם. אני לא זוכר, אבל אני חושב שכ-3.5 יחי' פחמימה ב-100 גרם. פחות מפחמימה אחת לפרוסה... זה מה שהם מפרסמים על הלחם, אבל הפירסום והמציאות הם לעולם לא זהים. את תצטרכי לבדוק איך פרוסה ממוצעת משפיעה עלייך (צריך להתחשב גם בחלבונים שבפרוסה כמובן).
לי הוא טעים, ואחרי שנים שלא נגעתי בפרוסות\לחמים, הלחם הזה החזיר לי לחיים את הטוסט של הבוקר :) :)
אגב, הוא נשמר בהקפאה, ולכן חפשי אותו במקרר\מקפיא של החנות.
תהני ! :)
 

oritta17

New member
אני אבדוק בבית -הטבע, ותודה רבה לך על כול ההסבר.

אני אגש לניצת - הדובדבן.
תודה רבה !
 

oritta17

New member
שאלה ל- zvika2017 בקשר ללחם הפישתן:

בדקתי ב-"ניצת הדובדבן" והם אמרו שיש את לחם -הפישתן רק במצב קפוא ,במקרר שלהם.
אני רציתי לדעת, אם אתה השגת את לחם הפישתן במצב טרי ,ולא מהקפאה ?
 

zvika2017

New member
רק בהקפאה, כדי לשמור על מאפיינים תזונתיים

לאחר שפשתן נטחן, הוא יאבד מהערכים התזונתיים שלו אם הוא נשאר בחוץ.
יש לשמור אותו בטמפרטורות נמוכות כדי לשמר זאת.
אם את רוצה לאכול לח פשתן טרי, תצטרכי להכינו לבד, ובכול פעם לטחון רק את הכמות הנאכלת... לא כול כך ישים.
פשתן טרי אוכלים בסלט (אני מפזר על הסלטים שלי זרעי פשתן וזרעי צ'יה... ועוד הרבה דברים טובים).
ובלי קשר ללחם, יש לי גם פשתן טחון בשקית ששמור במקרר, ואני מוסיף אותו לשייקים, לסלטים, לאומלטים... והוא כאמור נשמר בקירור כדי לשמור עליו.

ניסית את הלחם? אהבת?
 

אבו זקן

New member
לחם טחינה

אני מכין בעצמי משהו כזה (בלי הסילאן אבל עם קמצוץ מלח), ומוסיף לו זרעי פשתן (וגם גרעיני חמניה ודלעת). יוצא ממש לא רע לטעמי.
 

oritta17

New member
תודה לך,אבל לחם טחינה,,לאחר שהכנתי פעם ,,

אחת , זה הספיק לי,
אמנם המאפה היה בטעם סביר, אך לא התאים למצבי,מכיוון שחטפתי צרבת חזקה מהטחינה,צרבת שנמשכה חצי יום, ולכן ויתרתי על זה.
אבל למי שאין רגישות לצרבות, זה מעולה.
&nbsp
 
למעלה