שאלה על סלט עם גרגרי -חומוס :

oritta17

New member
שאלה על סלט עם גרגרי -חומוס :

גרגרי -החומוס השייכים למשפחת הקיטניות,
האם גם הם כקיטניות,מאזנים ומשפרים את רמות-הסוכר בדם ?

ידוע שגרגרי החומוס עשירים בחלבון ,ברזל, סידן ובהרבה סיבים תזונתיים לשיפור העיכול, אך גם בפחמימות.

השאלה היא:
האם הוספת כף אחת של גרגרי -חומוס לתוך סלט -הירקות, פעם ביום בארחת הצהריים,
האם היא לא תשפיע בקפיצת הסוכר לרמה גבוהה ?
 

mrkorr

New member
פחמימה היא פחמימה

תשקלי כמה גרגרי חומוס יש בארוחה שלך, את יחס הסוכר-פחמימה שלך את צריכה כבר לדעת ותדעי בכמה יעלה לך הסוכר לאחר הארוחה.

 

oritta17

New member
תודה על התגובה ,אך אבהיר יותר את השאלה,,

השאלה לא מכוונת רק לערך -הגליקמי הנוכחי של גרגרי- החומוס,
אלא ,לתועלת לטווח הארוך של גרגרי -החומוס, למי כשמשתמשים בהם בקביעות, יום יום.
האם גרגרי -החומוס,משפיעים כמו קטניות אחרות,
שמייחסים להם השפעה מיטיבה בשיפור רמת -הסוכר בדם לטווח הארוך ?
(כמובן למי שצורך כמות קבועה יומיומית.)
 

mrkorr

New member
בדיוק כמו תפילה, קינמון, לקריץ ושאר הירקות

אשרי המאמין.
אנשים יאחזו בכל זיק תקווה לריפוי / שיפור מצבם.
אם תאמיני ממש חזק, אז כל שיפור זמני יראה לך כמו הוכחה לאיזו סגולת ריפוי.
לעומת צ'יפס, לחם לבן ושאר הפחמימות המהירות, ברור שעדיפים גרגירי חומוס.
אבל עדיין חומוס הוא פחמימה ויתרום לאיזון רק אם מקפידים גם על שאר מרכיבי נוסחת האיזון (ארוחות מאוזנות / ספירת פחמימות / פעילות גופנית / תרופות).
אני משתמש שנים רבות בחומוס ולא נתקלתי בשום שיפור דרמטי במצבי בזכותו.
 

oritta17

New member
תודה! מצאתי היום תשובות בנושא הקיטניות:

היום שמעתי הרצאה בנושא הנבטת קיטניות ,אמרו שלאחר ההנבטה ,
הקיטניות מועילות לאיזון סוכר,לחולי- סוכרת.
המליצו לשלב בתפריט, את הקטניות הבאות:גרגרי שעועית-לוביה מונבטים,
גרגרי אזוקי, ושעועית -מאש, (רצוי להשתמש בגרגרים אלה כשהם מונבטים.)
ונאמר על גרגרי -חומוס שלא מומלצים לחולי -סוכרת, וגם לא פול, הסבירו שאינם
מתאימים לאיזון הסוכר.
 
למעלה